HIDVEGI M et al. Contributions to the nutritional characterization of fenugreek (trigonella-foenum-graecum l 1753). (1984) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 13 4 315-324, 1242843
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1242843]
  1. Chaudhary Spandan et al. Review on Fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) and its Important Secondary Metabolite Diosgenin. (2018) NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA 0255-965X 1842-4309 46 1 22-31
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27081809] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 27081809, Kapcsolat: 27081809
  2. Venkata Kalyan C et al. A small plant with big benefits: Fenugreek (Trigonella foenum-graecum Linn.) for disease prevention and health promotion. (2017) MOLECULAR NUTRITION & FOOD RESEARCH 1613-4125 1613-4133 61 6
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26749336] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 26749336, Kapcsolat: 26749336
  3. VÍGH SZABOLCS et al. ANALYSIS OF PHYTOCONSTITUENT PROFILE OF FENUGREEK-TRIGONELLA FOENUEM-GRAECUM L.-SEED EXTRACTS.. (2017) STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA 1224-7154 2065-9520 62 2 145-166
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[3267139] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 3267139, Kapcsolat: 27081810
  4. Bairwa RC et al. EFFECT OF FERTILITY LEVELS AND GROWTH REGULATORS ON QUALITY AND ECONOMICS OF FENUGREEK (TRIGONELLA FOENUM-GRAECUM L.) VARIETIES. (2012) INTERNATIONAL JOURNAL OF AGRICULTURAL AND STATISTICAL SCIENCES 0973-1903 0976-3392 8 1 73-78
    Folyóiratcikk[22692826] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 22692826, Kapcsolat: 22692826
  5. Marzougui N et al. Polyploidy induction of Tunisian Trigonella foenum-greaum L. populations. (2011) AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY 1684-5315 10 43 8570-8577
    Folyóiratcikk[22692827] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 22692827, Kapcsolat: 22692827
  6. Zandi P et al. Agronomic and morphologic analysis of Fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) under nitrogen fertilizer and plant density via factor analysis. (2011) AFRICAN JOURNAL OF AGRICULTURAL RESEARCH 1991-637X 6 5 1134-1140
    Folyóiratcikk[22692828] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 22692828, Kapcsolat: 22692828
  7. Marzougui N et al. Repercussion of polyploidy in ISSR molecular profil and the contents in vitamins and proteins in Trigonella foenum-graecum L.. (2010) ACTA BOTANICA GALLICA 1253-8078 2166-3408 2381-8107 2381-8115 157 1 89-100
    Folyóiratcikk[22692829] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 22692829, Kapcsolat: 22692829
  8. Billaud C et al. Fenugreek: composition, nutritional value and physiological properties.. (2001) SCIENCES DES ALIMENTS 0240-8813 21 1 3-26
    Folyóiratcikk[23040092] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23040092, Kapcsolat: 22692830
  9. OSMAN MK et al. BIOCHEMICAL-STUDIES OF SOME NONCONVENTIONAL SOURCES OF PROTEIN .5. EXTRACTION AND CHARACTERIZATION OF PROTEIN FROM FENUGREEK SEED (TRIGONELLA-FOENUM L). (1991) NAHRUNG-FOOD 0027-769X 1521-3803 1613-4125 1613-4133 35 3 303-308
    Folyóiratcikk[22692831] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 22692831, Kapcsolat: 22692831
Lásztity B et al. A NKP-műtrágyázás hatása az őszi rozs és triticale szemtermésének néhány beltartalmi jellemzőjére. (1984) AGROKÉMIA ÉS TALAJTAN 0002-1873 1588-2713 33 3-4 391-402, 1631432
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1631432]
  1. Kádár Imre. A nitrogén, réz és molibdén kezelések hatása a tritikáléra. (2016) AGROKÉMIA ÉS TALAJTAN 0002-1873 1588-2713 65 1 17-30
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[3085636] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 3085636, Kapcsolat: 25911650
GALIBA G et al. GENOTYPE DEPENDENT ADAPTATION OF WHEAT-VARIETIES TO WATER-STRESS INVITRO. (1989) JOURNAL OF PLANT PHYSIOLOGY 0176-1617 134 6 730-735, 1145045
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1145045]
  1. Hura Tomasz et al. Free and Cell Wall-Bound Polyamines under Long-Term Water Stress Applied at Different Growth Stages of x Triticosecale Wittm. (2015) PLOS ONE 1932-6203 1932-6203 10 8
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26051173] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 26051173, Kapcsolat: 25302252
  2. de Leonardis Anna Maria et al. Effects of Heat Stress on Metabolite Accumulation and Composition, and Nutritional Properties of Durum Wheat Grain. (2015) INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES 1661-6596 1422-0067 16 12 30382-30404
