Máthé IJR et al. Changes in the essential oil production of Salvia officinalis under climatic conditions of the temperate belt. (1992) PLANTA MEDICA: NATURAL PRODUCTS AND MEDICINAL PLANT RESEARCH 0032-0943 1439-0221 58 7 p. A680, 122899
Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény (Folyóiratcikk)/Tudományos[122899]
  1. Salami M et al. Variation in bioactive compounds and anatomical characteristics of different fennel (Foeniculum vulgare Mill.) populations as affected by self-pollination. (2016) JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY-ANGEWANDTE BOTANIK 1613-9216 1439-040X 89 38-48
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26157109] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 26157109, Kapcsolat: 26157109
  2. Khalid KA. Impact of cobalt ion on essential oil composition extracted from Nigella sativa L.. (2016) RESEARCH JOURNAL OF MEDICINAL PLANT 1819-3455 2151-7924 10 6-7 409-413
    Folyóiratcikk/Tudományos[26157115] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26157115, Kapcsolat: 26157115
  3. Maatallah S et al. Evaluation changing of essential oil of laurel (Laurus nobilis L.) under water deficit stress conditions. (2016) INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 0926-6690 91 170-178
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26157110] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26157110, Kapcsolat: 26157110
  4. Jahantigh O et al. Essential oil composition of Hyssop (Hyssopus officinalis L.) under salt stress at flowering stage. (2016) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH 1041-2905 2163-8152 28 5 458-464
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26157111] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26157111, Kapcsolat: 26157111
  5. Williams JD et al. Detection of the Previously Unobserved Stereoisomers of Thujone in the Essential Oil and Consumable Products of Sage (Salvia officinalis L.) Using Headspace Solid-Phase Microextraction-Gas Chromatography-Mass Spectrometry. (2016) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 64 21 4319-4326
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26157112] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26157112, Kapcsolat: 26157112
  6. El Ouadi et al. Essential oil composition and antifungal activity of Salvia officinalis originating from North-East Morocco, against postharvest phytopathogenic fungi in apples. (2015) DER PHARMA CHEMICA: JOURNAL FOR MEDICINAL CHEMISTRY, PHARMACEUTICAL CHEMISTRY AND COMPUTATIONAL CHEMISTRY 0975-413X 7 9 95-102
    Folyóiratcikk/Tudományos[25205811] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25205811, Kapcsolat: 25205811
  7. Grdiša M et al. Dalmatian sage (Salvia officinalis L.): A review of biochemical contents, medical properties and genetic diversity. (2015) AGRICULTURAE CONSPECTUS SCIENTIFICUS 1331-7768 1331-7776 80 2 69-78
    Folyóiratcikk/Tudományos[26157116] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26157116, Kapcsolat: 26157116
  8. Stesevic D et al. Chemotype Diversity of Indigenous Dalmatian Sage (Salvia officinalis L.) Populations in Montenegro. (2014) CHEMISTRY & BIODIVERSITY 1612-1872 1612-1880 11 1 101-114
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)[24299558] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24299558, Kapcsolat: 24299558
  9. Guidi Lucia et al. Aromatic Plants: Use and Nutraceutical Properties. (2014) Megjelent: Novel Plant Bioresources pp. 303-345
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[24315504] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24315504, Kapcsolat: 25205812
  10. Khadhri A et al. Influence of salt stress on essential oil yield and composition of lemon grass (Cymbopogon schoenanthus L. Spreng. ssp. Laniger (Hook) Maire et Weil). (2011) NATURAL PRODUCT RESEARCH 1478-6419 1478-6427 25 2 108-117
    Folyóiratcikk[22866799] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22866799, Kapcsolat: 22866799
  11. Khalid KA. Evaluation of Salvia officinalis L. Essential oil under selenium treatments. (2011) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH 1041-2905 2163-8152 23 6 57-60
    Folyóiratcikk[22866800] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22866800, Kapcsolat: 22866800
  12. Walch SG et al. Determination of the biologically active flavour substances thujone and camphor in foods and medicines containing sage (Salvia officinalis L.). (2011) CHEMISTRY CENTRAL JOURNAL 1752-153X 5
