Rajkó R et al. Szójabab tripszininhibitor aktivitásának csökkentése mikrohullámú kezeléssel. (1995) TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK (KERTÉSZETI ÉS ÉLELMISZERIPARI EGYETEM, BUDAPEST. ÉLELMISZERIPARI FŐISKOLAI KAR, SZEGED) 0238-3756 18 45-56, 1373649
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1373649]
  1. László Zs et al. A mikrohullámú technika alkalmazásának újabb lehetőségei az élelmiszer- és környezetiparban. (2005) AGRÁRTUDOMÁNYI KÖZLEMÉNYEK / ACTA AGRARIA DEBRECENIENSIS 1587-1282 1588-8363 2416-1640 18 29-34
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1608250] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 1608250, Kapcsolat: 21617880
Rajkó Róbert. Robusztus módszerek a minőségbiztosítás és a minőségellenőrzés gyakorlatában [Robust procedures in the practice of quality assurance and quality control]. (1995), 1719829
Egyéb/Nem besorolt (Egyéb)/Tudományos[1719829]
  1. H Horváth. Műszeres színmérés alkalmazási lehetősége a fűszerpaprika őrlemény gyártás során. [Possibility of instrumental colour measurement for the processing procedure of the paprika grists]. (2004) Megjelent: VI. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia [VI. International Conference on Food Science], SZTE SZÉF Proceedings CD. p. 7. ... p. 7
    Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[21617789] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21617789, Kapcsolat: 21617789
Szabó G et al. A mikrohullámú technika alkalmazása élelmiszeripari műveletekben-eljárásokban. (1995) Megjelent: Élelmiszeripari és Vegyipari Gépek a Gyakorlatban '95 Konferencia és Kiállítás pp. 83-91, 1373674
Egyéb konferenciaközlemény/Konferenciaközlemény (Egyéb konferenciaközlemény)/Tudományos[1373674]
  1. László Zs et al. A mikrohullámú technika alkalmazásának újabb lehetőségei az élelmiszer- és környezetiparban. (2005) AGRÁRTUDOMÁNYI KÖZLEMÉNYEK / ACTA AGRARIA DEBRECENIENSIS 1587-1282 1588-8363 2416-1640 18 29-34
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1608250] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 1608250, Kapcsolat: 21617886
Hodur C et al. Measuring of haze by filtration. (1996) KERTÉSZETI ÉS ÉLELMISZERIPARI EGYETEM KÖZLEMÉNYEI 0238-6852 55 5-9, 1373653
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1373653]
  1. Biacs Péter et al. A membrántechnika élelmiszeripari alkalmazásának kutatása Magyarországon. (2008) ÉLELMEZÉSI IPAR 0013-5909 62 11 328-334
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1299350] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1299350, Kapcsolat: 21617764
Hodúr C et al. Membrántechnika és alkalmazási lehetőségei az iparban. (1997) SZESZIPAR 0563-0746 45 4 110-113, 1373657
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1373657]
  1. Biacs Péter et al. A membrántechnika élelmiszeripari alkalmazásának kutatása Magyarországon. (2008) ÉLELMEZÉSI IPAR 0013-5909 62 11 328-334
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1299350] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1299350, Kapcsolat: 21617957
Hodúr C. Must besűrítésének vizsgálata.. (1997) ÉLELMISZERIPARI FŐISKOLA TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEI 19 40-49, 1726658
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1726658]
  1. Biacs Péter et al. A membrántechnika élelmiszeripari alkalmazásának kutatása Magyarországon.. (2008) ÉLELMEZÉSI IPAR 0013-5909 LXII. Évf. 11. sz 328-334
    Folyóiratcikk[22933566] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22933566, Kapcsolat: 22933566
Rajko R et al. Designed experiments for reducing antinutritive agents in soybean by microwave energy. (1997) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 45 9 3565-3569, 1373057
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1373057]
  1. Liu Haokun et al. Effects of genetically modified and non-genetically modified soybeans with different heat treatments on growth and health of Cyprinidae species with different feeding habits. (2019) AQUACULTURE RESEARCH 1355-557X 1365-2109 50 2 599-610
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30419042] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 30419042, Kapcsolat: 27840781
  2. Vagadia Brinda Harish et al. Comparison of Conventional and Microwave Treatment on Soymilk for Inactivation of Trypsin Inhibitors and In Vitro Protein Digestibility. (2018) FOODS 2304-8158 7 1
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27317365] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 27317365, Kapcsolat: 27317365
  3. Mutlu Selime et al. Optimization of resistant starch formation from high amylose corn starch by microwave irradiation treatments and characterization of starch preparations. (2017) INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES 0141-8130 95 635-642
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26567050] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 26567050, Kapcsolat: 26567050