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25777920] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 25777920, Kapcsolat: 25360560
  3. Marcinska I et al. Impact of osmotic stress on physiological and biochemical characteristics in drought-susceptible and drought-resistant wheat genotypes. (2013) ACTA PHYSIOLOGIAE PLANTARUM 0137-5881 1861-1664 35 2 451-461
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23039868] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23039868, Kapcsolat: 23039868
  4. Sharafizad M et al. Effects of salicylic acid and water stress on proline accumulation and cell membrane stability of wheat (Triticum aestivum L.). (2013) ADVANCES IN ENVIRONMENTAL BIOLOGY 1995-0756 1998-1066 7 14 4789-4794
    Folyóiratcikk/Tudományos[27228260] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 27228260, Kapcsolat: 27228260
  5. Zhao H et al. Comparative study on drought tolerance of wheat and wheat-Aegilops biuncialis 6Ub addition lines. (2013) JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE AND ENVIRONMENT 1459-0255 1459-0263 11 3-4 1046-1052
    Folyóiratcikk/Tudományos[27228261] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 27228261, Kapcsolat: 27228261
  6. Bae H et al. The beneficial endophyte Trichoderma hamatum isolate DIS 219b promotes growth and delays the onset of the drought response in Theobroma cacao. (2009) JOURNAL OF EXPERIMENTAL BOTANY 0022-0957 1460-2431 60 11 3279-3295
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23425722] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23425722, Kapcsolat: 23395539
  7. Safarnejad A. Morphological and biochemical response to osmotic stress in alfalfa (Medicago sativa L.). (2008) PAKISTAN JOURNAL OF BOTANY 0556-3321 2070-3368 40 2 735-746
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23039872] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 23039872, Kapcsolat: 23039872
  8. Farshadfar E et al. Generation mean analysis of drought tolerance in wheat (Triticum aestivum L.).. (2001) ACTA AGRONOMICA HUNGARICA: A QUARTERLY OF THE HUNGARIAN ACADEMY OF SCIENCES : AN INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY JOURNAL IN AGRICULTURAL SCIENCE 0238-0161 1588-2527 49 59-66
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[127651] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 127651, Kapcsolat: 20579771
  9. Bajji M et al. Physiological changes after exposure to and recovery from polyethylene glycol-induced water deficit in callus cultures issued from durum wheat (Triticum durum Desf.) cultivars differing in drought resistance. (2000) JOURNAL OF PLANT PHYSIOLOGY 0176-1617 156 1 75-83
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23396559] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23396559, Kapcsolat: 23039883
  10. Mansour MMF. Nitrogen containing compounds and adaptation of plants to salinity stress. (2000) BIOLOGIA PLANTARUM 0006-3134 1573-8264 43 4 491-500
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23039881] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 23039881, Kapcsolat: 23039881
  11. Farshadfar E et al. Combining ability analysis of drought tolerance in wheat over different water regimes.. (2000) ACTA AGRONOMICA HUNGARICA: A QUARTERLY OF THE HUNGARIAN ACADEMY OF SCIENCES : AN INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY JOURNAL IN AGRICULTURAL SCIENCE 0238-0161 1588-2527 48 353-361
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[127473] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 127473, Kapcsolat: 20579768
  12. Szegletes Z et al. Accumulation of osmoprotectants in wheat cultivars of different drought tolerance.. (2000) CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS 0133-3720 1788-9170 28 4 403-410
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1863427] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 1863427, Kapcsolat: 23039882
  13. Tischner T. The 50th anniversary of the opening of the world's first phytotron. (1999) ACTA AGRONOMICA HUNGARICA: A QUARTERLY OF THE HUNGARIAN ACADEMY OF SCIENCES : AN INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY JOURNAL IN AGRICULTURAL SCIENCE 0238-0161 1588-2527 47 1 91-107
    Folyóiratcikk/Ismertetés (Folyóiratcikk)/Tudományos[22987694] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22987694, Kapcsolat: 27228262
