Szabó K. Morphological and chemical variability of basil genotypes. (1996) BEITRAGE ZUR ZUCHTUNGSFORSCHUNG 0948-5538 2 1 76-79, 2405433
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2405433]
  1. Koutsos T et al. Effects of individual selection on agronomical and morphological traits and essential oil of a “Greek basil” population. (2009) EUPHYTICA 0014-2336 1573-5060 170 365-370
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24097710] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24097710, Kapcsolat: 24097710
Németh É. Study on flowering dinamic and fertilization properties of caraway and fennel. (1999) ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 0567-7572 502 77-84, 2405434
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2405434]
  1. H Maghsoudi et al. Genetic Diversity in Iranian Fennel (Foeniculum vulgare Mill.) Populations Based on Sequence Related Amplified Polymorphism (SRAP) Markers. (2015) JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND TECHNOLOGY-IRAN 1680-7073 17 1789-1803
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25357745] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25357745, Kapcsolat: 25357745
  2. Larimi B et al. RAPD based assessment of genetic diversity among annual caraway (Carum carvi L.) populations. (2011) EURASIAN JOURNAL OF BIOSCIENCES 1307-9867 5 37-47
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24089850] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24089850, Kapcsolat: 24089850
  3. Dashora A et al. Varietal cross diallel analysis for seed yield and its components in fennel ( Foeniculum vulgare mill). (2009) ACTA AGRONOMICA HUNGARICA: A QUARTERLY OF THE HUNGARIAN ACADEMY OF SCIENCES : AN INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY JOURNAL IN AGRICULTURAL SCIENCE 0238-0161 1588-2527 57 3 383-387
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24089858] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24089858, Kapcsolat: 24089858
  4. Seidler-Lozykowska K. Zmiennosc morfologiczna, genetyczna oraz uzytkowa róznych genotypow kminku zwyczajnego (Carum carvi L.): Rozprawy Naukowe 390., Akademia Rolnicza, Poznan. (2008)
    Disszertáció/Habilitációs anyag (Disszertáció)/Tudományos[24089847] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24089847, Kapcsolat: 24089847
  5. Gross M et al. Flowering dynamics and crossability of different populations of bitter fennel (Foeniculum vulgare). (2008) ISRAEL JOURNAL OF PLANT SCIENCES 0792-9978 2223-8980 56 215-226
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24089856] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24089856, Kapcsolat: 24089856
  6. Gross M. Ontogenesis of mericarps of bitter fennel (Foeniculum vulgare var. vulgare) as related to t-anethole accumulation. (2006) ISRAEL JOURNAL OF PLANT SCIENCES 0792-9978 2223-8980 54 4 309-316
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24089854] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24089854, Kapcsolat: 24089854
  7. Langenberger M et al. Temporal changes in floral nectar production, reabsorption and composition associated with dicogamy in annual caraway (Carum carvi, Apiaceae). (2002) AMERICAN JOURNAL OF BOTANY 0002-9122 1537-2197 89 10 1588-1589
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24089852] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24089852, Kapcsolat: 24089852
  8. Weiss Edward A. Caraway. (2002) Megjelent: Spice Crops
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[25352971] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 25352971, Kapcsolat: 25357725
Veres K et al. Investigation of the composition and stability of the essential oils of origanum vulgare ssp.vulgare L. and O. vulgare ssp.hirtum (Link) letswaart. (2003) CHROMATOGRAPHIA 0009-5893 1612-1112 57 1-2 95-98, 124075
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[124075]
  1. Laothaweerungsawat Natnaree et al. Transdermal delivery enhancement of carvacrol from Origanum vulgare L. essential oil by microemulsion. (2020) INTERNATIONAL JOURNAL OF PHARMACEUTICS 0378-5173 1873-3476 579
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31414666] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31414666, Kapcsolat: 29120281
  2. Stanko Stanev et al. ИЗСЛЕДВАНЕ, РАЗВИТИЕ И ПЕРСПЕКТИВИ ПРИ ОТГЛЕЖДАНЕ И ПРЕРАБОТКА НА ORIGANUM VULGARE SSP. HYRTUM (LINK) IETSWAART, MELISSA OFFICINALIS L. И MATRICARIA CHAMOMILLA L.. (2019)
    Egyéb konferenciakötet/Tudományos[31331847] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 31331847, Kapcsolat: 29017859
  3. Olijhoek D. W. et al. Effect of dried oregano (Origanum vulgare L.) plant material in feed on methane production, rumen fermentation, nutrient digestibility, and milk fatty acid composition in dairy cows. (2019) JOURNAL OF DAIRY SCIENCE 0022-0302 1525-3198 102 11 9902-9918
