BANYAI I et al. A pentaciano-nitrozil-ferrát (II) redukciója hidroxil-aminnal: Reduction of pentacyanonitrosylferrate(II) with hydroxylamine. (1988) MAGYAR KÉMIAI FOLYÓIRAT (1895-1996) 0025-0155 1418-9933 94 10 420-426, 1834083
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1834083]
  1. Luzyanin KV et al. Kinetic and thermodynamic aspects of the regioselective addition of bifunctional hydroxylaminooxime-type HO-nucleophiles to Pt-complexed nitriles. (2006) INORGANIC CHEMISTRY 0020-1669 1520-510X 45 5 2296-2306
    Folyóiratcikk/Tudományos[21885421] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21885421, Kapcsolat: 21885421
  2. BURGER K et al. COORDINATION CHEMICAL-RESEARCH ACTIVITIES IN HUNGARY. (1994) MAGYAR KÉMIAI FOLYÓIRAT (1895-1996) 0025-0155 1418-9933 100 3 93-105
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25753211] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 25753211, Kapcsolat: 21885422
  3. Richter-Addo GB et al. Metal Nitrosyls. (1992) ISBN:9780195067934
    Könyv[21897886] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21897886, Kapcsolat: 21897886
Bányai I et al. Kinetics and mechanism of the reaction between pentacyanonitrosylferrate(II) and hydroxylamine. (1996) JOURNAL OF COORDINATION CHEMISTRY 0095-8972 37 1-4 257-270, 1002660
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1002660]
  1. Kiernicki John J. et al. Tetrahedral iron featuring an appended Lewis acid: distinct pathways for the reduction of hydroxylamine and hydrazine. (2019) CHEMICAL COMMUNICATIONS 1359-7345 1364-548X 55 79 11896-11899
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30956252] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30956252, Kapcsolat: 28481987
  2. Robinson DM et al. Kinetics and mechanism of the reduction of monochloramine by hydroxylamine and hydroxylammonium ion. (2006) INTERNATIONAL JOURNAL OF CHEMICAL KINETICS 0538-8066 1097-4601 38 2 124-135
    Folyóiratcikk/Tudományos[21911800] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21911800, Kapcsolat: 21911800
  3. Naik RM et al. The mercury(II) catalyzed ligand exchange between hexacyanoferrate(II) and pyrazine in aqueous medium. (2005) TRANSITION METAL CHEMISTRY 0340-4285 1572-901X 30 8 968-977
    Folyóiratcikk/Tudományos[21911801] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21911801, Kapcsolat: 21911801
  4. Olabe JA. Redox reactivity of coordinated ligands in pentacyano(L) ferrate complexes. (2004) ADVANCES IN INORGANIC CHEMISTRY 0898-8838 1557-8917 55 61-126
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24947492] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24947492, Kapcsolat: 21911802
  5. Huynh MHV et al. Os(II)-nitrosyl and Os(II)-dinitrogen complexes from reactions between Os(VI)-nitrido and hydroxylamines and methoxylamines. (2004) JOURNAL OF THE AMERICAN CHEMICAL SOCIETY 0002-7863 1520-5126 126 11 3608-3615
    Folyóiratcikk/Tudományos[21911803] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21911803, Kapcsolat: 21911803
  6. Alluisetti GE et al. Metal-catalyzed anaerobic disproportionation of hydroxylamine. Role of diazene and nitroxyl intermediates in the formation of N-2, N2O, NO+, and NH3. (2004) JOURNAL OF THE AMERICAN CHEMICAL SOCIETY 0002-7863 1520-5126 126 41 13432-13442
    Folyóiratcikk/Tudományos[21911804] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21911804, Kapcsolat: 21911804
  7. Hayton TW et al. Coordination and organometallic chemistry of metal-NO complexes. (2002) CHEMICAL REVIEWS 0009-2665 1520-6890 102 4 935-991
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25708863] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25708863, Kapcsolat: 21911805
  8. Lebrero MCG et al. Theoretical investigation on the electronic structure of pentacyano(L)ferrate(II) complexes with NO+, NO, and NO- ligands. Redox interconversion, protonation, and cyanide-releasing reactions. (2001) INORGANIC CHEMISTRY 0020-1669 1520-510X 40 17 4127-4133
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[21642254] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21642254, Kapcsolat: 21911806
  9. Baraldo LM et al. Advances in the coordination chemistry of [M(CN)(5)L](n-) ions (M = Fe, Ru, Os). (2001) COORDINATION CHEMISTRY REVIEWS 0010-8545 219 881-921
    Folyóiratcikk/Tudományos[21911807] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21911807, Kapcsolat: 21911807
  10. Maciejowska I et al. Kinetic and mechanistic analysis of the reactions in the aqueous system pentacyanoferrate(II)-ammonia-nitrite. (1999) JOURNAL OF THE CHEMICAL SOCIETY-DALTON TRANSACTIONS 1472-7773 1470-479X 1477-9226 1477-9234 20 3643-3649