  14. Wang HL et al. Effect of sorbitol induced osmotic stress on the changes of carbohydrate and free amino acid pools in sweet potato cell suspension cultures. (1999) BOTANICAL BULLETIN OF ACADEMIA SINICA 0006-8063 1817-406X 1999-3110 40 3 219-225
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23039885] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 23039885, Kapcsolat: 23039885
  15. Kintzios SE et al. In vitro morphogenetic responses of mature wheat embryos to different NaCl concentrations and growth regulator treatments. (1997) PLANT BREEDING 0179-9541 1439-0523 116 2 113-118
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23396350] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23396350, Kapcsolat: 23039887
  16. Mendel M et al. Genotypic variation in response to iso-osmotic and soil moisture stresses among old and modern cultivars of winter wheat. (1996) JOURNAL OF APPLIED GENETICS 1234-1983 37 1 49-63
    Folyóiratcikk/Tudományos[27228265] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 27228265, Kapcsolat: 27228265
  17. Gzik A. Accumulation of proline and pattern of alpha-amino acids in sugar beet plants in response to osmotic, water and salt stress. (1996) ENVIRONMENTAL AND EXPERIMENTAL BOTANY 0098-8472 36 1 29-38
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23039889] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 23039889, Kapcsolat: 23039889
  18. ZHOU XH et al. PHYSIOLOGICAL-RESPONSES OF SUSPENSION-CULTURES OF CATHARANTHUS-ROSEUS TO ALUMINUM - CHANGES IN POLYAMINES AND INORGANIC-IONS. (1995) JOURNAL OF PLANT PHYSIOLOGY 0176-1617 145 3 277-284
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23039890] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 23039890, Kapcsolat: 23039890
  19. BOURGEAISCHAILLOU P et al. ONTOGENY OF SODIUM-CHLORIDE TOLERANCE OF THE SOYBEAN - COMPARISON OF SALT RESPONSES AT 2 STAGES OF DEVELOPMENT AND IN THE CORRESPONDING CALLUSES. (1992) CANADIAN JOURNAL OF BOTANY-REVUE CANADIENNE DE BOTANIQUE 0008-4026 1480-3305 1916-2804 70 7 1346-1354
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23039893] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 23039893, Kapcsolat: 23039893
  20. ERDEI L et al. Effects of osmotic and salt stresses on the accumulation of polyamines in leaf segments from wheat varieties differing in salt and drought tolerance.. (1990) JOURNAL OF PLANT PHYSIOLOGY 0176-1617 137 165-168
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1904444] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1904444, Kapcsolat: 23039895
ELKADY A et al. THE BIOLOGICAL VALUE OF MAIZE-FENUGREEK FLOUR MIXTURE IN SOME FOOD-PRODUCTS. (1991) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 20 3-4 173-181, 1631378
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1631378]
  1. Billaud C et al. Fenugreek: composition, nutritional value and physiological properties.. (2001) SCIENCES DES ALIMENTS 0240-8813 21 1 3-26
    Folyóiratcikk[23040092] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23040092, Kapcsolat: 23040092
  2. Sharma HR et al. Physico-chemical and rheological quality characteristics of fenugreek (Trigonella foenum graecum L.) supplemented wheat flour. (2000) JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE 0022-1155 37 1 87-90
    Folyóiratcikk[23040093] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23040093, Kapcsolat: 23040093
  3. Sharma HR et al. Physical, sensory and chemical characteristics of wheat breads supplemented with fenugreek (Trigonella foenum graecum L.). (2000) JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE 0022-1155 37 1 91-94
    Folyóiratcikk[23040094] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23040094, Kapcsolat: 23040094
  4. MANSOUR EH et al. NUTRITIONAL POTENTIAL AND FUNCTIONAL-PROPERTIES OF HEAT-TREATED WITH GERMINATED FENUGREEK SEEDS. (1994) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0023-6438 1096-1127 27 6 568-572
    Folyóiratcikk[23040095] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23040095, Kapcsolat: 23040095
GALIBA G et al. POSSIBLE CHROMOSOMAL LOCATION OF GENES DETERMINING THE OSMOREGULATION OF WHEAT. (1992) THEORETICAL AND APPLIED GENETICS 0040-5752 1432-2242 85 4 415-418, 1145046
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1145046]
  1. Shafqat N. et al. SCREENING OF WHEAT-THINOPYRUM BESSARABICUM ADDITION AND TRANSLOCATION LINES FOR DROUGHT TOLERANCE. (2019) APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH 1589-1623 1785-0037 17 5 10445-10461
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30906541] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 30906541, Kapcsolat: 28424282
