Csapó J. Eltérő genotípusú juhok kolosztrumának és tejének összetétele. (1998) ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS 1418-1789 2 1 1-21, 1169158
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1169158]
  1. Kracmar S et al. Dynamics of changes in contents of organic and inorganic substances in sheep colostrum within the first 72 h after parturition. (2005) SMALL RUMINANT RESEARCH 0921-4488 56 183-188
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[20524938] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 20524938, Kapcsolat: 20524938
  2. Kracmar S. Zmeny nutricni hodnoty mleziva ruznych druhu zvirat. (2003)
    Disszertáció/Tudományos[20522664] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 20522664, Kapcsolat: 20524922
  3. Gajdusek S et al. Changes in basic composition of sheep colostrum (during first 72 hours after parturition. (2003) ACTA UNIVERSITATIS AGRICULTURAE ET SILVICULTURAE MENDELIANAE BRUNENSIS 1211-8516 2464-8310 51 1 55-59
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[20524878] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 20524878, Kapcsolat: 20524878
Sarudi I et al. Determination of milk-oxidised ketone bodies as an acetone derivative by electron capture gas chromatography. (1998) TALANTA 0039-9140 46 4 589-593, 1333994
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1333994]
  1. Garrido-Delgado R et al. Use of ion mobility spectroscopy with an ultraviolet ionization source as a vanguard screening system for the detection and determination of acetone in urine as a biomarker for cow and human diseases. (2009) TALANTA 0039-9140 78 3 863-868
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[20948502] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 20948502, Kapcsolat: 20948502
  2. de Maria C G et al. Flow-injection determination of acetone with diazotized anthranilic acid through a fluorescent reaction intermediate.. (2007) ANALYTICA CHIMICA ACTA 0003-2670 1873-4324 600 1-2 172-176
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[20519870] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 20519870, Kapcsolat: 20948503
Csapó J et al. Különböző fajtájú sertések zsírjának zsírsavösszetétele és koleszterin tartalma. (1999) ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS 1418-1789 3 3 1-13, 1169164
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1169164]
  1. Bene Szabolcs et al. Néhány tényező hatása különböző genotípusú bárányok hosszú hátizmának intramuszkuláris zsírsavösszetételére. (2017) ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS 0230-1814 66 2 87-105
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[3246342] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 3246342, Kapcsolat: 26669087
  2. Belovai Judit. A zsírsavösszetétel módosításának hatása a párizsi minőségére. (2016)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[3277875] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 3277875, Kapcsolat: 26861002
  3. Egerszegi István et al. Mangalica sertéssel kapcsolatos kutatások a 20-21. században [Research on Mangalitsa swine in the 20th-21th centuries]. (2015) Megjelent: Hungarian Grey, Racka, Mangalitsa : Papers presented at the international conference honouring János Matolcsi, 25-26 November 2... pp. 135-156
    Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[26662318] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26662318, Kapcsolat: 26662323
  4. Vranic D. Chemical composition and cholesterol content in m. longissimus dorsi from free-range rearedSwallow-belly Mangalitsa: the effect of gender. (2015) PROCEDIA FOOD SCIENCE 2211-601X 6 316-319
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25362344] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 25362344, Kapcsolat: 25362344
  5. Parunovic N et al. Carcass properties, chemical content and fatty acid composition of the m. longissimus of different pig genotypes. (2013) SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE 0375-1589 43 2 p. 124
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24174942] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 24174942, Kapcsolat: 24174942
  6. Bázár György. KÖZELI INFRAVÖRÖS SPEKTROSZKÓPIA ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEI SERTÉSHÚS ÉS HÚSKÉSZÍTMÉNYEK, VALAMINT SERTÉSZSÍR MINŐSÍTÉSÉBEN. (2011)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[3290801] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 3290801, Kapcsolat: 26962895
  7. Kralik G. Effect of dietary supplementation with rapeseed and linseed oilon the composition of fatty acids in porcine muscle tissues. (2010) ACTA VETERINARIA BRNO 0001-7213 1801-7576 79 363-367
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25362419] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25362419, Kapcsolat: 25362419
