Takácsné Hájos M. Pigment accumulation studies in table beet (Beta vulgaris L. subsp. esculenta Gurke var. rubra L.) during the growing period.. (1994) ACTA AGRONOMICA HUNGARICA: A QUARTERLY OF THE HUNGARIAN ACADEMY OF SCIENCES : AN INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY JOURNAL IN AGRICULTURAL SCIENCE 0238-0161 1588-2527 43 3-4 203-209, 1838981
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1838981]
  1. Fodor J et al. Quantitative determination of metals bounded to pectin obtained red beetroot. (2009) Megjelent: 3RD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TRACE ELEMENTS IN THE FOOD CHAIN DEFICIENCY OR EXCESS OF TRACE ELEMENTS pp. 297-301
    Egyéb konferenciaközlemény[22246731] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246731, Kapcsolat: 22246731
  2. Florian C et al. Betalain Pigments and Color Quality. (2008) Megjelent: Color Quality of Fresh and Processed Foods pp. 82-101
    Könyvrészlet[22247333] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22247333, Kapcsolat: 22247333
Takácsné Hájos. Céklafajták nehézfém tartalmának és minőségrontó paramétereinek vizsgálata réti öntéstalajon.. (1997) Megjelent: Tiszántúli Mezőgazdasági Tudományos Napok pp. 110-111, 1927166
Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[1927166]
  1. Nagypál L et al. Toxic element accumulation in white mustard (Sinapis alba L.) during long term load experiments. (2008) CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS 0133-3720 1788-9170 36 2035-2038
    Folyóiratcikk[22246665] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246665, Kapcsolat: 22246665
Takácsné Hájos M et al. The effect of water supply and nitrogen doses on the pigment, nitrate-N and water soluble solids contents of table beet.. (1997) HORTICULTURAL SCIENCE (1996-1997) 1416-6445 29 1-2 61-65, 1839005
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1839005]
  1. Gunnarsson A et al. Biodigestion of plant material can improve nitrogen use efficiency in a red beet crop sequence. (2011) HORTSCIENCE 0018-5345 2327-9834 46 5 765-775
    Folyóiratcikk[22246064] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246064, Kapcsolat: 22246064
Kiss A. Changes of Mg and Ca contents in carrots and beet roots is the average of varieties.. (1999) BIULETYN MAGNEZOLOGICZNY 1427-4205 4 1 89-91, 1839800
Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény (Folyóiratcikk)/Tudományos[1839800]
  1. Kiss A. Búzaszemek és búzatermékek Ca, Mg tartalma és azok emészthetősége. (2000) Megjelent: Az agrobiodiverzitás megőrzése és hasznosítása pp. 180-183
    Egyéb konferenciaközlemény[22246091] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246091, Kapcsolat: 22246091
Takácsné Hájos M. Colour components of different table beet varieties.. (1999) INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 1585-0404 5 3-4 36-39, 1839026
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1839026]
  1. Blázovics A et al. How Can Cancer-Associated Anemia Be Moderated with Nutritional Factors and How Do Beta Vulgaris L. Ssp. Esculenta Var. Rubra Modify the Transmethylation Reaction in Erythrocytes in Cancerous Patients?. (2012) Megjelent: Anemia pp. 93-114
    Könyvrészlet/Szaktanulmány (Könyvrészlet)/Tudományos[1906149] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 1906149, Kapcsolat: 22246754
  2. HEGEDÜS V et al. Alimentáris eredetű kísérletes zsírmáj és adjuváns kezelése természetes eredetű bioaktív hatóanyagokkal. (2011) ORVOSI HETILAP 0030-6002 1788-6120 152 26 1035-1042
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1693392] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 1693392, Kapcsolat: 22246750
  3. Nyirády P et al. A Beta vulgaris L. ssp. esculenta var. rubra bioaktív vegyületeinek hatása metasztatikus prosztatarákban. (2010) ORVOSI HETILAP 0030-6002 1788-6120 151 37 1495-1503
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1377422] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 1377422, Kapcsolat: 22246757
  4. Fodor J et al. Quantitative determination of metals bounded to pectin obtained red beetroot. (2009) Megjelent: 3RD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TRACE ELEMENTS IN THE FOOD CHAIN DEFICIENCY OR EXCESS OF TRACE ELEMENTS pp. 297-301
    Egyéb konferenciaközlemény[22246749] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246749, Kapcsolat: 22246749
Takácsné Hájos M et al. Mineral content of table beet roots as depending on varieties.. (1999) MAGNESIUM RESEARCH 0953-1424 12 326-327, 1838815
Folyóiratcikk/Absztrakt / Kivonat (Folyóiratcikk)/Tudományos[1838815]
  1. HEGEDÜS V et al. Alimentáris eredetű kísérletes zsírmáj és adjuváns kezelése természetes eredetű bioaktív hatóanyagokkal. (2011) ORVOSI HETILAP 0030-6002 1788-6120 152 26 1035-1042
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1693392] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 1693392, Kapcsolat: 22246793