  2. Turner Neil C. Turgor maintenance by osmotic adjustment: 40 years of progress. (2018) JOURNAL OF EXPERIMENTAL BOTANY 0022-0957 1460-2431 69 13 3223-3233
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27517968] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 27517968, Kapcsolat: 27517968
  3. Emebiri LC. Genetic variation and possible SNP markers for breeding wheat with low-grain asparagine, the major precursor for acrylamide formation in heat-processed products. (2014) JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 0022-5142 1097-0010 94 7 1422-1429
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24416080] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24416080, Kapcsolat: 24415960
  4. Genc Y et al. Quantitative trait loci for agronomic and physiological traits for a bread wheat population grown in environments with a range of salinity levels. (2013) MOLECULAR BREEDING 1380-3743 1572-9788 32 1 39-59
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23396247] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23396247, Kapcsolat: 23396247
  5. Humphreys M et al. Cold tolerance. (2013) Megjelent: Genomics and Breeding for Climate-Resilient Crops: Vol. 2 Target Traits pp. 133-165
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[25362280] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 25362280, Kapcsolat: 25362280
  6. Gupta PK et al. Phenotyping, genetic dissection, and breeding for drought and heat tolerance in common wheat: Status and prospects. (2012) PLANT BREEDING REVIEWS 0730-2207 36 1 85-168
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23674806] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23674806, Kapcsolat: 23674806
  7. Alm Vibeke et al. QTL analyses and comparative genetic mapping of frost tolerance, winter survival and drought tolerance in meadow fescue (Festuca pratensis Huds.). (2011) THEORETICAL AND APPLIED GENETICS 0040-5752 1432-2242 123 3 369-382
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25669456] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 25669456, Kapcsolat: 23039896
  8. Nio SA et al. Pattern of solutes accumulated during leaf osmotic adjustment as related to duration of water deficit for wheat at the reproductive stage. (2011) PLANT PHYSIOLOGY AND BIOCHEMISTRY 0981-9428 1873-2690 49 10 1126-1137
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[21842085] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 21842085, Kapcsolat: 21842085
  9. Guo C et al. Effects of chromosome substitution on the utilization efficiency of nitrogen, phosphorus, and potassium in wheat. (2011) FRONTIERS OF AGRICULTURE IN CHINA 1673-7334 1673-744X 5 3 253-261
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23674807] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23674807, Kapcsolat: 23674807
  10. Fodor Marietta et al. Effect of zirconium treatment on wheat seedlings development, amino acid composition and boron content. (2010) JOURNAL OF PLANT NUTRITION 0190-4167 1532-4087 33 10 1555-1563
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1353152] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 1353152, Kapcsolat: 23396249
  11. Sofalian Omid et al. Mapping of QTLs for frost tolerance and heading time using SSR markers in bread wheat. (2009) AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY 1684-5315 8 20 5260-5264
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25722451] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 25722451, Kapcsolat: 23039897
  12. Ma Q et al. Osmotic adjustment segregates with and is positively related to seed yield in F3 lines of crosses between Brassica napus and B. juncea subjected to water deficit. (2006) AUSTRALIAN JOURNAL OF EXPERIMENTAL AGRICULTURE 0816-1089 1836-5787 1836-0939 46 12 1621-1627
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23039899] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 23039899, Kapcsolat: 23039899
  13. Hörcsik Zs et al. Effects of chromium (VI) on growth, element and photosynthetic pigment composition of Chlorella pyrenoidosa.. (2006) ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS 1588-385X 1588-4082 50 19-23
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1280174] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1280174, Kapcsolat: 23674808
  14. Winicov I. Molecular strategies to overcome salt stress in agriculture. (2001) Megjelent: Molecular Analysis of Plant Adaptation to the Environment pp. 103-130
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[20580552] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 20580552, Kapcsolat: 20580552
