TY - JOUR AU - Mareczky, Zoltán AU - Fehér, Anikó AU - Fehér, Csaba AU - Barta, Zsolt AU - Réczey, Istvánné TI - Effects of pH and Aeration Conditions on Xylitol Production by Candida and Hansenula Yeasts JF - PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING J2 - PERIOD POLYTECH CHEM ENG VL - 60 PY - 2016 IS - 1 SP - 54 EP - 59 PG - 6 SN - 0324-5853 DO - 10.3311/PPch.8116 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/2975928 ID - 2975928 N1 - Department of Applied Biotechnology and Food Science, Budapest University of Techology and Economics, Budapest, H-1111, Hungary GlaxoSmithKline Biologicals Kft, Gödöllő, H-2100, Hungary Cited By :20 Export Date: 4 March 2024 Correspondence Address: Mareczky, Z.; Department of Applied Biotechnology and Food Science, Hungary; email: mareczky@mail.bme.hu LA - English DB - MTMT ER - TY - JOUR AU - Fehér, Csaba AU - Zita, Gazsó AU - Boglárka, Gál AU - Anett, Kontra AU - Barta, Zsolt AU - Réczey, Istvánné TI - Integrated process of arabinose biopurification and xylitol fermentation based on the diverse action of Candida boidinii JF - CHEMICAL AND BIOCHEMICAL ENGINEERING QUARTERLY J2 - CHEM BIOCHEM ENG Q VL - 29 PY - 2015 IS - 4 SP - 587 EP - 597 PG - 11 SN - 0352-9568 DO - 10.15255/CABEQ.2014.2145 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/3015884 ID - 3015884 LA - English DB - MTMT ER - TY - JOUR AU - Fehér, Csaba AU - Boglárka, Gál AU - Fehér, Anikó AU - Barta, Zsolt AU - Réczey, Istvánné TI - Investigation of commercial enzyme preparations for selective release of arabinose from corn fibre JF - JOURNAL OF CHEMICAL TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY J2 - J CHEM TECHNOL BIOT VL - 90 PY - 2015 IS - 7 SP - 1329 EP - 1337 PG - 9 SN - 0268-2575 DO - 10.1002/jctb.4440 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/2828493 ID - 2828493 N1 - Funding Agency and Grant Number: Hungarian Research FundOrszagos Tudomanyos Kutatasi Alapprogramok (OTKA) [OTKA PD-108389]; New HungaryDevelopment Plan [TAMOP-4.2.1/B-09/1/KMR-2010-0002] Funding text: The authors gratefully acknowledge the Project OTKA PD-108389 of the Hungarian Research Fund for the financial support. This work is connected to the scientific program of the 'Development of quality-oriented and harmonized R + D + I strategy and functional modelat BME' project. This project is supported by the New HungaryDevelopment Plan (Project ID: TAMOP-4.2.1/B-09/1/KMR-2010-0002). LA - English DB - MTMT ER - TY - JOUR AU - Fehér, Csaba AU - Zita, Gazsó AU - Patomwat, Tatijarern AU - Máté, Molnár AU - Barta, Zsolt AU - Réczey, Istvánné TI - Investigation of selective arabinose release from corn fibre by acid hydrolysis under mild conditions JF - JOURNAL OF CHEMICAL TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY J2 - J CHEM TECHNOL BIOT VL - 90 PY - 2015 IS - 5 SP - 896 EP - 906 PG - 11 SN - 0268-2575 DO - 10.1002/jctb.4395 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/2828448 ID - 2828448 N1 - Funding Agency and Grant Number: Hungarian Research Fund [OTKA PD-108389]; New Hungary Development Plan [TAMOP-4.2.1/B-09/1/KMR-2010-0002] Funding text: The authors gratefully thank the Project OTKA PD-108389 of the Hungarian Research Fund for financial support. Special thanks to Professor Kemeny Sandor for statistical assistance. This work is connected to the scientific program of the 'Development of quality-oriented and harmonized R+D+I strategy and functional model at BME' project. This project is supported by the New Hungary Development Plan (Project ID: TAMOP-4.2.1/B-09/1/KMR-2010-0002). LA - English DB - MTMT ER - TY - JOUR AU - Fehér, Csaba AU - Barta, Zsolt AU - Réczey, Istvánné TI - Az L-arabinóz felhasználásának lehetőségei és az arabinanolitikus enzimek tulajdonságai JF - MAGYAR KÉMIKUSOK LAPJA J2 - MAGY KEM LAP VL - 69 PY - 2014 IS - 1 SP - 7 EP - 12 PG - 6 SN - 0025-0163 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/2698217 ID - 2698217 LA - Hungarian DB - MTMT ER - TY - JOUR AU - Mareczky, Zoltán AU - Fehér, Csaba AU - Barta, Zsolt AU - Réczey, Istvánné TI - Xilit fermentációs előállítása lignocellulózokból JF - MAGYAR KÉMIKUSOK LAPJA J2 - MAGY KEM LAP VL - 69 PY - 2014 IS - 3 SP - 74 EP - 78 PG - 5 SN - 0025-0163 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/2698169 ID - 2698169 LA - Hungarian DB - MTMT ER - TY - JOUR AU - Gyalay-Korpos, M AU - Fehér, Anikó AU - Barta, Zsolt AU - Réczey, Istvánné TI - Evaluation of an online fermentation monitoring system JF - ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE J2 - ACTA ALIMENT VL - 43 PY - 2014 IS - 1 SP - 76 EP - 87 PG - 12 SN - 0139-3006 DO - 10.1556/AAlim.43.2014.1.8 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/2696391 ID - 2696391 LA - English DB - MTMT ER - TY - CHAP AU - Fehér, Anikó AU - Fehér, Csaba AU - Barta, Zsolt AU - Réczey, Istvánné ED - Mizsey, Péter ED - Bokrossy-Csiba, Mária ED - Törcsváryné, Kovács Zsuzsanna TI - Integrált etanol fermentáció fejlesztése kukoricarost biofinomítása során T2 - Műszaki Kémiai Napok 2013 Konferencia Kiadvány PB - Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar Műszaki Kémiai Kutató Intézet CY - Veszprém SN - 9786155044793 PY - 2013 SP - 76 EP - 82 PG - 7 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/2698216 ID - 2698216 LA - Hungarian DB - MTMT ER - TY - CHAP AU - Fehér, Csaba AU - Gazsó, Zita AU - Molnár, Máté AU - Barta, Zsolt AU - Réczey, Istvánné ED - Endrődi, Balázs ED - Laufer, N TI - Kukoricarost biofinomító szemléletű feldolgozása arabinóz és xilit előállítása céljából T2 - XXXVI. Kémiai Előadói Napok PB - JATEPress CY - Szeged SN - 9789633151457 PY - 2013 SP - 262 EP - 266 PG - 5 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/2698215 ID - 2698215 LA - Hungarian DB - MTMT ER - TY - CHAP AU - Mareczky, Zoltán AU - Barta, Zsolt AU - Réczey, Istvánné AU - Fehér, Csaba AU - Mihály, M AU - Dauner, B ED - Endrődi, Balázs ED - Laufer, N TI - A levegőztetés és a pH hatása a Candida törzsekre a xilit fermentatív előállítása során T2 - XXXVI. Kémiai Előadói Napok PB - JATEPress CY - Szeged SN - 9789633151457 PY - 2013 SP - 275 EP - 278 PG - 4 UR - https://m2.mtmt.hu/api/publication/2698194 ID - 2698194 LA - Hungarian DB - MTMT ER -