  2. Virág V et al. Quantitative determination of the content of trace elements in vacuum-dried products. (2009) Megjelent: 3RD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TRACE ELEMENTS IN THE FOOD CHAIN DEFICIENCY OR EXCESS OF TRACE ELEMENTS IN THE ENVIRONMENT AS A ... pp. 477-481
    Egyéb konferenciaközlemény[22246777] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246777, Kapcsolat: 22246777
  3. Banyai P et al. Effect of macro- and microelements on genetically transformed Rubia tinctorium cultures. (2009) Megjelent: 3RD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TRACE ELEMENTS IN THE FOOD CHAIN DEFICIENCY OR EXCESS OF TRACE ELEMENTS IN THE ENVIRONMENT AS A ... pp. 287-291
    Egyéb konferenciaközlemény[22246779] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246779, Kapcsolat: 22246779
Takácsné Hájos. Sárgarépafajták értékelése színanyag-, cukor- és illóolaj-tartalom alapján.. (1999) HAJTATÁS KORAI TERMESZTÉS - KERTÉSZETI EGYETEM ZÖLDSÉGTERMESZTÉSI TANSZÉKÉNEK TANÁCSADÓJA 0139-0945 30 1 29-30, 1839200
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1839200]
  1. Némethy Zoltánné. Sárgarépafajtáknál alkalmazott eltérő termesztés-technológia hatása a beltartalmi értékekre. (2003)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[22246138] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246138, Kapcsolat: 22246138
Nagy-Gasztonyi M et al. Comparison of red-beet varieties on the basis of their pigment-components.. (2000) Megjelent: Europiean Conference on Nutritional Enhancement of Plant Foods. pp. 932-932, 1924674
Egyéb konferenciaközlemény/Absztrakt / Kivonat (Egyéb konferenciaközlemény)/Tudományos[1924674]
  1. Mosquera N. et al. Identification of New Betalains in Separated Betacyanin and Betaxanthin Fractions from Ulluco (Ullucus tuberosus Caldas) by HPLC-DAD-ESI-MS. (2020) PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION 0921-9668 1573-9104 75 434-440
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31933388] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31933388, Kapcsolat: 29928794
  2. Yasaminshirazi Khadijeh et al. Bioactive Compounds and Total Sugar Contents of Different Open-Pollinated Beetroot Genotypes Grown Organically. (2020) MOLECULES 1420-3049 1420-3049 25 21 p. 4884
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31933390] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31933390, Kapcsolat: 29928796
  3. Ahmadi Hosein et al. Betanin purification from red beetroots and evaluation of its anti-oxidant and anti-inflammatory activity on LPS-activated microglial cells. (2020) PLOS ONE 1932-6203 15 5 p. e0233088
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31933387] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31933387, Kapcsolat: 29928792
  4. Skalicky Milan et al. Betacyanins and Betaxanthins in Cultivated Varieties of Beta vulgaris L. Compared to Weed Beets. (2020) MOLECULES 1420-3049 1420-3049 25 22 p. 5395
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31933389] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31933389, Kapcsolat: 29928795
  5. Babarykin D. et al. Red Beet (Beta vulgaris) Impact on Human Health. (2019) JOURNAL OF BIOSCIENCES AND MEDICINES 2327-5081 7 3 61-79
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31933386] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31933386, Kapcsolat: 29928791
  6. Azra Yaqub et al. Green extraction and dyeing of silk from Beta vulgaris peel dye with ecofriendly acid mordants. (2018) INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOSCIENCES (IJB) 2220-6655 2222-5234 13 4 308-321
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31933385] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31933385, Kapcsolat: 29928789
  7. Wendel M. et al. Ultrafast internal conversion in neobetanin in comparison to betacyanins. (2017) JOURNAL OF PHOTOCHEMISTRY AND PHOTOBIOLOGY A-CHEMISTRY 1010-6030 1873-2666 332 1 602-610
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31933379] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31933379, Kapcsolat: 29928784
  8. Costa M. et al. The reduction of starch in finishing diets supplemented with oil does not prevent the accumulation of trans-10 18:1 in lamb meat. (2017) JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE 0021-8812 1525-3163 95 3745-3761
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31933381] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31933381, Kapcsolat: 29928785
  9. Farabegoli F. et al. Betalains increase vitexin-2-O-xyloside cytotoxicity in CaCo-2 cancer cells. (2017) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 218 1 356-364
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31933378] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31933378, Kapcsolat: 29928783
  10. Mereddy R et al. Betalain rich functional extract with reduced salts and nitrate content from red beetroot (Beta vulgaris L.) using membrane separation technology. (2017) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 215 15 311-317
