MAGYAR I et al. BIOLOGICAL DEACIDIFICATION OF WINE WITH SCHIZOSACCHAROMYCES-POMBE ENTRAPPED IN CA-ALGINATE GEL. (1989) AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE 0002-9254 1943-7749 40 4 233-240, 2148875
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2148875]
  1. Bao Yuping et al. Wet-spun nanoTiO(2)/chitosan nanocomposite fibers as efficient and retrievable absorbent for the removal of free fatty acids from edible oil. (2019) CARBOHYDRATE POLYMERS 0144-8617 1879-1344 210 119-126
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30554709] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 30554709, Kapcsolat: 28013540
  2. Domizio Paola et al. Evaluation of the Yeast Schizosaccharomyces japonicus for Use in Wine Production. (2018) AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE 0002-9254 1943-7749 69 3 266-277
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30554710] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 30554710, Kapcsolat: 28013541
  3. Domizio P et al. Cell wall polysaccharides released during the alcoholic fermentation by Schizosaccharomyces pombe and S. japonicus: quantification and characterization. (2017) FOOD MICROBIOLOGY 0740-0020 1095-9998 61 136-149
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26379853] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 26379853, Kapcsolat: 26379853
  4. Naumov G et al. Hybrid sterility of the yeast Schizosaccharomyces pombe: Genetic genus and many species in statu nascendi?. (2015) MICROBIOLOGY (ENG) 0026-2617 1608-3237 84 2 159-169
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24807810] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 24807810, Kapcsolat: 24807810
  5. Domizio P et al. Use of non-Saccharomyces wine yeasts as novel sources of mannoproteins in wine. (2014) FOOD MICROBIOLOGY 0740-0020 1095-9998 43 5-15
    Folyóiratcikk[24145673] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24145673, Kapcsolat: 24145673
  6. Su Jing et al. The use of lactic acid-producing, malic acid-producing, or malic acid-degrading yeast strains for acidity adjustment in the wine industry. (2014) APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 0175-7598 1432-0614 98 6 2395-2413
    Folyóiratcikk[24389849] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 24389849, Kapcsolat: 24145674
  7. Benito Santiago et al. Quality and Composition of Red Wine Fermented with Schizosaccharomyces pombe as Sole Fermentative Yeast, and in Mixed and Sequential Fermentations with Saccharomyces cerevisiae. (2014) FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 1330-9862 1334-2606 52 3 376-382
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24807811] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 24807811, Kapcsolat: 24807811
  8. Genisheva Z et al. Immobilized cell systems for batch and continuous winemaking. (2014) TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 0924-2244 40 1 33-47
    Folyóiratcikk[24400807] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24400807, Kapcsolat: 24400807
  9. Benito S et al. Physiological features of Schizosaccharomyces pombe of interest in making of white wines. (2013) EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 1438-2377 1438-2385 236 1 29-36
    Folyóiratcikk[23339563] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23339563, Kapcsolat: 23339563
  10. Gobbi M et al. Lachancea thermotolerans and Saccharomyces cerevisiae in simultaneous and sequential co-fermentation: A strategy to enhance acidity and improve the overall quality of wine. (2013) FOOD MICROBIOLOGY 0740-0020 1095-9998 33 2 271-281
    Folyóiratcikk[23339564] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23339564, Kapcsolat: 23339564
  11. Puig-Pujol Anna et al. Application of a New Organic Yeast Immobilization Method for Sparkling Wine Production. (2013) AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE 0002-9254 1943-7749 64 3 386-394
    Folyóiratcikk[24145675] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24145675, Kapcsolat: 24145675
  12. Suarez-Lepe JA et al. Oenological versatility of Schizosaccharomyces spp.. (2012) EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 1438-2377 1438-2385 235 3 375-383
