mtmt
Magyar Tudományos Művek Tára
XML
JSON
Átlépés a keresőbe
In English
Idézők
/
Idézések
A történelem asztalánál
Szende, Katalin [Szende, Katalin (A középkor története), szerk.]
;
Uhrin, Dorottya [Uhrin, Dorottya (Középkori történelem), szerk.] Középkori Történeti Tanszék (ELTE / BTK / Tort_I)
;
Vadas, András [Vadas, András (Történettudomány), szerk.] Középkori Történeti Tanszék (ELTE / BTK / Tort_I)
Magyar és Angol nyelvű Tanulmánykötet (Könyv) Tudományos
Megjelent: Martin Opitz Kiadó, Budapest, Magyarország, 363 p.
2022
Azonosítók
MTMT: 32926175
ISBN:
9786156388216
OSZK:
3882512
Fejezetek
Szende Katalin et al. Előszó / Preface. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 9-11
Illés Kornél. Si tibi scrotina noceat potatio vini / hora matutina rebibas, et erit medicina: Étkezési tanácsok a Regimen sanitatis Salernitanumban. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 39-43
Hunyadi Zsolt. A lovagrendi konyha és étkezés a középkorban. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 45-50
Jaritz Gerhard. Creating an Understandable Context: Images of Preparing and Serving Food in Late Medieval Religious Art: Érthető kontextusban: Az ételkészítés és felszolgálás képi ábrázolása a középkori egyházi művészetben. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 51-56
Veszprémy László. Nélkülöztek, éheztek, halálra ették magukat. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 77-82
Szakács Béla Zsolt. Eszem-iszom a Magyar Anjou Legendáriumban. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 83-88
Dobszay Tamás. Nem diétás diéták. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 89-96
Ferenczi Attila. A fácán. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 97-102
Láng Benedek. Akvapónia a középkorban. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál p. 109
Draskóczy István. "Só nélkül jó étket egy szakács sem csinált": Só és étkezés Magyarországon a 15. és 16. században. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 119-124
F. Romhányi Beatrix. Szalonnával spékelve, zsírjára sütve - kulturtörténeti kalandozások. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 131-138
Petrovics István. Egy eltűnőben lévő zöldségnövény: a makói vöröshagyma. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 139-144
Bubnó Hedvig. A paradicsom. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 145-149
Gecser Ottó. Csípjük-e, ha csíp?. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 161-165
Arany Krisztina. Polenta. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 179-184
Borbás Benjámin. Juhtúróval a bíróságon. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 191-195
Klaniczay Gábor. Anyarozs, „ignis sacer“, Szent Antal tüze, boszorkányrontás és LSD. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 197-208
Klement Judit. Liszt. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 209-213
Uhrin Dorottya. A kovászolás kialakulása és elterjedése. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 215-218
Vida Tivadar. Sub testu coquito. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 219-226
Lovas Borbála. A savanyú boldogság: Az ecet. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 253-258
Lupescu Makó Mária. Alapanyag és főétel között: a tojás a középkorban. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 261-266
Szende Katalin. Nádméz. Egy paradigmaváltás margójára: Honey-cane. Notes on a paradigm shift. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 273-278
Vadas András. Sajt vagy sült?: Tejtermékek a Karoling-korban. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 279-284
Novák Veronika. Kelyhek a Lazacból, avagy miért ittak az egyetemisták a középkori Párizsban?. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 293-299
Bárány Attila Pál. „A „királyi kukta” és a kappan. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 313-318
Péterfi Bence. Akit a konyha füstje megcsapott, avagy egy királyi unokaöcs és a „magyaros” ízek. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 319-324
Molnár Péter. "Intellektuális lakoma", avagy az igazság közösségi kutatása a 13. század közepi skolasztikában. (2022) Megjelent: A történelem asztalánál pp. 349-351
Idézők (1)
Idézett közlemények (2)
Hivatkozás stílusok:
IEEE
ACM
APA
Chicago
Harvard
CSL
Másolás
Nyomtatás
2025-01-18 11:09
×
Lista exportálása irodalomjegyzékként
Hivatkozás stílusok:
IEEE
ACM
APA
Chicago
Harvard
Nyomtatás
Másolás