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[21911808] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21911808, Kapcsolat: 21911808
  11. Winterton N. Mechanisms of reactions in solution. (1998) ANNUAL REPORTS ON THE PROGRESS OF CHEMISTRY SECTION A: INORGANIC CHEMISTRY 0260-1818 1460-4760 94 537-585
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25338880] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25338880, Kapcsolat: 21911812
Kandra L et al. Action pattern of porcine pancreatic alpha-amylase on three different series of beta-maltooligosaccharide glycosides. (1997) CARBOHYDRATE RESEARCH 0008-6215 1873-426X 298 3 237-242, 237201
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[237201]
  1. Bijttebier A et al. Amylase action pattern on starch polymers. (2008) BIOLOGIA (BRATISLAVA) 0006-3088 1336-9563 63 6 989-999
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[10336097] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 10336097, Kapcsolat: 10336097
  2. Leman P et al. Influence of amylases on the rheological and molecular properties of partially damaged wheat starch. (2006) JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 0022-5142 1097-0010 86 11 1662-1669
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[10336098] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 10336098, Kapcsolat: 10336098
  3. Ivanen DR et al. Catalytic properties of IgMs with amylolytic activity isolated from patients with multiple sclerosis. (2004) MEDICAL SCIENCE MONITOR 1234-1010 1643-3750 10 8 BR273-BR280
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[10336099] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 10336099, Kapcsolat: 10336099
  4. Borriss R et al. Enzymatic synthesis of 4-methylumbelliferyl (1 -> 3)-beta-D-glucooligosaccharides - new substrates for beta-1,3-1,4-D-glucanase. (2003) CARBOHYDRATE RESEARCH 0008-6215 1873-426X 338 14 1455-1467
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[10336100] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 10336100, Kapcsolat: 10336100
  5. Andre G et al. Amylose chain behavior in an interacting context. III. Complete occupancy of the AMY2 barley alpha-amylase cleft and comparison with biochemical data. (1999) BIOPOLYMERS 0006-3525 1097-0282 50 7 751-762
    Folyóiratcikk/Tudományos[21351639] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21351639, Kapcsolat: 21351639
  6. Luz SDS et al. Current concepts of digestion and absorption of carbohydrates. (1997) ARQUIVOS DE GASTROENTEROLOGIA 0004-2803 1678-4219 34 3 183-185
    Folyóiratcikk/Tudományos[21429199] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21429199, Kapcsolat: 21429199
Gyémánt G et al. HPLC analysis of the product distribution in the iodine-catalyzed methyl glycosidation of pentoses and 6-deoxyhexoses. (1998) JOURNAL OF CARBOHYDRATE CHEMISTRY 0732-8303 1532-2327 17 3 359-368, 237207
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[237207]
  1. Jereb M et al. Iodine-catalyzed transformation of molecules containing oxygen functional groups. (2011) TETRAHEDRON 0040-4020 67 7 1355-1387
    Folyóiratcikk/Tudományos[21352116] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21352116, Kapcsolat: 21352116
  2. Houston TA et al. Iodine-promoted ribosylation leads to a facile acetonide-forming reaction. (2009) CARBOHYDRATE RESEARCH 0008-6215 1873-426X 344 16 2240-2244
    Folyóiratcikk/Tudományos[21352117] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21352117, Kapcsolat: 21352117
Kandra L et al. Chemoenzymatic preparation of 2-chloro-4-nitrophenyl beta-maltooligosaccharide glycosides using glycogen phosphorylase B. (1999) CARBOHYDRATE RESEARCH 0008-6215 1873-426X 315 1-2 180-186, 237200
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[237200]
  1. Harangi J et al. Characterization of porous graphitic carbon LC phase with some carbohydrate derivatives. (2008) CHROMATOGRAPHIA 0009-5893 1612-1112 68 SUPPL. 1 S97-S100
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1738286] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1738286, Kapcsolat: 21429510
  2. Davis BG. Synthetic methods: Part (v) enzyme methods. (2002) ANNUAL REPORTS ON THE PROGRESS OF CHEMISTRY SECTION B: ORGANIC CHEMISTRY 0069-3030 1460-4779 98 91-122
    Folyóiratcikk/Tudományos[21429512] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21429512, Kapcsolat: 21429512