    Folyóiratcikk[21805365] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21805365, Kapcsolat: 21805365
  13. Lamien-Meda A et al. Variability of the essential oil composition in the sage collection of the Genebank Gatersleben: A new viridiflorol chemotype. (2010) FLAVOUR AND FRAGRANCE JOURNAL 0882-5734 1099-1026 25 2 75-82
    Folyóiratcikk[22866802] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22866802, Kapcsolat: 22866802
  14. Smékalováa K et al. Salvia verticillata L. and Salvia pratensis L. - The variability of essential oil content in the Czech Republic. (2010) ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 0567-7572 860 51-60
    Folyóiratcikk[22866803] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22866803, Kapcsolat: 22866803
  15. Taarit MB et al. Essential oil composition of Salvia verbenaca L. growing wild in Tunisia. (2010) JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY 0145-8884 34 1 142-151
    Folyóiratcikk[22866804] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22866804, Kapcsolat: 22866804
  16. Taarit MB. Chemical composition of fatty acids and essential oils of Salvia verbenaca L. Seeds from Tunisia. (2010) AGROCHIMICA 0002-1857 54 3 129-141
    Folyóiratcikk[22866805] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22866805, Kapcsolat: 22866805
  17. Bettaieb I et al. Water deficit effects on Salvia officinalis fatty acids and essential oils composition. (2009) SCIENTIA HORTICULTURAE 0304-4238 120 2 271-275
    Folyóiratcikk[22866806] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22866806, Kapcsolat: 22866806
  18. Ben Taarit et al. Plant growth, essential oil yield and composition of sage (Salvia officinalis L.) fruits cultivated under salt stress conditions. (2009) INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 0926-6690 30 3 333-337
    Folyóiratcikk[22866807] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22866807, Kapcsolat: 22866807
  19. Ho R et al. Isolation of a new class of ecdysteroid conjugates (glucosyl-ferulates) using a combination of liquid chromatographic methods. (2008) JOURNAL OF CHROMATOGRAPHIC SCIENCE 0021-9665 46 2 102-110
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[21625935] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21625935, Kapcsolat: 10142671
  20. Akbarinia A et al. Influence of harvest dynamics on herb and oil yield of Thymus kotschyanus and Thymus daenensis cultivated at two sites Conference Information: International Workshop on Medicinal and Aromatic Plants. (2008) ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 0567-7572 786 229-234
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)[10142672] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 10142672, Kapcsolat: 10142672
  21. Pinto E et al. In vitro susceptibility of some species of yeasts and filamentous fungi to essential oils of Salvia officinalis. (2007) INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 0926-6690 26 2 135-141
    Folyóiratcikk[22866808] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22866808, Kapcsolat: 22866808
  22. Karaman S. Composition of the essential oils of Salvia aramiensis Rech. Fil. and Salvia cyanescens Boiss. & Bal.. (2007) PAKISTAN JOURNAL OF BOTANY 0556-3321 2070-3368 39 1 169-172
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)[24299559] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24299559, Kapcsolat: 24299559
  23. Edris AE et al. Chemical composition, antimicrobial activities and olfactive evaluation of a Salvia officinalis L. (Sage) essential oil from Egypt. (2007) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH 1041-2905 2163-8152 19 2 186-189
    Folyóiratcikk[22866810] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22866810, Kapcsolat: 22866810
  24. Krstic L et al. Structural investigations of trichomes and essential oil composition of Salvia verticillata. (2006) BOTANICA HELVETICA 0253-1453 1420-9063 1664-2201 116 2 159-168
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)[24299560] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24299560, Kapcsolat: 24299560
  25. Karaman Ş. Morphogenetic variation for essential oils in Salvia palaestina Bentham leaves and bracts from Turkey. (2006) PAKISTAN JOURNAL OF BIOLOGICAL SCIENCES 1028-8880 1812-5735 9 14 2720-2722
    Folyóiratcikk[22866811] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22866811, Kapcsolat: 22866811
