Új turisztikai megközelítések Sárospatak és Zemplén desztináció turizmusában

Dankó, László [Dankó, László (Gazdaságtudomány), szerző] Lorántffy Intézet (THE)

Magyar nyelvű Szakcikk (Folyóiratcikk) Tudományos
  • Pedagógiai Tudományos Bizottság: A
  • Történettudományi Bizottság: A
Azonosítók
  • MTMT: 34210132
A turisztikai trendek változásai következtében mind szélesebb rétegek igényelnek a megszokottól különböző rekreációs szolgáltatásokat, előtérbe kerül az élményszerzés, egyediségre törekvés. Újabb 3S-es szegmens körvonalazódik, mely a sportot (sport), a látnivalókat (spectacle) és a megelégedettséget (satisfaction) foglalja magába. Jelen tanulmány az új turisztikai trendeket rendszerezi, majd a lassú turizmus, a túlturizmusodás és a helyi élelmiszerek és gasztronómiai kínálat felfedezése problematikáját, az abban rejlő lehetőségeket elemzi Sárospatak és a Zemplén szemszögéből.
Hivatkozás stílusok: IEEEACMAPAChicagoHarvardCSLMásolásNyomtatás
2025-03-14 07:33