Barbara Bódi et al. Consumer attitudes in field of hungarian red paprika. (2013) Megjelent: XII. Wellmann International Scientific conference pp. 1-6, 2317766
Konferenciaközlemény (Egyéb konferenciaközlemény) | Tudományos[2317766]
  1. Viktória Szűcs et al. Consumer and professional judgment of paprika powder: Results of a questionnaire survey combined with sensory analysis. (2014) JOURNAL OF HYGIENIC ENGINEERING AND DESIGN 1857-8489 9 68-72
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25529303] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25529303, Kapcsolat: 25529303
Szegedyné Fricz Ágnes et al. Fogyasztói ismeretek és elvárások a fűszerpaprika-őrleménnyel kapcsolatosan (Knowledge and expectations of consumers concerning ground spice paprika). (2013) Megjelent: LV. Georgikon Napok: A jövő farmja pp. 515-524, 2824933
Konferenciaközlemény (Könyvrészlet) | Tudományos[2824933]
  1. Viktória Szűcs et al. Consumer and professional judgment of paprika powder: Results of a questionnaire survey combined with sensory analysis. (2014) JOURNAL OF HYGIENIC ENGINEERING AND DESIGN 1857-8489 9 68-72
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25529303] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25529303, Kapcsolat: 25529300
  2. Horváth György et al. A magyar fszerpaprika-rlemény minségszabályozás története a MÉ 2-108 irányelv hatálybalépéséig (History of quality regulation of Hungarian paprika powder to coming into force of Codex Alimentarius Hungaricus 2-108 directive). (2014) ÉLELMISZER TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 2061-3954 68 3 24-29
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25583175] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25583175, Kapcsolat: 25583175
Barbara Bódi et al. Online food shopping habits in Hungary (Internetes élelmiszer-vásárlási szokások Magyarországon). (2016) ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 0422-9576 62 1 996-1003, 3047123
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[3047123]
  1. Szilvássy Blanka. Presenting the checks of dietary supplements by NFCSO (A NÉBIH étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos ellenőrzéseinek bemutatása). (2019) ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 0422-9576 2676-8704 65 2 2461-2469
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31394729] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31394729, Kapcsolat: 29093870
Szegedyné Fricz Ágnes et al. Pálinka: fogyasztói ismeretek, preferenciák, fogyasztási szokások, marketinglehetőségek. (2017) GAZDÁLKODÁS 0046-5518 2 158-170, 3219899
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[3219899]
  1. Maró Zalán Márk et al. Pálinkavásárlási preferenciák vizsgálata a magyar fogyasztók körében – egy diszkrét választási modell építése. (2022) STATISZTIKAI SZEMLE 0039-0690 100 1 44-67
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32599207] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32599207, Kapcsolat: 31394443
  2. Mucha László et al. A fogyasztói attitűd affektív és konatív komponenseinek elemzése a pálinka imázsában. (2021) TÁPLÁLKOZÁSMARKETING 2064-8839 2631-1380 8 1 21-32
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31598081] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31598081, Kapcsolat: 30240125
  3. Mucha László et al. Pálinkavásárlási szempontok vizsgálata conjoint-elemzés segítségével. (2020) MARKETING ÉS MENEDZSMENT 1219-0349 54 2 41-50
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31378734] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31378734, Kapcsolat: 29078816
  4. Korzenszky Péter et al. A case study comparing distillation technologies for plum palinka production. (2020) POTRAVINARSTVO 1338-0230 1337-0960 14 1191-1199
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31816518] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 31816518, Kapcsolat: 29781170
  5. Imre Milán Harcsa. „Csak az aljas köznép előtt kedves” italtól a Hungarikumig, avagy a pálinka becsülete. (2018) RÉGIÓKUTATÁS SZEMLE 2559-9941 2018 1 p. 41
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31395974] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31395974, Kapcsolat: 29095507
  6. Totth Gedeon et al. A pálinka fogyasztási és vásárlási szokásainak kvalitatív vizsgálata. (2018) PROSPERITAS 2064-759X 2786-4359 5 2 99-115
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30612267] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30612267, Kapcsolat: 28315438