  26. Manukyan AE et al. Influence of air temperature on productivity and quality of some medicinal plants under controlled environment conditions. (2006) EUROPEAN JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 1611-4426 1611-4434 71 1 36-44
    Folyóiratcikk[22866812] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22866812, Kapcsolat: 22866812
  27. Fellah S et al. Chemical composition and antioxidant properties of Salvia officinalis L. Oil from two culture sites in tunisia. (2006) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH 1041-2905 2163-8152 18 5 553-556
    Folyóiratcikk[22866813] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22866813, Kapcsolat: 22866813
  28. Manukyan AE. The productivity and quality of some herbs under controlled environmental conditions: II. Medicinal and aromatic plants. (2004) JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY-ANGEWANDTE BOTANIK 1613-9216 1439-040X 78 2 104-111
    Folyóiratcikk[22866814] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22866814, Kapcsolat: 22866814
  29. Santos-Gomes PC et al. Essential oils produced by in vitro shoots of sage (Salvia officinalis L.). (2003) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 51 8 2260-2266
    Folyóiratcikk[22866815] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22866815, Kapcsolat: 22866815
  30. Nacar S et al. Composition of the essential oils of Salvia vermifolia from Turkey. (2002) PHARMACEUTICAL BIOLOGY 1388-0209 1744-5116 40 1 67-69
    Folyóiratcikk[22866816] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22866816, Kapcsolat: 22866816
  31. Santos-Gomes PC et al. Organ- and season-dependent variation in the essential oil composition of Salvia officinalis L. cultivated at two different sites. (2001) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 49 6 2908-2916
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)[24299561] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24299561, Kapcsolat: 24299561
  32. Perry NB et al. Essential oils from Dalmatian sage (Salvia officinalis L.): Variations among individuals, plant parts, seasons, and sites. (1999) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 47 5 2048-2054
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)[24299562] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24299562, Kapcsolat: 24299562
  33. Perry NB et al. Dalmatian Sage. Part 1. Differing Oil Yields and Compositions from Flowering and Non-flowering Accessions. (1996) FLAVOUR AND FRAGRANCE JOURNAL 0882-5734 1099-1026 11 4 231-238
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)[24299563] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24299563, Kapcsolat: 24299563
Máthé IJR. Essential oil content as chemotaxonomic marker for the genus Salvia with reference to its variation in Salvia officinalis L. (1993) ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 0567-7572 330 123-132, 122939
Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény (Folyóiratcikk)/Tudományos[122939]
  1. Anackov G et al. Chemical Composition of Essential Oil and Leaf Anatomy of Salvia bertolonii Vis. and Salvia pratensis L. (Sect. Plethiosphace, Lamiaceae). (2009) MOLECULES 1420-3049 14 1 1-9
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)[24299542] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 24299542, Kapcsolat: 24299542
  2. Shyu MH et al. Hsian-tsao (Mesona procumbens Heml.) prevents against rat liver fibrosis induced by CCl(4) via inhibition of hepatic stellate cells activation. (2008) FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY 0278-6915 46 12 3707-3713
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)[24299543] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 24299543, Kapcsolat: 24299543
  3. Malencic D et al. Essential oils of three Salvia species from the Pannonian part of Serbia. (2004) FLAVOUR AND FRAGRANCE JOURNAL 0882-5734 1099-1026 19 3 225-228
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)[24299545] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 24299545, Kapcsolat: 24299545
  4. Grassi P et al. A direct liquid, non-equilibrium solid-phase micro-extraction application for analysing chemical variation of single peltate trichomes on leaves of Salvia officinalis. (2004) PHYTOCHEMICAL ANALYSIS 0958-0344 1099-1565 15 3 198-203
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)[24299546] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 24299546, Kapcsolat: 24299546
  5. Santos-Gomes PC et al. Organ- and season-dependent variation in the essential oil composition of Salvia officinalis L. cultivated at two different sites. (2001) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 49 6 2908-2916