  8. Szabó A et al. Comparison of Mangalica and Hungarian Large White pigs at identical bodyweight I.: Backfat histology (Short communication). (2010) ARCHIV FÜR TIERZUCHT-ARCHIVES OF ANIMAL BREEDING 0003-9438 53 2 141-146
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1342924] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 1342924, Kapcsolat: 22951675
  9. Tóth T et al. A magyar nagyfehér x magyar lapály és a szőke mangalica húsának táplálkozásbiológiai értéke biotartási és takarmányozási körülmények között. (2009) ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS 0230-1814 58 6 549-563
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1376753] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1376753, Kapcsolat: 24174790
  10. E Varga et al. Vitrification of in vitro matured oocytes of Mangalica and Large White pigs. (2008) ACTA VETERINARIA HUNGARICA 0236-6290 56 3 399-410
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1174875] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1174875, Kapcsolat: 22951673
  11. Kravica M. A study of chemical profiles and appearance of white crystals in Istrian dry-cured ham: effect of desalting. (2008) ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE 1594-4077 1828-051X 7 373-382
    Folyóiratcikk[25362411] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25362411, Kapcsolat: 25362411
  12. A. Lugasi et al. Dietary manipulation of meat fatty acid composition in Hungarian mangalica and an industrial genotype of pig. (2006) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 35 4 385-395
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[3042700] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 3042700, Kapcsolat: 22286505
  13. Lugasi Andrea et al. A mangalica húsminősége és táplálkozási jelentősége. (2006) ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS 0230-1814 55 3 264-276
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[22951674] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 22951674, Kapcsolat: 22951674
  14. Szabó A et al. Regular transcutaneous myostimulation alters skeletal muscle phospholipid fatty acid composition and oxidative stability in rabbits.. (2005) ACTA PHYSIOLOGICA HUNGARICA 0231-424X 1588-2683 2498-602X 92 3-4 193-202
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1076820] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1076820, Kapcsolat: 22951672
  15. Egerszegi I et al. Mangalica - an indigenous swine breed from Hungary (Review): Review. (2003) ARCHIV FÜR TIERZUCHT-ARCHIVES OF ANIMAL BREEDING 0003-9438 46 3 245-256
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[14197] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 14197, Kapcsolat: 22951676
  16. Egerszegi I et al. Mangalica - an indigenous swine breed from Hungary (Review): Review. (2003) ARCHIV FÜR TIERZUCHT-ARCHIVES OF ANIMAL BREEDING 0003-9438 46 3 245-256
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[14197] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 14197, Kapcsolat: 27457214
  17. Holló Gabriella et al. A mangalica sertés különböző szöveteinek zsírsavösszetétele az élőtömeg függvényében.. (2003) A HÚS: A MAGYAR HÚSIPAR SZAKMAI FOLYÓIRATA : AZ ORSZÁGOS HÚSIPARI KUTATÓINTÉZET FOLYÓIRATA 1215-0665 13 3 145-148
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1679695] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1679695, Kapcsolat: 20541935
  18. Holló G et al. A mangalica sertések húsminőségének, valamint az izom és a szalonna zsírsavösszetételének vizsgálata. (2003) ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS 1418-1789 2 19-32
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[20541931] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 20541931, Kapcsolat: 20541931
Csapó J et al. Fatty acid composition and cholesterol content of the fat of pigs of various genotypes. (2000) POLJOPRIVREDA (OSIJEK) 1330-7142 1848-8080 6 1 64-67, 1167256
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1167256]
  1. Karolyi D. Chemical properties and quality of istrian dry-cured ham. (2006) MESO 1332-0025 8 4 224-228
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[22460070] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22460070, Kapcsolat: 22460070
Varga-Visi E et al. RPHPLC determination of L- and D-cystine and cysteine as cysteic acid. (2000) CHROMATOGRAPHIA 0009-5893 1612-1112 51 1 Supplement S325-S327, 2161669
Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény (Folyóiratcikk)/Tudományos[2161669]
  1. Ünal M.Ü. et al. Correlation between browning degree and composition of important Turkish white wine grape varieties. (2019) TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY 1300-011X 1303-6173 40 1 62-67
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30818904] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 30818904, Kapcsolat: 28322795