  7. Géczi G. et al. Analytical and sensory testing of palinkas made with different distillation technologies. (2018) HUNGARIAN AGRICULTURAL RESEARCH: ENVIRONMENTAL MANAGEMENT LAND USE BIODIVERSITY 1216-4526 27 3 4-9
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30311633] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 30311633, Kapcsolat: 27856870
  8. Harcsa Imre Milán. "Csak az aljas köznép előtt kedves" italtól a Hungarikumig, avagy a pálinka becsülete. (2017) Megjelent: Rezümé kötet: Interdiszciplinaritás a régiókutatásban VII. pp. 13-14
    Absztrakt / Kivonat (Könyvrészlet) | Tudományos[3306406] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 3306406, Kapcsolat: 27856848
Szabó-Bódi Barbara et al. ASSESSMENT OF HOUSEHOLD FOOD WASTE IN HUNGARY. (2018) BRITISH FOOD JOURNAL 0007-070X 120 3 625-638, 3276585
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[3276585]
  1. Lourenco Carlos Eduardo et al. We need to talk about infrequent high volume household food waste: A theory of planned behaviour perspective. (2022) SUSTAINABLE PRODUCTION AND CONSUMPTION 2352-5509 2352-5509 - p. -
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32907069] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32907069, Kapcsolat: 31409317
  2. Grant Federica et al. The Italian Observatory on Food Surplus, Recovery, and Waste: The Development Process and Future Achievements. (2022) FRONTIERS IN NUTRITION 2296-861X 2296-861X 8
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32637050] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 32637050, Kapcsolat: 31046592
  3. Tomaszewska Marzena et al. The Influence of Selected Food Safety Practices of Consumers on Food Waste Due to Its Spoilage. (2022) INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL RESEARCH AND PUBLIC HEALTH 1661-7827 1660-4601 19 13 p. 8144
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[33077416] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 33077416, Kapcsolat: 31672891
  4. Jia Li et al. Quantification, Environmental Impact, and Behavior Management: A Bibliometric Analysis and Review of Global Food Waste Research Based on CiteSpace. (2022) SUSTAINABILITY 2071-1050 14 18 p. 11293
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[33098616] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 33098616, Kapcsolat: 31698807
  5. Avató Judit Lovasné et al. Life Cycle Assessment Model of a Catering Product: Comparing Environmental Impacts for Different End-of-Life Scenarios. (2022) ENERGIES 1996-1073 1996-1073 15 15
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[33030514] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 33030514, Kapcsolat: 31595976
  6. Shahzad Muhammad Faisal et al. How does addiction of fast‐food turn into anti‐consumption of fast‐food? The mediating role of health concerns. (2022) JOURNAL OF CONSUMER BEHAVIOUR 1472-0817 1479-1838 p. 1
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32751130] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 32751130, Kapcsolat: 31202857
  7. Muresan I. C. et al. Household Attitudes and Behavior towards the Food Waste Generation before and during the COVID-19 Pandemic in Romania. (2022) AGRONOMY 2073-4395 12 3 p. 746
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32759719] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32759719, Kapcsolat: 31212533
  8. Bogevska Zvezda et al. Exploring food shopping, consumption and waste habits in North Macedonia during the COVID-19 pandemic. (2022) SOCIO-ECONOMIC PLANNING SCIENCES 0038-0121 1873-6041 82 p. 101150
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32907084] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32907084, Kapcsolat: 31409331
  9. Rabbi Mohammad Fazle. An assessment of food loss and waste in the Hungarian agri-food supply chain: Encouraging sustainable and conscious consumption. (2022) PROSPERITAS 2064-759X 2786-4359 9 3 1-10
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[33068905] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 33068905, Kapcsolat: 31675725
  10. Higuchi Toru et al. Agri-Food Logistics as a Dynamic Actor in Managing Food Loss and Waste: A Bump-Start by COVID-19: In Frameworks and Cases on Evolutional Supply Chain. (2022) ISBN:9781799898009; 9781799898023
    Szakkönyv (Könyv) | Tudományos[32804589] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32804589, Kapcsolat: 31267871