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)[24299561] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24299561, Kapcsolat: 24299548
Németh É. Diversity in chemotype reaction affected by ontogenetical and ecological factors. (1993) ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 0567-7572 344 178-187, 2405418
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2405418]
  1. Omidbaigi R. The influence of nitrogen-fertilizer and harvest time on. (2000) INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 1585-0404 6 4 43-46
    Folyóiratcikk[24133344] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24133344, Kapcsolat: 24086956
  2. Vieira R et al. Chemical characterisation of basil (Ocimum spp.) found in the markets and used in traditional medicine in Brazil. (2000) ECONOMIC BOTANY 0013-0001 54 2 207-216
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24086955] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24086955, Kapcsolat: 24086955
Z Németh É et al. Essential oil composition of Achillea crithmifolia: I. Identification of chemovarieties grown in wild populations. (1993) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH 1041-2905 2163-8152 5 349-357, 2401434
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2401434]
  1. Bekhechi C. Composition and antimicrobial activity of the essential oil of Achillea odorata L. subsp. Pectinata var. miyrophylla from Nothwestern Algeria. (2011) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL BEARING PLANTS 0972-060X 23 3 42-46
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23318374] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23318374, Kapcsolat: 23318374
  2. Zoghbi MGB et al. Chemical variability of the volatiles from the leaves of Eugenia protenta McVaugh (Myrtaceae) growing wild in the North of Brazil. (2011) BIOCHEMICAL SYSTEMATICS AND ECOLOGY 0305-1978 39 4-6 660-665
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25751433] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25751433, Kapcsolat: 25751433
  3. Falconieri D et al. Chemical composition and biological activity of the volatile extracts of Achillea millefolium. (2011) NATURAL PRODUCT COMMUNICATIONS 1934-578X 1555-9475 6 10 1527-1530
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25751434] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25751434, Kapcsolat: 25751434
  4. Hassiotis CN et al. THE EFFECTS OF HABITAT TYPE AND DIURNAL HARVEST ON ESSENTIAL OIL YIELD AND COMPOSITION OF Lavandula angustifolia Mill.. (2010) FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN 1018-4619 19 8 1491-1498
    Folyóiratcikk[21805830] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21805830, Kapcsolat: 23318376
  5. Tzakou O et al. Chemical composition of the essential oil of Achillea umbellata growing in Greece. (2009) NATURAL PRODUCT RESEARCH 1478-6419 1478-6427 23 3 264-270
    Folyóiratcikk[22021871] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22021871, Kapcsolat: 25751435
  6. Boskovic Z. Essential oil composition of four Achillea species from the Balkans and its chemotaxonomic significance. (2005) CHEMISTRY OF NATURAL COMPOUNDS 0009-3130 1573-8388 41 6 674-678
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25751438] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25751438, Kapcsolat: 25751438
  7. Stojanović G et al. Composition and antimicrobial activity of Achillea clavennae and Achillea holosericea essential oils. (2005) FLAVOUR AND FRAGRANCE JOURNAL 0882-5734 1099-1026 20 1 86-88
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25751439] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25751439, Kapcsolat: 25751439
  8. Dokhani S et al. Analysis of aroma and phenolic components of selected achillea species. (2005) PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION 0921-9668 1573-9104 60 2 55-62
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)[10122786] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 10122786, Kapcsolat: 23318381
  9. Merle H et al. Taxonomical contribution of essential oils in mandarins cultivars. (2004) BIOCHEMICAL SYSTEMATICS AND ECOLOGY 0305-1978 32 5 491-497
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25751440] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25751440, Kapcsolat: 25751440
  10. Konakciev A et al. Essential oil composition of Achillea crithmifolia W et. K.. (2004) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL BEARING PLANTS 0972-060X 7 1 32-36