  3. Farkas E et al. Enzymatic synthesis of Gal beta 1 -> 3GlcNAc derivatives utilising a phosphorylase from Bifidobacterium bifidum 20082. (2000) SYNLETT 0936-5214 1437-2096 5 728-730
    Folyóiratcikk/Tudományos[21351649] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21351649, Kapcsolat: 10336096
Kandra L et al. Examination of the active sites of human salivary alpha-amylase (HSA). (2000) CARBOHYDRATE RESEARCH 0008-6215 1873-426X 329 579-585, 1336634
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1336634]
  1. Lim Juyun et al. Oral carbohydrate sensing: Beyond sweet taste. (2019) PHYSIOLOGY & BEHAVIOR 0031-9384 202 14-25
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30958612] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30958612, Kapcsolat: 28484735
  2. Cromartie Rosa L. et al. Development of a microfluidic device (mu PADs) for forensic serological analysis. (2019) ANALYTICAL METHODS: ADVANCING METHODS AND APPLICATIONS 1759-9660 1759-9679 11 5 587-595
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30487086] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30487086, Kapcsolat: 27920244
  3. Ployon Sarah et al. The role of saliva in aroma release and perception. (2017) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 226 212-220
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26742895] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26742895, Kapcsolat: 26742895
  4. Saokham Phennapha et al. gamma-Cyclodextrin. (2017) INTERNATIONAL JOURNAL OF PHARMACEUTICS 0378-5173 1873-3476 516 1-2 278-292
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26395932] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26395932, Kapcsolat: 26381838
  5. Zhang Bin et al. Densely packed matrices as rate determining features in starch hydrolysis. (2015) TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 0924-2244 43 1 18-31
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24818853] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24818853, Kapcsolat: 24818853
  6. Pages-Helary Sandy et al. Retention effect of human saliva on aroma release and respective contribution of salivary mucin and alpha-amylase. (2014) FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 0963-9969 64 424-431
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24818854] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24818854, Kapcsolat: 24818854
  7. Lee Hwa-Young et al. Ixeris dentata-induced regulation of amylase synthesis and secretion in glucose-treated human salivary gland cells. (2013) FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY 0278-6915 62 739-749
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24818855] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24818855, Kapcsolat: 24818855
  8. Harangi János et al. The digestable parent cyclodextrin. (2012) JOURNAL OF INCLUSION PHENOMENA AND MACROCYCLIC CHEMISTRY 1388-3127 1573-1111 73 1-4 335-339
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1790008] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1790008, Kapcsolat: 24818856
  9. Peng Ying et al. Purification and High-Resolution Top-Down Mass Spectrometric Characterization of Human Salivary alpha-Amylase. (2012) ANALYTICAL CHEMISTRY 0003-2700 1520-6882 84 7 3339-3346
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24818857] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24818857, Kapcsolat: 24818857
  10. Gautier E et al. Dietary origin and digestion of dietary nutrients in the preruminant calf. (2011) INRA PRODUCTIONS ANIMALES 2273-774X 1152-5428 24 3 245-258
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24818858] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24818858, Kapcsolat: 24818858
  11. Feng Zhi-Hua et al. A New Microtiter Plate-based Screening Method for Microorganisms Producing Alpha-amylase Inhibitors. (2011) BIOTECHNOLOGY AND BIOPROCESS ENGINEERING 1226-8372 16 5 894-900
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24818859] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24818859, Kapcsolat: 24818859
  12. Lin Jenshinn et al. Purification of alpha-amylase from human saliva by superparamagnetic particles. (2009) JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 0022-5142 1097-0010 89 4 574-578
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24818203] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24818203, Kapcsolat: 20956512
  13. Fisher SZ et al. Structure of human salivary alpha-amylase crystallized in a C-centered monoclinic space group. (2006) ACTA CRYSTALLOGRAPHICA SECTION F-STRUCTURAL BIOLOGY AND CRYSTALLIZATION COMMUNICATIONS 1744-3091 2053-230X 62 88-93