  11. Bhattacharya Ananya et al. Taxonomy of antecedents of food waste – A literature review. (2021) JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION 0959-6526 1879-1786 291 p. 125910
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31910752] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31910752, Kapcsolat: 29901103
  12. Li Yunyun et al. Rural household food waste characteristics and driving factors in China. (2021) RESOURCES CONSERVATION AND RECYCLING 0921-3449 1879-0658 164 p. 105209
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31634601] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31634601, Kapcsolat: 29494485
  13. Vizzoto Felipe et al. Plate waste in foodservice outlets: Revealing customer profiles and their support for potentially contentious measures to reduce it in Italy. (2021) RESOURCES CONSERVATION AND RECYCLING 0921-3449 1879-0658 174 p. 105771
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32101778] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32101778, Kapcsolat: 30202462
  14. Lendvai Edina et al. Okos csomagolások az élelmiszeriparban és azok várható fogadtatása : egy kvantitatív felmérés tapasztalatai [Intelligent packaging in the food industry and its expected acceptance : experience of a quantitative survey]. (2021) Megjelent: Mezőgazdasági és vidékfejlesztési kutatások a jövő szolgálatában 2. pp. 103-110
    Szaktanulmány (Könyvrészlet) | Tudományos[32491791] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32491791, Kapcsolat: 30870620
  15. Aka Salih et al. How to prevent food waste behaviour? A deep empirical research. (2021) JOURNAL OF RETAILING AND CONSUMER SERVICES 0969-6989 1873-1384 61 p. 102560
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32000413] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32000413, Kapcsolat: 30059490
  16. Amicarelli Vera et al. Households’ Food Waste Behavior at Local Scale: A Cluster Analysis after the COVID-19 Lockdown. (2021) SUSTAINABILITY 2071-1050 13 6 p. 3283
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31931521] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31931521, Kapcsolat: 29926828
  17. Gabriel Andreas et al. Got waste: knowledge, behavior and self-assessment on food waste of university students in Germany. (2021) INTERNATIONAL FOOD AND AGRIBUSINESS MANAGEMENT REVIEW 1096-7508 1559-2448 in press 1-20
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31859993] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31859993, Kapcsolat: 29831910
  18. Attiq Saman et al. Drivers of food waste reduction behaviour in the household context. (2021) FOOD QUALITY AND PREFERENCE 0950-3293 1873-6343 in press p. 104300
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32058675] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32058675, Kapcsolat: 30134505
  19. Parizeau Kate et al. Directly observing household food waste generation using composition audits in a Canadian municipality. (2021) WASTE MANAGEMENT 0956-053X 1879-2456 135 229-233
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32462235] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32462235, Kapcsolat: 30826732
  20. Ayse Nur Songur et al. Determination of the factors affecting the amount of food waste generated from households in Turkey. (2021) Future of Food: Journal on Food, Agriculture and Society 2197-411X 9 2 p. 1
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32202754] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32202754, Kapcsolat: 30364186
  21. Billore Soniya et al. Consumer attitudes towards leftover food takeout interventions: a case study of the doggy bag in Japan. (2021) BRITISH FOOD JOURNAL 0007-070X 1758-4108 ahead-of-print ahead-of-print
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32156777] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 32156777, Kapcsolat: 30281020
  22. Ünlüönen Kurban et al. Causes of Household Food Waste and Motivations to Reduce Food Waste: Sample of Mersin Province. (2021) JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES 2147-8775 9 4 2384-2397
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32576999] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32576999, Kapcsolat: 30961848
  23. Filimonau Viachaslau et al. ‘Bin it and forget it!’: The challenges of food waste management in restaurants of a mid-sized Hungarian city. (2021) TOURISM MANAGEMENT PERSPECTIVES 2211-9736 2211-9744 37 p. 100759