  4. Nadiah NI et al. Effect of microwave heating on potato and tapioca starches in water suspension. (2016) International Journal on Advanced Science, Engineering and Information Technology 2088-5334 2460-6952 6 1 61-68
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27609276] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 27609276, Kapcsolat: 27609276
  5. Nadiah NI et al. Effect of microwave heating on potato and tapioca starches in water suspension. (2015) International Journal on Advanced Science, Engineering and Information Technology 2088-5334 2460-6952 5 4 264-271
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27609277] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 27609277, Kapcsolat: 27609277
  6. Scaman Christine H. et al. Combined Microwave Vacuum Drying. (2014) Megjelent: Emerging Technologies for Food Processing pp. 427-445
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[31403885] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 31403885, Kapcsolat: 29104867
  7. Ertas N. DEPHYTINIZATION PROCESSES OF SOME LEGUME SEEDS AND CEREAL GRAINS WITH ULTRASOUND AND MICROWAVE APPLICATIONS. (2013) LEGUME RESEARCH 0250-5371 36 5 414-421
    Folyóiratcikk[23592891] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23592891, Kapcsolat: 23592891
  8. Moza Maria. Influence of physical treatments on the potato starch granules micro-and ultrastructure. (2012) BULLETIN OF UNIVERSITY OF AGRICULTURAL SCIENCES AND VETERINARY MEDICINE CLUJ NAPOCA SERIE AGRICULTURE 1843-5246 1843-5386 69 2 304-311
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25401593] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25401593, Kapcsolat: 25401593
  9. Muzquiz M et al. Bioactive compounds in legumes: pronutritive and antinutritive actions. Implications for nutrition and health. (2012) PHYTOCHEMISTRY REVIEWS 1568-7767 1572-980X 11 2-3 227-244
    Folyóiratcikk[23608248] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 23608248, Kapcsolat: 23592892
  10. Lakatos Erika et al. Alacsony teljesítményű mikrohullámú sugárzás hatása a cellobiáz enzim működésére. (2012) ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS 1416-647X 2498-907X 54 1 3-11
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1963361] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1963361, Kapcsolat: 22323081
  11. Hefnawy TH. Effect of processing methods on nutritional composition and anti-nutritional factors in lentils (Lens culinaris). (2011) ANNALS OF AGRICULTURAL SCIENCES (CAIRO) 0570-1783 2090-8377 56 57-61
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23592895] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23592895, Kapcsolat: 23592895
  12. Zhang J et al. Effect of microwave heat/moisture treatment on physicochemical properties of Canna edulis Ker starch. (2009) JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 0022-5142 1097-0010 89 4 653-664
    Folyóiratcikk[21053372] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21053372, Kapcsolat: 21053372
  13. Chauhan OP et al. Development of anti-nutrients free soy beverage using microwave treated soybeans. (2008) JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE 0022-1155 45 6 496-500
    Folyóiratcikk[21053373] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21053373, Kapcsolat: 21053373
  14. Muzquiz M et al. Antinutritional factors. (2007) Megjelent: Chickpea breeding and management pp. 143-166
    Könyvrészlet[23600722] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23600722, Kapcsolat: 23600722
  15. Pysz M et al. Wpływ oddziaływania impulsowego i ciągłego pola mikrofalowego na wartość żywieniową i właściwości przeciwutleniające kiełkowanych nasion soi: The influence of pulse and continuous microwave field affecting on nutrition value and antioxidant properties of germinated soybean seeds. (2006) ŻYWNOŚĆ. Nauka. Technologia. Jakość 1 46 102-116
    Folyóiratcikk[21059493] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21059493, Kapcsolat: 21059493
  16. Alajaji SA et al. Nutritional composition of chickpea microwave cooking and other (Cicer arietinum L.) as affected by traditional cooking methods. (2006) JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS 0889-1575 1096-0481 19 8 806-812
    Folyóiratcikk[21053374] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21053374, Kapcsolat: 21053374
  17. Kannan MSS et al. Microwave radiation for decontamination of mildew infected cotton fabrics. (2006) Synthetic Fibres 35 1 4-25
    Folyóiratcikk[21059479] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21059479, Kapcsolat: 21059479
  18. Almeida M et al. Method for producing a food product. (2006) United States Patent 20060159810 Amerikai Egyesült Államok
    Oltalmi formák[21059499] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21059499, Kapcsolat: 21059499