  2. Ortiz-López F.J. et al. New 3-hydroxyquinaldic acid derivatives from cultures of the marine derived actinomycete streptomyces cyaneofuscatus M-157. (2018) MARINE DRUGS 1660-3397 16 10
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30818905] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 30818905, Kapcsolat: 28322796
  3. Unal M et al. Seasonal variation in amino acid and phenolic compound profiles of three Turkish white wine grapes. (2015) TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY 1300-011X 1303-6173 39 6 984-991
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25321214] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25321214, Kapcsolat: 25321214
  4. Lundblad RL. Chemical Modification of Cystine. (2014) Megjelent: CHEMICAL REAGENTS FOR PROTEIN MODIFICATION, 4TH EDITION pp. 339-375
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[26514999] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26514999, Kapcsolat: 28345763
  5. Roger L. Lundblad. Modification of Sulfur-Containing Amino Acids in Proteins. (2011) Megjelent: Chemical Modification of Biological Polymers pp. 215-342
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[30839549] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 30839549, Kapcsolat: 28345489
  6. El-Sayed H. et al. Studies on the reaction mechanism of wool with sodium monoperoxyphthalate. (2010) AATCC REVIEW 1532-8813 2330-5525 10 3 57-63
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30818906] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 30818906, Kapcsolat: 28322798
  7. Raoof JB et al. VOLTAMMETRIC DETERMINATION OF L-CYSTEIC ACID ON A 1-[4-(FERROCENYL-ETHYNYL)PHENYL]-1-ETHANONE MODIFIED CARBON PASTE ELECTRODE. (2008) BULLETIN OF THE CHEMICAL SOCIETY OF ETHIOPIA 1011-3924 1726-801X 22 2 173-182
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23072817] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23072817, Kapcsolat: 23072817
Csapó János et al. A new method for the quantitative determination of protein of bacterial origin on the basis of D-aspartic acid and D-glutamic acid content. (2001) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 30 1 37-52, 1167263
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1167263]
  1. Kawase Takahiro et al. Gut microbiota of mice putatively modifies amino acid metabolism in the host brain. (2017) BRITISH JOURNAL OF NUTRITION 0007-1145 1475-2662 117 6 775-783
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26741960] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26741960, Kapcsolat: 26741960
  2. Genchi Giuseppe. An overview on D-amino acids. (2017) AMINO ACIDS 0939-4451 1438-2199 49 9 1521-1533
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26911807] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26911807, Kapcsolat: 26911807
  3. Wang Y-F et al. Influences of d-tyrosine on the stability of activated sludge flocs. (2014) BIORESOURCE TECHNOLOGY 0960-8524 154 26-31
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23737099] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23737099, Kapcsolat: 23737099
  4. Miner-Williams W et al. Comparison of three markers for the determination of bacterial protein in terminal ileal digesta in the growing pig. (2013) JOURNAL OF ANIMAL PHYSIOLOGY AND ANIMAL NUTRITION 0931-2439 1439-0396 97 5 951-959
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23487735] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23487735, Kapcsolat: 23487735
  5. Friedman M. Origin, Microbiology, Nutrition, and Pharmacology of D-Amino Acids. (2010) CHEMISTRY & BIODIVERSITY 1612-1872 1612-1880 7 6 1491-1530
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23059489] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23059489, Kapcsolat: 23059489
  6. Miner-Williams W et al. Endogenous Components of Digesta Protein from the Terminal Ileum of Pigs Fed a Casein-Based Diet. (2009) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 57 5 2072-2078
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23072848] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23072848, Kapcsolat: 28322767
  7. Rutherfurd SM. Amino acid analysis. (2009) Megjelent: Current Protocols in Protein Science pp. 11.9.1-11.9.37
    Könyvrészlet/Tudományos[24486403] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24486403, Kapcsolat: 24486403
  8. Zahradnickova H et al. Determination of D- and L-amino acids produced by cyanobacteria using gas chromatography on Chirasil-Val after derivatization with pentafluoropropyl chloroformate. (2007) ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY 1618-2642 1618-2650 388 8 1815-1822
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[20523267] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 20523267, Kapcsolat: 20525012
