mtmt
Magyar Tudományos Művek Tára
XML
JSON
Átlépés a keresőbe
In English
A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium
Magyar Mikrobiológiai Társaság és a MMT Alapítványa [szerk.]
Magyar nyelvű Tudományos
Megjelent: Magyar Mikrobiológiai Társaság (MMT), Budapest, Magyarország, 54 p.
2022
Konferencia:
A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium 2022-10-12 [Kecskemét, Magyarország]
Azonosítók
MTMT: 33124682
Kiadónál:
https://www.mmt.org.hu/uploads/userfiles/source/Absztraktok_2022_nyomtatasra_2022_09_28_1.pdf
Fejezetek
Imre A. et al. Feno- és genotípusos diverzitás a probiotikus Saccharomyces cerevisiae var. 'boulardii' élesztőben. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium
Imre A. et al. Filogenomikai elemzések ősi és recens humán shotgun metagenomikai muntákban talált élesztőkön. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium
Kovács Fruzsina et al. Az N-acyl-homoserine lactone quorum sensing molekula hatásának vizsgálata Candida auris izolátumok ellen. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 31. oldal, MIP-1
Rácz H. V. et al. Long-read szekvenálás alapú módszerek pro-kontra értékelése élelmiszeripari élesztők genomikai vizsgálataiban. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium
Henrietta Allaga et al. Bioeffector potential of Bacillus strains isolated from recomposting spent mushroom compost. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 3-4
VIKTÓRIA ÁG-RÁCZ et al. IDENTIFICATION AND ANALYSIS OF DOZENS OF UNIQUELY OCCURRING [D1,2] STWINTRONS IN THE GENOME OF THE WOOD SOFT-ROT FUNGUS XYLARIA LONGIPES. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 3-3
Bákány Bernadett et al. Study on the bZIP-type transcription factors NapA and RsmA in the regulation of oxidative stress defense, mitochondrial volumetric ratio and sterigmatocystin production of Aspergillus nidulans. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 5-5
Dóra Balázs et al. Investigation of the structure-activity relationships of peptaibols from two Trichoderma rossicum strains. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 5-6
Balla Noémi et al. The effect of caspofungin in combination with posaconazole against echinocandin susceptible and resistant Candida auris isolates. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 6-7
Kitti Bauer et al. Ergosterol biosynthesis and azole resistance in Mucor lusitanicus. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 7
ÁGNES BELÁK et al. INVESTIGATION OF THE GENETIC DIVERSITY OF BOTRYTIS CINEREA POPULATION IN TOKAJ HEGYALJ A USING RAPD METHOD. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 8
Gábor Bende et al. Characterization of NFAP2 resistance-evolved Candida albicans strains. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 8-8
VIVIEN BÍRÓ et al. ALTERNATIVE OXIDASE PARALOGOUS GENES IN ASPERGILLACEAE SPECIES. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 9-10
VIVIEN BÍRÓ et al. TRACE METAL IONS IN FUNGAL ORGANIC ACID FERMENTATIONS. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 9-9
Veronika Bodnár et al. The physiological effects of the supplementation and expression of Aspergillus nidulans gfdB in other Aspergillus spp. are species-specific. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 10
Ádám Bordé et al. Detailed ecophysiological characterization of Bacillus licheniformis strains isolated from sweet potato for the development of a foliar treatment formulation. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 11
FLÓRA BOHNER et al. ACQUISITION OF ANTIFUNGAL RESISTANCE INFLUENCES VIRULENCE ATTRIBUTES OF CANDIDA AURIS MICROEVOLVED STRAINS IN MOUSE SYSTEMIC FUNGAL INFECTION MODEL. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 11
LIQIONG CHEN et al. IN VITRO TRANSCRIPTOME LEVEL INTERACTIONS BETWEEN MYCOPARASITIC TRICHODERMA ATROVIRIDE AND HAPLOID ARMILLARIA OSTOYAE UNCOVERED BY DUAL RNA-SEQ PROFILING. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 12
Csaba Csutorás et al. Investigation of low temperature heat treatment and UV irradiation of different cultivated mushrooms. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 13
Kinga Dán et al. An alternative mold remediation strategy against indoor molds of church of Kézdialbis. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 13-13
ERZSÉBET FEKETE et al. POSITION-CONSERVED SEQUENCE-UNIQUE STWINTRONS, RECENTLY GAINED SEQUENCE-SIMILAR “SISTER” STWINTRONS AND SUPER SYMMETRICAL “DAUGHTER” INTRONS IN HYPOXYLON SP. CO27-5. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 17-17
MICHEL FLIPPHI et al. NEW SETS OF SEQUENCE-SIMILAR [D1,2] SISTER STWINTRONS IN THE GENOMES OF TWO XYLARIACEAE SPECIES, XYLARIA SP. BCC_1067 AND NEMANIA ABORTIVA. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 18-18
Geml József et al. COMPARISON OF FUNGAL COMMUNITIES IN BOTRYTIS-INFECTED NOBLE ROT AND GREY ROT GRAPES. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 19-19