  19. Lakatos E. Folyékony élelmiszerek kezelése, különös tekintettel a mikrohullám tejre gyakorolt hatására. (2006)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[21059489] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21059489, Kapcsolat: 21059489
  20. Anderson AK et al. Effects of microwave heat-moisture treatment on properties of waxy and non-waxy rice starches. (2006) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 97 2 318-323
    Folyóiratcikk[21053375] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21053375, Kapcsolat: 21053375
  21. Barac M et al. The effect of microwave roasting on soybean protein composition and components with trypsin inhibitor activity. (2005) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 34 1 23-31
    Folyóiratcikk[21053376] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21053376, Kapcsolat: 21053376
  22. Rigó Krisztina. Ochratoxin termelés elterjedtségének, biokémiai és genetikai hátterének vizsgálata Aspergillus fajokban. (2005)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[21617975] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 21617975, Kapcsolat: 21059485
  23. Shimelis EA et al. Effect of microwave heating on solubility and digestibility of proteins and reduction of antinutrients of selected common bean (Phaseolus vulgaris L.) varieties grown in Ethiopia. (2005) ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE 1120-1770 2239-5687 17 4 407-418
    Folyóiratcikk[21053377] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21053377, Kapcsolat: 21053377
  24. Scaman CH. Combined microwave vacuuum-drying. (2005) Megjelent: Emerging Technologies for Food Processing pp. 507-533
    Könyvrészlet[23600723] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23600723, Kapcsolat: 23600723
  25. László Zs et al. A mikrohullámú technika alkalmazásának újabb lehetőségei az élelmiszer- és környezetiparban. (2005) AGRÁRTUDOMÁNYI KÖZLEMÉNYEK / ACTA AGRARIA DEBRECENIENSIS 1587-1282 1588-8363 2416-1640 18 29-34
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1608250] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 1608250, Kapcsolat: 21059484
  26. Al-Maiman SA. Inactivation of trypsin and chymotrypsin inhibitors in fenugreek (Trigonella foenumgraecum L.) defatted seed flour. (2004) Research Bulletin, Food Science and Agricultural Research Center, King Saudi University 130 5-17
    Folyóiratcikk[21059497] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21059497, Kapcsolat: 21059497
  27. Matyka S et al. Evaluation of selected protein traits in full fat soybean seeds by means of bromocresol purple index (BCPI). (2004) Megjelent: CHISA 2004 pp. 6511-6521
    Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[21059474] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 21059474, Kapcsolat: 21059474
  28. Héberger K. Chemometrics in Hungary (the last 10 years). (2004) CHEMOMETRICS AND INTELLIGENT LABORATORY SYSTEMS 0169-7439 72 2 115-122
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[112792] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 112792, Kapcsolat: 21053378
  29. Szmigielski M. Bromocresole purple index in estimating the influence of microwave processing on trypsin inhibitor activity of soybeans. (2004) POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES 1230-0322 2083-6007 13 1 35-39
    Folyóiratcikk[21059475] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21059475, Kapcsolat: 21059475
  30. Gyimes E et al. A szemkeménység hatása étkezési célú őszi búzák néhány minőségi jellemzőjére szegedi fajták esetében: Effect of kernel hardness for some quality parametres by szeged bread wheat varieties. (2004) Megjelent: VI. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia [VI. International Conference on Food Science] pp. CD 1-CD 7
    Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[21059470] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21059470, Kapcsolat: 21059470
  31. Peres H et al. Nutritional value of heat-treated soybean meal for channel catfish (Ictalurus punctatus). (2003) AQUACULTURE 0044-8486 225 1-4 67-82
    Folyóiratcikk[21053379] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21053379, Kapcsolat: 21053379
  32. CHAUHAN O.P. et al. Effect of Tempering and Blanching followed by Microwave Treatment on the Content of Isoflavones, Saponins and Anti-nutritional Factors in Soybean Seeds. (2003) Soybean Research 0973-1830 1 76-86
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31403756] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 31403756, Kapcsolat: 29104696
  33. Nemenyi M. Modelling of coupled heat and moisture transfer in grain kernels by modified Luikov's equations. (2002) Megjelent: IFAC WORKSHOP SERIES pp. 53-57
    Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[25390486] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25390486, Kapcsolat: 25390486
  34. Chen HL. Microwave radiation decontamination of mildew infected cotton. (2001) TEXTILE RESEARCH JOURNAL 0040-5175 71 3 247-254