    Folyóiratcikk[22807901] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807901, Kapcsolat: 22807901
  13. Benito S et al. New applications for Schizosaccharomyces pombe in the alcoholic fermentation of red wines. (2012) INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0950-5423 1365-2621 47 10 2101-2108
    Folyóiratcikk[22807902] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807902, Kapcsolat: 22807902
  14. 28 Ciani et al. Non-Saccharomyces wine yeasts have a promising role in biotechnological approaches to winemaking. Review.. (2011) ANNALS OF MICROBIOLOGY 1590-4261 61 1 25-32
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23348066] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23348066, Kapcsolat: 23348066
  15. Ciani M et al. Non-Saccharomyces wine yeasts have a promising role in biotechnological approaches to winemaking. (2011) ANNALS OF MICROBIOLOGY 1590-4261 61 1 25-32
    Folyóiratcikk[22807903] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807903, Kapcsolat: 22807903
  16. Portugal I et al. Immobilised yeast grape must deacidification in a recycle fixed bed reactor. (2011) INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0950-5423 1365-2621 46 2 284-289
    Folyóiratcikk[22807904] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807904, Kapcsolat: 22807904
  17. Hong SK et al. Degradation of malic acid in wine by immobilized Issatchenkia orientalis cells with oriental oak charcoal and alginate. (2010) LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY 0266-8254 1472-765X 50 5 522-529
    Folyóiratcikk[22807905] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807905, Kapcsolat: 22807905
  18. Ciani Maurizio et al. Controlled mixed culture fermentation: a new perspective on the use of non-Saccharomyces yeasts in winemaking. (2010) FEMS YEAST RESEARCH 1567-1356 1567-1364 10 2 123-133
    Folyóiratcikk[24393737] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 24393737, Kapcsolat: 22807906
  19. Husnik IJ. Metabolic engineering and characterisation of the malolactic wine yeast ML 01. Dissertation. (2007)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[23348111] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23348111, Kapcsolat: 23348111
  20. Seo SH et al. Degradation of malic acid by Issatchenkia orientalis KMBL 5774, an acidophilic yeast strain isolated from Korean grape wine pomace. (2007) JOURNAL OF MICROBIOLOGY 1225-8873 45 6 521-527
    Folyóiratcikk[22807907] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807907, Kapcsolat: 22807907
  21. SaymanM. The Biochemistry of Malic Acid metabolism by Wine Yeasts. (2006) S.Afr.Enol.Vitic. 27 2 113-112
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23348077] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23348077, Kapcsolat: 23348077
  22. Ribéreau-Gayon P. Handbook of oenology, Volume 1.: The microbiology of Wine and Vinifications. 2nd Edition. (2006) ISBN:9780470010341
    Könyv/Szakkönyv (Könyv)/Tudományos[23348174] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23348174, Kapcsolat: 23348174
  23. Threlfall R et al. Effect of freezing grape berries and heating must samples on extraction of components and composition parameters of red wine grape varieties. (2006) AUSTRALIAN JOURNAL OF GRAPE AND WINE RESEARCH 1322-7130 1755-0238 12 2 161-169
    Folyóiratcikk[22807908] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807908, Kapcsolat: 22807908
  24. Bánszki L. Kén-anyagcserében sérült szelenát rezisztens. Schizosaccharomyces pombe mutánsok előállítása és vizsgálata. (2004)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[23348123] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23348123, Kapcsolat: 23348123
  25. Martynenko NN et al. Physiological and biochemical characteristics of immobilized champagne yeasts and their participation in champagnizing processes: A review. (2003) APPLIED BIOCHEMISTRY AND MICROBIOLOGY 0003-6838 39 5 439-445
    Folyóiratcikk[22810621] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22810621, Kapcsolat: 22807909
  26. Volschenk H et al. Malo-ethanolic fermentation in Saccharomyces and Schizosaccharomyces. (2003) CURRENT GENETICS 0172-8083 1432-0983 43 6 379-391