Zsófia HEGEDÜS et al. Separation of surfactin variants from the ferment broth of a Bacillus subtilis strain. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 21
Olivér Jáger et al. Survival factor genes of Mucor lusitanicus. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 24-25
Jakab Ágnes et al. Transcriptional response of Candida auris biofilms to farnesol and tyrosol treatment. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 25
LEVENTE KARAFFA. MANGANESE EFFECT REVISITED: THE IMPACT OF STEEL QUALITY IN THE BIOREACTOR. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 26-26
Kaszab Edit et al. Antibiotic resistant bacteria in surface waters with sewage and microplastic load. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 27-28
Tünde Kartali et al. Description of ten novel mycoviruses belonging to the Totiviridae family in six different Umbelopsis strains. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 27
Kocsis Beatrix et al. Functional analysis of bZIP transcription factors AtfA and AtfB in Aspergillus nidulans. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 30
MÓNIKA KOVÁCS et al. DEVELOPMENT OF PCR FOR THE SPECIFIC DETECTION OF BOTRYTIS CINEREA: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium ABSZTRAKTFÜZET. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 31
Alexandra Kotogán et al. Enhancing the stability of fungal lipases by immobilization onto Accurel MP 1000 support. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 32-33
Tamás Kovács et al. Liberation of phenolic compounds from sorghum grain samples by zygomycetes fungal enzymes. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 32
ALEXANDRA MÁRTON et al. THE RELATIONSHIP BETWEEN STAINLESS STEEL QUALITY AND PRODUCT YIELD DURING ASPERGILLUS NIGER CITRIC ACID FERMENTATIONS. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 34-35
ALEXANDRA MÁRTON et al. DIFFERENT FATES OF THE ACQUIRED ALTERNATIVE OXIDASE aoxB PARALOGOUS GENE IN STRAINS AND ISOLATES OF ASPERGILLUS NIGER. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 35-35
András Misz et al. Production of mushroom compost using different raw materials. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 36-37
Mireisz Tamás et al. ISOLATION AND IDENTIFICATION OF BACTERIAL STRAINS CAPABLE OF DECOMPOSING DRUGS. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 36-36
DÓRA ANNA PAPP et al. CHEMOTAXONOMIC ANALYSIS OF PSEUDOMONAS SPECIES. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 40
Rebeka Papp et al. Production of a novel defensin from Solanum lycopersicum L. in fungal expression systems. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 41-42
Csilla Szebenyi et al. cotH genes are necessary for normal spore formation and virulence in an opportunistic human pathogen fungus, Mucor lusitanicus. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 46-47
Suhajda Ákos et al. Characterization of the beauvericin producing ability of Hungarian Fusarium spp. with molecular biological methods. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 46-46
'Szentpéteri Viktor' et al. TRANSCRIPTOMIC ANALYSIS OF SEPTOGLOMUS CONSTRICTUM INOCULATED TOMATO (SOLANUM LYCOPERSICUM L.) PLANTS EXPOSED TO HEAT SHOCK. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 47
Szőke Zsombor et al. The effect of phytonutrient-enriched diet on microbial communities of the gastrointestinal tract of poultry. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 49
Zóra Szilovics et al. Studying the Interaction Between Oral Pathogenic Bacteria and Candida Species at the Level of Extracellular Vesicles. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 49
Huhn Thu et al. Identification of Bacillus and Candida species based on their fatty acid profiles. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 50
Miklós Takó et al. Enzyme-assisted production of bioactive hydrolysates from edible oils. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 50
Tischner Zsófia et al. Fungi in ragweed inflorescence: their biodiversity and dispersal. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 50-51
Györgyi Váradi et al. Rational design of synthetic antifungal peptides. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium pp. 52-52
Idikó Vig et al. Analysis of the cwf14 gene encoding the G10 protein involved in splicing in Schizosaccharomyces pombe. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 53
Ildikó Vig et al. Functional characterization of two p-type ATPases from Aspergillus species. (2022) Megjelent: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium p. 53
Hivatkozás stílusok:
IEEE
ACM
APA
Chicago
Harvard
CSL
Másolás
Nyomtatás
2024-12-10 03:31
×
Lista exportálása irodalomjegyzékként
Hivatkozás stílusok:
IEEE
ACM
APA
Chicago
Harvard
Nyomtatás
Másolás