    Folyóiratcikk[21053380] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21053380, Kapcsolat: 21053380
  35. Martínez SJ et al. Influencia del método de secado del follaje y el solvente de extracción en la cuantificación de polifenoles extractables totales. (2001) Pastos y Forrajes (Cuba) 24 4 353-356
    Folyóiratcikk[21054415] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21054415, Kapcsolat: 21054415
  36. White CE et al. Effects of dry matter content on trypsin inhibitors and urease activity in heat treated soya beans fed to weaned piglets. (2000) ANIMAL FEED SCIENCE AND TECHNOLOGY 0377-8401 87 1-2 105-115
    Folyóiratcikk[21053382] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21053382, Kapcsolat: 21053382
Rajkó R et al. Kísérlettervezés alkalmazása élelmiszeripari műveletek optimalizálására. (1997) Megjelent: Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottságának kiadványai XXI. kötet pp. 40-44, 1379510
Egyéb konferenciaközlemény/Konferenciaközlemény (Egyéb konferenciaközlemény)/Tudományos[1379510]
  1. 1 H Horváth. Műszeres színmérés alkalmazási lehetősége a fűszerpaprika őrlemény gyártás során. [Possibility of instrumental colour measurement for the processing procedure of the paprika grists]. (2004) Megjelent: VI. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia [VI. International Conference on Food Science], SZTE SZÉF Proceedings CD. p. 7. ... p. 7
    Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[21617813] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21617813, Kapcsolat: 21617813
Tanács L. Fungicidkezelt őszi búzafajták szermaradvány vizsgálata. Tom,. (1997) NÖVÉNYTERMELÉS 0546-8191 46 No.4. 383-399, 1726376
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1726376]
  1. Szilágyi Sz. Fungiciddel kezelt őszibúza-fajták szermaradvány-vizsgálata. DE, ATC, MTK.. (2003)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[23156346] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23156346, Kapcsolat: 23156346
Tanács L et al. Study of fungicide residues in the grain of fungicide-treated wheats II. Propiconazole- and bromuconazole-based fungicides.. (1997) CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS 0133-3720 1788-9170 Vol. 25 No. 4 1001-1006, 1726350
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1726350]
  1. Tóth-Kaszás Nikoletta et al. Helyi termék: biztos megélhetés vagy keresetkiegészítés?. (2017) GAZDÁLKODÁS 0046-5518 61 4 335-354
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[3258893] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 3258893, Kapcsolat: 26807459
  2. Mazur CS et al. In vitro metabolism of the fungicide and environmental contaminant trans-bromuconazole and implications for risk assessment. (2007) JOURNAL OF TOXICOLOGY AND ENVIRONMENTAL HEALTH-PART A 1528-7394 1087-2620 70 13-14 1241-1250
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)[10091758] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 10091758, Kapcsolat: 23144431
Hodur C et al. Agglomeration-drying by microwave. (1998) BULLETINS FOR APPLIED MATHEMATICS 0133-3526 86 215-223, 1373660
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1373660]
  1. Sembery P. A mikrohullámú technika alkalmazási lehetőségei az élelmiszerek feldolgozásában és a hulladékkezelésben.. (2008) ÉLELMEZÉSI IPAR 0013-5909 62 7 199-201
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[21638867] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 21638867, Kapcsolat: 21638867
  2. Tóth István. Energia, ökológia, gazdaságtan, források, eredmények és lehetőségek [Energy, Ecology, Economy; Sources, Results and Possibilities]Proceedings CD. (2004) Megjelent: VI. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia.Konferencia [VI. International Conference on Food Science], SZTE SZÉF Szeged, Pr... p. 6
    Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[21638870] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21638870, Kapcsolat: 21638870
Szabo G et al. Combined energy transfer by microwave-convective drying of agriculture materials. (1998) HUNGARIAN AGRICULTURAL ENGINEERING 0864-7410 2415-9751 11 23-25, 1373661
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1373661]
  1. Sembery P. A mikrohullámú technika alkalmazási lehetőségei az élelmiszerek feldolgozásában és a hulladékkezelésben.. (2008) ÉLELMEZÉSI IPAR 0013-5909 62 7 199-201
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[21638867] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 21638867, Kapcsolat: 21845639
  2. P Mészáros et al. Unifying calibration parameters for dielectric moisture meter. (2006) PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 1786-335X 2 1 73-94
    Folyóiratcikk[21617974] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21617974, Kapcsolat: 21617974
  3. Rigó Krisztina. Ochratoxin termelés elterjedtségének, biokémiai és genetikai hátterének vizsgálata Aspergillus fajokban. (2005)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[21617975] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 21617975, Kapcsolat: 21617975