    Folyóiratcikk/Tudományos[20956553] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 20956553, Kapcsolat: 20956513
  14. Wiater A et al. Enhancement of mutanase production in Trichoderma harzianum by mutagenesis. (2006) ACTA BIOLOGICA HUNGARICA (1983-2018) 0236-5383 1588-256X 57 1 123-132
    Folyóiratcikk[21775956] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 21775956, Kapcsolat: 20956514
  15. Hirtz C et al. MS characterization of multiple forms of alpha-amylase in human saliva. (2005) PROTEOMICS 1615-9853 1615-9861 5 17 4597-4607
    Folyóiratcikk/Tudományos[20956515] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 20956515, Kapcsolat: 20956515
  16. Robyt JF. Inhibition, activation, and stabilization of alpha-amylase family enzymes. (2005) BIOLOGIA (BRATISLAVA) 0006-3088 1336-9563 60 17-26
    Folyóiratcikk/Tudományos[22179020] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 22179020, Kapcsolat: 20956517
  17. Marini I. Discovering an accessible enzyme: Salivary alpha-amylase - Prima digestio fit in ore: A didactic approach for high school students. (2005) BIOCHEMISTRY AND MOLECULAR BIOLOGY EDUCATION 1470-8175 1539-3429 33 2 112-116
    Folyóiratcikk/Tudományos[20956518] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 20956518, Kapcsolat: 20956518
  18. Hirtz C et al. Complexity of the human whole saliva proteome. (2005) JOURNAL OF PHYSIOLOGY AND BIOCHEMISTRY 1138-7548 61 3 469-480
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23124577] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 23124577, Kapcsolat: 20956519
  19. Yoon SH et al. Activation and stabilization of 10 starch-degrading enzymes by Triton X-100, polyethylene glycols, and polyvinyl alcohols. (2005) ENZYME AND MICROBIAL TECHNOLOGY 0141-0229 1879-0909 37 5 556-562
    Folyóiratcikk/Tudományos[23588657] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 23588657, Kapcsolat: 20956520
  20. Kandra L et al. Inhibitory effects of tannin on human salivary alpha-amylase. (2004) BIOCHEMICAL AND BIOPHYSICAL RESEARCH COMMUNICATIONS 0006-291X 1090-2104 319 4 1265-1271
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1336618] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1336618, Kapcsolat: 20956521
  21. Ivanen DR et al. Catalytic properties of IgMs with amylolytic activity isolated from patients with multiple sclerosis. (2004) MEDICAL SCIENCE MONITOR 1234-1010 1643-3750 10 8 BR273-BR280
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[10336099] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 10336099, Kapcsolat: 20956522
  22. Yoon SH et al. Study of the inhibition of four alpha amylases by acarbose and its 4(IV)-alpha-maltohexaosyl and 4(IV)-alpha-maltododecaosyl analogues. (2003) CARBOHYDRATE RESEARCH 0008-6215 1873-426X 338 19 1969-1980
    Folyóiratcikk/Tudományos[20956523] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 20956523, Kapcsolat: 20956523
  23. Ramasubbu N et al. Probing the role of a mobile loop in substrate binding and enzyme activity of human salivary amylase. (2003) JOURNAL OF MOLECULAR BIOLOGY 0022-2836 1089-8638 325 5 1061-1076
    Folyóiratcikk/Tudományos[20956524] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 20956524, Kapcsolat: 20956524
  24. Ragunath C et al. Expression, characterization, and biochemical properties of recombinant human salivary amylase. (2002) PROTEIN EXPRESSION AND PURIFICATION 1046-5928 1096-0279 24 2 202-211
    Folyóiratcikk/Tudományos[20956527] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 20956527, Kapcsolat: 20956527
J Kerékgyártó. New factors govering stereoselectivity in borohydride reductions of beta-D-glycoside-2-uloses.: The peculiar effect of "activated" DMSO.. (2000) EUROPEAN JOURNAL OF ORGANIC CHEMISTRY 1434-193X 1099-0690 2000 23 3931-3935, 1336638
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1336638]
  1. Mebarki Kevin et al. Carbene-Mediated Quaternarization of the Anomeric Position of Carbohydrates: Synthesis of Allylic Ketopyranosides, Access to the Missing alpha-Gluco and beta-Manno Stereoisomers, and Preparation of Quaternary 2-Deoxy 2-Acetamido Sugars. (2017) JOURNAL OF ORGANIC CHEMISTRY 0022-3263 1520-6904 82 17 9030-9037
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26912739] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26912739, Kapcsolat: 26912739