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26130548] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26130548, Kapcsolat: 29928780
  11. Stagnari F et al. Water stress effects on growth, yield and quality traits of red beet. (2014) SCIENTIA HORTICULTURAE 0304-4238 165 22 13-22
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23733935] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23733935, Kapcsolat: 23733935
  12. Chung B et al. Removing undesirable color and boosting biological activity in red beet extracts using gamma irradiation.. (2012) Megjelent: Proceedings - 2012 International Conference on Biomedical Engineering and Biotechnology, iCBEB 2012 pp. 489-491
    Egyéb konferenciaközlemény/Konferenciaközlemény (Egyéb konferenciaközlemény)/Tudományos[23280379] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23280379, Kapcsolat: 23280379
  13. Khan M et al. Pigment identification, nutritional composition, bioactivity and in vitro cancer cell cytotoxicity of Rivina humilis L. berries, potential source of betalains.. (2012) FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0101-2061 1678-457X 47 2 315-323
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23280391] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23280391, Kapcsolat: 23280391
  14. Fissore E N et al. Isolation of pectin-enriched products from red beet (Beta vulgaris L. var. conditiva) wastes: composition and functional properties.. (2011) FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL 1082-0132 17 6 517-527
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23280353] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23280353, Kapcsolat: 23280353
  15. Aaishwarya Deshmukh et al. Cerebroprotective effects of extract of Beta vulgaris (C.) in middle cerebral artery occlusion (MCAO)-induced cerebral ischemia.. (2011) PHYTOPHARMACOLOGY 2046-1194 1 5 138-147
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23279911] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23279911, Kapcsolat: 23279911
  16. Martin Talavera-Bianchi et al. Lexicon to describe flavor of fresh leafy vegetables.. (2010) JOURNAL OF SENSORY STUDIES 0887-8250 25 2 163-183
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23279565] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23279565, Kapcsolat: 23279565
  17. Eliana N Fissore et al. Characterization of Acid-Extracted Pectin-Enriched Products Obtained from Red Beet (Beta vulgaris L. var. conditiva) and Butternut (Cucurbita moschata Duch ex Poiret). (2010) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 1520-5118 58 6 3793-3800
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23279898] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23279898, Kapcsolat: 23279898
  18. Juliano A et al. Singlet Oxygen Quantum Yields in Water using Beetroot Extract and an Array of LEDs.. (2009) JOURNAL OF THE BRAZILIAN CHEMICAL SOCIETY 0103-5053 1678-4790 20 1 31-36
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23279563] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23279563, Kapcsolat: 23279563
  19. Bianchi M. Sensory analysis of pac choi and tomato grown under organic and conventional systems.. (2009)
    Disszertáció/Egyetemi doktor (Disszertáció)/Tudományos[23279532] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23279532, Kapcsolat: 23279532
  20. Banati D. Food safety in focus in the last ten years - the first decade of the 21. century in the life of the Central Food Research Institute.. (2009) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 38 3 21-60
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23279561] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23279561, Kapcsolat: 23279561
  21. Azeredo H. Betalains: properties, sources, applications and stability - a review.. (2009) INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0950-5423 1365-2621 44 12 2365-2376
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23279548] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23279548, Kapcsolat: 23279548
  22. Florian C et al. Betalain Pigments and Color Quality.: Chapter 7.. (2008) Megjelent: Color Quality of Fresh and Processed Foods. pp. 82-101
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[23279517] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23279517, Kapcsolat: 23279517
  23. Karovicova J et al. Lactic Acid Fermentation of Various Vegetable Juices. (2005) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 34 237-246
    Folyóiratcikk[20246891] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 20246891, Kapcsolat: 23279509
  24. Leo M. Handbook of Food Analysis. (2004) Megjelent: Handbook of Food Analysis pp. 875-875
    Könyvrészlet/Szaktanulmány (Könyvrészlet)/Tudományos[23279496] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23279496, Kapcsolat: 23279496