  4. Göllei Attila et al. Hatásfok és energetikai paraméterek vizsgálata szemestermények szárítása során. [Investigation of effectiveness and energetical parameters in connection with drying of agricultural grain products]. (2005) Megjelent: Műszaki Kémiai Napok '05 [Days of Chemical Engineering '05] pp. 43-46
    Egyéb konferenciaközlemény[21617969] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21617969, Kapcsolat: 21617969
  5. Göllei Attila et al. Szabályozott kombinált szárítás energetikai vizsgálata. [Investigation of controlled combined drying from energetical point of view]. (2004) Megjelent: VI. Nemzetközi Élelmiszer¬tu¬do¬mányi Konferencia [VI. International Conference on Food Science], SZTE SZÉF Szeged Proceedings ... p. 6
    Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[21617964] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21617964, Kapcsolat: 21617964
  6. Véha Antal. Őszi búzák szemstruktúrájának agrofizikai és reológiai összefüggései. [Agrophysical and rheological relationships by the kernel structure of winter wheat varieties]. (2004) Megjelent: VI. Nemzetközi Élelmiszer¬tu¬do¬mányi Konferencia [VI. International Conference on Food Science], SZTE SZÉF Szeged, Proceedings... p. 5
    Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[21617967] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21617967, Kapcsolat: 21617967
  7. Göllei Attila et al. Mikrohullámú terek hőmérsékleteloszlásának számítógépes modellézése [Computer aided modelling of temperature distribution formed in microwave field].: 2004. április 20-22. {Imp.f.: N.A.}. (2004) Megjelent: Műszaki Kémiai Napok '04 [Days of Chemical Engineering '04] pp. 192-198
    Egyéb konferenciaközlemény[21608257] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21608257, Kapcsolat: 21608257
  8. Göllei Attila et al. Konvektív és kombinált szárítás energetikai vizsgálata [Energetical investigation of convective and hybrid drying].. (2004) Megjelent: Műszaki Kémiai Napok '04 [Days of Chemical Engineering '04] pp. 199-205
    Egyéb konferenciaközlemény[21617960] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21617960, Kapcsolat: 21617960
Szabó G et al. Optimisation of microwave treatment for reducing enzyme activity of soya bean. (1998) ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 0567-7572 2406-6168 476 141-147, 1373659
Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény (Folyóiratcikk)/Tudományos[1373659]
  1. Feng D et al. Effectiveness of different processing methods in reducing hydrogen cyanide content of flaxseed. (2003) JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 0022-5142 1097-0010 83 8 836-841
    Folyóiratcikk[23600934] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23600934, Kapcsolat: 23600934
Hodúr Cecilia et al. Gyümölcs- és zöldséglevek energiatakarékos besűrítése. (1999) ÉLELMEZÉSI IPAR 0013-5909 53 12 359-363, 2009034
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2009034]
  1. Szép Angéla et al. Fekete bodza-lé nanoszűrésének vizsgálata. (2008) ÉLELMEZÉSI IPAR 0013-5909 62 8 225-228
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23061473] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 23061473, Kapcsolat: 23061473
  2. Biacs Péter et al. A membrántechnika élelmiszeripari alkalmazásának kutatása Magyarországon. (2008) ÉLELMEZÉSI IPAR 0013-5909 62 11 328-334
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1299350] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1299350, Kapcsolat: 23061476
  3. Bélafiné Bakó. Legújabb membrántechnikák és alkalmazásaik. (2006) MAGYAR KÉMIKUSOK LAPJA 0025-0163 1588-1199 61 145-152
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1673804] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1673804, Kapcsolat: 23061481
  4. Bélafiné Bakó. Membrános műveletek alkalmazása biokonverziók megvalósításánál. (2004) Megjelent: Műszaki Kémiai Napok '04 [Days of Chemical Engineering '04] pp. 119-122
    Egyéb konferenciaközlemény[23061474] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23061474, Kapcsolat: 23061474
  5. Császár Péter. Paradicsomsűrítmény előállítása fordított ozmózis alkalmazásával.. (2002)
    Egyéb[23061472] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23061472, Kapcsolat: 23061472
  6. Bélafiné Dr.. Nincs cím. (2002) Megjelent: Membrános műveletek pp. 20-22
    Könyvrészlet[23061480] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23061480, Kapcsolat: 23061480
C Hodúr. High pressure reverse osmosis concentration of tomato juice.: X. International Conference on Membrane Science, Tata. (2000), 1607213
Egyéb/Nem besorolt (Egyéb)/Tudományos[1607213]
  1. Biacs Péter et al. A membrántechnika élelmiszeripari alkalmazásának kutatása Magyarországon. (2008) ÉLELMEZÉSI IPAR 0013-5909 LXII 11 328-334