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30897522] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 30897522, Kapcsolat: 28416360
  4. Król Beata et al. Date of harvesting affects yields and quality of Origanum vulgare ssp. hirtum (Link) Ietswaart. (2019) JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 0022-5142 1097-0010 99 12 5432-5443
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30765185] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 30765185, Kapcsolat: 28259511
  5. Kadiasi Najada et al. Variability of the Essential Oil Composition in Origanum vulgare subs. vulgare Collected in Albania. (2018) ALBANIAN JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES 2218-2020 17 1 91-97
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27628857] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 27628857, Kapcsolat: 27628857
  6. Hakim El Alama et al. Phytochemical Study of Essential Oils of Six Medicinal Plants. (2017) DER PHARMA CHEMICA: JOURNAL FOR MEDICINAL CHEMISTRY, PHARMACEUTICAL CHEMISTRY AND COMPUTATIONAL CHEMISTRY 0975-413X 9 15 77-85
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26843643] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26843643, Kapcsolat: 26843643
  7. DJE BI Marc et al. Variabilité de la composition organique des huiles essentielles extraites d’organes de Monodora tenuifolia provenant de trois sites de récolte en Côte d’Ivoire. (2016) BULLETIN DE LA SOCIÉTÉ ROYALE DES SCIENCES DE LIÉGE 0037-9565 1783-5720 85 17-29
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25595957] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25595957, Kapcsolat: 25595957
  8. Yilmaz Azime et al. Investigation of in vitro and in vivo anti-fungal activities of different plant essential oils against postharvest apple rot diseases - Colletotrichum gloeosporioides, Botrytis cinerea and Penicillium expansum. (2016) ARCHIV FÜR LEBENSMITTELHYGIENE 0003-925X 67 5 122-131
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26393311] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26393311, Kapcsolat: 26393311
  9. JAKUB WYSMYK. ESTIMATION OF APPLICATION OF OREGANO OIL PREPARATION (ORIGANUM VULGARE) IN BROILER CHICKEN’ S FEEDING. (2015)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[25424083] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25424083, Kapcsolat: 25424083
  10. Joshi Prasoon K et al. Chemical, biocidal and pharmacological aspects of Origanum species : A brief review. (2015) JOURNAL OF THE INDIAN CHEMICAL SOCIETY 0019-4522 92 11 1603-1615
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25448445] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25448445, Kapcsolat: 25448445
  11. Faozia AA et al. Evaluation of Antifungal Activity of Some Plant Extracts and their Applicability in Extending the Shelf Life of Stored Tomato Fruits. (2014) Food Processing & Technology 5 6
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24095848] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24095848, Kapcsolat: 24095848
  12. Kocić-Tanackov Sunčica et al. Effect of caraway, basil, and oregano extracts and their binary mixtures on fungi in growth medium and on shredded cabbage. (2014) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0023-6438 1096-1127 59 1 426-432
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23864464] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23864464, Kapcsolat: 23864464
  13. Giuliani C et al. Congruence of Phytochemical and Morphological Profiles along an Altitudinal Gradient in Origanum vulgare ssp vulgare from Venetian Region (NE Italy). (2013) CHEMISTRY & BIODIVERSITY 1612-1872 1612-1880 10 4 569-583
    Folyóiratcikk[23394696] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23394696, Kapcsolat: 23394696
  14. Kocic-Tanackov S et al. The inhibitory effect of oregano extract on the growth of Aspergillus spp. and on sterigmatocystin biosynthesis. (2012) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0023-6438 1096-1127 49 1 14-20
    Folyóiratcikk[22721494] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22721494, Kapcsolat: 22721494
  15. Chaves-Lopez C et al. Role of Oregano (Origanum vulgare) Essential Oil as a Surface Fungus Inhibitor on Fermented Sausages: Evaluation of Its Effect on Microbial and Physicochemical Characteristics. (2012) JOURNAL OF FOOD PROTECTION 0362-028X 75 1 104-111
    Folyóiratcikk[22721495] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22721495, Kapcsolat: 22721495