  2. Borowski Daniel et al. 1,2-Annulated Sugars: Synthesis of Polyhydroxylated 2,10-Dioxadecalins with beta-manno Configuration. (2016) EUROPEAN JOURNAL OF ORGANIC CHEMISTRY 1434-193X 1099-0690 31 5248-5256
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26381839] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26381839, Kapcsolat: 26381839
  3. Iino K et al. Facile construction of 1,2-cis glucosidic linkage using sequential oxidation-reduction route for synthesis of an ER processing alpha-glucosidase I substrate. (2012) TETRAHEDRON LETTERS 0040-4039 1873-3581 53 33 4452-4456
    Folyóiratcikk/Tudományos[22894055] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 22894055, Kapcsolat: 22894055
  4. Ekholm FS et al. An approach to the synthesis and attachment of scillabiose to steroids. (2011) STEROIDS 0039-128X 1878-5867 76 6 588-595
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1674424] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1674424, Kapcsolat: 22894100
  5. Foldesi A et al. Synthesis of [2 '-H-2(1)]-ribonucleosides. (2004) HELVETICA CHIMICA ACTA 0018-019X 1522-2675 87 3 742-757
    Folyóiratcikk/Tudományos[20956499] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 20956499, Kapcsolat: 20956499
  6. Lichtenthaler FW et al. manno- versus gluco-Selectivity in reductions of 2-keto-beta-D-arabino-hexopyranosides. (2003) TETRAHEDRON-ASYMMETRY 0957-4166 1362-511X 14 6 727-736
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26532310] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26532310, Kapcsolat: 20956500
  7. Sanki AK et al. Anomeric configuration-directed diastereoselective C-C bond formation in vinyl sulfone-modified carbohydrates: A general route to branched-chain sugars. (2003) ORGANIC LETTERS 1523-7060 1523-7052 5 8 1285-1288
    Folyóiratcikk/Tudományos[20956501] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 20956501, Kapcsolat: 20956501
Gyémánt G. Identification and structural analysis of synthetic oligosaccharides of Shigella sonnei using MALDI-TOF MS. (2001) CARBOHYDRATE RESEARCH 0008-6215 1873-426X 334 4 315-322, 237206
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[237206]
  1. Turker Sarah D et al. MALDI-MS of drugs: Profiling, imaging, and steps towards quantitative analysis. (2017) APPLIED SPECTROSCOPY REVIEWS 0570-4928 1520-569X 52 1 73-99
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26723252] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26723252, Kapcsolat: 26559401
  2. Fekete Csaba et al. Purification and Characterization of a Recombinant beta-D-xylosidase from Thermobifida fusca TM51. (2012) PROTEIN JOURNAL 1572-3887 1573-4943 31 8 641-650
    Folyóiratcikk[23040756] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23040756, Kapcsolat: 24624079
  3. Codee Jeroen et al. Uronic Acids in Oligosaccharide and Glycoconjugate Synthesis. (2011) TOPICS IN CURRENT CHEMISTRY (1973-2015) 0340-1022 1436-5049 301 253-289
    Folyóiratcikk/Tudományos[24818658] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24818658, Kapcsolat: 24818658
  4. Chen MA et al. Application of matrix-assisted laser desorption/ionization time-of-flight mass spectrometry (MALDI-TOF-MS) in preparation of chitosan oligosaccharides (COS) with degree of polymerization (DP) 5-12 containing well-distributed acetyl groups. (2010) INTERNATIONAL JOURNAL OF MASS SPECTROMETRY 1387-3806 290 2-3 94-99
    Folyóiratcikk/Tudományos[21353349] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21353349, Kapcsolat: 21353349
  5. Zhang YF et al. Applications of biological mass spectrometry in the analysis of glycopharmacy. (2008) Chinese Pharmaceutical Journal 43 15 1125-1129
    Folyóiratcikk/Tudományos[21429707] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21429707, Kapcsolat: 21429707
  6. Harvey David J. Analysis of carbohydrates and glycoconjugates by matrix-assisted laser desorption/ionization mass spectrometry: An update covering the period 2001-2002. (2008) MASS SPECTROMETRY REVIEWS 0277-7037 1098-2787 27 2 125-201
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25698759] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25698759, Kapcsolat: 10336116
  7. Swennen K et al. Non-digestible oligosaccharides with prebiotic properties. (2006) CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 1040-8398 1549-7852 46 6 459-471
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[10336117] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 10336117, Kapcsolat: 10336117