  9. Zacradnickvia H et al. History and significance of chiral analysis of amino acids in biological matrices and environment. (2005) CHEMICKE LISTY 0009-2770 1213-7103 99 10 703-710
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[20523190] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 20523190, Kapcsolat: 20525010
Csapó J et al. Determination of the enantiomers of methionine and cyst(e)ine in the form of methionine-sulphon and cysteic acid after performic acid oxidation by RP-HPLC. (2001) AMINO ACIDS 0939-4451 1438-2199 21 1 4-5, 1170183
Folyóiratcikk/Absztrakt / Kivonat (Folyóiratcikk)/Tudományos[1170183]
  1. Pohn G. A Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar Kémiai Intézetének fehérjeanalitikai kutatásai. Protein analytical researches in Institute of Chemistry of University of Kaposvár. (2003) Megjelent: A Magyar Tudomány Napja 2002 pp. 64-69
    Egyéb konferenciaközlemény[24108782] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24108782, Kapcsolat: 20541965
Csapó J et al. Tej és tejtermékek konjugált linolsav-tartalma III. Irodalmi összefoglaló. A konjugált linolsavak és a tejzsír biológiai hatása; konjugált linolsavak az emberi szervezetben. (2001) ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS 1418-1789 5 4 23-38, 1169189
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1169189]
  1. Gáspárdy András et al. Az őshonos cigája tejelékenységének történeti összehasonlító értékelés. (2016) ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS 0230-1814 65 1 24-36
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[3148933] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 3148933, Kapcsolat: 25547460
  2. Szakály Zoltán. Táplálkozásmarketing. (2011) ISBN:9789632866178
    Könyv/Szakkönyv (Könyv)/Tudományos[1716668] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 1716668, Kapcsolat: 27711761
  3. Szente V et al. Ökotej-termelés és -fogyasztás a táplálkozástudományi kutatások tükrében. (2005) ÉLELMISZER, TÁPLÁLKOZÁS ÉS MARKETING 1786-3422 1-2 21-27
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[20544231] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 20544231, Kapcsolat: 20544231
Csapó J. Tej és tejtermékek konjugált linolsav-tartalma I. Irodalmi összefoglaló. A tej konjugált linolsav-tartalmát befolyásoló tényezők. (2001) ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS 1418-1789 5 4 1-12, 1169186
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1169186]
  1. Viszket Erna et al. Az évszak hatása a tehéntej zsírsav-összetételére (Seasonal changes in the fatty acid profile of bovine milk). (2010) TEJGAZDASÁG: TUDOMÁNY ÉS GYAKORLAT 1219-3224 70 1-2 15-21
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2000923] [Hitelesített]
    Független, Idéző: 2000923, Kapcsolat: 24930829
  2. Vass Nóra et al. Az állati eredetű funkcionális élelmiszerek jelentősége a humán táplálkozásban. (2008) Megjelent: A jövő élelmiszerei és az egészség. pp. 49-63
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[24284159] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24284159, Kapcsolat: 24284159
  3. Szakály Zoltán et al. Szekunder piackutatás potenciális újgenerációs Hungarikumok körében.. (2006) ÉLELMISZER, TÁPLÁLKOZÁS ÉS MARKETING 1786-3422 3 2 43-47
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1275369] [Hitelesített]
    Független, Idéző: 1275369, Kapcsolat: 20544229
  4. Szente V et al. Ökotej-termelés és -fogyasztás a táplálkozástudományi kutatások tükrében. (2005) ÉLELMISZER, TÁPLÁLKOZÁS ÉS MARKETING 1786-3422 1-2 21-27
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[20544231] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 20544231, Kapcsolat: 20544227
Csapó J et al. The D-amino acid content of foodstuffs: Literature review. (2001) TEJGAZDASÁG: TUDOMÁNY ÉS GYAKORLAT 1219-3224 61 1 1-11, 1167280
Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1167280]
  1. Gáspárdy András et al. Az őshonos cigája tejelékenységének történeti összehasonlító értékelés. (2016) ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS 0230-1814 65 1 24-36
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[3148933] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 3148933, Kapcsolat: 29461194
Csapó J et al. Quantitative determination of protein of bacterial origin on the basis of D-aspartic acid and D-glutamic acid content. (2002) CHROMATOGRAPHIA 0009-5893 1612-1112 56 SUPPL. 1 S169-S171, 1167286
Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény (Folyóiratcikk)/Tudományos[1167286]
  1. Miner-Williams W et al. Endogenous Components of Digesta Protein from the Terminal Ileum of Pigs Fed a Casein-Based Diet. (2009) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 57 5 2072-2078
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23072848] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23072848, Kapcsolat: 23072848