  16. Pande C et al. Chemical markers in Origanum vulgare L. from Kumaon Himalayas: a chemosystematic study. (2012) NATURAL PRODUCT RESEARCH 1478-6419 1478-6427 26 2 140-145
    Folyóiratcikk[22721496] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22721496, Kapcsolat: 22721496
  17. Kocić-Tanackov SD et al. Antifungal activity of oregano (Origanum vulgare L.) extract on the growth of Fusarium and Penicillium species isolated from food: Antifungalna aktivnost ekstrakta origana (Origanum vulgare L.) na rast Fusarium i Penicillium vrsta izolovanih iz hrane. (2012) HEMIJSKA INDUSTRIJA 0367-598X 2217-7426 66 1 33-41
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[22727377] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22727377, Kapcsolat: 22727377
  18. Viuda-Martos M et al. Spices as Functional Foods. (2011) CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 1040-8398 1549-7852 51 1 13-28
    Folyóiratcikk[21805993] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21805993, Kapcsolat: 21805993
  19. Shalaby AS et al. Agronomic and Chemical Comparison between Origanum vulgare ssp hirtum and the Cultivated Plants of O. syriacum ssp sinaicum. (2011) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL BEARING PLANTS 0972-060X 14 4 463-471
    Folyóiratcikk[23394697] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23394697, Kapcsolat: 23394697
  20. de Almeida LFR et al. Phytotoxic Activities of Mediterranean Essential Oils. (2010) MOLECULES 1420-3049 15 6 4309-4323
    Folyóiratcikk[21805994] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21805994, Kapcsolat: 21805994
  21. Camele I et al. An Attempt of Postharvest Orange Fruit Rot Control Using Essential Oils from Mediterranean Plants. (2010) JOURNAL OF MEDICINAL FOOD 1096-620X 13 6 1515-1523
    Folyóiratcikk[21805995] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21805995, Kapcsolat: 21805995
  22. Toncer O et al. An annual variation in essential oil composition of Origanum syriacum from Southeast Anatolia of Turkey. (2010) JOURNAL OF MEDICINAL PLANTS RESEARCH 1996-0875 4 11 1059-1064
    Folyóiratcikk[23285026] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 23285026, Kapcsolat: 21805996
  23. De Martino L et al. Chemical Composition and in Vitro Antimicrobial and Mutagenic Activities of Seven Lamiaceae Essential Oils. (2009) MOLECULES 1420-3049 14 10 4213-4230
    Folyóiratcikk[21805997] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21805997, Kapcsolat: 21805997
  24. Ayala-Zavala JF et al. High relative humidity in-package of fresh-cut fruits and vegetables: Advantage or disadvantage considering microbiological problems and antimicrobial delivering systems?. (2008) JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0022-1147 1750-3841 73 4 R41-R47
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)[10145086] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 10145086, Kapcsolat: 10145086
  25. Viuda-Martos M et al. Antibacterial activity of different essential oils obtained from spices widely used in Mediterranean diet. (2008) INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0950-5423 1365-2621 43 3 526-531
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)[10145085] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 10145085, Kapcsolat: 10145085
  26. Viuda-Martos M et al. Chemical composition of the essential oils obtained from some spices widely used in Mediterranean region. (2007) ACTA CHIMICA SLOVENICA 1318-0207 1580-3155 54 4 921-926
    Folyóiratcikk[21805998] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21805998, Kapcsolat: 21805998
  27. Viuda-Martos M et al. Antifungal activities of thyme, clove and oregano essential oils. (2007) JOURNAL OF FOOD SAFETY 0149-6085 27 1 91-101
    Folyóiratcikk[21805999] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21805999, Kapcsolat: 21805999
  28. Vanina Davidenco. ASPECTOS ECOFISIOLÓGICOS QUE DETERMINAN LA PRODUCTIVIDAD DE ECOTIPOS DE ORÉGANO (Origanum vulgare ssp.) DE ARQUITECTURA CONTRASTANTE. (2005)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[24716475] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24716475, Kapcsolat: 24716475
Gosztola B et al. Comparative evaluation of chamomile (Matricaria recutita L.) populations from different origin. (2006) INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 1585-0404 12 1 91-95, 1867545
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1867545]
  1. Giannoulis K.D. et al. Matricaria chamomilla L. (German chamomile) flower yield and essential oil affected by irrigation and nitrogen fertilization. (2020) EMIRATES JOURNAL OF FOOD AND AGRICULTURE 2079-052X 2079-0538 32 5 328-335
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31388503] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 31388503, Kapcsolat: 29085329