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31652767] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31652767, Kapcsolat: 29523425
  24. Nicewicz Robert et al. Analysis of Changes in Shopping Habits and Causes of Food Waste Among Consumers Before and During the COVID-19 Pandemic in Poland. (2021) OCHRONA ŚRODOWISKA I ZASOBÓW NATURALNYCH / ENVIRONMENTAL PROTECTION AND NATURAL RESOURCES 1230-7831 2353-8589 32 3 8-19
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32576913] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32576913, Kapcsolat: 30961791
  25. Luo Na et al. A Conceptual Framework to Analyze Food Loss and Waste within Food Supply Chains: An Operations Management Perspective. (2021) SUSTAINABILITY 2071-1050 13 2 p. 927
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31827682] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31827682, Kapcsolat: 29792975
  26. Brennan Linda et al. The role of packaging in fighting food waste: a systematised review of consumer perceptions of packaging. (2020) JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION 0959-6526 1879-1786 in press p. 125276
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31744686] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31744686, Kapcsolat: 29658409
  27. Reynolds Christian et al. Routledge Handbook of Food Waste. (2020) ISBN:9781138615861
    Szakkönyv (Könyv) | Tudományos[31183331] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31183331, Kapcsolat: 28814000
  28. Boros Tamás et al. Magyarország 2030: Jövőkép a magyaroknak. (2020) ISBN:9789632764160
    Szakkönyv (Könyv) | Tudományos[31880798] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 31880798, Kapcsolat: 30169351
  29. Amicarelli Vera et al. How to measure food loss and waste? A material flow analysis application. (2020) BRITISH FOOD JOURNAL 0007-070X ahead-of-print ahead-of-print p. ahead-of-print
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31371282] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31371282, Kapcsolat: 29061255
  30. Amicarelli Vera et al. Food waste measurement toward a fair, healthy and environmental-friendly food system: a critical review. (2020) BRITISH FOOD JOURNAL 0007-070X ahead-of-print ahead-of-print p. ahead-of-print
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31656839] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31656839, Kapcsolat: 29523385
  31. Sayera Nusaka. Food Waste Behavior in Canada amidst COVID 19: Combining the Resource Based View (RBV) and the Theory of Planned Behavior (TPB). (2020)
    Diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat (Egyéb) | Tudományos[31827709] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31827709, Kapcsolat: 29792994
  32. Cane Massimo et al. Digital platforms: mapping the territory of new technologies to fight food waste. (2020) BRITISH FOOD JOURNAL 0007-070X 122 5 1647-1669
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31301345] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31301345, Kapcsolat: 28979665
  33. Jribi Sarra et al. COVID-19 virus outbreak lockdown: What impacts on household food wastage?. (2020) ENVIRONMENT DEVELOPMENT AND SUSTAINABILITY 1387-585X 1573-2975 22 5 3939-3955
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31324757] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 31324757, Kapcsolat: 29010434
  34. Langley Sophie et al. Consumer Perceptions of the Role of Packaging in Reducing Food Waste. (2020)
    Kutatási jelentés (közzétett) (Egyéb) | Tudományos[31387873] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31387873, Kapcsolat: 29084380
  35. Principato Ludovica et al. Caring more about food: The unexpected positive effect of the Covid-19 lockdown on household food management and waste. (2020) SOCIO-ECONOMIC PLANNING SCIENCES 0038-0121 1873-6041 in-press p. 100953
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31622082] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31622082, Kapcsolat: 29479176
  36. Apolonio Rocel A.. Behavioral and Demographic Antecedents to Household Food Waste. (2020) International Journal of Humanities, Arts and Social Sciences 2415-0916 2414-3073 6 1 32-43
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31383924] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31383924, Kapcsolat: 29078846
  37. Szűcs V. et al. Az élelmiszer-ellátó rendszer, 2. rész − hazai kihívások, megoldási javaslatok. (2020) ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 0422-9576 2676-8704 66 3 3085-3103