  8. Cindric M et al. Mass spectrometry-based glycoproteomic approach involving lysine derivatization for structural characterization of recombinant human erythropoietin. (2006) JOURNAL OF PROTEOME RESEARCH 1535-3893 1535-3907 5 11 3066-3076
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[10336118] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 10336118, Kapcsolat: 10336118
  9. Stikarovska M et al. An effective synthesis of an arabinogalactan with a beta-(1 -> 6)-linked galactopyranose backbone and alpha-(1 -> 2) arabinofuranose side chains. (2004) ANALYTICA CHIMICA ACTA 0003-2670 1873-4324 520 1-2 47-55
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[10336119] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 10336119, Kapcsolat: 10336119
  10. Mano N et al. Biomedical and biological mass spectrometry. (2003) ANALYTICAL SCIENCES 0910-6340 1348-2246 19 1 3-14
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[10336120] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 10336120, Kapcsolat: 10336120
Kandra L et al. Chemoenzymatic synthesis of 2-chloro-4-nitrophenyl beta-maltoheptaoside acceptor-products using glycogen phosphorylase b. (2001) CARBOHYDRATE RESEARCH 0008-6215 1873-426X 333 2 129-136, 237199
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[237199]
  1. Komarova Bozhena S. et al. Contribution of carbohydrate chemistry to assessment of the biological role of natural α-glucosides. (2015) Megjelent: Carbohydrate Chemistry pp. 187-237
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[31659203] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31659203, Kapcsolat: 29526017
  2. Kadokawa J-I. Precision polysaccharide synthesis catalyzed by enzymes. (2011) CHEMICAL REVIEWS 0009-2665 1520-6890 111 7 4308-4345
    Folyóiratcikk/Tudományos[22853279] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 22853279, Kapcsolat: 22853279
  3. Harvey David J. Analysis of carbohydrates and glycoconjugates by matrix-assisted laser desorption/ionization mass spectrometry: An update covering the period 2001-2002. (2008) MASS SPECTROMETRY REVIEWS 0277-7037 1098-2787 27 2 125-201
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25698759] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25698759, Kapcsolat: 10336092
  4. Marmuse L et al. Exploiting an aromatic aglycone as a reporter of glycosylation stereochemistry in the synthesis of 1,6-linked maltooligosaccharides. (2005) TETRAHEDRON-ASYMMETRY 0957-4166 1362-511X 16 2 477-485
    Folyóiratcikk/Tudományos[21353342] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21353342, Kapcsolat: 21353342
  5. Hamilton CJ. Enzymes in preparative mono- and oligo-saccharide synthesis. (2004) NATURAL PRODUCT REPORTS 0265-0568 1460-4752 21 3 365-385
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[10336095] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 10336095, Kapcsolat: 10336095
  6. Bielecki S.. Enzymatic conversions of carbohydrates. (2003) Megjelent: Chemical and Functional Properties of Food Saccharides pp. 131-158
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[31844499] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31844499, Kapcsolat: 29811890
Leiter É et al. Penicillin V production by Penicillium chrysogenum in the presence of Fe(III) and in low-iron culture medium.. (2001) FOLIA MICROBIOLOGICA 0015-5632 46 127-132, 1342169
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1342169]
  1. A Hofmann et al. Quantification of beta-lactam penicillins in homeopathic stocks derived from penicillium species. (2018) PHARMAZEUTISCHE INDUSTRIE 0031-711X 1616-7074 80 694-702
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27471388] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 27471388, Kapcsolat: 27471388
  2. van den Berg Marco A.. Penicillium chrysogenum: Genomics of an antibiotic producer. (2013) Megjelent: Genomics of Soil- and Plant-Associated Fungi pp. 229-254
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[23287951] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 23287951, Kapcsolat: 23608518
  3. Szabo O et al. Characterization of Mn(II) and Mn(III) binding capability of natural siderophores desferrioxamine B and desferricoprogen as well as model hydroxamic acids. (2011) INORGANICA CHIMICA ACTA 0020-1693 1873-3255 376 1 500-508
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1764266] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1764266, Kapcsolat: 21988783
  4. Smidak R et al. Core Promoters of the Penicillin Biosynthesis Genes and Quantitative RT-PCR Analysis of These Genes in High and Low Production Strain of Penicillium chrysogenum. (2010) FOLIA MICROBIOLOGICA 0015-5632 55 2 126-132