  2. Cserhati T. Chromatography of amino acids and short peptides. New advances. (2007) BIOMEDICAL CHROMATOGRAPHY 0269-3879 1099-0801 21 8 780-796
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24471154] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24471154, Kapcsolat: 23248672
  3. Bojarski J et al. What's new in chromatographic enantioseparations. (2005) CURRENT ANALYTICAL CHEMISTRY 1573-4110 1 1 59-77
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23072849] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 23072849, Kapcsolat: 23072849
  4. Simon Sarkadi L. Occurrence of D-amino acids in food. (2004) Megjelent: Progress in Biological Chirality pp. 339-353
    Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[1631401] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1631401, Kapcsolat: 28344898
Holló Gabriella. Effect of diet on amino acid profile of longissimus of young bulls.. (2003) AMINO ACIDS 0939-4451 1438-2199 25 2 147-147, 1170391
Folyóiratcikk/Absztrakt / Kivonat (Folyóiratcikk)/Tudományos[1170391]
  1. Franco Daniel et al. STUDY OF HYDROLYZED PROTEIN COMPOSITION, FREE AMINO ACID, AND TAURINE CONTENT IN DIFFERENT MUSCLES OF GALICIAN BLONDE BEEF. (2010) JOURNAL OF MUSCLE FOODS 1046-0756 21 4 769-784
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24538213] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24538213, Kapcsolat: 24538213
Varga-Visi É et al. Increase of conjugated linoleic acid content of dairy food by feeding. (2003) AGRICULTURAE CONSPECTUS SCIENTIFICUS 1331-7768 1331-7776 68 4 293-296, 1167655
Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1167655]
  1. Tóth Tamás et al. Fűszenázs alapú takarmányozás és burkolással előállított halolaj alapú zsírkészítmény kombinált etetésének hatása a tej zsírsavösszetételére. (2011) ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS 1416-647X 2498-907X 53 1 17-33
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2001596] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 2001596, Kapcsolat: 28344790
Csapó J et al. Mercaptoethanesulfonic acid as the reductive thiol-containing reagent employed for the derivatization of amino acids with o-phthaidialdehyde analysis. (2004) CHROMATOGRAPHIA 0009-5893 1612-1112 60 Supplement S231-S234, 1167659
Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény (Folyóiratcikk)/Tudományos[1167659]
  1. Molnar-Perl I. Advancement in the derivatizations of the amino groups with the o-phthaldehyde-thiol and with the 9-fluorenylmethyloxycarbonyl chloride reagents. (2011) JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY B 1570-0232 1873-376X 0378-4347 1572-6495 1387-2273 879 17-18 1241-1269
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2215166] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 2215166, Kapcsolat: 22816997
  2. Kazinczi G et al. The effect of some herbicides on host-virus relations. (2008) CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS 0133-3720 1788-9170 36 Suppl 2 1155-1158
    Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény (Folyóiratcikk)/Tudományos[1392850] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1392850, Kapcsolat: 28322731
  3. Axel Meyer et al. Improved RP-HPLC and anion-exchange chromatography methods for the determination of amino acids and carbohydrates in soil solutions. (2008) JOURNAL OF PLANT NUTRITION AND SOIL SCIENCE 1436-8730 1522-2624 171 6 917-926
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24216058] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24216058, Kapcsolat: 24216058
  4. Hanczko R et al. Advances in the omicron-phthalaldehyde derivatizations comeback to the omicron-phthalaldehyde-ethanethiol reagent. (2007) JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A 0021-9673 1873-3778 1163 1-2 25-42
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1494309] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 1494309, Kapcsolat: 20532112
Csapó J et al. Use of amino acids and amino acid racemization for age determination in archaeometry. (2004) Megjelent: Progress in Biological Chirality pp. 65-78, 1174441
Könyvrészlet/Szaktanulmány (Könyvrészlet)/Tudományos[1174441]
  1. Pályi G. Progress in Biological Chirality: 3rd Interdisciplinary Symposium on Biological Chirality. (2004) ISBN:0080443966
    Könyv/Szakkönyv (Könyv)/Tudományos[1631184] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 1631184, Kapcsolat: 22412310
Salamon R et al. A tej zsírsavösszetételének és konjugált linolsav- tartalmának változása az évszakok szerint. (2005) ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS 1418-1789 9 3 1-15, 1169219
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1169219]