  15. Yang K et al. Chromosomal localization of genes associated with proline accumulation under drought stress in wheat (Triticum aestivum L.). (2001) Acta Agron Sin 27 363-366
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[20580512] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 20580512, Kapcsolat: 20580512
  16. Zhu B et al. Expression of the barley dehydrin multigene family and the development of freezing tolerance. (2000) MOLECULAR & GENERAL GENETICS 0026-8925 1432-1874 1617-4623 264 1-2 145-153
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23403002] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23403002, Kapcsolat: 23039904
  17. Szegletes Z et al. Accumulation of osmoprotectants in wheat cultivars of different drought tolerance.. (2000) CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS 0133-3720 1788-9170 28 4 403-410
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1863427] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 1863427, Kapcsolat: 23039906
  18. Tischner T. The 50th anniversary of the opening of the world's first phytotron. (1999) ACTA AGRONOMICA HUNGARICA: A QUARTERLY OF THE HUNGARIAN ACADEMY OF SCIENCES : AN INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY JOURNAL IN AGRICULTURAL SCIENCE 0238-0161 1588-2527 47 1 91-107
    Folyóiratcikk/Ismertetés (Folyóiratcikk)/Tudományos[22987694] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22987694, Kapcsolat: 23674813
  19. Zhang JX et al. Genetic analysis of osmotic adjustment in crop plants. (1999) JOURNAL OF EXPERIMENTAL BOTANY 0022-0957 1460-2431 50 332 291-302
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23039910] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23039910, Kapcsolat: 23039910
  20. Górny AG. Effects of D-genome substitutions on the water use efficiency and response of the 'Langdon' durum wheat (Triticum turgidum L. var. durum) to reduced nitrogen nutrition. (1999) CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS 0133-3720 1788-9170 27 1-2 83-90
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23674814] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23674814, Kapcsolat: 23674814
  21. Almansouri M et al. Compared effects of sudden and progressive impositions of salt stress in three durum wheat (Triticum durum Desf.) cultivars. (1999) JOURNAL OF PLANT PHYSIOLOGY 0176-1617 154 5-6 743-752
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23397499] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23397499, Kapcsolat: 23039909
  22. Lásztity R. 75 Years in the service of Hungarian food science. (1996) PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING 0324-5853 1587-3765 40 1-2 9-16
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2684722] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 2684722, Kapcsolat: 23674815
  23. BASNAYAKE J et al. INHERITANCE OF OSMOTIC ADJUSTMENT TO WATER-STRESS IN 3 GRAIN-SORGHUM CROSSES. (1995) THEORETICAL AND APPLIED GENETICS 0040-5752 1432-2242 90 5 675-682
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23039912] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 23039912, Kapcsolat: 23039912
  24. ZHONG GY et al. EVIDENCE FOR COMMON GENETIC MECHANISMS CONTROLLING THE TOLERANCE OF SUDDEN SALT STRESS IN THE TRIBE TRITICEAE. (1995) PLANT BREEDING 0179-9541 1439-0523 114 4 297-302
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23039911] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 23039911, Kapcsolat: 23039911
  25. TAL M. IN-VITRO SELECTION FOR SALT TOLERANCE IN CROP PLANTS - THEORETICAL AND PRACTICAL CONSIDERATIONS. (1994) IN VITRO CELLULAR AND DEVELOPMENTAL BIOLOGY-PLANT 1054-5476 30P 4 175-180
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23039914] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 23039914, Kapcsolat: 23039914
  26. BASNAYAKE J et al. COMBINING ABILITY VARIATION OF OSMOTIC ADJUSTMENT AMONG A SELECTED RANGE OF GRAIN-SORGHUM (SORGHUM-BICOLOR L-MOENCH) LINES. (1994) FIELD CROPS RESEARCH 0378-4290 1872-6852 38 3 147-155
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23039915] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 23039915, Kapcsolat: 23039915
El Adawy T et al. Biochemical studies of some non-conventional sources of proteins: Part 7. Effect of detoxification treatments on the nutritional quality of apricot kernels. (1994) NAHRUNG-FOOD 0027-769X 1521-3803 1613-4125 1613-4133 38 1 12-20, 1631411
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1631411]