  2. Tártara S.C. et al. Caracterización morfológica y fenológica de cultivares de Matricaria chamomilla L. utilizados en el centro-norte de la provincia de Buenos Aires. (2020)
    Egyéb/Kutatási jelentés (közzétett) (Egyéb)/Tudományos[31388502] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 31388502, Kapcsolat: 29085328
  3. Höferl Martina et al. Biological Activity of Matricaria chamomilla Essential Oils of Various Chemotypes. (2020) PLANTA MEDICA INTERNATIONAL OPEN 2509-6656 07 03 e114-e121
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31388498] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 31388498, Kapcsolat: 29085332
  4. Esmaeili Ghasem et al. Artificial Chromosome Doubling in Allotetraploid Calendula officinalis. (2020) FRONTIERS IN PLANT SCIENCE 1664-462X 11 p. 622
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31388501] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 31388501, Kapcsolat: 29085327
  5. Tsivelika N et al. Phenotypic variation of wild Chamomile (Matricaria chamomilla L.) populations and their evaluation for medicinally important essential oil. (2018) BIOCHEMICAL SYSTEMATICS AND ECOLOGY 0305-1978 80 21-28
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27440156] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 27440156, Kapcsolat: 27440156
  6. Sattler M et al. The polyploidy and its key role in plant breeding. (2015) PLANTA 0032-0935 1432-2048 243 2 281-296
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25346983] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25346983, Kapcsolat: 25346983
  7. Mengesha B. Evaluation of American and German Chamomiles for Agronomic and Chemical Traits in Ethiopia. (2015) RESEARCH JOURNAL OF AGRICULTURAL AND ENVIRONMENTAL MANAGEMENT 2315-8719 4 3 134-140
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25347051] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25347051, Kapcsolat: 25347051
  8. Ghasemi N. Evaluating the composition of Matricaria recutita L. flowers essential oil in hydroponic culture. (2013) Journal of Current Chemical and Pharmaceutical Sciences 2277-2871 3 1 54-59
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25346872] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25346872, Kapcsolat: 25346872
  9. Telesinski A. Fluoride content and biological value of flowers of some chamomile (Matricaria recutita L.) cultivars. (2012) JOURNAL OF ELEMENTOLOGY 1644-2296 17 4 703-712
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25346915] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25346915, Kapcsolat: 25346915
  10. Amaral W et al. Evaluation of germplasm and seeding rate over the production and composition of chamomile essential oil. (2012) HORTICULTURA BRASILEIRA 0102-0536 1806-9991 30 2 195-200
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25347136] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25347136, Kapcsolat: 25347136
  11. Raal A et al. Content of essential oil, terpenoids and polyphenols in commercial chamomile (Chamomilla recutita L. Rauschert) teas from different countries. (2012) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 131 2 632-638
    Folyóiratcikk[23278826] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 23278826, Kapcsolat: 21998758
  12. Pirkhezri M et al. Genetic diversity in different populations of Matricaria chamomilla L. growing in southwest of Iran, based on morphological and RAPD markers. (2010) RESEARCH JOURNAL OF MEDICINAL PLANT 1819-3455 2151-7924 4 1 1-13
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23118427] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23118427, Kapcsolat: 21998767
  13. Orav A et al. Content and composition of the essential oil of Chamomilla recutita (L.) Rauschert from some European countries. (2010) NATURAL PRODUCT RESEARCH 1478-6419 1478-6427 24 1 48-55
    Folyóiratcikk[21286676] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21286676, Kapcsolat: 21998776
  14. Solouki M et al. Study of genetic diversity in Chamomile (Matricaria chamomilla) based on morphological traits and molecular markers. (2008) SCIENTIA HORTICULTURAE 0304-4238 117 3 281-287
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23118430] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23118430, Kapcsolat: 21998782
Gosztola B et al. Comparative evaluation of hungarian chamomile (Matricaria recutita L.) populations. (2007) ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 0567-7572 749 157-162, 2313191
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2313191]