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31644375] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31644375, Kapcsolat: 29523417
  38. Wikström Fredrik et al. The Importance of Packaging Functions for Food Waste of Different Products in Households. (2019) SUSTAINABILITY 2071-1050 11 9 p. 2641
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30672758] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 30672758, Kapcsolat: 28160646
  39. Mulyana Ig. et al. Studi Eksploratif Manajemen Sampah Makanan pada Jaringan Toko Produk Pangan di Indonesia. (2019) Industria: Jurnal Teknologi dan Manajemen Agroindustri 2252-7877 2549-3892 8 2 95-106
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30772324] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 30772324, Kapcsolat: 28268339
  40. Caldeira Carla et al. Review of studies on food waste accounting at Member State level. (2019)
    Kutatási jelentés (közzétett) (Egyéb) | Tudományos[31133377] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31133377, Kapcsolat: 28751345
  41. Zachar Janos. INVESTIGATION OF FOOD WASTE GENERATION. (2019) GEORGIKON FOR AGRICULTURE: A MULTIDISCIPLINARY JOURNAL IN AGRICULTURAL SCIENCES 0239-1260 23 3 2-24
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31348451] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31348451, Kapcsolat: 28924782
  42. Djekic Ilija et al. Household food waste in Serbia – Attitudes, quantities and global warming potential. (2019) JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION 0959-6526 1879-1786 229 44-52
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30672770] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 30672770, Kapcsolat: 28160653
  43. Abeliotis Konstadinos et al. Food waste volume and composition in households in Greece. (2019) GLOBAL NEST JOURNAL 1790-7632 21 399-404
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30870468] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 30870468, Kapcsolat: 28380686
  44. Kürthy Gyöngyi (szerk.) et al. Élelmiszer-veszteségek keletkezésének okai, azok kezelése és megítélése a feldolgozóipari vállalatok körében. (2019) ISBN:9789634916062
    Szakkönyv (Könyv) | Tudományos[32808065] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32808065, Kapcsolat: 28503559
  45. Szűcs Róbert Sándor. Az élelmiszerpazarlás és a fogyasztói tudatosság kapcsolata. (2019) TÁPLÁLKOZÁSMARKETING 2064-8839 2631-1380 6 1 69-80
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30761546] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 30761546, Kapcsolat: 28250582
  46. Andy Enos. Assessing the socio-economic impact of food waste among international students. (2019)
    Diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat (Egyéb) | Tudományos[30973015] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 30973015, Kapcsolat: 28503868
  47. Natalija Golubovac et al. UNAPRJEĐENJE SUSTAVA ZA PRIKUPLJANJE PODATAKA O BIOOTPADU I OTPADU OD HRANE -izlazni rezultat 1. (2018)
    Kutatási jelentés (közzétett) (Egyéb) | Tudományos[31133302] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31133302, Kapcsolat: 28751277
  48. Porto Alegre. The impact of norms on suboptimal food consumption: a solution for food waste. (2018)
    PhD (Disszertáció) | Tudományos[27590002] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 27590002, Kapcsolat: 27590002
  49. Stangherlin Isadora do et al. Drivers and barriers to food waste reduction. (2018) BRITISH FOOD JOURNAL 0007-070X 120 10 2364-2387
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30430639] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 30430639, Kapcsolat: 27856885
  50. Fábián Zsófia et al. Data collection on food waste statistics and waste shipment. (2018)
    Kutatási jelentés (közzétett) (Egyéb) | Tudományos[31133350] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31133350, Kapcsolat: 28751323
  51. Birch Dawn et al. Consumers‘ attitudes and behaviours associated with food waste: A comparative study of Australia and Hungary. (2018) Megjelent: Conference Proceedings - International Food Marketing Research Symposium p. -
    Konferenciaközlemény (Egyéb konferenciaközlemény) | Tudományos[30424595] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 30424595, Kapcsolat: 28548746
  52. Varga A et al. Assessment of the public catering act in primary schools in Hungary. (2018) EUROPEAN JOURNAL OF PUBLIC HEALTH 1101-1262 1464-360X 28 Suppl. 4 233-233