    Folyóiratcikk[22807910] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807910, Kapcsolat: 22807910
  27. Silva S et al. Malic acid consumption by dry immobilized cells of Schizosaccharomyces pombe. (2003) AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE 0002-9254 1943-7749 54 1 50-55
    Folyóiratcikk[22807911] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807911, Kapcsolat: 22807911
  28. Silva S. Use of encapsulated yeast for the treatment of stuck and sluggish fermentations. (2002) JOURNAL INTERNATIONAL DES SCIENCES DE LA VIGNE ET DU VIN 1151-0285 36 3 161-168
    Folyóiratcikk[22807912] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807912, Kapcsolat: 22807912
  29. Simonics Tibor et al. Genetics of sulphate assimilation in Schizosaccharomyces pombe. (2002) ACTA MICROBIOLOGICA ET IMMUNOLOGICA HUNGARICA 1217-8950 1588-2640 49 2-3 279-283
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2259444] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 2259444, Kapcsolat: 23348139
  30. Simonics T. A Schizosaccharomyces pombe kénmetabolizmusának fiziológiai és molekuláris biológiai vizsgálata.. (2002)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[23348132] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23348132, Kapcsolat: 23348132
  31. Viljoen M et al. Transcriptional regulation of the Schizosaccharomyces pombe malic enzyme gene, mae2. (1999) JOURNAL OF BIOLOGICAL CHEMISTRY 0021-9258 1083-351X 274 15 9969-9975
    Folyóiratcikk[22807913] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807913, Kapcsolat: 22807913
  32. Thornton RJ et al. Deacidification of red and white wines by a mutant of Schizosaccharomyces malidevorans under commercial winemaking conditions. (1996) FOOD MICROBIOLOGY 0740-0020 1095-9998 13 6 475-482
    Folyóiratcikk[22807914] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807914, Kapcsolat: 22807914
  33. Geleta Anna. Az almasavbontás és a flokkuláció fiziológiai és genetikai há tterének vizsgálata Schizosaccharomyces pombe -nél. (1996)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[23350340] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23350340, Kapcsolat: 23350340
  34. SOUSA MJ et al. EFFECTS OF ETHANOL AND ACETIC-ACID ON THE TRANSPORT OF MALIC-ACID AND GLUCOSE IN THE YEAST SCHIZOSACCHAROMYCES-POMBE - IMPLICATIONS IN WINE DEACIDIFICATION. (1995) FEMS MICROBIOLOGY LETTERS 0378-1097 126 2 197-202
    Folyóiratcikk[22807915] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807915, Kapcsolat: 22807915
  35. TAILLANDIER P et al. DEACIDIFICATION BY SCHIZOSACCHAROMYCES - INTERACTIONS WITH SACCHAROMYCES. (1995) JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY 0168-1656 1873-4863 40 3 199-205
    Folyóiratcikk[22807916] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807916, Kapcsolat: 22807916
  36. CIANI M. CONTINUOUS DEACIDIFICATION OF WINE BY IMMOBILIZED SCHIZOSACCHAROMYCES-POMBE CELLS - EVALUATION OF MALIC-ACID DEGRADATION RATE AND ANALYTICAL PROFILES. (1995) JOURNAL OF APPLIED BACTERIOLOGY 0021-8847 79 6 631-634
    Folyóiratcikk[22807917] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807917, Kapcsolat: 22807917
  37. DIVIES C et al. THEME-4 - IMMOBILIZED CELL TECHNOLOGY IN WINE PRODUCTION. (1994) CRITICAL REVIEWS IN BIOTECHNOLOGY 0738-8551 1549-7801 14 2 135-153
    Folyóiratcikk[22807918] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807918, Kapcsolat: 22807918
  38. VILJOEN M et al. MOLECULAR ANALYSIS OF THE MALIC ENZYME GENE (MAE2) OF SCHIZOSACCHAROMYCES-POMBE. (1994) YEAST 0749-503X 1097-0061 10 5 613-624
    Folyóiratcikk[22807919] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807919, Kapcsolat: 22807919
  39. TAILLANDIER P. DEACIDIFICATION OF GRAPE MUSTS BY SCHIZOSACCHAROMYCES ENTRAPPED IN ALGINATE BEADS - A CONTINUOUS-FLUIDIZED-BED PROCESS. (1994) CHEMICAL ENGINEERING JOURNAL AND BIOCHEMICAL ENGINEERING JOURNAL 0923-0467 55 1-2 B29-B33
    Folyóiratcikk[22807920] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807920, Kapcsolat: 22807920
  40. Radler F. Yeasts - Metabolism of organic acids. (1993) Megjelent: Wine Microbiology and Biotechnology pp. 165-182
