Terbe I et al. A szükséges tápanyagmennyiség meghatározása: Környezetkímélő tápanyag-gazdálkodás a szabadföldi zöldségtermesztésben. (2004) Megjelent: Környezetkímélő tápanyaggazdálkodás a szabadföldi zöldségtermesztésben pp. 25-41, 1228447
Könyvrészlet/Szaktanulmány (Könyvrészlet)/Tudományos[1228447]
  1. Rudolf Kastori et al. Kalijum u ishrani biljaka - kalijum i povrce-=Potassium in plant nutrition - potassium and vegetables. (2013) ISBN:9788675202813
    Könyv/Szakkönyv (Könyv)/Tudományos[23491660] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23491660, Kapcsolat: 26108747
  2. Debreczeni Béláné. Trágyázási kutatások 1960-1990. (1994) ISBN:9630565811
    Könyv/Szakkönyv (Könyv)/Tudományos[24271656] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24271656, Kapcsolat: 24276245
Francesco Orsini et al. Improved stomatal regulation and ion partitioning boosts salt tolerance in grafted melon.. (2013) FUNCTIONAL PLANT BIOLOGY 1445-4408 1445-4416 40 6 628-636, 2396428
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[2396428]
  1. Hernandez Perez Armando et al. Nitrate/ammonium ratio effect on the growth, yield and foliar anatomy of grafted tomato plants. (2021) HORTICULTURAL SCIENCE 0862-867X 1805-9333 48 2 80-89
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[32345947] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32345947, Kapcsolat: 30605433
  2. Parthasarathi Theivasigamani et al. Grafting of tomato (Solanum lycopersicum L.) onto potato (Solanum tuberosum L.) to improve salinity tolerance. (2021) SCIENTIA HORTICULTURAE 0304-4238 282
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[32345948] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32345948, Kapcsolat: 30605434
  3. Uresti-Porras Jose G. et al. Foliar application of zinc oxide nanoparticles and grafting improves the bell pepper (Capsicum annuum L.) productivity grown in NFT system. (2021) NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA 0255-965X 1842-4309 49 2
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[32345946] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32345946, Kapcsolat: 30605432
  4. Chen Shengxian et al. Roots play a key role in drought-tolerance of poplars as suggested by reciprocal grafting between male and female clones. (2020) PLANT PHYSIOLOGY AND BIOCHEMISTRY 0981-9428 1873-2690 153 81-91
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31489717] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31489717, Kapcsolat: 29239097
  5. Ozbek Omer et al. WATER-YIELD RELATIONSHIP IN GRAFTED MELON. (2019) SCIENTIFIC PAPERS SERIES B HORTICULTURE 2285-5653 2286-1580 63 2 135-140
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31103190] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31103190, Kapcsolat: 28707252
  6. Ekincialp A.. THE DIFFERENCES AMONG MELON GENOTYPES AND VARIETIES UNDER SALT STRESS BASED ON CERTAIN MORPHOLOGICAL AND PHYSIOLOGICAL PROPERTIES - MIXTURE MODELING AND PRINCIPAL COMPONENT ANALYSIS (PCA). (2019) APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH 1589-1623 1785-0037 17 2 2965-2981
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31103193] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31103193, Kapcsolat: 28707257
  7. Lopez-Serrano Lidia et al. Pepper Rootstock and Scion Physiological Responses Under Drought Stress. (2019) FRONTIERS IN PLANT SCIENCE 1664-462X 10
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30560649] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30560649, Kapcsolat: 28022321
  8. Xanthopoulou Aliki et al. I (TM) ntra-species grafting induces epigenetic and metabolic changes accompanied by alterations in fruit size and shape of Cucurbita pepo L.. (2019) PLANT GROWTH REGULATION 0167-6903 1573-5087 87 1 93-108
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30518263] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30518263, Kapcsolat: 28022320
  9. Tran Dan Q. et al. Ion accumulation and expression of ion homeostasis-related genes associated with halophilism, NaCl-promoted growth in a halophyte Mesembryanthemum crystallinum L.. (2019) PLANT PRODUCTION SCIENCE 1343-943X 1349-1008
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31103192] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31103192, Kapcsolat: 28707255
  10. Kyriacou Marios C et al. Vegetable Grafting: The Implications of a Growing Agronomic Imperative for Vegetable Fruit Quality and Nutritive Value. (2017) FRONTIERS IN PLANT SCIENCE 1664-462X 8
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26705931] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26705931, Kapcsolat: 26705931