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24089865] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24089865, Kapcsolat: 23318385
  11. Palic R. Composition and antibacterial activity of Achillea crithmifolia and Achillea nobilis essential oils. (2003) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL BEARING PLANTS 0972-060X 15 6 434-437
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23318389] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23318389, Kapcsolat: 23318389
  12. Baser KHC. Composition of the essential oils of two endemic species from Turkey: Achillea lycaonica and A. ketenoglui. (2001) Chemistry of Natural Products 37 3 245-252
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23318393] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23318393, Kapcsolat: 23318393
  13. Baser KHC et al. Composition of the essential oils of two endemic species from Turkey: Achillea lycaonica and A. ketenoglui. (2001) KHIMIYA PRIRODNYKH SOEDINENII 0023-1150 3 209-214
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25751442] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25751442, Kapcsolat: 25751442
  14. Chalchat J-C et al. Aromatic plants of Yugoslavia. I. Chemical composition of oils of Achillea millefolium L. ssp. pannonica (Scheele) Hayak, A. crithmifolia W. et K., A. serbica Nym. and A. tanacetifolia All. (1999) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH 1041-2905 2163-8152 11 3 306-310
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25751445] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25751445, Kapcsolat: 25751445
  15. Boira H et al. Environmental factors affecting chemical variability of essential oils in Thymus piperella L.. (1998) BIOCHEMICAL SYSTEMATICS AND ECOLOGY 0305-1978 26 8 811-822
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25751446] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25751446, Kapcsolat: 25751446
  16. Küsmenoglu S et al. Analysis of Achillea setacea waldst.and Kit. essential oil. (1996) Megjelent: Essential oils: basic and applied research : proceedings of the 27th International Symposium on Essential Oils pp. 201-203
    Egyéb konferenciaközlemény/Absztrakt / Kivonat (Egyéb konferenciaközlemény)/Tudományos[27676541] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 27676541, Kapcsolat: 27676541
Galambosi B et al. Yield and essential oil content of mint species grown in Finland and Hungary. (1994) Megjelent: Production of Herbs, Species and Medicinal Plants in the Nordic Countries pp. 61-62, 2719611
Egyéb konferenciaközlemény/Absztrakt / Kivonat (Egyéb konferenciaközlemény)/Tudományos[2719611]
  1. Aflatuni A. Variation in the extract composition of mints of different origin cultivated in Finland. (2000) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH 1041-2905 2163-8152 12 4 462-466
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24133355] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24133355, Kapcsolat: 24133355
  2. Herold M. Referate. (1999) DROGENREPORT 0863-1816 12 22 69-69
    Folyóiratcikk/Rövid közlemény (Folyóiratcikk)/Tudományos[24133353] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24133353, Kapcsolat: 24133353
Németh É et al. Comparison studies on Tanacetum vulgare L.chemotypes.. (1994) JOURNAL OF HERBS SPICES AND MEDICINAL PLANTS 1049-6475 2 2 85-92, 2405423
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2405423]
  1. Móricz A. Discovered acetylcholinesterase inhibition and antibacterial activity of polyacetylenes in tansy root extract via effect-directed chromatographic fingerprints. (2018) J Chromatography A 1543 73-80
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27676545] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 27676545, Kapcsolat: 27676545
  2. Héloïse Coté et al. Anti-Inflammatory, Antioxidant, Antibiotic, and Cytotoxic Activities of Tanacetum vulgare L. Essential Oil and Its Constituents. (2017) MEDICINES (BASEL) 2305-6320 4 34
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26837146] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 26837146, Kapcsolat: 26837146
  3. Móricz Á M et al. Tracking and identification of antibacterial components in the essential oil of Tanacetum vulgare L. by the combination of high-performance thin-layer chromatography with direct bioautography and mass spectrometry. (2015) JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A 0021-9673 1873-3778 1422 310-317