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[23348206] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23348206, Kapcsolat: 23348206
  41. SOUSA MJ et al. MUST DEACIDIFICATION WITH AN INDUCED FLOCCULANT YEAST-STRAIN OF SCHIZOSACCHAROMYCES-POMBE. (1993) APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 0175-7598 1432-0614 39 2 189-193
    Folyóiratcikk[22807921] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807921, Kapcsolat: 22807921
  42. ROSINI G et al. INFLUENCE OF SUGAR TYPE AND LEVEL ON MALATE METABOLISM OF IMMOBILIZED SCHIZOSACCHAROMYCES-POMBE CELLS. (1993) AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE 0002-9254 1943-7749 44 1 113-117
    Folyóiratcikk[22807922] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807922, Kapcsolat: 22807922
  43. YOKOTSUKA K et al. CONTROLLED SIMULTANEOUS DEACIDIFICATION AND ALCOHOL FERMENTATION OF A HIGH-ACID GRAPE MUST USING 2 IMMOBILIZED YEASTS, SCHIZOSACCHAROMYCES-POMBE AND SACCHAROMYCES-CEREVISIAE. (1993) AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE 0002-9254 1943-7749 44 4 371-377
    Folyóiratcikk[22807923] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807923, Kapcsolat: 22807923
  44. Divies C. Bioreactor technology and wine fermentation. (1993) Megjelent: Wine Microbiology and Biotechnology pp. 449-478
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[23348210] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23348210, Kapcsolat: 23348210
  45. Krasny. Einsatz immobilisierter Zellen in der Weinbereitung. II. Teil: Verwendung immobilisierter Hafen bei der sekundaren Garung. (1992) Wein-Wissenschaft 47 53-55
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23348246] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23348246, Kapcsolat: 23348246
  46. Malik F. Einsatz immobilisierter Zellen in der Weinbereitung 1. Teil: Verwendung immobilisierter Hefen bei der primaren Mostgarung. (1992) Wein-Wissenschaft 47 28-31
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23348231] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23348231, Kapcsolat: 23348231
  47. TAILLANDIER P et al. THE ROLE OF MALIC-ACID IN THE METABOLISM OF SCHIZOSACCHAROMYCES-POMBE - SUBSTRATE CONSUMPTION AND CELL-GROWTH. (1991) APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 0175-7598 1432-0614 35 4 541-543
    Folyóiratcikk[22807924] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807924, Kapcsolat: 22807924
  48. BONILLA AR et al. ALGINATE AND CARRAGEENAN IMMOBILIZATION EFFECTS ON SCHIZOSACCHAROMYCES POMBE ACTIVITY AND STABILITY. (1991) JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0022-1147 1750-3841 56 4 1095-1096
    Folyóiratcikk[22807925] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22807925, Kapcsolat: 22807925
BUSOVA K et al. EFFECT OF IMMOBILIZED YEASTS ON THE QUALITY OF BOTTLE-FERMENTED SPARKLING WINE. (1994) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 23 1 9-23, 2148874
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2148874]
  1. Moreno-Garcia Jaime et al. Yeast Immobilization Systems for Alcoholic Wine Fermentations: Actual Trends and Future Perspectives. (2018) FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 1664-302X 9
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27262599] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 27262599, Kapcsolat: 27262599
  2. Carlquist Magnus et al. Process engineering for bioflavour production with metabolically active yeasts - a mini-review. (2015) YEAST 0749-503X 1097-0061 32 1 123-143
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25321769] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 25321769, Kapcsolat: 25321769
  3. Kosseva MR. Immobilization of Microbial Cells in Food Fermentation Processes. (2011) FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 1935-5130 1935-5149 4 6 1089-1118
    Folyóiratcikk[22810617] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22810617, Kapcsolat: 22810617
  4. Kourkoutas Y. Immobilization of Microbial Cells for Alcoholic and Malolactic Fermentation of Wine and Cider. (2010) Megjelent: ENCAPSULATION TECHNOLOGIES FOR ACTIVE FOOD INGREDIENTS AND FOOD PROCESSING pp. 327-343