Némethné Kádi et al. Sárgarépa fajták minőségi mutatóinak vizsgálata magnéziumos levéltrágyázás hatására.. (2000) Megjelent: A "Lippay János - Vas Károly" Tudományos Ülésszak előadások és poszterek összefoglalói pp. 582-583, 1927209
Könyvrészlet/Absztrakt / Kivonat (Könyvrészlet)/Tudományos[1927209]
  1. Kaszab Tímea. Sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) fizikai és ízjellemzőinek változása nem ideális tárolás során = Change of physical properties and taste attributes of carrot (Daucus carota subsp. Sativus) during non-ideal storage.. (2013)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[2506945] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 2506945, Kapcsolat: 23737009
  2. Némethy Zoltánné. Sárgarépafajtáknál alkalmazott eltérő termesztés-technológia hatása a beltartalmi értékekre. (2003)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[22246336] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246336, Kapcsolat: 22246336
Takácsné Hájos. Ca és Mg eloszlás a répatestben sárgarépa és cékla fajtáknál.. (2000) Megjelent: Proc. 7th Symp. on Analytical & Environmental Problems. SZAB. pp. 135-141, 1924275
Egyéb konferenciaközlemény/Konferenciaközlemény (Egyéb konferenciaközlemény)/Tudományos[1924275]
  1. Terbe I. The effect of potassium fertilisation on the crop quality of vegetables. (2001) Megjelent: Proceedings of Workshop, Balanced Fertilisation for Crop Yield and Quality pp. 103-111
    Egyéb konferenciaközlemény[22246377] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246377, Kapcsolat: 22246377
Takácsné Hájos. Gyökérzöldségfélék termesztési tapasztalatai réti öntéstalajon.. (2000) HAJTATÁS KORAI TERMESZTÉS - KERTÉSZETI EGYETEM ZÖLDSÉGTERMESZTÉSI TANSZÉKÉNEK TANÁCSADÓJA 0139-0945 31 1 27-33, 1839203
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1839203]
  1. Némethy H et al. Changes in the dry matter and sugar content of Nantes type carrots during storage. (2002) INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 1585-0404 2676-931X 8 2 72-75
    Folyóiratcikk[22246117] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246117, Kapcsolat: 22246117
Nagy Gasztonyi. Comparsion of red beet ( Beta vulgaris var conditiva) varieties on the basis of their pigment components. (2001) JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 0022-5142 1097-0010 81 9 932-933, 14541
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[14541]
  1. Monika Wendel et al. Time-resolved spectroscopy of the singlet excited state of betanin in aqueous and alcoholic solutions. (2015) PHYSICAL CHEMISTRY CHEMICAL PHYSICS 1463-9076 1463-9084 17 18152-18158
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25576298] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25576298, Kapcsolat: 25576298
  2. Niranjan Kumar et al. Staining of Platyhelminthes by herbal dyes: An eco-friendly technique for the taxonomist. (2015) VETERINARY WORLD 0972-8988 2231-0916 8 11 1321-1325
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25576274] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25576274, Kapcsolat: 25576274
  3. Ieva Račkauskienė et al. Effects of beetroot (Beta vulgaris) preparations on the Maillard reaction products in milk and meat-protein model systems. (2015) FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 0963-9969 1873-7145 70 31-39
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25576265] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25576265, Kapcsolat: 25576265
  4. Strahinja Z Kovačević et al. Chemometric guidelines for selection of cultivation conditions influencing the antioxidant potential of beetroot extracts. (2015) COMPUTERS AND ELECTRONICS IN AGRICULTURE 0168-1699 118 332-339
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25576241] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25576241, Kapcsolat: 25576241
  5. Tuba Esatbeyoglu et al. Betanin—A food colorant with biological activity. (2015) MOLECULAR NUTRITION & FOOD RESEARCH 1613-4125 1613-4133 59 1 36-47
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25576235] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25576235, Kapcsolat: 25576235
  6. N Galaffu. An industry perspective on natural food colour stability. (2015) Megjelent: Colour Additives for Foods and Beverages pp. 91-130
    Könyvrészlet/Könyvfejezet (Könyvrészlet)/Tudományos[25576355] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25576355, Kapcsolat: 25576355
  7. Fabio Stagnari et al. Water stress effects on growth, yield and quality traits of red beet. (2014) SCIENTIA HORTICULTURAE 0304-4238 165 13-22
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25576365] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25576365, Kapcsolat: 25576365
  8. Mohammad Imtiyaj et al. Enhanced chemical stability, chromatic properties and regeneration of betalains in Rivina humilis L. berry juice. (2014) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0023-6438 1096-1127 58 2 649-657
