@article{MTMT:33598536, title = {The role of selenium in nutrition and the manufacturing of selenium-enriched milk}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/33598536}, author = {Juhászné Tóth, Réka and Kiss, Dóra and Csapó, János}, doi = {10.2478/ausal-2022-0007}, journal-iso = {ACTA UNIV SAP ALIMENTARIA}, journal = {ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA}, volume = {15}, unique-id = {33598536}, issn = {1844-7449}, year = {2022}, eissn = {2066-7744}, pages = {84-93} } @book{MTMT:33295942, title = {Tej és tejtermékek szerepe a táplálkozásban III. Tejtermékek szerepe a táplálkozásban}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/33295942}, isbn = {9789635751037}, author = {Csapó, János and Szabari, M}, publisher = {Szaktudás Kiadó Ház Rt.}, unique-id = {33295942}, year = {2022} } @book{MTMT:33295926, title = {A tej és tejtermékek szerepe a táplálkozásban II.. Szénhidrátok, vitaminok, enzimek, hormonok, szerves savak}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/33295926}, isbn = {9789635751020}, author = {Csapó, János and Szabari, M}, publisher = {Szaktudás Kiadó Ház Rt.}, unique-id = {33295926}, year = {2022} } @book{MTMT:33295910, title = {A tej és tejtermékek szerepe a táplálkozásban I.. A tej és az anyatej ásványi anyag-, fehérje- és zsírtartalma}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/33295910}, isbn = {9789635751013}, author = {Csapó, János and Szabari, M}, publisher = {Szaktudás Kiadó Ház Rt.}, unique-id = {33295910}, year = {2022} } @book{MTMT:33288866, title = {Élelmiszer-hamisítás III.. A gabonák, zöldségek és gyümölcsök, valamint zsírok és olajok hamisítása és annak kimutatása}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/33288866}, isbn = {9789635750252}, author = {Csapó, János}, publisher = {Szaktudás Kiadó Ház Rt.}, unique-id = {33288866}, year = {2022} } @book{MTMT:33288858, title = {Élelmiszer-hamisítás II.. A méz, bor és pálinka hamisítása és annak kimutatása}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/33288858}, isbn = {9786935750245}, author = {Csapó, János}, publisher = {Szaktudás Kiadó Ház Rt.}, unique-id = {33288858}, year = {2022} } @book{MTMT:33288856, title = {Élelmiszer-hamisítás I.. Tej és tejtermékek, hús és hústermékek hamisítása és annak kimutatása}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/33288856}, isbn = {9786935750238}, author = {Csapó, János}, publisher = {Szaktudás Kiadó Ház Rt.}, unique-id = {33288856}, year = {2022} } @CONFERENCE{MTMT:33288665, title = {A rost és a rezisztens keményítő mennyiségének meghatározása különböző analitikai-kémiai módszerekkel = Determination of the amount of fiber and resistant starch using different analytical-chemical methods}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/33288665}, author = {Csapó, János and Mezőszentgyörgyi, Dávid and Szabari, Miklós and Kiss, Dóra and Sipos, Péter}, booktitle = {XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry}, unique-id = {33288665}, year = {2022}, pages = {27-27}, orcid-numbers = {Sipos, Péter/0000-0002-8168-850X} } @CONFERENCE{MTMT:33288657, title = {A rezisztens keményítő előállítása különböző fizikai módszerekkel = Production of resistant starch by different physical methods}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/33288657}, author = {Csapó, János and Mezőszentgyörgyi, Dávid and Szabari, Miklós and Kiss, Dóra and Sipos, Péter}, booktitle = {XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry}, unique-id = {33288657}, abstract = {A szénhidrátok –az ember energia szükségletének kielégítése szempontjából –a táplálék legfontosabb komponensei. Emészthető részüknek jelentős szerepe van a szervezet energiaellátásában, a nem emészt-hető részüknek pedig élelmi rostként van sajátos táplálkozási funkciója. Az élelmiszer-feldolgozás során az egyik legfontosabb kérdés, hogy hogyan tudjuk a szénhidrátok technológiai és táplálkozási tulajdon-ságait úgy befolyásolni, hogy azok jobban megfeleljenek a modern diétás igényeknek, különös tekintet-tel az élelmiszerekkel kapcsolatos egészségügyi kérdésekre, a túlsúly, az elhízás és a táplálkozás kap-csolatára. A rezisztens keményítő (RS) előállítása során a fizikai eljárások előnyösebbek a kémiai mód-szereknél, mert sok esetben nincs szükség a technológiába történő nagyobb beavatkozásra, a technológia mérsékelt módosítása ugyanis jelentős változást eredményezhet a keményítő emészthetőségében, táp-lálkozási tulajdonságaiban. Az előadás során a szerzők az élelmiszer-feldolgozás, a RS előállítás fizikai módszereit, az RS táplálkozási és technológiai tulajdonságait, a növényi eredetű élelmiszerek kemé-nyítő-és élelmirost-tartalmát befolyásoló újszerű eredményeket ismertetik.}, year = {2022}, pages = {26-26}, orcid-numbers = {Sipos, Péter/0000-0002-8168-850X} } @{MTMT:33288609, title = {WINE COUNTERFEITING AND METHODS FOR DETECTING COUNTERFEITING}, url = {https://m2.mtmt.hu/api/publication/33288609}, author = {Csapó, János and Némethy, Sándor}, booktitle = {Tokaj Wine Congress - first International Congress on Sustainable Viticulture and Oenology, Book of abstracts}, unique-id = {33288609}, year = {2022}, pages = {50-50}, orcid-numbers = {Némethy, Sándor/0000-0002-3673-1249} }