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[22810618] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22810618, Kapcsolat: 22810618
  5. Kourkoutas Y et al. Immobilization technologies and support materials suitable in alcohol beverages production: a review. (2004) FOOD MICROBIOLOGY 0740-0020 1095-9998 21 4 377-397
    Folyóiratcikk[22810619] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22810619, Kapcsolat: 22810619
  6. Martynenko NN. Immobilization of champagne yeasts by inclusion into cryogels of polyvinyl alcohol: Means of preventing cell release from the carrier matrix. (2004) APPLIED BIOCHEMISTRY AND MICROBIOLOGY 0003-6838 40 2 158-164
    Folyóiratcikk[22810620] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22810620, Kapcsolat: 22810620
  7. Martynenko NN et al. Physiological and biochemical characteristics of immobilized champagne yeasts and their participation in champagnizing processes: A review. (2003) APPLIED BIOCHEMISTRY AND MICROBIOLOGY 0003-6838 39 5 439-445
    Folyóiratcikk[22810621] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22810621, Kapcsolat: 22810621
  8. Cachon R. Immobilised cell technology in winery and fruit wine production.. (2001) Megjelent: ENGINEERING AND MANUFACTURING FOR BIOTECHNOLOGY, VOL 4 pp. 413-421
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[22810622] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22810622, Kapcsolat: 22810622
Kállay Miklós. Borászati mikrobiológia. (1998) Megjelent: Borászat pp. 431-519, 2297227
Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[2297227]
  1. Sass-Kiss A et al. Multivariate statistical analysis of botrytised wines of different origin. (2008) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 110 3 742-750
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1376507] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1376507, Kapcsolat: 23340418
  2. Kovács M. Hártyaképző élesztők fiziológiai, biokémiai és molekuláris biológiai jellemzése. (2008)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[23340485] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23340485, Kapcsolat: 23340485
  3. Kállay M. Olaszrizling mustok és borok azonnal felvehető nitrogén- és prolintartalmának vizsgálata a 2006-os évjáratban. (2007) BORÁSZATI FÜZETEK 1217-9337 17 2, Kutatás 10-15
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23340494] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23340494, Kapcsolat: 23340494
  4. Maciejewska M. Utilisation of first principal component extracted from gas sensor measurments as a process control variable in wine fermentation. (2006) Sensors and Actuators B:Chemical 115 41 170-177
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23340575] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23340575, Kapcsolat: 23340575
  5. Kiss I. Nanoszűrő mambránok alkalmazása borfelesleg alternatív felhasználásra. (2006) BORÁSZATI FÜZETEK 1217-9337 16 5, Kutatás 10-15
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23340501] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23340501, Kapcsolat: 23340501
  6. Szabó L. Food safety in the system of the quality control of wine growing. (2005) Savramena poljopriveda 54 1-2 353-358
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23340582] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23340582, Kapcsolat: 23340582
  7. Májer J. Magnézium trágyázás hatása a szőlőtermés mennyiségére-minőségére, a borok érzékszervi értékére. (2004) BORÁSZATI FÜZETEK 1217-9337 14 2, kutatás 1-7
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23340643] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23340643, Kapcsolat: 23340643
  8. Bene Zs. Aszúbogyók élesztő- és penészbiotájának tanulmányiozása Tokaj-hegyalján. (2004)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[23340885] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23340885, Kapcsolat: 23340885
  9. Kállay M. Színanyagok és polifenolok hatása a borok antioxidáns tulajdonságára. (2002) BORÁSZATI FÜZETEK 1217-9337 12 4 8-12
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23340728] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23340728, Kapcsolat: 23340728