    Absztrakt / Kivonat (Folyóiratcikk) | Tudományos[30352074] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30352074, Kapcsolat: 28817277
  53. Oláh Dorottya. Feeding the world from the bin: The environmental and social transformative potential of grassroots social innovation initiatives in food waste reduction and redistribution. (2017)
    Diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat (Egyéb) | Tudományos[31395980] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31395980, Kapcsolat: 29095511
Kunszabó Atilla et al. Food waste - a general overview and possible solutions. (2019) HUNGARIAN AGRICULTURAL RESEARCH: ENVIRONMENTAL MANAGEMENT LAND USE BIODIVERSITY 1216-4526 28 3 14-19, 30854747
Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30854747]
  1. Magyar Donát et al. A globális megatrendek – világjárványok és globalizáció, technológiai fejlődés és klímaváltozás – hatása a mikroszkopikus gombák terjedésére Magyarországon. (2021) EGÉSZSÉGTUDOMÁNY 0013-2268 65 1 30-37
    Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32128903] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32128903, Kapcsolat: 30240281
Kasza Gyula et al. Quantification of Household Food Waste in Hungary: A Replication Study Using the FUSIONS Methodology. (2020) SUSTAINABILITY 2071-1050 12 8 p. 3069, 31279289
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31279289]
  1. Lourenco Carlos Eduardo et al. We need to talk about infrequent high volume household food waste: A theory of planned behaviour perspective. (2022) SUSTAINABLE PRODUCTION AND CONSUMPTION 2352-5509 2352-5509 - p. -
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32907069] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32907069, Kapcsolat: 31409359
  2. Delgado L. et al. State of knowledge on Food Waste in the World. (2022)
    Kutatási jelentés (közzétett) (Egyéb) | Tudományos[32808062] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32808062, Kapcsolat: 31272662
  3. Alanís Ramírez Claudia Ivett et al. Modelo institucional con perspectiva de ciclo de vida para el tratamiento de residuos orgánicos. (2022) Revista CoPaLa, Construyendo Paz Latinoamericana 2500-8870 Número 14 14 3-15
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32574048] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32574048, Kapcsolat: 30958575
  4. Avató Judit Lovasné et al. Life Cycle Assessment Model of a Catering Product: Comparing Environmental Impacts for Different End-of-Life Scenarios. (2022) ENERGIES 1996-1073 1996-1073 15 15
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[33030514] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 33030514, Kapcsolat: 31595966
  5. Feng Y. et al. Fighting Food Waste by Law: Making Sense of the Chinese Approach. (2022) JOURNAL OF CONSUMER POLICY: CONSUMER ISSUES IN LAW ECONOMICS AND BEHAVIOURAL SCIENCES 0168-7034 1573-0700 116 - p. -
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32893945] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32893945, Kapcsolat: 31393844
  6. ŻEGLEŃ Bogusław ŚLUSARCZYK. THRIFTLESSNESS AND FOOD WASTE IN HOUSEHOLDS IN POLAND WITH PARTICULAR REFERENCE TO THE PODKARPACKIE VOIVODESHIP. (2021) HUMANITIES AND SOCIAL SCIENCES HSS 2300-5327 2300-9918 28 3 75-94
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32557292] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32557292, Kapcsolat: 30938396
  7. László Veronika. The Social Representation of Sustainable Food Consumption. (2021) Megjelent: Litera Oeconomiae III. : Válogatás a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi Szekció első helyezett p... pp. 81-95
    Könyvfejezet (Könyvrészlet) | Tudományos[32499659] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32499659, Kapcsolat: 31272693
  8. ŞENOL Tutku et al. MUTFAK, YEREL YİYECEKLER VE GAZİANTEP MUTFAĞINDA KULLANIMI. (2021)
    Szakkönyv (Könyv) | Tudományos[32577329] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32577329, Kapcsolat: 30962223
  9. Koloszár László. Litera Oeconomiae III. : Válogatás a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi Szekció első helyezett pályamunkáiból: Tanulmánykötet. (2021) ISBN:9789633344071; 9789633344088
    Tanulmánykötet (Könyv) | Tudományos[32263664] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32263664, Kapcsolat: 30938442
  10. Amicarelli Vera et al. Households’ Food Waste Behavior at Local Scale: A Cluster Analysis after the COVID-19 Lockdown. (2021) SUSTAINABILITY 2071-1050 13 6 p. 3283