  11. Neocleous Damianos et al. Simulating NaCl accumulation in a closed hydroponic crop of zucchini: Impact on macronutrient uptake, growth, yield, and photosynthesis. (2017) JOURNAL OF PLANT NUTRITION AND SOIL SCIENCE 1436-8730 1522-2624 180 3 283-293
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26705930] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26705930, Kapcsolat: 26705930
  12. Neocleous Damianos et al. Physiological, nutritional and growth responses of melon (Cucumis melo L.) to a gradual salinity built-up in recirculating nutrient solution. (2017) JOURNAL OF PLANT NUTRITION 0190-4167 1532-4087 40 15 2168-2180
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27262471] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 27262471, Kapcsolat: 27262471
  13. Penella Consuelo et al. Grafting pepper onto tolerant rootstocks: An environmental-friendly technique overcome water and salt stress. (2017) SCIENTIA HORTICULTURAE 0304-4238 226 33-41
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27262467] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 27262467, Kapcsolat: 27262467
  14. Penella C et al. Chlorophyll fluorescence imaging can reflect development of vascular connection in grafting union in some Solanaceae species. (2017) PHOTOSYNTHETICA 0300-3604 1573-9058 55 4 671-678
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27262470] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 27262470, Kapcsolat: 27262470
  15. Soteriou Georgios A et al. Biochemical and histological contributions to textural changes in watermelon fruit modulated by grafting. (2017) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 237 133-140
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[27262468] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 27262468, Kapcsolat: 27262468
  16. Penella Consuelo et al. Salt-tolerant rootstock increases yield of pepper under salinity through maintenance of photosynthetic performance and sinks strength. (2016) JOURNAL OF PLANT PHYSIOLOGY 0176-1617 193 1-11
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26016277] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 26016277, Kapcsolat: 26108957
  17. Neocleous D et al. NaCl accumulation and macronutrient uptake by a melon crop in a closed hydroponic system in relation to water uptake. (2016) AGRICULTURAL WATER MANAGEMENT 0378-3774 165 22-32
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26108959] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26108959, Kapcsolat: 26108959
  18. Penella C et al. Some rootstocks improve pepper tolerance to mild salinity through ionic regulation. (2015) PLANT SCIENCE 0168-9452 230 12-22
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26108960] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26108960, Kapcsolat: 26108960
  19. Liu Min et al. Sodium extrusion associated with enhanced expression of SOS1 underlies different salt tolerance between Medicago falcata and Medicago truncatula seedlings. (2015) ENVIRONMENTAL AND EXPERIMENTAL BOTANY 0098-8472 110 46-55
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[24795718] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24795718, Kapcsolat: 26108961
  20. Dhillon NPS et al. Snapmelon (Cucumis melo L. Momordica group), an indigenous cucurbit from India with immense value for melon breeding. (2015) ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 0567-7572 1102 99-108
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26108962] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26108962, Kapcsolat: 26108962
  21. Avramidou E et al. Global DNA methylation changes in Cucurbitaceae inter-species grafting. (2015) CROP BREEDING AND APPLIED BIOTECHNOLOGY 1518-7853 1984-7033 15 2 112-116
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26108963] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26108963, Kapcsolat: 26108963
  22. Koutoua A. Functional variation of potassium, sodium and chloride ions in selected salttolerant-calli from durum wheat (Triticum durum Desf.) mature embryo. (2015) JOURNAL OF MATERIALS AND ENVIRONMENTAL SCIENCE 2028-2508 6 5 1285-1291
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[26108965] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26108965, Kapcsolat: 26108965
Viktória Bőhm et al. Salinity tolerance of grafted watermelon seedlings. (2017) ACTA BIOLOGICA HUNGARICA (1983-2018) 0236-5383 1588-256X 68 4 412-427, 3326137
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[3326137]
  1. Fullana-Pericas Mateu et al. The influence of grafting on crops' photosynthetic performance. (2020) PLANT SCIENCE 0168-9452 295
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31520404] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31520404, Kapcsolat: 29304230