  1. Mežaka Ieva et al. Genetic, chemical and morphological variability of chamomile (Chamomilla recutita L.) populations of Latvia. (2020) INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 0926-6690 154 p. 112614
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31388497] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 31388497, Kapcsolat: 29085326
  2. Dada R. The effect of chamomile flower (Matricaria chamomilla L.) extract and powder as growth promoter on growth performance and digestive organs of broiler chickens. (2015) RESEARCH OPINIONS IN ANIMAL & VETERINARY SCIENCES 2221-1896 2223-0343 5 7 290-294
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25347565] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25347565, Kapcsolat: 25347565
  3. Kazemi M. Chemical Composition and Antimicrobial Activity of Essential Oil of Matricaria recutita. (2015) INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES 1094-2912 1532-2386 18 8 1784-1792
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25347519] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25347519, Kapcsolat: 25347519
  4. Ahmadi H et al. Assessment of the genetic variation of chamomile (Matricaria chamomilla L.) populations using phytochemical, morphological and ISSR markers. (2014) BIOCHEMICAL SYSTEMATICS AND ECOLOGY 0305-1978 54 190-197
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25348403] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 25348403, Kapcsolat: 25347504
  5. Raal A et al. Content of essential oil, terpenoids and polyphenols in commercial chamomile (Chamomilla recutita L. Rauschert) teas from different countries. (2012) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 131 2 632-638
    Folyóiratcikk[23278826] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 23278826, Kapcsolat: 23118425
  6. Raal A et al. Content and composition of essential oils in some Asteraceae species. (2011) PROCEEDINGS OF THE ESTONIAN ACADEMY OF SCIENCES 1736-6046 60 1 55-63
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23118426] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23118426, Kapcsolat: 23118426
  7. Pirkhezri M et al. Genetic diversity in different populations of Matricaria chamomilla L. growing in southwest of Iran, based on morphological and RAPD markers. (2010) RESEARCH JOURNAL OF MEDICINAL PLANT 1819-3455 2151-7924 4 1 1-13
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23118427] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23118427, Kapcsolat: 23118427
  8. Orav A et al. Content and composition of the essential oil of Chamomilla recutita (L.) Rauschert from some European countries. (2010) NATURAL PRODUCT RESEARCH 1478-6419 1478-6427 24 1 48-55
    Folyóiratcikk[21286676] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21286676, Kapcsolat: 23118429
  9. Solouki M et al. Study of genetic diversity in Chamomile (Matricaria chamomilla) based on morphological traits and molecular markers. (2008) SCIENTIA HORTICULTURAE 0304-4238 117 3 281-287
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23118430] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23118430, Kapcsolat: 23118430
Gosztola B. Morfológiai tulajdonságok alakulása orvosi kamilla (Matricaria recutita L.) szelektált I1 nemzedékében. (2008) KERTGAZDASÁG: A KERTÉSZETI ÉS ÉLELMISZERIPARI EGYETEM A MAGYAR KERTÉSZETI TANÁCS ÉS A MAGYAR KERTÉSZETI TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG SZAKFOLYÓIRATA 1419-2713 40 4 72-78, 1867716
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1867716]
  1. Tsivelika N et al. Phenotypic variation of wild Chamomile (Matricaria chamomilla L.) populations and their evaluation for medicinally important essential oil. (2018) BIOCHEMICAL SYSTEMATICS AND ECOLOGY 0305-1978 80 21-28
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27440156] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 27440156, Kapcsolat: 27440145
Mirmazloum S.I. Effects of different levels of NaCl and CaCl2 on seed germination characteristics of Melissa officinalis L. and Ocimum basilicum L.. (2010) INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 1585-0404 16 5 21-25, 2253491
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2253491]
  1. Bizhani Shahram et al. Physio-morphological and structural changes in common bermudagrass and Kentucky bluegrass during salt stress. (2014) ACTA PHYSIOLOGIAE PLANTARUM 0137-5881 1861-1664 36 3 777-786
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25350891] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25350891, Kapcsolat: 25350891
Novák I et al. Effect of the drying method on the composition of Origanum vulgare L. subsp. hirtum essential oil analysed by GC-MS and sensory profile method. (2011) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 40 Suppl. 1 130-138, 1865972
