Coliving – mcdisneyfikáció a turizmusban

Bencze, Máté [Bencze, Máté (marketing, média,...), szerző] Gazdálkodástani Doktori Iskola (BCE / CDI); Gyurákovics, Bernadett [Gyurákovics, Bernadett (Gyurákovics Berna...), szerző] Vezetés és Szervezés Tanszék (BCE / VI); Gazdálkodástani Doktori Iskola (BCE / CDI)

Magyar nyelvű Szakcikk (Folyóiratcikk) Tudományos
Megjelent: TURIZMUS BULLETIN 1416-9967 1587-0928 23 (2) pp. 37-46 2023
  • X. Földtudományok Osztálya: A
  • Regionális Tudományok Bizottsága: B hazai
  • Gazdaságtudományi Doktori Minősítő Bizottság: D hazai
Az átalakulóban lévő foglalkoztatási struktúrák, megoldások, az egyre bővülő lehetőségek hatással vannak a munkavégzés módjára, térbeli és időbeli megszervezésére. A munkavégzés helye rugalmasabbá vált, és a technológiai fejlődésnek köszönhetően szélesedik az a réteg, akik megválaszthatják, hogy hol töltik munkaidejüket. Jelen tanulmány bemutatja, hogy a távmunkában dolgozó munkavállalók milyen feltételek mellett próbálnának ki egy olyan szolgáltatást, ahol a munkahetüket egy turisztikai desztinációban, közösségi térben tölthetnék el. Az eredményeink útmutatóként szolgálhatnak szállodatulajdonosok, -üzemeltetetők számára, azzal, hogy irányt szabnak, hogyan bővíthetik a szolgáltatásaik körét és javíthatják a minőségét. A megváltozott körülményekhez és igényekhez alkalmazkodva újfajta megoldást kínál a munkavállalók számára a munka–magánélet egyensúly problematikájának kezelésére.
Hivatkozás stílusok: IEEEACMAPAChicagoHarvardCSLMásolásNyomtatás
2025-07-13 04:51