Magyar Ildikó. Borélesztő törzsek izolálása és szelektálása spontán erjedő tokaji aszúborokból. (1999) BORÁSZATI FÜZETEK 1217-9337 11 6 K5-K8, 2148783
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2148783]
  1. Bene Zs. Aszúbogyók élesztő- és penészbiotájának tanulmányozása Tokaj-hegyalján. (2004)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[23340968] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23340968, Kapcsolat: 23340968
Magyar Ildikó. Molecular diversity of film-forming wine yeasts. (1999) Megjelent: ECB9 : 9th European Congress on Biotechnology, 2308394
Egyéb konferenciaközlemény/Konferenciaközlemény (Egyéb konferenciaközlemény)/Tudományos[2308394]
  1. Kovács M. Hártyaképző borélesztők fiziológiai, biokémiai és molekuláris biológiai jellmzése. (2008)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[23340984] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23340984, Kapcsolat: 23340984
Magyar I et al. Dynamics of Saccharomyces and non-Saccharomyces populations during fermentation of Tokaj Aszu wines. (2000) Megjelent: 6th Symposium International d' Oenologie pp. 394-398, 2158654
Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[2158654]
  1. Bene Zs. Aszúbogyók élesztő-és penészbiotájának tanulmányozása Tokaj-hegyalján. (2004)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[23340976] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23340976, Kapcsolat: 23340976
Kozovska Z. Multidrug resistance as a dominant molecular marker in transformation of wine yeast. (2001) JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY 0168-1656 1873-4863 92 1 27-35, 2148848
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2148848]
  1. Baruffini E et al. Construction and characterization of centromeric, episomal and GFP-containing vectors for Saccharomyces cerevisiae prototrophic strains. (2009) JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY 0168-1656 1873-4863 143 4 247-254
    Folyóiratcikk[22791735] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22791735, Kapcsolat: 22791735
  2. Srikanth CV et al. Acetaminophen toxicity and resistance in the yeast Saccharomyces cerevisiae. (2005) MICROBIOLOGY (ENG) 0026-2617 1608-3237 151 1 99-111
    Folyóiratcikk[22791736] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22791736, Kapcsolat: 22791736
  3. Bisson LF. The Biotechnology of Wine Yeast. (2004) FOOD BIOTECHNOLOGY 0890-5436 1532-4249 18 1 63-96
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)[10337777] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 10337777, Kapcsolat: 22791737
  4. Bardazzi I et al. Construction of two new vectors for transformation of laboratory, natural and industrial Saccharomyces cerevisiae strains to trifluoroleucine and G418 resistance. (2004) FOLIA MICROBIOLOGICA 0015-5632 49 5 534-538
    Folyóiratcikk[22791738] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22791738, Kapcsolat: 22791738
  5. Akada R. Genetically modified industrial yeast ready for application. (2002) JOURNAL OF BIOSCIENCE AND BIOENGINEERING 1389-1723 94 6 536-544
    Folyóiratcikk[22791739] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22791739, Kapcsolat: 22791739
Bene Zs et al. Study on the yeast and mould biota of the botrytized grapes in Tokaj region in two years. (2002) INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 1585-0404 8 3-4 61-65, 2159855
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2159855]
  1. Sipiczki Matthias. Yeasts in Botrytized Wine Making. (2019) Megjelent: Yeasts in the Production of Wine pp. 229-261
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[30813145] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 30813145, Kapcsolat: 28316193
  2. Csoma Hajnalka. A szőlőn előforduló élesztőgombák. (2015) SZŐLŐ-LEVÉL 2677-1756 V. 5. 2-5
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30626908] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 30626908, Kapcsolat: 28108617
  3. Vitányi B. A bormennyiség és a borminőség többváltozós kapcsolata az évjárat fő meteorológiai jellemzőivel Tokaj-Hegyalja térségében.. (2010)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[21556222] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21556222, Kapcsolat: 28108542