    Folyóiratcikk/Tudományos[22916102] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 22916102, Kapcsolat: 22916102
Gyémánt G et al. Subsite mapping of the binding region of a-amylases with a computer program. (2002) EUROPEAN JOURNAL OF BIOCHEMISTRY 0014-2956 1432-1033 1742-464X 269 5157-5162, 1336631
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1336631]
  1. Galanakis Charis M et al. Enzyme Kinetics Modeling as a Tool to Optimize Food Industry: A Pragmatic Approach Based on Amylolytic Enzymes. (2015) CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 1040-8398 1549-7852 55 12 1758-1770
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25335587] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25335587, Kapcsolat: 25335474
  2. Harangi János et al. The digestable parent cyclodextrin. (2012) JOURNAL OF INCLUSION PHENOMENA AND MACROCYCLIC CHEMISTRY 1388-3127 1573-1111 73 1-4 335-339
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1790008] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1790008, Kapcsolat: 24818313
  3. Pollet A et al. Mutagenesis and subsite mapping underpin the importance for substrate specificity of the aglycon subsites of glycoside hydrolase family 11 xylanases. (2010) BIOCHIMICA ET BIOPHYSICA ACTA-PROTEINS AND PROTEOMICS 1570-9639 1804 4 977-985
    Folyóiratcikk/Tudományos[20956531] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 20956531, Kapcsolat: 20956531
  4. Kim JW et al. Molecular cloning and biochemical characterization of the first archaeal maltogenic amylase from the hyperthermophilic archaeon Thermoplasma volcanium GSS1. (2007) BIOCHIMICA ET BIOPHYSICA ACTA-PROTEINS AND PROTEOMICS 1570-9639 1774 5 661-669
    Folyóiratcikk/Tudományos[21775977] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21775977, Kapcsolat: 20956534
  5. Oudjeriouat N et al. On the mechanism of alpha-amylase - Acarbose and cyclodextrin inhibition of barley amylase isozymes. (2003) EUROPEAN JOURNAL OF BIOCHEMISTRY 0014-2956 1432-1033 1742-464X 270 19 3871-3879
    Folyóiratcikk/Tudományos[20956539] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 20956539, Kapcsolat: 20956539
Kandra L et al. Action pattern and subsite mapping of Bacillus licheniformis alpha-amylase (BLA) with modified maltooligosaccharide substrates. (2002) FEBS LETTERS 0014-5793 1873-3468 518 1-3 79-82, 237197
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[237197]
  1. Xie Xiaofang et al. Structure-Based Engineering of a Maltooligosaccharide-Forming Amylase To Enhance Product Specificity. (2020) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 1520-5118 68 3 838-844
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31419201] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31419201, Kapcsolat: 29125468
  2. Carrère Hélène et al. Methods to Assess Biological Transformation of Biomass. (2020) Megjelent: Handbook on Characterization of Biomass, Biowaste and Related By-products pp. 641-730
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[31608972] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31608972, Kapcsolat: 29463841
  3. Xie Xiaofang et al. Insights into the thermostability and product specificity of a maltooligosaccharide-forming amylase from Bacillus stearothermophilus STB04. (2020) BIOTECHNOLOGY LETTERS 0141-5492 1573-6776 42 2 295-303
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31570263] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31570263, Kapcsolat: 29402913
  4. Gonzalez Ana et al. Enhancing the Formation of Porous Potato Starch by Combining alpha-Amylase or Glucoamylase Digestion with Acid Hydrolysis. (2020) STARCH-STARKE 0038-9056 1521-379X 72 7-8
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31419202] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31419202, Kapcsolat: 29125469
  5. Ahmad Aziz et al. Different unfolding pathways of homologous alpha amylases from Bacillus licheniformis (BLA) and Bacillus amyloliquefaciens (BAA) in GdmCl and urea. (2020) INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES 0141-8130 159 667-674
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31608954] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31608954, Kapcsolat: 29463831
  6. Xie Xiaofang et al. Crystal structure of a maltooligosaccharide-forming amylase from Bacillus stearothermophilus STB04. (2019) INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES 0141-8130 138 394-402