Fekete D. et al. Sensory evaluation and electronic tongue for sensing grafted and non-grafted watermelon taste attributes. (2018) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 47 4 487-494, 30449770
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30449770]
  1. Lendvay Marton. Watermelon production as the driver of community resilience: More-than-human agency and the transforming rural assemblage. (2021) JOURNAL OF RURAL STUDIES 0743-0167 1873-1392 86 376-385
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[32272525] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32272525, Kapcsolat: 30618109
  2. Balkis Aouadi et al. Historical Evolution and Food Control Achievements of Near Infrared Spectroscopy, Electronic Nose, and Electronic Tongue—Critical Overview. (2020) SENSORS 1424-8220 1424-8220 20 19
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31609595] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31609595, Kapcsolat: 29724353
  3. Liu Jingjing et al. Fuzzy Evaluation Output of Taste Information for Liquor Using Electronic Tongue Based on Cloud Model. (2020) SENSORS 1424-8220 1424-8220 20 3 p. 686
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31361682] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31361682, Kapcsolat: 29308816
Attila OMBÓDI et al. Effects of Mycorrhiza Inoculation and Grafting for Sweet Pepper (Capsicum annuum L.) Crop Under Low-Tech Greenhouse Conditions. (2019) NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA 0255-965X 1842-4309 47 4 1238-1245, 30938686
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30938686]
  1. Chiomento J L et al. Performance of the root system of tomato plants inoculated with arbuscular mycorrhizal fungi and submitted to the grafting technique. (2020) Comunicata Scientiae 2176-9079 2177-5133 11 p. e3426
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31792480] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31792480, Kapcsolat: 29753013
  2. Bonini Paolo et al. A Microbial-Based Biostimulant Enhances Sweet Pepper Performance by Metabolic Reprogramming of Phytohormone Profile and Secondary Metabolism. (2020) FRONTIERS IN PLANT SCIENCE 1664-462X 11 1-13
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31659337] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31659337, Kapcsolat: 29527479
Dzsenifer Németh et al. Standard Analytical Methods, Sensory Evaluation, NIRS and Electronic Tongue for Sensing Taste Attributes of Different Melon Varieties. (2019) SENSORS 1424-8220 1424-8220 19 22, 30996214
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30996214]
  1. Salgado Pablo R. et al. Recent Developments in Smart Food Packaging Focused on Biobased and Biodegradable Polymers. (2021) Frontiers in Sustainable Food Systems 2571-581X 5
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[32313476] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32313476, Kapcsolat: 30550355
  2. Galvan Diego et al. E-sensing and nanoscale-sensing devices associated with data processing algorithms applied to food quality control: a systematic review. (2021) CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 1040-8398 1549-7852
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[32313477] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32313477, Kapcsolat: 30550357
  3. Bwambok D.K. et al. Qcm sensor arrays, electroanalytical techniques and nir spectroscopy coupled to multivariate analysis for quality assessment of food products, raw materials, ingredients and foodborne pathogen detection: Challenges and breakthroughs†. (2020) SENSORS 1424-8220 1424-8220 20 23 1-42
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31859124] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31859124, Kapcsolat: 29813767
  4. Stuppner Stefan et al. Near-Infrared Spectroscopy as a Rapid Screening Method for the Determination of Total Anthocyanin Content in Sambucus Fructus. (2020) SENSORS 1424-8220 1424-8220 20 17 p. 4983
    Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31566537] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31566537, Kapcsolat: 29729399
Szegő Anita et al. Diverse responsiveness of dehydrin genes to abscisic acid and water stress treatments in cucumber F1 cultivar hybrids. (2019) JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE & BIOTECHNOLOGY 1462-0316 2380-4084 94 6 726-734, 30776210
Folyóiratcikk/Szakcikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[30776210]
  1. Saruhan Güler N. et al. Dehydrins: An overview of current approaches and advancement. (2020) TURKISH JOURNAL OF BOTANY 1300-008X 1303-6106 44 5 481-492
    Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk)/Tudományos[31641713] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31641713, Kapcsolat: 29725244
2021-10-26 22:18