  1. Tóth T et al. Seasonal changes in the fatty acid composition of raw bovine milk produced in the western part of Hungary. (2012) MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL 0026-3788 67 3 261-264
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2013651] [Hitelesített]
    Független, Idéző: 2013651, Kapcsolat: 23135305
  2. Viszket E et al. Adatok a Nyugat-magyarországi nyers-tejminták zsírsav összetételére vonatkozóan. (2011) ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS 1418-1789 15 2 55-61
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2002842] [Hitelesített]
    Független, Idéző: 2002842, Kapcsolat: 28007758
  3. Viszket Erna et al. Az évszak hatása a tehéntej zsírsav-összetételére (Seasonal changes in the fatty acid profile of bovine milk). (2010) TEJGAZDASÁG: TUDOMÁNY ÉS GYAKORLAT 1219-3224 70 1-2 15-21
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2000923] [Hitelesített]
    Független, Idéző: 2000923, Kapcsolat: 24930851
  4. Viszket E et al. A tehéntej zsírsavösszetételének alakulása a Nyugat-magyarországi régióban. (2010) Megjelent: A magyar élelmiszergazdaság jövője a KAP reform tükrében : XXXIII. Óvári Tudományos Nap p. CD
    Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[2014764] [Hitelesített]
    Független, Idéző: 2014764, Kapcsolat: 28007501
Csapo J et al. Analysis of the racemization of tryptophan. (2006) CHROMATOGRAPHIA 0009-5893 1612-1112 63 S S101-S104, 2161663
Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény (Folyóiratcikk)/Tudományos[2161663]
  1. Pavlov Valerii A. et al. Homochirality, Stochastic Chiral Reactions, Spontaneous Chiral Ordering of Achiral Molecules, and Similar Chiral Effects. Is there a Physical Basis for these Mirror Symmetry Breaking Phenomena?. (2018) CURRENT ORGANIC CHEMISTRY 1385-2728 1875-5348 22 21 2029-2054
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30520588] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 30520588, Kapcsolat: 28014016
  2. Pavlov VA et al. Paradoxes of Symmetry: Homochirality; Cryptochiral Reactions; Chiral Field, Memory, and Induction; Chiral and Racemic Environment. (2017) CURRENT ORGANIC CHEMISTRY 1385-2728 1875-5348 21 10 872-888
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31285071] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 31285071, Kapcsolat: 26740745
  3. Ilisz I et al. Recent advances in the direct and indirect liquid chromatographic enantioseparation of amino acids and related compounds: A review. (2012) JOURNAL OF PHARMACEUTICAL AND BIOMEDICAL ANALYSIS 0731-7085 1873-264X 69 28-41
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2170311] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 2170311, Kapcsolat: 23072877
  4. Guillen-Casla V et al. Direct chiral determination of free amino acid enantiomers by two-dimensional liquid chromatography: application to control transformations in E-beam irradiated foodstuffs. (2010) ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY 1618-2642 1618-2650 397 1 63-75
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23072878] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23072878, Kapcsolat: 23072878
  5. Ilisz I et al. Application of chiral derivatizing agents in the high-performance liquid chromatographic separation of amino acid enantiomers: A review. (2008) JOURNAL OF PHARMACEUTICAL AND BIOMEDICAL ANALYSIS 0731-7085 1873-264X 47 1 1-15
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1322873] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 1322873, Kapcsolat: 23072879
  6. Friedman M. Alkali and/or Acid Treatment: Dietary Significance of Processing-Induced D-Amino Acids. (2008) Megjelent: Process-Induced Food Toxicants: Occurrence, Formation, Mitigation, and Health Risks pp. 509-537
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[23519139] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23519139, Kapcsolat: 23154662
Salamon R et al. The influence of the season on the fatty acid composition and conjugated linoleic acid content of the milk. (2006) Megjelent: KRMIVA International Conference p. 97, 1171090
Egyéb konferenciaközlemény/Absztrakt / Kivonat (Egyéb konferenciaközlemény)/Tudományos[1171090]
  1. U P Sktte et al. Ingredients from milk. (2016) Megjelent: Beckett's Industrial Chocolate Manufacture and Use pp. 102-134
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[26485813] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 26485813, Kapcsolat: 29448344
Salamon R et al. The influence of the season on the fatty acid composition and conjugated linolic acid content of the milk. (2006) KRMIVA 0023-4850 48 4 193-200, 1167757
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1167757]
  1. Ozcan Tulay. The influence of the season and milking time on the properties and the fatty acid composition of the milk in different dairy cattle farms. (2015) MLJEKARSTVO 0026-704X 1846-4025 65 1 9-17
