TY - JOUR AU - Mihály-Langó, Bernadett AU - Ács, Katalin AU - Berényi, Attila AU - Marótiné Tóth, Klára AU - Táborosiné Ábrahám, Zsuzsanna AU - Gáll , Tibor AU - Ács, Péterné Erika TI - Rheological properties and characterisation of some bioactive components in flours made of different coloured sweet potato (Ipomoea batatas L.) genotypes JF - ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE J2 - ACTA ALIMENT VL - 52 PY - 2023 IS - 4 SP - 570 EP - 578 PG - 9 SN - 0139-3006 DO - 10.1556/066.2023.00130 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/34392140 ID - 34392140 AB - The popularity of sweet potatoes in Central Europe has been increasing recently, mainly the high-quality, perfect, fresh tubers are in demand. However, out of class grade tubers could be marketed in dried, grounded form as sweet potato flour. LA - English DB - MTMT ER - TY - CHAP AU - Berényi, Attila AU - Óvári, Judit AU - Ács, Péterné Erika AU - Mihály-Langó, Bernadett AU - Matuz, János ED - Dobozi, Réka ED - Mihalkó, József ED - Pappné Sziládi, Katalin TI - A kék szemszínű búza antocianin tartalma és sütőipari minősége T2 - Műszaki, technológiai és gazdasági kihívások a 21. században PB - Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar CY - Szeged SN - 9789633069288 PY - 2023 SP - 11 PG - 1 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/33741865 ID - 33741865 LA - Hungarian DB - MTMT ER - TY - JOUR AU - Mihály-Langó, Bernadett AU - Ács, Péterné Erika AU - Purgel, Szandra AU - Tömösközi, Sándor AU - Bóna, Lajos TI - Recent results on food-use quality of Hungarian triticale genotypes: nutritional and technological aspects JF - Biuletyn IHAR J2 - Biuletyn IHAR VL - 2022 PY - 2022 IS - 297 SP - 36 SN - 0373-7837 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/33251613 ID - 33251613 LA - English DB - MTMT ER - TY - JOUR AU - Békés, Ferenc AU - Ács, Péterné Erika AU - SUTER, DAI AU - Ács, Katalin AU - Lantos, Csaba AU - Cseuz, László AU - Pauk, János TI - Milyen okok állnak a gabonákkal szembeni érzékenység hátterében? II. A gabona-feldolgozás hatásai az egészségre káros komponensekre JF - NÖVÉNYTERMELÉS J2 - NÖVÉNYTERMELÉS VL - 70 PY - 2021 IS - 3 SP - 87 EP - 107 PG - 21 SN - 0546-8191 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/32662803 ID - 32662803 LA - Hungarian DB - MTMT ER - TY - JOUR AU - Békés, Ferenc AU - Ács, Péterné Erika AU - SUTER, DAI AU - Ács, Katalin AU - Lantos, Csaba AU - Cseuz, László AU - Pauk, János TI - Milyen okok állnak a gabonákkal szembeni érzékenység hátterében? I. A nemesítés hatása a búza emberi egészségre káros komponenseire JF - NÖVÉNYTERMELÉS J2 - NÖVÉNYTERMELÉS VL - 70 PY - 2021 IS - 2 SP - 57 EP - 86 PG - 30 SN - 0546-8191 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/32662802 ID - 32662802 LA - Hungarian DB - MTMT ER - TY - PAT AU - Bóna, Lajos AU - Pauk, János AU - Cseuz, László AU - Fónad, Péter AU - Ács, Péterné Erika AU - Beke, Béla AU - Palágyi, András AU - Purgel, Szandra AU - Mihály, Róbert TI - GK FEHÉR tönköly búza PY - 2020 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/34214299 ID - 34214299 LA - Hungarian DB - MTMT ER - TY - CHAP AU - Mihály-Langó, Bernadett AU - Ács, Péterné Erika AU - Purgel, Szandra AU - Tömösközi, Sándor AU - Bóna, Lajos ED - Kis, Krisztián ED - Komarek, Levente ED - Monostori, Tamás TI - Magyar eredmények a tritikálé élelmezési célú felhasználásában T2 - Mezőgazdasági és vidékfejlesztési kutatások a jövő szolgálatában PB - Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság Mezőgazdasági Szakbizottság CY - Szeged SN - 9789635089543 PY - 2020 SP - 167 EP - 176 PG - 10 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/31680357 ID - 31680357 LA - Hungarian DB - MTMT ER - TY - JOUR AU - Purgel, Szandra AU - Mihály-Langó, Bernadett AU - Ács, Péterné Erika AU - Bóna, Lajos TI - GK Maros, GK Szemes - szegedi tritikálék hazánk top 100 innovációjában. JF - GABONAKUTATÓ HÍRADÓ: A GABONATERMESZTÉSI KUTATÓ KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG LAPJA J2 - GABONAKUTATÓ HÍRADÓ VL - 34 PY - 2020 IS - 1 SP - 11 EP - 12 PG - 2 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/31591660 ID - 31591660 LA - Hungarian DB - MTMT ER - TY - JOUR AU - Ács, Péterné Erika AU - Kovács, Zsuzsanna AU - Ács, Katalin TI - GK FOOD - Új lehetőségek és távlatok a növénynemesítésben és az élelmiszeripari innovációban. JF - GABONAKUTATÓ HÍRADÓ: A GABONATERMESZTÉSI KUTATÓ KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG LAPJA J2 - GABONAKUTATÓ HÍRADÓ VL - 34 PY - 2020 IS - 1 SP - 19 EP - 21 PG - 3 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/31591654 ID - 31591654 LA - Hungarian DB - MTMT ER - TY - CHAP AU - Ács, Péterné Erika AU - Mihály-Langó, Bernadett AU - Ács, Katalin AU - Marótiné, Tóth K. AU - Táborosiné, Ábrahám Zs. AU - Bráj, Róbert ED - Bóna, Lajos ED - Karsai, Ildikó ED - Matuz, János ED - Pauk, János ED - Polgár, Zsolt ED - Veisz, Ottó Bálint TI - Batáta fajták humán hasznosítását megalapozó beltartalmi és technológiai vizsgálatok. T2 - XXVI. Növénynemesítési Tudományos Napok PB - Magyar Növénynemesítők Egyesülete CY - Szeged SN - 9789635089307 PY - 2020 SP - 28 EP - 28 PG - 1 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/31591641 ID - 31591641 LA - Hungarian DB - MTMT ER -