    Folyóiratcikk[21409345] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21409345, Kapcsolat: 21408091
Hodúr Cecilia. Minőség az előírások tükrében. (2000) ÉLELMEZÉSI IPAR 0013-5909 54 9 264-270, 2009033
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2009033]
  1. Biacs Péter et al. A membrántechnika élelmiszeripari alkalmazásának kutatása Magyarországon. (2008) ÉLELMEZÉSI IPAR 0013-5909 LXII. Évf 11. sz 328-334
    Folyóiratcikk[23061468] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23061468, Kapcsolat: 23061468
Szabó Gábor et al. A váltakozó rendszerű kombinált szárítás elmélete és gyakorlata. (2001) SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SZEGEDI ÉLELMISZERIPARI FŐISKOLAI KAR TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK 1785-3419 22 122-134, 1608093
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1608093]
  1. Göllei Attila et al. Szabályozott kombinált szárítás energetikai vizsgálata Proceedings CD. (2004) Megjelent: VI. Nemzetközi Élelmiszer-tudományi Konferencia SZTE SZÉF Szeged p. 6
    Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[21409306] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21409306, Kapcsolat: 21409306
Szabó Gábor. Csiperkegomba konvekciós és mikrohullámú szárításának összehasonlító vizsgálata [Comparative investigation of convective hot air and microwave drying of mushroom (Agaricus)]. (2001), 1719906
Egyéb/Nem besorolt (Egyéb)/Tudományos[1719906]
  1. Göllei Attila et al. Szabályozott kombinált szárítás energetikai vizsgálata [Investigation of controlled combined drying from energetical point of view].. (2004) Megjelent: VI. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia [VI. International Conference on Food Science], SZTE SZÉF Proceedings CD. p. 6. p. 6
    Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[21617772] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21617772, Kapcsolat: 21617772
  2. Ludányi Lajos. Multimódusú mikrohullámú terek alkalmazása a szárításban. (2004)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[2111710] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 2111710, Kapcsolat: 21617777
Szabó G. Csiperkegomba konvekciós és mikrohullámú szárításának összehasonlító vizsgálata: Comparative examination of convective and microwave drying of champignon mushroom. (2001) Megjelent: 4. Magyar Szárítási Szimpózium, 1373715
Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[1373715]
  1. Göllei Attila et al. Szabályozott kombinált szárítás energetikai vizsgálata [Investigation of controlled combined drying from energetical point of view].. (2004) Megjelent: VI. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia [VI. International Conference on Food Science], SZTE SZÉF Proceedings CD. p. 6. p. 6
    Könyvrészlet/Tudományos[23367586] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23367586, Kapcsolat: 23367586
  2. Ludányi Lajos. Multimódusú mikrohullámú terek alkalmazása a szárításban. (2004)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[2111710] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 2111710, Kapcsolat: 23367587
C Hodúr et al. Fruit-juice cencentration by hyperfiltration: Gyümölcslé besűrítése hiperszűréssel. (2002) Megjelent: Műszaki Kémiai Napok '02 pp. 120-125, 1730225
Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[1730225]
  1. Szép Angéla et al. Fekete bodza-lé nanoszűrésének vizsgálata. (2008) ÉLELMEZÉSI IPAR 0013-5909 62 8 225-228
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23061473] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 23061473, Kapcsolat: 23373347
  2. Biacs Péter et al. A membrántechnika élelmiszeripari alkalmazásának kutatása Magyarországon.. (2008) ÉLELMEZÉSI IPAR 0013-5909 LXII. Évf. 11 328-334
    Folyóiratcikk[23373348] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23373348, Kapcsolat: 23373348
  3. Koroknai Balázs. Kíméletes és hatékony gyümölcslé-koncentrálás membrános eljárásokkal.. (2004) ÉLELMEZÉSI IPAR 0013-5909 LVIII évf 12.szám 337-384
    Folyóiratcikk[23373346] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23373346, Kapcsolat: 23373346
Szabó G et al. A termékbiztonság növelése alternatív hőkezeléssel. (2002) Megjelent: "Agrártermelés - Életminőség" 29. Óvári Tudományos Napok p. CD ROM, 1730122
Egyéb konferenciaközlemény/Konferenciaközlemény (Egyéb konferenciaközlemény)/Tudományos[1730122]
  1. Sembery P. A mikrohullámú technika alkalmazási lehetőségei az élelmiszerek feldolgozásában és a hulladékkezelésben.. (2008) ÉLELMEZÉSI IPAR 0013-5909 62 7 199-201
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[21638867] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 21638867, Kapcsolat: 23370843
Szabó G et al. Modelling of combined hot-air convective drying of mushroom (Agaricus Bisporus). (2002) Megjelent: Proceedings of the 13th International Drying Symposium (IDS 2002) pp. 319-326, 17743
Egyéb konferenciaközlemény/Konferenciaközlemény (Egyéb konferenciaközlemény)/Tudományos[17743]