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2956206] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 2956206, Kapcsolat: 25358045
  4. Ram S et al. Essential oil composition of Sphagneticola trilobata (L.) Pruski from India. (2014) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH 1041-2905 2163-8152 26 1 29-33
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25358054] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25358054, Kapcsolat: 25358054
  5. Gaylor Razafimamonjison. Effects of phenological stages on yield and composition of essential oil of Syzygium aromaticum buds from Madagascar. (2013) INTERNATIONAL JOURNAL OF BASIC AND APPLIED SCIENCES 2227-5053 2 4 312-318
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25358065] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25358065, Kapcsolat: 25358065
  6. Polatoglu Kaan. “Chemotypes”– A Fact that should not be ignored in Natural Product studies. (2013) NATURAL PRODUCTS JOURNAL 2210-3155 2210-3163 3 1 10-14
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25357964] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25357964, Kapcsolat: 25357964
  7. Kizil S. Essential oil composition of some wild growing and cultivated medicinal plants. (2009) ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 0567-7572 826 261-264
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24086966] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24086966, Kapcsolat: 24086966
  8. Patricia Escobar. Composición química y actividad anti- tripanosomal de aceites esenciales obtenidos de Tagetes (Fam. Asteraceae), recolectados en Colombia. (2009) REVISTA DE LA UNIVERSIDAD INDUSTRIAL DE SANTANDER. SALUD 0121-0807 41 3 280-286
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25358091] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25358091, Kapcsolat: 25358091
  9. Dragland S et al. Seasonal variation of biomass and essential oil production in five tansy (Tanacetum vulgare L.) genotypes. (2005) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 25 120-124
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24086974] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24086974, Kapcsolat: 24086974
  10. Rohloff J et al. Chemotypical variation of tansy (Tanacetum vulgare L.) from 40 different locations in Norway. (2004) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 52 6 1742-1748
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[20328058] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 20328058, Kapcsolat: 25357939
  11. Keskitalo M et al. Variation in volatile compounds from tansy (Tanacetum vulgare L.) related to genetic and morphological differences of genotypes. (2001) BIOCHEMICAL SYSTEMATICS AND ECOLOGY 0305-1978 29 3 267-285
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[12113920] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 12113920, Kapcsolat: 24086968
  12. Dragland S. Reinfann -Botanik, innholdsstoff, og dyrking. (2000) ISBN:8247901919
    Könyv/Szakkönyv (Könyv)/Tudományos[24086984] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24086984, Kapcsolat: 24086984
  13. Gil A et al. Essential oil yield and composition of Tagetes minuta accessions from Argentina. (2000) BIOCHEMICAL SYSTEMATICS AND ECOLOGY 0305-1978 20 3 261-274
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24086973] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24086973, Kapcsolat: 24086973
  14. Keskitalo M. Exploring biodiversity to enhance bioactivity in the genus Tanacetum through protoplast fusion: Academic Diss. Univ. of Helsinki, Publ. No.53.. (1999)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[24086967] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24086967, Kapcsolat: 24086967
Bernáth J et al. Morphological and chemical evaluation of fennel (Foeniculum vulgare Mill.) populations of different origin. (1996) JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH 1041-2905 2163-8152 8 3 247-253, 1697076
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1697076]
  1. Marwa Khammassi et al. Variation in essential oil composition and biological activities of Foeniculum vulgare Mill. populations growing widely in Tunisia. (2018) JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY 0145-8884 42 3
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27676548] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 27676548, Kapcsolat: 27676548