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1865972]
  1. Sharifi-Rad Mehdi et al. Phytochemical constituents, biological activities, and health-promoting effects of the genusOriganum. (2020) PHYTOTHERAPY RESEARCH 0951-418X 1099-1573
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31459348] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31459348, Kapcsolat: 29195864
  2. Bhatt Sunita et al. Aroma Profile and Antioxidant Potential of Origanum vulgare L.: Impact of Drying. (2019) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL BEARING PLANTS 0972-060X 22 1 214-230
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31103081] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31103081, Kapcsolat: 28707058
  3. Bhatt Sunita et al. Impact of Drying Methods on Essential Oil Composition of Ocimum americanum L. From Kumaun Himalayas. (2018) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL BEARING PLANTS 0972-060X 21 5 1385-1396
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30538592] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 30538592, Kapcsolat: 27991262
  4. Ozer Zuleyha et al. Effect of Different Drying Methods and Development Stages on the Essential Oil Chemical Composition of Aerial Parts of Origanum vulgare L. subsp. hirtum (link) Letsw. (2018) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL BEARING PLANTS 0972-060X 21 5 1403-1409
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30538594] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 30538594, Kapcsolat: 27991264
  5. Zlatanovic Ivan et al. Experimental Investigation of the Efficiency of Heat Pump Drying System with Full Air Recirculation. (2017) JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING 0145-8876 1745-4530 40 2
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26705881] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26705881, Kapcsolat: 26705881
  6. Leyva-Lopez Nayely et al. Essential Oils of Oregano: Biological Activity beyond Their Antimicrobial Properties. (2017) MOLECULES 1420-3049 22 6
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26705880] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 26705880, Kapcsolat: 26705880
  7. Murni V et al. Effect of Oven Drying and Storage on Essential Oil Composition of Clove (Syzygium aromaticum) from Toli-Toli. (2017) AIP CONFERENCE PROCEEDINGS 0094-243X 1551-7616 1862 Depok
    Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény (Folyóiratcikk)/Tudományos[27262419] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 27262419, Kapcsolat: 27262416
  8. Kourimská L et al. The effect of storage on quality of herbs genus Origanum. (2016) POTRAVINARSTVO 1338-0230 1337-0960 10 1 207-214
    Folyóiratcikk/Tudományos[27645053] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 27645053, Kapcsolat: 27645053
  9. Shadung Kagiso Given et al. Suitable Drying Temperature for Preserving Cucurbitacins in Fruit of Wild Cucumber and Wild Watermelon. (2016) HORTTECHNOLOGY 1063-0198 1943-7714 26 6 816-819
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26379781] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26379781, Kapcsolat: 26379781
  10. Bálint Ildikó. Special designs of popularity tests, consumer preferences of coffee beverages - Kedveltségtesztek speciális elrendezései, kávéitalok fogyasztói preferenciái. (2016) ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 0422-9576 62 3 1140-1159
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26088864] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26088864, Kapcsolat: 26088949
  11. Kumar R et al. Drying methods and distillation time affects essential oil content and chemical compositions of Acorus calamus L. in the western Himalayas. (2016) JOURNAL OF APPLIED RESEARCH ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS 2214-7861 3 3 136-141
    Folyóiratcikk/Tudományos[27645054] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 27645054, Kapcsolat: 27645054
  12. Essaqui Abdelhak et al. Drying Effect on Yield and Chemical Composition of Essential Oils of Warionia saharae from Morocco. (2016) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL BEARING PLANTS 0972-060X 19 4 1031-1036
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26207450] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26207450, Kapcsolat: 26207450
  13. Paraskevakis N et al. Changes in essential oil content and composition of Origanum vulgare spp. hirtum during storage as a whole plant or after grinding and mixing with a concentrate ruminant diet. (2015) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH 1041-2905 2163-8152 27 3 264-270