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25576358] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25576358, Kapcsolat: 25576358
  9. Mohammad Imtiyaj et al. Pigment identification, nutritional composition, bioactivity, and in vitro cancer cell cytotoxicity of Rivina humilis L. berries, potential source of betalains. (2012) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0023-6438 1096-1127 47 2 315-323
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25576374] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25576374, Kapcsolat: 25576374
  10. Seung Sik et al. Gamma rays as an effective tool for removing undesirable color without adverse changes in biological activities of red beet extracts. (2012) RADIATION PHYSICS AND CHEMISTRY: THE JOURNAL FOR RADIATION PHYSICS RADIATION CHEMISTRY AND RADIATION PROCESSING 0969-806X 1879-0895 0146-5724 81 8 1147-1151
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25576372] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25576372, Kapcsolat: 25576372
  11. Fissore E N et al. Isolation of pectin-enriched products from red beet (Beta vulgaris L. var. conditiva) wastes: composition and functional properties.. (2011) FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL 1082-0132 17 6 517-527
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23280353] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23280353, Kapcsolat: 23145412
  12. Aaishwarya Deshmukh et al. Cerebroprotective effects of extract of Beta vulgaris (C.) in middle cerebral artery occlusion (MCAO)-induced cerebral ischemia.. (2011) PHYTOPHARMACOLOGY 2046-1194 1 5 138-147
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23279911] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23279911, Kapcsolat: 23145411
  13. Martin Talavera-Bianchi et al. Lexicon to describe flavor of fresh leafy vegetables.. (2010) JOURNAL OF SENSORY STUDIES 0887-8250 25 2 163-183
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23279565] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23279565, Kapcsolat: 23145409
  14. Eliana N Fissore et al. Characterization of Acid-Extracted Pectin-Enriched Products Obtained from Red Beet (Beta vulgaris L. var. conditiva) and Butternut (Cucurbita moschata Duch ex Poiret). (2010) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 1520-5118 58 6 3793-3800
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23279898] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23279898, Kapcsolat: 23145410
  15. Juliano A et al. Singlet Oxygen Quantum Yields (φD) in Water using Beetroot Extract and an Array of LEDs. (2009) JOURNAL OF THE BRAZILIAN CHEMICAL SOCIETY 0103-5053 1678-4790 20 1 31-36
    Folyóiratcikk[23145407] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23145407, Kapcsolat: 23145407
  16. Bianchi M. Sensory analysis of pac choi and tomato grown under organic and conventional systems. (2009)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[23145405] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23145405, Kapcsolat: 23145405
  17. Banati D. Food safety in focus int he last ten years – the first decade of the 21 (st) century in the life of the Central Food Research Institute. (2009) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 38 3 21-60
    Folyóiratcikk[23145406] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23145406, Kapcsolat: 23145406
  18. Azeredo H. Betalains: properties, sources, applications and stability - a review.. (2009) INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0950-5423 1365-2621 44 12 2365-2376
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23279548] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23279548, Kapcsolat: 23145408
  19. Florian C et al. Betalain Pigments and Color Quality. (2008) Megjelent: Color Quality of Fresh and Processed Foods pp. 82-101
    Könyvrészlet[23145404] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23145404, Kapcsolat: 23145404
  20. Karovicova J et al. Lactic Acid Fermentation of Various Vegetable Juices. (2005) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 34 237-246
    Folyóiratcikk[20246891] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 20246891, Kapcsolat: 20246891
  21. Jiratanan T et al. Antioxidant activity of processed table beets (Beta vulgaris var, conditiva) and green beans (Phaseolus vulgaris L.). (2004) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 1520-5118 52 9 2659-2670
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24736945] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24736945, Kapcsolat: 20246890
  22. Leo M. Handbook of Food Analysis. (2001)
    Könyv[23145403] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23145403, Kapcsolat: 23145403
Takács Hájos. Evolution of Ca, Mg, Na and K contents in tomato fruit as affected by Mg foliage sprays.. (2001) MAGNESIUM RESEARCH 0953-1424 14 4 322-322, 1838885
Folyóiratcikk/Absztrakt / Kivonat (Folyóiratcikk)/Tudományos[1838885]