  1. Tanwar Beenu et al. Effect of detoxification on biological quality of wild apricot (Prunus armeniaca L.) kernel. (2019) JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 0022-5142 1097-0010 99 2 517-528
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31051435] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31051435, Kapcsolat: 28618008
  2. Raafat Karim et al. Infrared-Assisted Extraction and HPLC-Analysis of Prunus armeniaca L. Pomace and Detoxified-Kernel and their Antidiabetic Effects. (2018) PHYTOCHEMICAL ANALYSIS 0958-0344 1099-1565 29 2 156-167
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27314546] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 27314546, Kapcsolat: 27314546
  3. Fratianni Florinda et al. Apricots: biochemistry and functional properties. (2018) CURRENT OPINION IN FOOD SCIENCE 2214-7993 19 23-29
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27567028] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 27567028, Kapcsolat: 27567028
  4. Tanwar Beenu et al. Antinutritional factors and hypocholesterolemic effect of wild apricot kernel (Prunus armeniaca L.) as affected by detoxification. (2018) FOOD AND FUNCTION 2042-6496 2042-650X 9 4 2121-2135
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27567027] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 27567027, Kapcsolat: 27567027
  5. Arbouche R. Effects of the incorporation of the apricot kernel meal into broiler diets on growth performance. (2012) REVUE DE MEDECINE VETERINAIRE 0035-1555 2258-0646 163 10 475-479
    Folyóiratcikk[24133900] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24133900, Kapcsolat: 24133900
  6. Seker I et al. Utilization of apricot kernel flour as fat replacer in cookies. (2010) JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION 0145-8892 1745-4549 34 1 15-26
    Folyóiratcikk[21473850] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21473850, Kapcsolat: 21473850
  7. Zhu Z et al. Production and characterization of angiotensin converting enzyme (ACE) inhibitory peptides from apricot (Prunus armeniaca L.) kernel protein hydrolysate. (2010) EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 1438-2377 1438-2385 231 1 13-19
    Folyóiratcikk[21473851] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21473851, Kapcsolat: 21473851
  8. Ozboy-Ozbas O et al. Effects of Resistant Starch, Apricot Kernel Flour, and Fiber-rich Fruit Powders on Low-fat Cookie Quality. (2010) FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY 1226-7708 2092-6456 19 4 979-986
    Folyóiratcikk[24133899] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24133899, Kapcsolat: 24133899
  9. Eyidemir E et al. The effect of apricot kernel flour incorporation on the physicochemical and sensory properties of noodle. (2009) AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY 1684-5315 8 1 85-90
    Folyóiratcikk[24043988] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24043988, Kapcsolat: 21473852
  10. Lee C et al. Isolated Median Sensory Neuropathy After Acupuncture. (2008) ARCHIVES OF PHYSICAL MEDICINE AND REHABILITATION 0003-9993 89 12 2379-2381
    Folyóiratcikk[21473853] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21473853, Kapcsolat: 21473853
  11. Abtahi H et al. Antimicrobial activities of water and methanol extracts of bitter apricot seeds. (2008) JOURNAL OF MEDICAL SCIENCES 1682-4474 1812-5727 8 4 433-436
    Folyóiratcikk[21473854] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21473854, Kapcsolat: 21473854
  12. Alpaslan M et al. Apricot kernel: Physical and chemical properties. (2006) JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY 0003-021X 1558-9331 83 5 469-471
    Folyóiratcikk[21473855] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21473855, Kapcsolat: 21473855
  13. Makkar H et al. Plant Toxins and Detoxification Methods to Improve Feed Quality of Tropical Seeds. (1999) ASIAN-AUSTRALASIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCES 1011-2367 12 3 467-480
    Folyóiratcikk[21473856] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21473856, Kapcsolat: 21473856
  14. Tunçel G et al. Degradation of cyanogenic glycosides of bitter apricot seeds (Prunus armeniaca) by endogenous and added enzymes as affected by heat treatments and particle size. (1998) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 63 1 65-69
    Folyóiratcikk[21473857] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21473857, Kapcsolat: 21473857
  15. Gomez E et al. Amygdalin content in the seeds of several apricot cultivars RID B-4353-2008. (1998) JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 0022-5142 1097-0010 77 2 184-186