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30954959] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30954959, Kapcsolat: 28479940
  7. Mihalik Daniel et al. Introduction of a synthetic Thermococcus-derived alpha-amlyase gene into barley genome for increased enzyme thermostability in grains. (2017) ELECTRONIC JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY 0717-3458 30 1-5
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27074616] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 27074616, Kapcsolat: 27074616
  8. Sorndech Waraporn et al. Structure of branching enzyme- and amylomaltase modified starch produced from well-defined amylose to amylopectin substrates. (2016) CARBOHYDRATE POLYMERS 0144-8617 1879-1344 152 51-61
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26210807] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26210807, Kapcsolat: 26210807
  9. Loncar Nikola et al. Mixed-mode resins: taking shortcut in downstream processing of raw-starch digesting alpha-amylases. (2015) SCIENTIFIC REPORTS 2045-2322 5
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25335584] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25335584, Kapcsolat: 25335584
  10. Singh Kritika et al. Heat, Acid and Chemically Induced Unfolding Pathways, Conformational Stability and Structure-Function Relationship in Wheat alpha-Amylase. (2015) PLOS ONE 1932-6203 1932-6203 10 6
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25335586] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25335586, Kapcsolat: 25335586
  11. Galanakis Charis M et al. Enzyme Kinetics Modeling as a Tool to Optimize Food Industry: A Pragmatic Approach Based on Amylolytic Enzymes. (2015) CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 1040-8398 1549-7852 55 12 1758-1770
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25335587] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25335587, Kapcsolat: 25335587
  12. Moore Samuel A et al. Effects of alpha-amylase reaction mechanisms on analysis of resistant-starch contents. (2015) CARBOHYDRATE POLYMERS 0144-8617 1879-1344 115 465-471
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24818436] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24818436, Kapcsolat: 24818436
  13. Park Jong-Tae et al. Molecular cloning and characterization of a thermostable alpha-amylase exhibiting an unusually high activity. (2014) FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY 1226-7708 2092-6456 23 1 125-132
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24818437] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24818437, Kapcsolat: 24818437
  14. Phuong Lan Tran et al. Experimental evidence for a 9-binding subsite of Bacillus licheniformis thermostable alpha-amylase. (2014) FEBS LETTERS 0014-5793 1873-3468 588 4 620-624
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24818438] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24818438, Kapcsolat: 24818438
  15. Singh Kritika et al. alpha-Amylase from wheat (Triticum aestivum) seeds: Its purification, biochemical attributes and active site studies. (2014) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 162 1-9
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24818439] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24818439, Kapcsolat: 24818439
  16. Sharma A et al. Comparative genomics of Bacillus species and its relevance in industrial microbiology. (2013) Genomics Insights 1178-6310 6 1 25-36
    Folyóiratcikk/Tudományos[24700719] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24700719, Kapcsolat: 29463854
  17. Harangi János et al. The digestable parent cyclodextrin. (2012) JOURNAL OF INCLUSION PHENOMENA AND MACROCYCLIC CHEMISTRY 1388-3127 1573-1111 73 1-4 335-339
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1790008] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1790008, Kapcsolat: 24818440
  18. Kumar Vikash. Identification of the conserved spatial position of key active-site atoms in glycoside hydrolase 13 family members. (2010) CARBOHYDRATE RESEARCH 0008-6215 1873-426X 345 11 1564-1569
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24816306] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24816306, Kapcsolat: 21353722
  19. Kumar Vikash. Analysis of the key active subsites of glycoside hydrolase 13 family members. (2010) CARBOHYDRATE RESEARCH 0008-6215 1873-426X 345 7 893-898
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24816307] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24816307, Kapcsolat: 21353723
2021-07-28 13:11