  1. R Rodrigez et al. Kinetic and quality sutdy of mushroom drying under microwave and vacuum. (2005) DRYING TECHNOLOGY 0737-3937 1532-2300 23 2197-2213
    Folyóiratcikk[20811482] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 20811482, Kapcsolat: 20811482
  2. Zhang GuoChen et al. Combined vacuum-microwave and hot-air drying of scallop. (2005) TRANSACTIONS OF THE CHINESE SOCIETY OF AGRICULTURAL ENGINEERING / NONGYE GONGCHENG XUEBAO 1002-6819 21 6 144-147
    Folyóiratcikk[20109181] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 20109181, Kapcsolat: 20109181
  3. S Pliestic et al. Pracenfe susenjy crevene papike u vakuumu mjerenjem temperature: the obesevation of red pepper drying in vacuum by measurement temperature. (2003) STROJARSTVO: JOURNAL FOR THEORY AND APPLICATION IN MECHANICAL ENGINEERING 0562-1887 45 1-3 47-54
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[20811481] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 20811481, Kapcsolat: 20811481
Varga J et al. Kinetics of ochratoxin A production in different Aspergillus species. (2002) ACTA BIOLOGICA HUNGARICA (1983-2018) 0236-5383 1588-256X 53 3 381-388, 1952414
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1952414]
  1. БУРКИН А.А. et al. TOXIN-PRODUCING FUNGI OF THE GENUS Penicillium IN COARSE FODDERS. (2019) SELSKOHOZAJSTVENNAIA BIOLOGIIA 0131-6397 2313-4836 54 3 616-625
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30965809] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 30965809, Kapcsolat: 28496334
  2. Schloesser Inga et al. Effects of selected natural preservatives on the mycelial growth and ochratoxin A production of the food-related moulds Aspergillus westerdijkiae and Penicillium verrucosum. (2019) FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A - CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE AND RISK ASSESSMENT 1944-0049 1944-0057 36 9 1411-1418
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30963704] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 30963704, Kapcsolat: 28496333
  3. Lahouar Amani et al. Influence of temperature, water activity and incubation time on fungal growth and production of ochratoxin A and zearalenone by toxigenic Aspergillus tubingensis and Fusarium incarnatum isolates in sorghum seeds. (2017) INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 0168-1605 242 53-60
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26396112] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26396112, Kapcsolat: 26394201
  4. Hossain Md et al. The relationship between ergosterol and mycotoxin contamination in maize from various countries. (2015) MYCOTOXIN RESEARCH 0178-7888 1867-1632 31 2 91-99
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25700742] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 25700742, Kapcsolat: 25496417
  5. Hossain Md et al. A Rapid Determination of Ergosterol in Grains Using Gas Chromatography-Mass Spectrometry Method Without Derivatization. (2015) FOOD ANALYTICAL METHODS 1936-9751 1936-976X 8 4 1021-1026
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25496418] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 25496418, Kapcsolat: 25496418
  6. Burkin AA et al. About zearalenone levels in grass fodders and toxine producing activity of Fusarium fungi. (2015) SELSKOHOZAJSTVENNAIA BIOLOGIIA 0131-6397 2313-4836 50 2 255-262
    Folyóiratcikk/Tudományos[25496484] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25496484, Kapcsolat: 25496484
  7. Ekinci Raci et al. Patulin & ergosterol: New quality parameters together with aflatoxins in hazelnuts. (2014) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 150 17-21
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25496419] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25496419, Kapcsolat: 25496419
  8. Abarca M et al. A new in vitro method to detect growth and ochratoxin A-producing ability of multiple fungal species commonly found in food commodities. (2014) FOOD MICROBIOLOGY 0740-0020 1095-9998 44 243-248
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25496420] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25496420, Kapcsolat: 25496420
  9. Alborch L et al. Effect of water activity, temperature and incubation time on growth and ochratoxin A production by Aspergillus niger and Aspergillus carbonarius on maize kernels. (2011) INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 0168-1605 147 1 53-57
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25496421] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25496421, Kapcsolat: 25496421
  10. Tam J et al. Application of isotope dilution mass spectrometry: determination of ochratoxin A in the Canadian Total Diet Study. (2011) FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A - CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE AND RISK ASSESSMENT 1944-0049 1944-0057 28 6 754-761