  4. Csoma Hajnalka. Borászati élesztőtörzsek identifikálása és és molekuláris biológiai elemzése. (2008)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[30626982] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 30626982, Kapcsolat: 28108680
  5. Sipiczki M. Species identification and comparative molecular and physiological analysis of Candida zemplinina and Candida stellata.. (2004) JOURNAL OF BASIC MICROBIOLOGY 0233-111X 1521-4028 44 471-479
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1266202] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1266202, Kapcsolat: 28115961
Bene Zsuzsanna et al. Az élesztő- és penészflóra összetétele és változása tokaji aszúbogyók felületén a 2000-es évjáratban. (2002) BORÁSZATI FÜZETEK 1217-9337 12 1 K1-K4, 2148781
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2148781]
  1. Vitányi B. A bormennyiség és a borminőség többváltozós kapcsolata az évjárat fő meteorológiai jellemzőivel Tokaj-Hegyalja térségében.. (2010)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[21556222] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21556222, Kapcsolat: 28108535
  2. Pálfi Zoltán. Tokaji borkülönlegességek erjesztési és stabilizációs kísérletei. (2003)
    Egyéb/Diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat (Egyéb)/Tudományos[30384973] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 30384973, Kapcsolat: 27795301
Toth-Markus M et al. Study of Tokaji Aszu wine flavour by solid phase microextraction method. (2002) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 31 4 343-354, 1777648
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1777648]
  1. Reboredo-Rodriguez Patricia et al. Effects of Sugar Concentration Processes in Grapes and Wine Aging on Aroma Compounds of Sweet Wines-A Review. (2015) CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 1040-8398 1549-7852 55 8 1051-1071
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24807788] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 24807788, Kapcsolat: 24807788
  2. Ivanova Violeta et al. Volatile Composition of Macedonian and Hungarian Wines Assessed by GC/MS. (2013) FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 1935-5130 1935-5149 6 6 1609-1617
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1627315] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1627315, Kapcsolat: 23341348
  3. Miklosy E et al. Identification of some characteristic aroma compounds in noble rotted grape berries and Aszu wines from Tokaj by GC-MS. (2004) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 33 3 215-226
    Folyóiratcikk[21735077] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 21735077, Kapcsolat: 21735077
Zsuzsanna Bene et al. Composition and evolution of the microbiota on the surface of the botrytized grapes in Tokaj Wine District. (2002) ACTA MICROBIOLOGICA ET IMMUNOLOGICA HUNGARICA 1217-8950 1588-2640 49. 2-3. 373-374, 30385199
Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30385199]
  1. Süli Tamás. Környezeti feltételek hatása borászati élesztők erjesztési tulajdonságaira modell aszúban. (2006)
    Egyéb/Diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat (Egyéb)/Tudományos[30385209] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 30385209, Kapcsolat: 27795522
Bene Zsuzsanna et al. A tárolás hatása a tokaji aszúborok élesztőflórájára. (2003) ÉLELMEZÉSI IPAR 0013-5909 57 6 167-170, 2148780
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2148780]
  1. Vitányi B. A bormennyiség és a borminőség többváltozós kapcsolata az évjárat fő meteorológiai jellemzőivel Tokaj-Hegyalja térségében.. (2010)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[21556222] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21556222, Kapcsolat: 28108549
Bene Zs et al. Characterization of yeast and mould biota of botrytized grapes in Tokaj wine region in the years 2000 and 2001. (2004) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 33 3 259-267, 2148847
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2148847]
  1. Sipiczki Matthias. Yeasts in Botrytized Wine Making. (2019) Megjelent: Yeasts in the Production of Wine pp. 229-261
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[30813145] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 30813145, Kapcsolat: 28316195