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31931521] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31931521, Kapcsolat: 29926820
  11. Buczacki Aleksander et al. HoReCa Food Waste and Sustainable Development Goals—A Systemic View. (2021) SUSTAINABILITY 2071-1050 13 10 p. 5510
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32020829] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32020829, Kapcsolat: 30087632
  12. Amicarelli Vera et al. Has the COVID-19 pandemic changed food waste perception and behavior? Evidence from Italian consumers. (2021) SOCIO-ECONOMIC PLANNING SCIENCES 0038-0121 1873-6041 p. 101095
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32072652] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32072652, Kapcsolat: 30155117
  13. Hamis Forbes et al. Food Waste Index Report. (2021)
    Kutatási jelentés (közzétett) (Egyéb) | Tudományos[31931452] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31931452, Kapcsolat: 29926743
  14. Rita Horák et al. Fenntartható Örökség, A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar tudományos konferenciáinak tanulmánygyűjteménye. (2021) ISBN:9788681960073
    Tanulmánykötet (Könyv) | Tudományos[32819532] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32819532, Kapcsolat: 31299757
  15. Ghaziani Shahin et al. Comparing Lab-Measured and Surveyed Bread Waste Data: A Possible Hybrid Approach to Correct the Underestimation of Household Food Waste Self-Assessment Surveys. (2021) SUSTAINABILITY 2071-1050 13 6 p. 3472
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31936454] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31936454, Kapcsolat: 29932421
  16. Filimonau Viachaslau et al. ‘Bin it and forget it!’: The challenges of food waste management in restaurants of a mid-sized Hungarian city. (2021) TOURISM MANAGEMENT PERSPECTIVES 2211-9736 2211-9744 37 p. 100759
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31652767] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31652767, Kapcsolat: 29518254
  17. Rehman Zia Ur et al. Assessment of Food Loss and Waste (FLW) at Retail and Domestic Level in Quetta Metropolitan Area, Pakistan¬- Linking its Biotechnological Perspective. (2021) Pak-Euro Journal of Medical and Life Sciences 2707-4471 4 3 105-121
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32557238] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32557238, Kapcsolat: 30938370
  18. Nováková Petra et al. An Analysis of Food Waste in Czech Households—A Contribution to the International Reporting Effort. (2021) FOODS 2304-8158 2304-8158 10 4 p. 875
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31986503] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31986503, Kapcsolat: 30040846
  19. Nicewicz Robert et al. Analysis of Changes in Shopping Habits and Causes of Food Waste Among Consumers Before and During the COVID-19 Pandemic in Poland. (2021) OCHRONA ŚRODOWISKA I ZASOBÓW NATURALNYCH / ENVIRONMENTAL PROTECTION AND NATURAL RESOURCES 1230-7831 2353-8589 32 3 8-19
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32576913] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32576913, Kapcsolat: 30961739
  20. Zhang Panpan et al. The Effect of Consumer Perception on Food Waste Behavior of Urban Households in China. (2020) SUSTAINABILITY 2071-1050 12 14 p. 5676
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31383940] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31383940, Kapcsolat: 29078857
  21. Amicarelli Vera et al. Food waste measurement toward a fair, healthy and environmental-friendly food system: a critical review. (2020) BRITISH FOOD JOURNAL 0007-070X ahead-of-print ahead-of-print p. ahead-of-print
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31656839] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31656839, Kapcsolat: 29523390
  22. Teng Chih-Ching et al. Decisional Factors Driving Household Food Waste Prevention: Evidence from Taiwanese Families. (2020) SUSTAINABILITY 2071-1050 12 16 p. 6666
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31432404] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31432404, Kapcsolat: 29146014
  23. van Dooren Corné et al. Measuring food waste in Dutch households: A synthesis of three studies. (2019) WASTE MANAGEMENT 0956-053X 1879-2456 94 153-164
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[33077473] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 33077473, Kapcsolat: 31672949