  2. Zohreh Poudineh et al. Effect of drought stress on the morphology and antioxidant enzymes activity of Foeniculum vulgare cultivars in Sistan. (2018) INDIAN JOURNAL OF PLANT PHYSIOLOGY 0019-5502 0974-0252 23 7-8
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27676550] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 27676550, Kapcsolat: 27676550
  3. Singh P. Protective Effect of Trigonella foenum-graecum and Foeniculum vulgare Mature Leaf Against t-BHP Induced Toxicity in Primary Rat Hepatocytes. (2016) Journal of Experimental Food Chemistry 2472-0542 2 111
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26265094] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26265094, Kapcsolat: 26265094
  4. Bahmani K et al. Phytochemical diversity of fennel landraces from various growth types and origins. (2016) AGRONOMY RESEARCH 1406-894X 14 5 1530-1547
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26265096] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26265096, Kapcsolat: 26265096
  5. Özbek H et al. Hypoglycemic and hepatoprotective effects of Foeniculum vulgare Miller seed fixed oil extract in mice and rats. (2013) EASTERN JOURNAL OF MEDICINE 1309-3886 1301-0883 8 2 35-40
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23208670] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23208670, Kapcsolat: 23208670
  6. Moghtader M. Comparative survey on the essential oil composition from the seeds and flowers of Foeniculum vulgare Mill.from Kerman province. (2013) JOURNAL OF HORTICULTURE AND FORESTRY 2006-9782 5 3 37-40
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23208646] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23208646, Kapcsolat: 23208646
  7. Figueredo G et al. Effect of harvest years on chemical composition of essential oils of bitter fennel (Foeniculum vulgare MILL. subsp. piperitum) fruits.. (2011) JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY 0145-8884 35 4 1223-1230
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23208471] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23208471, Kapcsolat: 23208471
  8. Afify A. ) Distribution of Trans-Anethole and Estragole in Fennel (Foeniculum vulgare Mill) of Callus Induced from Different Seedling Parts and Fruits.. (2011) Notulae Scientia Biologicae (Not Sci Biol) 3 1 79-86
    Folyóiratcikk[23208308] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23208308, Kapcsolat: 23208308
  9. Kováts N et al. Quantification of the antibacterial properties of Artemisia absinthium, A. vulgaris, Chrysanthemum leucanthemum and Achillea millefolium using the Vibrio fischeri bacterial bioassay. (2010) ACTA BOTANICA HUNGARICA 0236-6495 1588-2578 52 1-2 137-144
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1297267] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1297267, Kapcsolat: 23208574
  10. Miguel MG. Foeniculum vulgare essential oils: Chemical composition, antioxidant and antimicrobial activities.. (2010) NATURAL PRODUCT COMMUNICATIONS 1934-578X 1555-9475 5 2 319-328
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23208638] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23208638, Kapcsolat: 23208638
  11. Ozcan MM et al. ) Comparison of chemical composition of essential oil obtained from different parts of Foeniculum vulgare ssp. piperitum used as condiment.. (2010) JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY 0145-8884 34 6 1268-1274
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23208660] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23208660, Kapcsolat: 23208660
  12. Kaur GJ et al. Bioactive potential of Anethum graveolens, Foeniculum vulgare and Trachyspermum ammi belonging to the family Umbelliferae - Current status.. (2010) JOURNAL OF MEDICINAL PLANTS RESEARCH 1996-0875 4 2 87-94
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23208558] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23208558, Kapcsolat: 23208558
  13. Gross M. Nincs cím. (2009) Biochemn Systematics and Ecol. 37 4 308-316
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23208546] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23208546, Kapcsolat: 23208546
  14. Cosge B. Gas chromatography/mass spectrometry analysis of essential oil from different vegetative organs and fruits of Foeniculum vulgare Mill. var. vulgare growing in Turkey.. (2009) ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY 0970-7077 0975-427X 21 5 4081-4087
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23208441] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23208441, Kapcsolat: 23208441