    Folyóiratcikk[24043989] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24043989, Kapcsolat: 21473858
  16. Rickard S. Interactions and Biological Effects of Phytic Acid. (1997) Megjelent: ANTINUTRIENTS AND PHYTOCHEMICALS IN FOOD pp. 294-312
    Könyvrészlet[21473859] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21473859, Kapcsolat: 21473859
HALASZ A et al. BIOGENIC-AMINES AND THEIR PRODUCTION BY MICROORGANISMS IN FOOD. (1994) TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 0924-2244 5 2 42-49, 1631381
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1631381]
  1. Kosker Ali Riza. The effects of nanoemulsions based on citrus essential oils on the formation of biogenic amines in trout fillets stored at 4 +/- 2 degrees C. (2020) JOURNAL OF FOOD SAFETY 0149-6085 40 1
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31457469] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31457469, Kapcsolat: 29185135
  2. Wiernasz Norman et al. Salmon Gravlax Biopreservation With Lactic Acid Bacteria: A Polyphasic Approach to Assessing the Impact on Organoleptic Properties, Microbial Ecosystem and Volatilome Composition. (2020) FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 1664-302X 10
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31457474] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31457474, Kapcsolat: 29185141
  3. El Sheikha Aly Farag et al. Molecular techniques reveal more secrets of fermented foods. (2020) CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 1040-8398 1549-7852 60 1 11-32
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31457464] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31457464, Kapcsolat: 29185130
  4. Fusek Michal et al. Modelling biogenic amines in fish meat in Central Europe using censored distributions. (2020) CHEMOSPHERE 0045-6535 251
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31457462] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31457462, Kapcsolat: 29185128
  5. Song Liu et al. Method development and validation for the determination of biogenic amines in soy sauce using supercritical fluid chromatography coupled with single quadrupole mass spectrometry. (2020) JOURNAL OF SEPARATION SCIENCE 1615-9306 1615-9314 43 13 2728-2736
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31457470] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31457470, Kapcsolat: 29185136
  6. Hoell Linda et al. Metatranscriptomic analysis of modified atmosphere packaged poultry meat enables prediction ofBrochothrix thermosphactaandCarnobacterium divergensin situ metabolism. (2020) ARCHIVES OF MICROBIOLOGY 0302-8933 1432-072X 202 7 1945-1955
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31457463] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31457463, Kapcsolat: 29185129
  7. Wen Dongling et al. Metabolomic approach to measuring quality of chilled chicken meat during storage. (2020) POULTRY SCIENCE 0032-5791 1525-3171 99 5 2543-2554
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31457473] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31457473, Kapcsolat: 29185140
  8. Costa Carlos Andre et al. Meat and fish freshness evaluation by functionalized cantilever-based biosensors. (2020) MICROSYSTEM TECHNOLOGIES 0946-7076 26 3 867-871
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31457465] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31457465, Kapcsolat: 29185131
  9. Bennato Francesca et al. Influence of Grape Pomace Intake on Nutritional Value, Lipid Oxidation and Volatile Profile of Poultry Meat. (2020) FOODS 2304-8158 9 4
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31457471] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31457471, Kapcsolat: 29185137
  10. Kononiuk Anna D. et al. Influence of freeze-dried acid whey addition on biogenic amines formation in a beef and deer dry fermented sausages without added nitrite. (2020) ASIAN-AUSTRALASIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCES 1011-2367 33 2 332-338
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31051379] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31051379, Kapcsolat: 28617933
  11. Durak-Dados Agata et al. Histamine and other biogenic amines in food. (2020) JOURNAL OF VETERINARY RESEARCH 2450-7393 2450-8608 64 2 281-288
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31457467] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31457467, Kapcsolat: 29185133