  1. Slezák K et al. Effect of foliar magnesium fertilisation on leaf and fruit mineral composition of greenhouse grown cucumbers. (2008) Megjelent: 8th International Symposium on Metal Elements in Environment, Medicine and Biology pp. 211-216
    Egyéb konferenciaközlemény[22246691] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246691, Kapcsolat: 22246691
Toth-Markus M et al. Flavour substances of carrot cultivars. (2001) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 30 2 205-218, 1777652
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1777652]
  1. Ombódi A et al. Effect of water supply on sugar concentration of carrot. (2015) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 44 4 617-622
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2941913] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 2941913, Kapcsolat: 25698416
  2. Seljåsen R et al. Effects of genotype, soil type, year and fertilisation on sensory and morphological attributes of carrots (Daucus carota L.). (2012) JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 0022-5142 1097-0010
    Folyóiratcikk[22246250] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246250, Kapcsolat: 22246250
  3. D. BÁNÁTI. Food safety in focus: The last ten years - the first decade of the 21st century in the life of the Central Food Research Institute. (2009) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 38 21-60
    Folyóiratcikk/Personalia, alkalmi megemlékezés (Folyóiratcikk)/Tudományos[1354155] []
    Független, Idéző: 1354155, Kapcsolat: 21735054
  4. Kreutzmann S et al. The role of volatile compounds on aroma and flavour perception in coloured raw carrot genotypes. (2008) INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0950-5423 1365-2621 43 9 1619-1627
    Folyóiratcikk[21735055] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21735055, Kapcsolat: 21735055
  5. Cliffe-Byrnes V et al. The effects of preparatory procedures and storage temperature on the quality of carrot discs packaged in modified atmospheres. (2007) INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0950-5423 1365-2621 42 4 482-494
    Folyóiratcikk[22246187] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246187, Kapcsolat: 22246187
  6. Christensen L et al. Fruits and Vegetables of Moderate Climate. (2007)
    Könyv[22246204] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246204, Kapcsolat: 22246204
  7. Habegger R et al. Essential oils as antioxidants of different coloured carrot cultivars (Daucus carota L. ssp sativus Hoffm.). (2007) JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY-ANGEWANDTE BOTANIK 1613-9216 1439-040X 81 2 132-135
    Folyóiratcikk[21735056] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21735056, Kapcsolat: 21735056
  8. Klaiber RG et al. Quality of shredded, packaged carrots as affected by different washing treatments. (2004) JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0022-1147 1750-3841 69 4 S161-S166
    Folyóiratcikk[21735057] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21735057, Kapcsolat: 21735057
  9. Varming C et al. Eating quality of raw carrots - correlations between flavour compounds, sensory profiling analysis and consumer liking test. (2004) FOOD QUALITY AND PREFERENCE 0950-3293 15 6 531-540
    Folyóiratcikk[21735058] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21735058, Kapcsolat: 21735058
  10. Némethy Zoltánné. Sárgarépafajtáknál alkalmazott eltérő termesztés-technológia hatása a beltartalmi értékekre. (2003)
    Disszertáció/PhD (Disszertáció)/Tudományos[22246178] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246178, Kapcsolat: 22246178
  11. Ulrich D et al. Analysis of aroma types by rapid GC methods in carrot nredding research. (2003) Megjelent: Flavour Research at the Dawn of the Twenty-First Century pp. 440-444
    Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[25698417] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25698417, Kapcsolat: 25698417
Stefanovits-Bányai É. Phytochemical and macroelement study of Beta vulgaris L. ssp. esculenta var. rubra.. (2002) Megjelent: 4th Regional Conference on Environment and Health, Abstracts pp. 37-37, 1924765
Egyéb konferenciaközlemény/Absztrakt / Kivonat (Egyéb konferenciaközlemény)/Tudományos[1924765]
  1. Virág V et al. Quantitative determination of the content of trace elements in vacuum-dried products. (2009) Megjelent: 3RD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TRACE ELEMENTS IN THE FOOD CHAIN DEFICIENCY OR EXCESS OF TRACE ELEMENTS IN THE ENVIRONMENT AS A ... pp. 477-481
    Egyéb konferenciaközlemény[22246776] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246776, Kapcsolat: 22246776
Stefanovits Bányai. Phytochemical and macroelement stuty of Beta vulgaris L. ssp. esculenta var. rubra.. (2002) CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF OCCUPATIONAL AND ENVIRONMENTAL MEDICINE 1219-1221 8 2-3 167-171, 1839028
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1839028]