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30839415] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 30839415, Kapcsolat: 28345311
  2. Herman-Lara E. et al. Conjugated linoleic acid content in selected Mexican beef and dairy products. (2012) CYTA-JOURNAL OF FOOD 1947-6337 1947-6345 10 1 71-77
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30839177] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 30839177, Kapcsolat: 28345023
  3. Vranješ A.P. et al. Comparison of fatty acid composition in conventional and organic milk [Usporedba sastava masnih kiselina konvencionalnog i organskog mlijeka]. (2010) MLJEKARSTVO 0026-704X 1846-4025 60 1 59-66
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30839117] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 30839117, Kapcsolat: 28344970
  4. Viszket Erna et al. Az évszak hatása a tehéntej zsírsav-összetételére (Seasonal changes in the fatty acid profile of bovine milk). (2010) TEJGAZDASÁG: TUDOMÁNY ÉS GYAKORLAT 1219-3224 70 1-2 15-21
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2000923] [Hitelesített]
    Független, Idéző: 2000923, Kapcsolat: 24930852
Csapó J et al. The influence of manufacture on the free D-amino acid content of Cheddar cheese. (2007) AMINO ACIDS 0939-4451 1438-2199 32 1 39-44, 1167762
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1167762]
  1. Nakano Y. et al. High-sensitive liquid chromatography-tandem mass spectrometry-based chiral metabolic profiling focusing on amino acids and related metabolites. (2019) JOURNAL OF BIOSCIENCE AND BIOENGINEERING 1389-1723 127 4 520-527
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30818817] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 30818817, Kapcsolat: 28322728
  2. SEREEKITTIKUL Nutchaya et al. Multi-Dimensional HPLC Analysis of Serine Containing Chiral Dipeptides in Japanese Traditional Amber Rice Vinegar. (2018) CHROMATOGRAPHY 1342-8284 39 2 59-66
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30433482] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 30433482, Kapcsolat: 28470186
  3. Kawakami Ryushi et al. First characterization of an archaeal amino acid racemase with broad substrate specificity from the hyperthermophile Pyrococcus horikoshii OT-3. (2017) JOURNAL OF BIOSCIENCE AND BIOENGINEERING 1389-1723 124 1 23-27
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26910417] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26910417, Kapcsolat: 26910417
  4. Cartus A. D-Amino Acids and Cross-Linked Amino Acids in Food. (2017) Megjelent: Chemical Contaminants and Residues in Food: Second Edition pp. 251-278
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[27434259] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 27434259, Kapcsolat: 26956152
  5. Genchi Giuseppe. An overview on D-amino acids. (2017) AMINO ACIDS 0939-4451 1438-2199 49 9 1521-1533
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26911807] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26911807, Kapcsolat: 26910416
  6. Pellegrino L et al. Nutritional quality of milk proteins. (2013) Megjelent: Advanced Dairy Chemistry pp. 515-538
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[26956155] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26956155, Kapcsolat: 26956155
  7. Jeannie Horak et al. Correlation between amino acid racemization and processing conditions for various wheat products, oil seed press cakes and lignin samples. (2013) FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING 0960-3085 1744-3571 34 2 478-487
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24215655] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24215655, Kapcsolat: 26956153
  8. Sardella Roccaldo et al. Combined monodimensional chromatographic approaches to monitor the presence of D-amino acids in cheese. (2013) FOOD CONTROL 0956-7135 34 2 478-487
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24616619] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24616619, Kapcsolat: 23519134
  9. Sardella R et al. Rapid Detection of D-amino Acids in Cheese with a Chiral Ligand-Exchange Chromatography System. (2012) CURRENT ANALYTICAL CHEMISTRY 1573-4110 8 2 319-327
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[22817235] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22817235, Kapcsolat: 22817235
  10. Cartus AT. D-Amino acids and cross-linked amino acids as food contaminants. (2012) Megjelent: Chemical Contaminants and Residues in Food pp. 39-43
    Könyvrészlet/Szaktanulmány (Könyvrészlet)/Tudományos[22817299] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 22817299, Kapcsolat: 22817299
  11. Cartus AT. d-Amino acids and cross-linked amino acids as food contaminants. (2012) Megjelent: Chemical Contaminants and Residues in Food pp. 286-319
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[24078112] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24078112, Kapcsolat: 24078112