  12. Gonzalez-Ceballos Lara et al. Functional aromatic polyamides for the preparation of coated fibres as smart labels for the visual detection of biogenic amine vapours and fish spoilage. (2020) SENSORS AND ACTUATORS B-CHEMICAL 0925-4005 304
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31051387] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31051387, Kapcsolat: 28617943
  13. Modoran Adela Doina et al. EVALUATION OF THE TRANDAFIR SAUSAGES QUALITY DURING DISTRIBUTION ROUTE TO THE FINAL CONSUMER. (2020) JOURNAL OF SCIENCE AND ARTS 1844-9581 2068-3049 2 437-442
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31457477] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31457477, Kapcsolat: 29185145
  14. Mozaffarzogh Mahya et al. Evaluation of probiotic carboxymethyl cellulose-sodium caseinate films and their application in extending shelf life quality of fresh trout fillets. (2020) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0023-6438 1096-1127 126
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31457479] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31457479, Kapcsolat: 29185147
  15. Babatola Leye Jonathan et al. Effect of sieving on nutritional value, glycemic index, and carbohydrate digestive enzymes activity of gruel made from maize and sorghum. (2020) JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY 0145-8884
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31457476] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31457476, Kapcsolat: 29185144
  16. Bouzgarrou Olfa et al. Determination of the quality of liquid smoked tilapia fillets based on physicochemical analysis. (2020) JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION 2193-4126 2193-4134 14 2 978-991
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31457468] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31457468, Kapcsolat: 29185134
  17. Ubeda Cristina et al. Chemical hazards in grapes and wine, climate change and challenges to face. (2020) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 314
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31457472] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31457472, Kapcsolat: 29185139
  18. Fan Mingqin et al. Characterization of 10 Biogenic Amines in Male Silkworm Moth by HPLC with Precolumn Derivatization. (2020) CURRENT PHARMACEUTICAL ANALYSIS 1573-4129 16 5 608-614
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31457466] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31457466, Kapcsolat: 29185132
  19. Rahtuvanoğlu Ayşegül et al. Biomimetic Nanoparticles Based Surface Plasmon Resonance Biosensors for Histamine Detection in Foods. (2020) CHEMISTRYSELECT 2365-6549 5 19 5683-5692
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31316671] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31316671, Kapcsolat: 29185142
  20. Lorencova Eva et al. Biogenic amines occurrence in beers produced in Czech microbreweries. (2020) FOOD CONTROL 0956-7135 117
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31457475] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31457475, Kapcsolat: 29185143
  21. Swider Olga et al. Biogenic Amines and Free Amino Acids in Traditional Fermented Vegetables-Dietary Risk Evaluation. (2020) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 68 3 856-868
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31443038] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31443038, Kapcsolat: 29185138
  22. Li Yan et al. Assessment of bacterial contributions to the biochemical changes of chill-stored blunt snout bream ( Megalobrama amblycephala ) fillets: Protein degradation and volatile organic compounds accumulation. (2020) FOOD MICROBIOLOGY 0740-0020 1095-9998 91
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31457478] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31457478, Kapcsolat: 29185146
  23. Hao Yu et al. Analysis of bacterial diversity and biogenic amines content during fermentation of farmhouse sauce from Northeast China. (2020) FOOD CONTROL 0956-7135 108
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31051384] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31051384, Kapcsolat: 28617940
  24. Hu Yubing et al. Visualization of Biogenic Amines and In Vivo Ratiometric Mapping of Intestinal pH by AIE-Active Polyheterocycles Synthesized by Metal-Free Multicomponent Polymerizations. (2019) ADVANCED FUNCTIONAL MATERIALS 1616-301X 1616-3028 29 31
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31051408] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31051408, Kapcsolat: 28617967
2020-09-20 20:14