  1. Szentmihályi K et al. A kozmetika és a gyógynövényteák. (2005) OLAJ SZAPPAN KOZMETIKA 0472-8602 54 82-85
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1287522] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1287522, Kapcsolat: 22246669
  2. Hegedűs A et al. A japán retek (Raphanus sativus L. var. niger Mill.) elemösszetétele és szerepe a korszerű táplálkozásban. (2004) Megjelent: Proceedings of the 11th Symposium on Analytical and Environmental Problems pp. 237-241
    Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[1369453] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1369453, Kapcsolat: 22246667
Takács-Hájos M. The effect of Mg leaf fertilisation on seed yield and oil composition of safflower - Carthamus tinctorius L.. (2002) Megjelent: EKO-KONFERENCIJA 2002. Safe Food I. pp. 251-256, 1924171
Egyéb konferenciaközlemény/Konferenciaközlemény (Egyéb konferenciaközlemény)/Tudományos[1924171]
  1. Varga L. Zöldségnövények gyógyhatásai (VIII.). (2008) ZÖLDSÉGTERMESZTÉS 1787-2928 39 4 24-25
    Folyóiratcikk[22246698] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246698, Kapcsolat: 22246698
Takácsné Hájos. A céklatermesztésünk növelésének indokai és lehetőségei.. (2002) AGRÁRTUDOMÁNYI KÖZLEMÉNYEK/ACTA AGRARIA DEBRECENIENSIS 1587-1282 9 131-134, 1839210
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1839210]
  1. Varga L. Zöldségnövények gyógyhatásai (VIII.). (2008) Zöldségtermesztés / Vegetable growing 39 4 24-25
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[23734066] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23734066, Kapcsolat: 23734066
Takácsné Hájos M et al. Sáfrányos szeklice (Cathamus tinctorius L.) taxonok gazdasági értékmérő tulajdonságainak és makroelem tartalmának vizsgálata réti öntéstalajon.. (2002) Megjelent: „JUTEKO 2002” Tessedik Sámuel Jubileumi Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Tudományos Napok, Tessedik Sámuel Főiskola ... pp. 369-369, 1927224
Egyéb konferenciaközlemény/Absztrakt / Kivonat (Egyéb konferenciaközlemény)/Tudományos[1927224]
  1. Hegedűs A et al. A japán retek (Raphanus sativus L. var. niger Mill.) elemösszetétele és szerepe a korszerű táplálkozásban. (2004) Megjelent: Proceedings of the 11th Symposium on Analytical and Environmental Problems pp. 237-241
    Könyvrészlet/Konferenciaközlemény (Könyvrészlet)/Tudományos[1369453] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 1369453, Kapcsolat: 22246670
Kiss A. Effect of age and magnesium supply on the free radical and anti-oxidant content of plants.. (2003) ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS 1588-385X 1588-4082 47 1-4 127-130, 1839033
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[1839033]
  1. Youbi Mustapha et al. Effects of artea, a systemic fungicide, on the antioxidant system and the respiratory activity of durum wheat (Triticum durum L.). (2009) AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY 1684-5315 8 17 4128-4130
    Folyóiratcikk[22247339] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22247339, Kapcsolat: 22247339
  2. Kerchev P et al. Influence of extraction techniques and solvents on the antioxidant capacity of plant material. (2008) BIOTECHNOLOGY & BIOTECHNOLOGICAL EQUIPMENT 1310-2818 22 1 556-559
    Folyóiratcikk/Tudományos[22748975] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 22748975, Kapcsolat: 22247336
Takácsné Hájos. Effect of Mg leaf fertilisation on morphological and economic parameters in saffron (Carthamus tinctorius L.).. (2003) MAGNESIUM RESEARCH 0953-1424 16 338-338, 1838894
Folyóiratcikk/Absztrakt / Kivonat (Folyóiratcikk)/Tudományos[1838894]
  1. Slezák K et al. Effect of foliar magnesium fertilisation on leaf and fruit mineral composition of greenhouse grown cucumbers. (2008) Megjelent: 8th International Symposium on Metal Elements in Environment, Medicine and Biology pp. 211-216
    Egyéb konferenciaközlemény[22246695] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246695, Kapcsolat: 22246695
Takácsné Hájos. Színanyag tartalom és a szabadgyökfogó képesség összefüggése a céklánál.. (2003) Megjelent: IX. Növénynemesítési Tudományos Napok pp. 62-62, 1927227
Egyéb konferenciaközlemény/Absztrakt / Kivonat (Egyéb konferenciaközlemény)/Tudományos[1927227]
  1. Veres Zs. Antioxidánsok a mezőgazdaságban. (2004) DEBRECENI AGRÁRTUD KÖZL = ACTA AGRARIA DEBRECENIENSIS 13 195-200
    Folyóiratcikk[22246672] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22246672, Kapcsolat: 22246672
Kiss SA et al. Magnesium-content of Rhizobium nodules in different plants: The importance of magnesium in nitrogen-fixation of nodules. (2004) JOURNAL OF THE AMERICAN COLLEGE OF NUTRITION 0731-5724 1541-1087 23 6 751S-753S, 2061999
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2061999]
  1. Ouled Youssef Ines et al. Functional dissection of magnesium nutrition and use efficiency in common bean. (2021) AGRONOMY JOURNAL 0002-1962 1435-0645 113 1 261-269