Szakos Dávid et al. Consumer demand analysis in the Hungarian functional food market focused on the main health problems. (2020) GRADUS 2064-8014 7 1 62-66, 31180834
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31180834]
  1. Mohammad Mohammad et al. The importance of sustainable dairy functional food processing. (2021) Megjelent: 12th ICEEE–2021 International Conference “Global Environmental Development & Sustainability: Research, Engineering & Management... pp. 312-322
    Konferenciaközlemény (Könyvrészlet) | Tudományos[32680122] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 32680122, Kapcsolat: 31255069
  2. Tian H. et al. Research progress of global foods for elderly based on bibliometric analysis. (2021) TRANSACTIONS OF THE CHINESE SOCIETY OF AGRICULTURAL ENGINEERING / NONGYE GONGCHENG XUEBAO 1002-6819 37 5 324-332
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32461508] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 32461508, Kapcsolat: 30826001
  3. Topolska Kinga et al. Functional Food—Consumer Motivations and Expectations. (2021) INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL RESEARCH AND PUBLIC HEALTH 1661-7827 1660-4601 18 10
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32027245] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32027245, Kapcsolat: 30095062
Szakos Dávid et al. Perception of Older Adults about Health-Related Functionality of Foods Compared with Other Age Groups. (2020) SUSTAINABILITY 2071-1050 12 7, 31270007
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31270007]
  1. Ballco Petjon et al. Tackling nutritional and health claims to disentangle their effects on consumer food choices and behaviour: A systematic review. (2022) FOOD QUALITY AND PREFERENCE 0950-3293 1873-6343 101 p. 104634
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32841094] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32841094, Kapcsolat: 31387391
  2. Rizkitania Annisa et al. Factors Affecting Consumer Purchasing Decisions on Healthy Catering. (2022) Media Gizi Indonesia 1693-7228 2540-8410 17 2 213-223
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32894405] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32894405, Kapcsolat: 31394381
  3. Haruna Gado Yakubu et al. Közeli-infravörös spektroszkópia: gyors és hatékony eszköz a fruktóztartalom mérésére. (2021) ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 0422-9576 2676-8704 67 1 3249-3258
    Utánközlés (Folyóiratcikk) | Tudományos[31939709] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 31939709, Kapcsolat: 30113717
  4. Welk Ann-Kristin et al. Consumer Acceptance and Market Potential of Iodine-Biofortified Fruit and Vegetables in Germany. (2021) NUTRIENTS 2072-6643 13 12
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32515787] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32515787, Kapcsolat: 30885950
  5. Olivia Christine Romaniw. Going beyond liking scores: Using poulation-segmentation and food-evoked emotions in sensory evaluation of foods for older consumers. (2020)
    Diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat (Egyéb) | Tudományos[31784068] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31784068, Kapcsolat: 29742099
Szegedyné Fricz Ágnes et al. Consumer perception of local food products in Hungary. (2020) BRITISH FOOD JOURNAL 0007-070X 122 9 2965-2979, 31334812
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31334812]
  1. Charlebois Sylvain et al. Is Buying Local Less Expensive? Debunking a Myth—Assessing the Price Competitiveness of Local Food Products in Canada. (2022) FOODS 2304-8158 2304-8158 11 14 p. 2059
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[33027054] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 33027054, Kapcsolat: 31591737
  2. Szente V et al. Growing couch potatoes? The impact of COVID-19 in the light of personal values in Hungary. (2022) AGRICULTURAL AND FOOD ECONOMICS 2193-7532 2193-7532 10 1
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32768613] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32768613, Kapcsolat: 31226098
  3. Câmara S. B. et al. Compreendendo as motivações dos consumidores para a aquisição de alimentos locais: uma análise bibliométrica.. (2022) COLÓQUIO-Revista do Desenvolvimento Regional 2318-180X 19 p. 191
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32808270] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32808270, Kapcsolat: 31272903
2022-09-27 16:46