    Folyóiratcikk[22829788] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22829788, Kapcsolat: 22829788
  11. Marino A et al. Ochratoxin A production by Aspergillus westerdijkiae in orange fruit and juice. (2009) INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 0168-1605 132 2-3 185-189
    Folyóiratcikk[22829789] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22829789, Kapcsolat: 22829789
  12. Selouane A et al. Impact of Some Environmental Factors on Growth and Production of Ochratoxin A of/by Aspergillus tubingensis, A-niger, and A-carbonarius Isolated from Moroccan Grapes. (2009) JOURNAL OF MICROBIOLOGY 1225-8873 47 4 411-419
    Folyóiratcikk[22829790] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22829790, Kapcsolat: 22829790
  13. Astoreca A et al. Ochratoxin A production in relation to ecophysiological factors by Aspergillus section Nigri strains isolated from different substrates in Argentina. (2007) SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT 0048-9697 1879-1026 388 1-3 16-23
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25496422] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25496422, Kapcsolat: 25496422
  14. Magnoli CE et al. Occurrence of ochratoxin A and ochratoxigenic mycoflora in corn and corn based foods and feeds in some South American countries. (2007) MYCOPATHOLOGIA 0301-486X 1573-0832 163 5 249-260
    Folyóiratcikk[22830076] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22830076, Kapcsolat: 22829792
  15. Kouadio AI et al. Effect of the frequency of the mixing of coffee cherries put out for drying on the kinetics of drying and the relationship to ochratoxin A production. (2006) FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS 0265-203X 1464-5122 23 3 295-304
    Folyóiratcikk[22829794] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22829794, Kapcsolat: 22829794
  16. Leong SLL et al. Effect of temperature and water activity on growth and ochratoxin A production by Australian Aspergillus carbonarius and A-niger isolates on a simulated grape juice medium. (2006) INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 0168-1605 110 3 209-216
    Folyóiratcikk[22829795] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22829795, Kapcsolat: 22829795
  17. Karaca H et al. Aflatoxins, patulin and ergosterol contents of dried figs in Turkey. (2006) FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS 0265-203X 1464-5122 23 5 502-508
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25496423] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25496423, Kapcsolat: 25496423
  18. O'Callaghan J et al. Molecular characterization of ochratoxin A biosynthesis and producing fungi. (2005) ADVANCES IN APPLIED MICROBIOLOGY 0065-2164 58 227-243
    Folyóiratcikk/Tudományos[25525643] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25525643, Kapcsolat: 24552461
  19. Esteban A et al. Influence of pH and incubation time on ochratoxin a production by Aspergillus carbonarius in culture media. (2005) JOURNAL OF FOOD PROTECTION 0362-028X 68 7 1435-1440
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25496424] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25496424, Kapcsolat: 25496424
  20. Esteban A et al. Effects of temperature and incubation time on production of ochratoxin A by black aspergilli. (2004) RESEARCH IN MICROBIOLOGY 0923-2508 1769-7123 155 10 861-866
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25496425] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25496425, Kapcsolat: 25496425
  21. Medina A et al. Bee pollen, a substrate that stimulates ochratoxin A production by Aspergillus ochraceus Wilh.. (2004) SYSTEMATIC AND APPLIED MICROBIOLOGY 0723-2020 1618-0984 27 2 261-267
    Folyóiratcikk[22829799] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22829799, Kapcsolat: 22829799
C Hodúr. Quality concentrates by reverse osmosis.. (2003) Megjelent: PERMEA 2003 Membrane science and technology conference of Visegrad countries p. 6, 1608123
Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[1608123]
  1. Biacs Péter et al. A membrántechnika élelmiszeripari alkalmazásának kutatása Magyarországon. (2008) ÉLELMEZÉSI IPAR 0013-5909 LXII 11 328-334
    Folyóiratcikk[21409345] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21409345, Kapcsolat: 21409345
Eszes F. Energia és vízfelhasználás csökkentés lehetőségeinek feltárása a húsiparban mérnöki számítások segítségével. (2003) Megjelent: Proceedings of the 10th Symposium on Analytical and Environmental Problems pp. 169-174, 1373718
Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[1373718]
  1. Z Fabulya. Heat treatment optimization of canned meats in terms of the resource utilization and the quality of the products.: {Imp.f.: N.A.}. (2009) ANN FAC ENGIEERING HUNEDOARA VII 231-236
    Folyóiratcikk[25379764] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25379764, Kapcsolat: 25379764
2020-11-28 00:55