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[32344870] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32344870, Kapcsolat: 30603683
  2. Yang Xueling et al. Effects of iron oxide nanoparticles on the mineral composition and growth of soybean (Glycine maxL.) plants. (2020) ACTA PHYSIOLOGIAE PLANTARUM 0137-5881 1861-1664 42 8
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31428678] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31428678, Kapcsolat: 29211847
  3. Egamberdieva Dilfuza et al. Interactive Effects of Nutrients and Bradyrhizobium japonicum on the Growth and Root Architecture of Soybean (Glycine max L.). (2018) FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 1664-302X 9
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27516331] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 27516331, Kapcsolat: 27516331
  4. Khaitov Botir. Effects of Rhizobium inoculation and magnesium application on growth and nodulation of soybean (Glycine max L.). (2018) JOURNAL OF PLANT NUTRITION 0190-4167 1532-4087 41 16 2057-2068
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30552253] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30552253, Kapcsolat: 28009532
  5. Sun Xiao et al. Effects of Magnesium Fertilizer on the Forage Crude Protein Content Depend upon Available Soil Nitrogen. (2018) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 1520-5118 66 8 1743-1750
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27262519] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 27262519, Kapcsolat: 27262519
  6. M Palfi et al. Total polyphenol content and antioxidant activity of wild and cultivated asparagus in Croatia. (2017) POLJOPRIVREDA (OSIJEK) 1330-7142 1848-8080 23 1 56-62
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27039437] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 27039437, Kapcsolat: 29928788
  7. Chen Jihui et al. Magnesium Fertilizer-Induced Increase of Symbiotic Microorganisms Improves Forage Growth and Quality. (2017) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 1520-5118 65 16 3253-3259
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26705960] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26705960, Kapcsolat: 26705960
  8. Lal Rattan. Improving Soil Health and Human Protein Nutrition by Pulses-Based Cropping Systems. (2017) ADVANCES IN AGRONOMY 0065-2113 2213-6789 145 167-204
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27262520] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 27262520, Kapcsolat: 27262520
  9. Le Xuyen H et al. Isolation and characterisation of endophytic actinobacteria and their effect on the early growth and nodulation of lucerne (Medicago sativa L.). (2016) PLANT AND SOIL 0032-079X 1573-5036 405 1-2 13-24
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26207511] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26207511, Kapcsolat: 26207511
  10. Nouairi Issam et al. Cu-tolerant Sinorhizobium meliloti strain is beneficial for growth, Cu accumulation, and mineral uptake of alfalfa plants grown in Cu excess. (2015) ARCHIVES OF AGRONOMY AND SOIL SCIENCE 0365-0340 1476-3567 61 12 1707-1718
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[25321713] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25321713, Kapcsolat: 25321713
  11. Rolo V et al. Shrubs affect soil nutrients availability with contrasting consequences for pasture understory and tree overstory production and nutrient status in Mediterranean grazed open woodlands. (2012) NUTRIENT CYCLING IN AGROECOSYSTEMS 1385-1314 93 1 89-102
    Folyóiratcikk[22425756] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22425756, Kapcsolat: 23085293
  12. Jayaganesh S. Impact of magnesium sulphate on biochemical and quality constituents of black tea. (2010) AMERICAN JOURNAL OF FOOD TECHNOLOGY 1557-4571 1557-458X 5 1 31-39
    Folyóiratcikk[23085294] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23085294, Kapcsolat: 23085294
  13. Venkatesan S. Characterisation of magnesium toxicity, its influence on amino acid synthesis pathway and biochemical parameters of tea. (2010) RESEARCH JOURNAL OF PHYTOCHEMISTRY 1819-3471 2151-6081 4 2 67-77
    Folyóiratcikk[23085295] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23085295, Kapcsolat: 23085295
  14. Yadav SS et al. Soil Nutrient Management. (2009) Megjelent: The Lentil: Botany, Production and Uses pp. 194-212
    Könyvrészlet[23156229] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23156229, Kapcsolat: 23156229
  15. Banyai P et al. Effect of macro- and microelements on genetically transformed Rubia tinctorium cultures. (2009) Megjelent: 3RD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TRACE ELEMENTS IN THE FOOD CHAIN DEFICIENCY OR EXCESS OF TRACE ELEMENTS IN THE ENVIRONMENT AS A ... pp. 287-291
    Egyéb konferenciaközlemény[23156228] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23156228, Kapcsolat: 23156228
2021-10-19 10:24