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24644262] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24644262, Kapcsolat: 24644262
Cserháti B et al. In situ morphological variability of wild marjoram (Origanum vulgare L.) populations in Hungary. (2012) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 41 Suppl 12-23, 2405461
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2405461]
  1. Mutu Ana. DIVERSITATEA STRUCTURALĂ ŞI FUNCŢIONALĂ LA ORIGANUM VULGARE L.. (2020)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[31279321] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 31279321, Kapcsolat: 28952315
  2. Lotti Concetta et al. Morphological, Biochemical, and Molecular Analysis of Origanum vulgare L.. (2019) OPEN AGRICULTURE JOURNAL 1874-3315 13 1 116-124
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31167111] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 31167111, Kapcsolat: 28793587
  3. Kaouther Mechergui et al. Morphological and Molecular Evaluation of Genetic Diversity of Wild Tunisian Oregano, Origanum vulgare L. subsp. glandulosum Desf. Ietswaart. (2017) Asian Journal of Biology 2456-7124 3 2 1-15
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31167101] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 31167101, Kapcsolat: 28793574
  4. PAULA BRUNETTI et al. ESTIMACIÓN DEL TAMAÑO MUESTRAL PARA ESTUDIOS DE VARIABILIDAD MORFOLÓGICA IN SITU DE LIPPIA INTEGRIFOLIA (VERBENACEAE) EN EL PARQUE NACIONAL TALAMPAYA, LA RIOJA (ARGENTINA). (2014) Bonplandia 0524-0476 23 1 15-23
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24401450] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 24401450, Kapcsolat: 24401450
  5. Acton Ashton. Issues in Eating Disorders, Nutrition, and Digestive Medicine. (2013) ISBN:9781464964213; 9781490111810
    Könyv/Szakkönyv (Könyv)/Tudományos[25504231] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 25504231, Kapcsolat: 25504231
Németh É et al. Die Wirkung der Kaliumversorgung auf die Produktion und Drogenqualität von Minzen. (2012) ZEITSCHRIFT FUR ARZNEI- & GEWURZPFLANZEN 1431-9292 17 4 158-164, 2720608
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2720608]
  1. Maj Grzegorz et al. Estimation of Energy and Emissions Properties of Waste from Various Species of Mint in the Herbal Products Industry. (2020) ENERGIES 1996-1073 13 1
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31504820] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31504820, Kapcsolat: 29270471
  2. Jelena S. Chemical and pharmacological characterization of aerial parts of wild growing and cultivated Hungarian thyme, Thymus pannonicus All. (Lamiaceae). (2014)
    Disszertáció/Külföldi fokozat (nem PhD) (Disszertáció)/Tudományos[25508672] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25508672, Kapcsolat: 25508672
Bernhardt B et al. Morphological-, chemical- and RAPD-PCR evaluation of eight different Ocimum basilicum L. gene bank accessions. (2014) JOURNAL OF APPLIED RESEARCH ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS 2214-7861 1 1 23-29, 2704133
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2704133]
  1. Patiño LS et al. Influence of 1-MCP and modified atmosphere packaging in the quality and preservation of fresh basil. (2018) POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY 0925-5214 136 57-65
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27222949] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 27222949, Kapcsolat: 27222949
  2. Raina Archana P. et al. Chemotypic characterization of diversity in essential oil composition of Ocimum species and varieties from India. (2018) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH 1041-2905 2163-8152 30 6 444-456
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30364281] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 30364281, Kapcsolat: 27676577
  3. Varga F et al. Morphological and biochemical intraspecific characterization of Ocimum basilicum L.. (2017) INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 0926-6690 109 611-618
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27222950] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 27222950, Kapcsolat: 27222950
  4. Chowdhury T et al. Diversity of the genus Ocimum (Lamiaceae) through morpho-molecular (RAPD) and chemical (GC–MS) analysis. (2017) JOURNAL OF GENETIC ENGINEERING AND BIOTECHNOLOGY 1687-157X 15 275-286
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27222951] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 27222951, Kapcsolat: 27222951
  5. Fatemeh Nejatbakhsh et al. Review of local herbal compounds found in the Iranian traditional medicine known to optimise male fertility. (2016) ANDROLOGIA 0303-4569 1439-0271 48 8 850-859