  2. Hegyi-Kaló Júlia et al. Effect of year, sampling month and grape cultivar on noble rot incidence, mycelial growth rate and morphological type of Botrytis cinerea during noble rot development. (2019) EUROPEAN JOURNAL OF PLANT PATHOLOGY 0929-1873 1573-8469 155 1 339-348
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30623574] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 30623574, Kapcsolat: 28608621
  3. Sipiczki M. Overwintering of Vineyard Yeasts: Survival of Interacting Yeast Communities in Grapes Mummified on Vines. (2016) FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 1664-302X 7
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[3027311] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 3027311, Kapcsolat: 28112754
  4. Fernandes Joana. Microbial Characterization of Late Harvest Wines. (2016)
    Egyéb/Diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat (Egyéb)/Tudományos[30631221] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 30631221, Kapcsolat: 28112801
  5. Jovicic-Petrovic Jelena P et al. FILAMENTOUS FUNGI ISOLATED FROM GRAPE MARC AS ANTAGONISTS OF Botrytis cinerea. (2016) GENETIKA-BELGRADE 0534-0012 1820-6069 48 1 37-48
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26026394] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 26026394, Kapcsolat: 28112789
  6. Csoma Hajnalka. A szőlőn előforduló élesztőgombák. (2015) SZŐLŐ-LEVÉL 2677-1756 V. 5. 2-5
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30626908] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 30626908, Kapcsolat: 28108619
  7. Steel Christopher et al. Grapevine Bunch Rots: Impacts on Wine Composition, Quality, and Potential Procedures for the Removal of Wine Faults. (2013) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 61 22 5189-5206
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23341312] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23341312, Kapcsolat: 23341312
  8. Sipiczki M. et al. Biodiversity in yeast populations associated with botrytised wine making. (2010) MITTEILUNGEN KLOSTERNEUBURG 0007-5922 60 3 387-394
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2115546] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 2115546, Kapcsolat: 23341313
  9. Vitányi B. A bormennyiség és a borminőség többváltozós kapcsolata az évjárat fő meteorológiai jellemzőivel Tokaj-Hegyalja térségében.. (2010)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[21556222] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21556222, Kapcsolat: 28108552
  10. Jackson Ronald. Specific and Distinctive Wine Styles. (2008) Megjelent: WINE SCIENCE: PRINCIPLES AND APPLICATIONS, 3RD EDITION pp. 520-576
    Könyvrészlet[23341314] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23341314, Kapcsolat: 23341314
  11. Tibor Deák. HANDBOOK OF FOOD SPOILAGE YEASTS. (2008) ISBN:9781420044935
    Könyv/Szakkönyv (Könyv)/Tudományos[30626940] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 30626940, Kapcsolat: 28108635
  12. Valero A et al. Brief in vitro study on Botrytis cinerea and Aspergillus carbonarius regarding growth and ochratoxin A. (2008) LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY 0266-8254 1472-765X 47 4 327-332
    Folyóiratcikk[22830005] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22830005, Kapcsolat: 22791698
  13. Csoma Hajnalka. Borászati élesztőtörzsek identifikálása és és molekuláris biológiai elemzése. (2008)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[30626982] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 30626982, Kapcsolat: 28108682
  14. Kiss J. Tokaji aszú borok eredetvizsgálata szőlők és borok amin- és sav-összetétele alapján. (2007)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[21994263] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21994263, Kapcsolat: 28112795
  15. M. B. A. et al. Technological and Toxicological Significance of Bioactive Amines in Grapes and Wines. (2007) Food, Global Science Books 1749-7140 1. 2. 258-270
    Folyóiratcikk/Esszé (Folyóiratcikk)/Tudományos[30631201] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 30631201, Kapcsolat: 28112785
2020-08-03 17:00