2023
1.
In: Biró, Lajos; Gelencsér, Éva; Lugasi, Andrea; Rurik, Imre (szerk.) Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. Vándorgyűlésének programja
Budapest, Magyarország : Magyar Táplálkozástudományi Társaság (2023) 59 p. p. 28
Közlemény:34190827 Egyeztetett Forrás Könyvrészlet (Absztrakt / Kivonat ) Tudományos
Absztrakt / Kivonat (Könyvrészlet) | Tudományos[34190827] [Egyeztetett]
2022
2.
In: Szalóki-Dorkó, Lilla; Batáné Vidács, Ildikó; Kumar, Pradeep; Pomázi, Andrea; Gere, Attila (szerk.) 4th FoodConf - International Conference on Food Science and Technology. Book of Abstracts
Bicske, Magyarország : Élelmiszertudományért OKF Alapítvány (2022) p. 66
Közlemény:32873834 Admin láttamozott Forrás Könyvrészlet (Absztrakt / Kivonat ) Tudományos
Absztrakt / Kivonat (Könyvrészlet) | Tudományos[32873834] [Admin láttamozott]
3.
Journal of Culinary Science and Technology , 20 p. (2022)
Közlemény:32897541 Egyeztetett Forrás Idéző Folyóiratcikk (Szakcikk ) Tudományos
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32897541] [Egyeztetett]
4.
In: Biró, Lajos; Gelencsér, Éva; Lugasi, Andrea; Rurik, Imre (szerk.) Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Program füzet és összefoglalók
Budapest, Magyarország : Magyar Táplálkozástudományi Társaság (2022) 77 p. p. 13.
Közlemény:33188537 Egyeztetett Forrás Könyvrészlet (Absztrakt / Kivonat ) Tudományos
Absztrakt / Kivonat (Könyvrészlet) | Tudományos[33188537] [Egyeztetett]
2021
5.
(2021) p. 29
Közlemény:32488568 Admin láttamozott Forrás Egyéb konferenciaközlemény (Absztrakt / Kivonat ) Tudományos
Absztrakt / Kivonat (Egyéb konferenciaközlemény) | Tudományos[32488568] [Admin láttamozott]
6.
In: Biró, Lajos; Gelencsér, Éva; Lugasi, Andrea; Rurik, Imre (szerk.) MAGYAR TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI TÁRSASÁG TUDOMÁNYOS GYŰLÉSE PROGRAM és ELŐADÁS-ÖSSZEFOGLALÓK
Budapest, Magyarország : Magyar Táplálkozástudományi Társaság (2021) p. 17
Közlemény:32488640 Egyeztetett Forrás Könyvrészlet (Absztrakt / Kivonat ) Tudományos
Absztrakt / Kivonat (Könyvrészlet) | Tudományos[32488640] [Egyeztetett]
7.
In: Fodor, Marietta; Bodor-Pesti, Péter; Deák, Tamás (szerk.) SZIEntific Meeting for Young Researchers 2020 : ITT Ifjú Tehetségek Találkozója 2020
Budapest, Magyarország : Szent István University (2021) 437 p. pp. 57-65. , 9 p.
Közlemény:31822511 Admin láttamozott Forrás Könyvrészlet (Konferenciaközlemény ) Tudományos
Konferenciaközlemény (Könyvrészlet) | Tudományos[31822511] [Admin láttamozott]
8.
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE 24 : July Paper: 100318 , 7 p. (2021)
Közlemény:31884678 Egyeztetett Forrás Idéző Folyóiratcikk (Szakcikk ) Tudományos
Nyilvános idéző összesen: 17 | Független: 16 | Függő: 1 | Nem jelölt: 0 | WoS jelölt: 16 | Scopus jelölt: 12 | WoS/Scopus jelölt: 16 | DOI jelölt: 16
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31884678] [Egyeztetett]
2020
9.
ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 49 : 4 pp. 491-497. , 7 p. (2020)
Közlemény:31709383 Egyeztetett Forrás Idéző Folyóiratcikk (Szakcikk ) Tudományos
Nyilvános idéző összesen: 2 | Független: 2 | Függő: 0 | Nem jelölt: 0 | WoS jelölt: 1 | Scopus jelölt: 1 | WoS/Scopus jelölt: 1 | DOI jelölt: 2
The purpose of this study was to compare the energy content and macronutrients of forty main popular traditional and modern meals in both Jordan and Hungary with the national and international recommendations. The calculation of energy content and macronutrients were done on traditional and modern recipes by two different softwares (ESHA and NutriComp). Neither Jordanian nor Hungarian foods met the recommended energy content (35% of daily energy intake, 8400 kJ for energy intake). The recipes of both nations are characterised by higher protein, fat, and salt contents than WHO recommendation, a lower fibre content, and sugar content within the recommended limits. The fat energy ratio and saturated fatty acid content of Hungarian recipes are significantly higher than WHO recommendation. In general, Jordanian meals were more likely to meet the inclusion criteria. In conclusion, neither Jordanian nor Hungarian traditional and popular meals meet the international nutritional recommendations for a healthy diet, however, the composition of the real dishes may differ significantly from the recipes depending on the available ingredients and chosen kitchen technology.
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31709383] [Egyeztetett]
2019
10.
AlOudat, Mohannad ; Papp, Andrea ; Lugasi, Andrea ; Sarkadi, Lívia
In: Antal, Emese; Biró, Lajos; Gelencsér, Éva; Lugasi, Andrea; Rurik, Imre (szerk.) Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói
Budapest, Magyarország : Magyar Táplálkozástudományi Társaság (2019) p. 12
Közlemény:30836252 Egyeztetett Forrás Könyvrészlet (Absztrakt / Kivonat ) Tudományos
Absztrakt / Kivonat (Könyvrészlet) | Tudományos[30836252] [Egyeztetett]
11.
AlOudat, Mohannad ; Papp, A ; Lugasi, A ; Sarkadi, L
In: Antal, Emese; Biró, Lajos; Gelencsér, Éva; Lugasi, Andrea; Rurik, Imre (szerk.) Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói
Budapest, Magyarország : Magyar Táplálkozástudományi Társaság (2019) p. 12
Közlemény:31135285 Admin láttamozott Forrás Könyvrészlet (Absztrakt / Kivonat ) Tudományos
Absztrakt / Kivonat (Könyvrészlet) | Tudományos[31135285] [Admin láttamozott]
12.
Al Oudat, Mohannad ; Papp, A ; Lugasi, A ; Magyar, N ; Simon, Sarkadi L
Gödöllő, Magyarország : Szent István University (2019) 353 p. pp. 13-19. , 7 p.
Közlemény:31130346 Nyilvános Forrás Könyvrészlet (Konferenciaközlemény ) Tudományos
Konferenciaközlemény (Könyvrészlet) | Tudományos[31130346] [Nyilvános]
2017
13.
Lukaski, HC (szerk.)
Boca Raton, Amerikai Egyesült Államok : CRC Press - Taylor and Francis Group (2017)
Közlemény:32488656 Nyilvános Duplumgyanú Könyv Tudományos | Hiányos
Könyv | Tudományos[32488656] [Nyilvános]
2024-10-08 16:38