@article{MTMT:31374669, title = {Inbreeding depression for kit survival at birth in a rabbit population under long-term selection}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/31374669}, author = {Curik, Ino and Kövér, György and Farkas, János and Szendrő, Zsolt and Romvári, Róbert and Sölkner, Johann and Nagy, István}, doi = {10.1186/s12711-020-00557-3}, journal-iso = {GENET SEL EVOL}, journal = {GENETICS SELECTION EVOLUTION}, volume = {52}, unique-id = {31374669}, issn = {0999-193X}, year = {2020}, eissn = {1297-9686}, orcid-numbers = {Farkas, János/0000-0001-6794-854X; Szendrő, Zsolt/0000-0002-0359-150X; Nagy, István/0000-0003-0247-6638} } @article{MTMT:31260544, title = {Shelf life and quality of Bologna-type fat reduced turkey sausage}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/31260544}, author = {Vargáné Visi, Éva and Toxanbayeva, Botagoz and Andrássy, Zoltánné and Romvári, Róbert}, doi = {10.1556/066.2020.49.1.8}, journal-iso = {ACTA ALIMENT}, journal = {ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE}, volume = {49}, unique-id = {31260544}, issn = {0139-3006}, keywords = {potato starch; microbial stability; sensory properties; Meat product; Fat substitutes; Pea fibre}, year = {2020}, eissn = {1588-2535}, pages = {60-68}, orcid-numbers = {Vargáné Visi, Éva/0000-0001-8613-0620} } @article{MTMT:3368749, title = {A tehéntej zsírsavösszetételének javítása takarmányozás útján}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/3368749}, author = {Tóth, Tamás and Paul, Joseph Mwangi and Andrássy, Zoltánné and Bázár, György}, journal-iso = {AGRO NAPLÓ}, journal = {AGRO NAPLÓ}, volume = {22}, unique-id = {3368749}, issn = {1417-3255}, year = {2018}, eissn = {2061-5523}, pages = {101-102}, orcid-numbers = {Tóth, Tamás/0000-0003-4457-1473; Bázár, György/0000-0001-9829-4366} } @article{MTMT:3347018, title = {A közeli infravörös spektroszkópia mint korrelatív gyorsvizsgálati módszer gyakorlati értékelése}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/3347018}, author = {Bázár, György and Romvári, Róbert and Tóth, Tamás}, journal-iso = {AGRO NAPLÓ}, journal = {AGRO NAPLÓ}, volume = {22}, unique-id = {3347018}, issn = {1417-3255}, year = {2018}, eissn = {2061-5523}, pages = {99-100}, orcid-numbers = {Bázár, György/0000-0001-9829-4366; Tóth, Tamás/0000-0003-4457-1473} } @article{MTMT:3340669, title = {Textural properties of turkey sausage using pea fiber or potato starch as fat replacers}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/3340669}, author = {Vargáné Visi, Éva and Toxanbayeva, Botagoz and Andrássy, Zoltánné and Romvári, Róbert}, doi = {10.1556/066.2018.47.1.5}, journal-iso = {ACTA ALIMENT}, journal = {ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE}, volume = {47}, unique-id = {3340669}, issn = {0139-3006}, keywords = {hardness; TURKEY; texture profile analysis; Cohesiveness; chewiness; Low fat sausage}, year = {2018}, eissn = {1588-2535}, pages = {36-43}, orcid-numbers = {Vargáné Visi, Éva/0000-0001-8613-0620} } @article{MTMT:3313648, title = {Egyes húskészítményekkel szemben támasztott modern kori elvárásaink és a funkcionális termékek fejlesztésének legújabb irányvonalai – irodalmi áttekintés (review)}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/3313648}, author = {Szabó, Viola and Bázár, György and Andrássy, Zoltánné}, journal-iso = {ACTA AGRARIA KAPOSV}, journal = {ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS}, volume = {21}, unique-id = {3313648}, issn = {1418-1789}, keywords = {fat content; sausage; probiotikumok; prebiotikum; Zsírtartalom; szárazkolbász}, year = {2017}, pages = {42-52}, orcid-numbers = {Bázár, György/0000-0001-9829-4366} } @article{MTMT:3253008, title = {Savó hozzáadásának hatása pro- és szinbiotikus fermentált tejtermékek minőségére a tárolás során}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/3253008}, author = {Pápai, Gréta and Szabó-Fodor, Judit and Bóta, Brigitta and Andrássy, Zoltánné and Antal, Otilia Tamara and Naár, Zoltán and Vargáné Visi, Éva}, journal-iso = {ÉLELMISZER TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA}, journal = {ÉLELMISZER TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA}, volume = {71}, unique-id = {3253008}, issn = {2061-3954}, year = {2017}, pages = {27-33}, orcid-numbers = {Szabó-Fodor, Judit/0000-0002-5492-3447; Antal, Otilia Tamara/0000-0001-8321-5039; Vargáné Visi, Éva/0000-0001-8613-0620} } @inproceedings{MTMT:3238597, title = {Szopósnyulak tejpor alapú szilárd kiegészítő takarmányozása korai életszakaszban [Milk powder based solid additional feeding of suckling rabbit kits in early age]}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/3238597}, author = {Kacsala, László and Szendrő, Zsolt and Radnai, István and Gerencsér, Zsolt and Ács, Virág and Terhes, Katalin and Andrássy, Zoltánné and Kasza, Rozália and Odermatt, M and Matics, Zsolt}, booktitle = {29. Nyúltenyésztési Tudományos Nap}, unique-id = {3238597}, year = {2017}, pages = {81-84}, orcid-numbers = {Szendrő, Zsolt/0000-0002-0359-150X; Gerencsér, Zsolt/0000-0002-0987-1588; Ács, Virág/0000-0001-5427-972X; Kasza, Rozália/0000-0003-3618-676X; Matics, Zsolt/0000-0001-6826-1176} } @article{MTMT:3110935, title = {Carbon monoxide stunning of Atlantic salmon (Salmo salar L.) modifies rigor mortis and sensory traits as revealed by NIRS and other instruments}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/3110935}, author = {Concollato, A and Parisi, G and Masoero, G and Romvári, Róbert and Olsen, R -E and Dalle, Zotte A}, doi = {10.1002/jsfa.7537}, journal-iso = {J SCI FOOD AGR}, journal = {JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE}, volume = {96}, unique-id = {3110935}, issn = {0022-5142}, year = {2016}, eissn = {1097-0010}, pages = {3524-3535} } @inproceedings{MTMT:3072301, title = {A nyúl hátsó láb zsírtartalmának becslése közeli infravörös sprektroszkópiával 11 hetes Pannon fehér nyulakban. Előzetes eredmények}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/3072301}, author = {Czakó, Bernadett and Bázár, György and Donkó, Tamás and Éles, Viktória and Matics, Zsolt and Gerencsér, Zsolt and Radnai, István and Szendrő, Zsolt and Romvári, Róbert and Nagy, István}, booktitle = {28. Nyúltenyésztési Tudományos Nap}, unique-id = {3072301}, year = {2016}, pages = {39-43}, orcid-numbers = {Bázár, György/0000-0001-9829-4366; Donkó, Tamás/0000-0003-3276-3347; Matics, Zsolt/0000-0001-6826-1176; Gerencsér, Zsolt/0000-0002-0987-1588; Szendrő, Zsolt/0000-0002-0359-150X; Nagy, István/0000-0003-0247-6638} }