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26265155] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 26265155, Kapcsolat: 26265155
  6. Monika Rewers Iwona. Genetic characterization of Ocimum genus using flow cytometry and inter-simple sequence repeat markers. (2016) INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 0926-6690 91 142-151
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26265153] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26265153, Kapcsolat: 26265153
  7. Patel Rajendra et al. Phenotypic characterization and stability analysis for biomass and essential oil yields of fifteen genotypes of five Ocimum species. (2015) INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 0926-6690 77 21-29
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25173794] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 25173794, Kapcsolat: 25173794
  8. Szymanska Ewa et al. Chemometrics and qualitative analysis have a vibrant relationship. (2015) TRAC-TRENDS IN ANALYTICAL CHEMISTRY 0165-9936 69 34-51
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25081772] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25081772, Kapcsolat: 24921721
Bernhardt Botond et al. Comparision of different Ocimum basilicum L., gene bank accessions analysed by GC-MS and sensory profile. (2015) INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 0926-6690 67 498-508, 2963567
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2963567]
  1. Szabó Anna. Using conjoint analysis for the consumer optimization of champignon products with enhanced vitamin d content. (2019) ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 0422-9576 65 2 2494-2501
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31402075] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 31402075, Kapcsolat: 29102563
  2. Jesztl Brigitta et al. FT-NIR origin identification of coffee samples. (2019) ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 0422-9576 61 1 2372-2376
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31361574] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 31361574, Kapcsolat: 29050432
  3. Agustini T. W. et al. Application of basil leaf extracts to decrease Spirulina platensis off-odour in increasing food consumption. (2019) INTERNATIONAL FOOD RESEARCH JOURNAL 1985-4668 2231-7546 26 6 1789-1794
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31366080] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31366080, Kapcsolat: 29054784
  4. Rita V. et al. Analysis of the amino acid composition of pollen and honey. (2019) ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 0422-9576 65 4 2688-2703
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31402115] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 31402115, Kapcsolat: 29102601
  5. Akbari Gholam Abbas et al. Cold tolerance, productivity and phytochemical diversity in sweet basil (Ocimum basilicum L.) accessions. (2018) INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 0926-6690 124 677-684
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30580621] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 30580621, Kapcsolat: 28054163
  6. Tangpao Tibet et al. Aromatic Profiles of Essential Oils from Five Commonly Used Thai Basils. (2018) FOODS 2304-8158 7 11
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30580620] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 30580620, Kapcsolat: 28054162
  7. Mani-López Emma. Principles of Sensory Evaluation in Foods Containing Essential Oil. (2017) Megjelent: Essential Oils in Food Processing pp. 293-325
    Könyvrészlet[27112179] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 27112179, Kapcsolat: 27112179
  8. Jordán María J et al. Influence of water stress and storage time on preservation of the fresh volatile profile of three basil genotypes. (2017) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 221 169-177
    Folyóiratcikk/Tudományos[26253892] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26253892, Kapcsolat: 26253892
  9. Bálint Ildikó. Special designs of popularity tests, consumer preferences of coffee beverages - Kedveltségtesztek speciális elrendezései, kávéitalok fogyasztói preferenciái. (2016) ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 0422-9576 62 3 1140-1159
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26088864] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26088864, Kapcsolat: 26088760
  10. Csambalik László. Paradicsom tájfajták szerepe az ökológiai gazdálkodásban. (2016)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[3105023] [Hitelesített]
    Független, Idéző: 3105023, Kapcsolat: 26084005
2020-09-26 13:24