TY - JOUR AU - Curik, Ino AU - Kövér, György AU - Farkas, János AU - Szendrő, Zsolt AU - Romvári, Róbert AU - Sölkner, Johann AU - Nagy, István TI - Inbreeding depression for kit survival at birth in a rabbit population under long-term selection JF - GENETICS SELECTION EVOLUTION J2 - GENET SEL EVOL VL - 52 PY - 2020 PG - 13 SN - 0999-193X DO - 10.1186/s12711-020-00557-3 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/31374669 ID - 31374669 N1 - Financial support of the K 128177 (NKFI-6) project is acknowledged. Participa-tion of IC was supported in part by the Croatian Science Foundation grant No. IP-2018-01-7317. LA - English DB - MTMT ER - TY - JOUR AU - Vargáné Visi, Éva AU - Toxanbayeva, Botagoz AU - Andrássy, Zoltánné AU - Romvári, Róbert TI - Shelf life and quality of Bologna-type fat reduced turkey sausage JF - ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE J2 - ACTA ALIMENT VL - 49 PY - 2020 IS - 1 SP - 60 EP - 68 PG - 9 SN - 0139-3006 DO - 10.1556/066.2020.49.1.8 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/31260544 ID - 31260544 LA - English DB - MTMT ER - TY - JOUR AU - Tóth, Tamás AU - Paul, Joseph Mwangi AU - Andrássy, Zoltánné AU - Bázár, György TI - A tehéntej zsírsavösszetételének javítása takarmányozás útján JF - AGRO NAPLÓ J2 - AGRO NAPLÓ VL - 22 PY - 2018 IS - 5 SP - 101 EP - 102 PG - 2 SN - 1417-3255 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/3368749 ID - 3368749 LA - Hungarian DB - MTMT ER - TY - JOUR AU - Bázár, György AU - Romvári, Róbert AU - Tóth, Tamás TI - A közeli infravörös spektroszkópia mint korrelatív gyorsvizsgálati módszer gyakorlati értékelése JF - AGRO NAPLÓ J2 - AGRO NAPLÓ VL - 22 PY - 2018 IS - 3 SP - 99 EP - 100 PG - 2 SN - 1417-3255 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/3347018 ID - 3347018 LA - Hungarian DB - MTMT ER - TY - JOUR AU - Vargáné Visi, Éva AU - Toxanbayeva, Botagoz AU - Andrássy, Zoltánné AU - Romvári, Róbert TI - Textural properties of turkey sausage using pea fiber or potato starch as fat replacers JF - ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE J2 - ACTA ALIMENT VL - 47 PY - 2018 IS - 1 SP - 36 EP - 43 PG - 8 SN - 0139-3006 DO - 10.1556/066.2018.47.1.5 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/3340669 ID - 3340669 LA - English DB - MTMT ER - TY - JOUR AU - Szabó, Viola AU - Bázár, György AU - Andrássy, Zoltánné TI - Egyes húskészítményekkel szemben támasztott modern kori elvárásaink és a funkcionális termékek fejlesztésének legújabb irányvonalai – irodalmi áttekintés (review) JF - ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS J2 - ACTA AGRARIA KAPOSV VL - 21 PY - 2017 IS - 1 SP - 42 EP - 52 PG - 11 SN - 1418-1789 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/3313648 ID - 3313648 LA - Hungarian DB - MTMT ER - TY - JOUR AU - Pápai, Gréta AU - Szabó-Fodor, Judit AU - Bóta, Brigitta AU - Andrássy, Zoltánné AU - Antal, Otilia Tamara AU - Naár, Zoltán AU - Vargáné Visi, Éva TI - Savó hozzáadásának hatása pro- és szinbiotikus fermentált tejtermékek minőségére a tárolás során JF - ÉLELMISZER TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA J2 - ÉLELMISZER TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA VL - 71 PY - 2017 IS - 2 SP - 27 EP - 33 PG - 7 SN - 2061-3954 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/3253008 ID - 3253008 LA - Hungarian DB - MTMT ER - TY - CHAP AU - Kacsala, László AU - Szendrő, Zsolt AU - Radnai, István AU - Gerencsér, Zsolt AU - Ács, Virág AU - Terhes, Katalin AU - Andrássy, Zoltánné AU - Kasza, Rozália AU - Odermatt, M AU - Matics, Zsolt ED - Matics, Zsolt TI - Szopósnyulak tejpor alapú szilárd kiegészítő takarmányozása korai életszakaszban [Milk powder based solid additional feeding of suckling rabbit kits in early age] T2 - 29. Nyúltenyésztési Tudományos Nap PB - Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kar CY - Kaposvár SN - 9786155599439 PY - 2017 SP - 81 EP - 84 PG - 4 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/3238597 ID - 3238597 LA - Hungarian DB - MTMT ER - TY - JOUR AU - Concollato, A AU - Parisi, G AU - Masoero, G AU - Romvári, Róbert AU - Olsen, R -E AU - Dalle, Zotte A TI - Carbon monoxide stunning of Atlantic salmon (Salmo salar L.) modifies rigor mortis and sensory traits as revealed by NIRS and other instruments JF - JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE J2 - J SCI FOOD AGR VL - 96 PY - 2016 IS - 10 SP - 3524 EP - 3535 PG - 12 SN - 0022-5142 DO - 10.1002/jsfa.7537 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/3110935 ID - 3110935 LA - English DB - MTMT ER - TY - CHAP AU - Czakó, Bernadett AU - Bázár, György AU - Donkó, Tamás AU - Éles, Viktória AU - Matics, Zsolt AU - Gerencsér, Zsolt AU - Radnai, István AU - Szendrő, Zsolt AU - Romvári, Róbert AU - Nagy, István ED - Matics, Zsolt TI - A nyúl hátsó láb zsírtartalmának becslése közeli infravörös sprektroszkópiával 11 hetes Pannon fehér nyulakban. Előzetes eredmények TS - Előzetes eredmények T2 - 28. Nyúltenyésztési Tudományos Nap PB - Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kar CY - Kaposvár SN - 9786155599309 PY - 2016 SP - 39 EP - 43 PG - 5 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/3072301 ID - 3072301 LA - Hungarian DB - MTMT ER -