  12. Sacchi S et al. Biosensors for d-amino acid detection. (2012) METHODS IN MOLECULAR BIOLOGY 1064-3745 1940-6029 794 313-324
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23519138] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23519138, Kapcsolat: 23519138
  13. Friedman M. Origin, Microbiology, Nutrition, and Pharmacology of D-Amino Acids. (2010) CHEMISTRY & BIODIVERSITY 1612-1872 1612-1880 7 6 1491-1530
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23059489] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23059489, Kapcsolat: 22817237
  14. Friedman M. Alkali and/or Acid Treatment: Dietary Significance of Processing-Induced D-Amino Acids. (2008) Megjelent: Process-Induced Food Toxicants: Occurrence, Formation, Mitigation, and Health Risks pp. 509-537
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[23519139] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23519139, Kapcsolat: 23154665
Csapó J et al. The influence of extrusion on loss and racemization of amino acids. (2008) AMINO ACIDS 0939-4451 1438-2199 34 2 287-292, 1167788
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1167788]
  1. Danielsen M. et al. Simultaneous determination of L- And D-amino acids in proteins: A sensitive method using hydrolysis in deuterated acid and liquid chromatography–tandem mass spectrometry analysis. (2020) FOODS 2304-8158 9 3
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31316376] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 31316376, Kapcsolat: 28999879
  2. Marcone G.L. et al. D-amino acids in foods. (2020) APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 0175-7598 1432-0614 104 2 555-574
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31204284] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 31204284, Kapcsolat: 28839463
  3. Bastings Jacco J. et al. d-amino Acids in Health and Disease: A Focus on Cancer. (2019) NUTRIENTS 2072-6643 2072-6643 11 9
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30948370] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 30948370, Kapcsolat: 28470187
  4. Offiah Vivian et al. Extrusion processing of raw food materials and by-products: A review. (2018) CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 1040-8398 1549-7852 59 18 2979-2998
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30838979] [Érvényesített]
    Független, Idéző: 30838979, Kapcsolat: 28344848
  5. Kumar Vineet et al. Essential amino acids profile of differentially processed soy products and their efficiency in meeting daily requirement. (2016) NUTRITION AND FOOD SCIENCE 0034-6659 1758-6917 46 2 237-245
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30839019] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 30839019, Kapcsolat: 28344878
  6. Giallongo F et al. Extruded soybean meal increased feed intake and milk production in dairy cows. (2015) JOURNAL OF DAIRY SCIENCE 0022-0302 1525-3198 98 9 6471-6485
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25321138] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25321138, Kapcsolat: 25321138
  7. Martinchik A N et al. Effect of extrusion on the retention of amino acids and the nutritional value of the protein. (2015) VOPROSY PITANIIA 0042-8833 84 3 13-21
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30818784] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 30818784, Kapcsolat: 28322668
  8. Jeannie Horak et al. Correlation between amino acid racemization and processing conditions for various wheat products, oil seed press cakes and lignin samples. (2013) FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING 0960-3085 1744-3571 34 2 478-487
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24215655] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24215655, Kapcsolat: 24215655
  9. Rocco A et al. Chiral separations in food analysis. (2013) TRAC-TRENDS IN ANALYTICAL CHEMISTRY 0165-9936 52 206-225
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24062257] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 24062257, Kapcsolat: 24062257
  10. Mary Ellen. Nutritional Changes during Extrusion Cooking. (2011) Megjelent: Advances in Food Extrusion Technology pp. 87-101
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[30839886] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 30839886, Kapcsolat: 28345857
  11. Heincinger M et al. EFFECT OF DIETS WITH DIFFERENT INCLUSION LEVELS OF DISTILLERS DRIED GRAIN WITH SOLUBLES COMBINED WITH LYSINE AND METHIONINE SUPPLEMENTATION ON THE LIPID PEROXIDATION AND GLUTATHIONE STATUS OF CHICKENS. (2011) ACTA VETERINARIA HUNGARICA 0236-6290 59 2 195-204
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1618017] [Jóváhagyott]
    Független, Idéző: 1618017, Kapcsolat: 22823920
2020-10-25 09:41