  15. Zahid NY. Morphological characteristics and oil contents of fennel (Foeniculum vulgare Mill.) accessions from different region of Pakistan.. (2008) J. Chem. Society of Pakistan 30 6 889-895
    Folyóiratcikk[23209329] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23209329, Kapcsolat: 23209329
  16. Mosavi SGR. Effects of sowing date and plant density on yield and morphological traits of fennel (Foeniculum vulgare L.).. (2008) Megjelent: 39th Intrenat. Symp. on Essent. Oils pp. 154-154
    Egyéb konferenciaközlemény[23318424] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23318424, Kapcsolat: 23318424
  17. Cosge B. Composition of essential oil in sweet fennel (Foeniculum vulgare Mill. var. dulce) lines from Turkey. (2008) Asian J. of Chemistry 20 2 1137-1141
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23208436] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23208436, Kapcsolat: 23208436
  18. Cosge B et al. Characteristics of fatty acids and essential oil from sweet fennel (Foeniculum vulgare Mill. var. dulce) and bitter fennel (F. vulgare Mill. car. vulgare) growing in Turkey.. (2008) NATURAL PRODUCT RESEARCH 1478-6419 1478-6427 22 12 1011-1016
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23208438] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23208438, Kapcsolat: 23208438
  19. Faudale M. Antioxidant activity and phenolic composition of wild, edible and medicinal fennel from different Mediterranean countries.. (2008) Agricultural and Food Chemnistry 65 6 1912-1920
    Folyóiratcikk[23318427] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23318427, Kapcsolat: 23318427
  20. Him A et al. Antinociceptive activity of alpha-pinene and fenchone. (2008) PHARMACOLOGYONLINE 1827-8620 3 363-369
    Folyóiratcikk[21336726] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 21336726, Kapcsolat: 23318426
  21. Wang Q. Effect of three extraction methods on the volatile component of Illicium verum analyzed by GC-MS.. (2007) J. of Natural Sci. 12 3 529-534
    Folyóiratcikk[23318420] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23318420, Kapcsolat: 23318420
  22. Chatzopolou PS. Study of nitrogen fertilisation rate on fennel cultivars for essential oil yield and composition.. (2006) Journal of vegetable Sci. 12 2 85-93
    Folyóiratcikk[23318419] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23318419, Kapcsolat: 23318419
  23. Diaz-Marato M et al. Comparision of the volatile composition of wild fennel samples (Foeniculum vulgare Mill.) from central Spain.. (2006) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 54 18 6814-6818
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23208450] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23208450, Kapcsolat: 23208450
  24. Ozcan MM et al. ): Comparative essential oil composition and antifungal effect of bitter fennel (Foeniculum vulgare ssp. piperitum) fruit oils obtained during different vegetation. (2006) JOURNAL OF MEDICINAL FOOD 1096-620X 9 4 552-561
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23209058] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23209058, Kapcsolat: 23209058
  25. Diaz-Marato M. Volatile components and key odorants of fennel (Foeniculum vulgare Mill.) and thyme (Thymus vulgaris L.) oil extracts obtained by simultaneous distillation and supercritical fluid extraction.. (2005) J. Agricultural and Food Chemistry 53 13 5385-5389
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23208445] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23208445, Kapcsolat: 23208445
  26. Baranska M et al. Identification of secondary metabolites in medicinal and spice plants by NIR-FT-Raman microspectroscopic mapping.. (2004) ANALYST 0003-2654 1364-5528 129 10 926-930
    Folyóiratcikk[23208319] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23208319, Kapcsolat: 23208319
  27. Ozbek H. Hepatoprotective effect of Foeniculum vulgare essential oil: A carbon-tetrachloride induced livrer fibrosis model in rats.. (2004) Scandinavien J. of Labiratory Animal Sci., 31 1 9-17
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23208700] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23208700, Kapcsolat: 23208700
  28. Özbek H et al. Hepatoprotective effect of Foeniculum vulgare essential oil. (2003) FITOTERAPIA 0367-326X 74 3 317-319
    Folyóiratcikk[21336739] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 21336739, Kapcsolat: 23208695
2020-09-26 14:17