BALO B et al. Studies on the effect of chilling on the photosynthesis of grape vine.. (1986) VITIS 0042-7500 0042-7500 25 1-7, 1902463
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[1902463]
  1. Garab G.. OBITUARY Laszlo Mustardy (1945-2022). (2022) PHOTOSYNTHETICA 0300-3604 1573-9058
    Personalia, alkalmi megemlékezés (Folyóiratcikk) | Tudományos[32917593] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32917593, Kapcsolat: 31503461
  2. Fourment Mercedes et al. Local Perceptions, Vulnerability and Adaptive Responses to Climate Change and Variability in a Winegrowing Region in Uruguay. (2020) ENVIRONMENTAL MANAGEMENT 0364-152X
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31466294] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31466294, Kapcsolat: 29199240
  3. Keller Markus. THE SCIENCE OF GRAPEVINES: ANATOMY AND PHYSIOLOGY Preface. (2010) Megjelent: SCIENCE OF GRAPEVINES: ANATOMY AND PHYSIOLOGY pp. IX-+
    Könyvfejezet (Könyvrészlet) | Tudományos[23349183] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 23349183, Kapcsolat: 23349183
  4. Gustafsson JG et al. Potential for extending Scandinavian wine cultivation. (2005) ACTA AGR SCAND SECT B-SOIL PL 55 2 82-97
    Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[22077434] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 22077434, Kapcsolat: 22077434
  5. Eris A et al. Stomatal density in various Turkish grape cultivars. (1990) VITIS 0042-7500 0042-7500 1990 SI 382-389
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[22652585] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 22652585, Kapcsolat: 22652585
BALO B et al. Effects of chilling on photosynthesis of grapevine leaves.. (1991) PHOTOSYNTHETICA 0300-3604 1573-9058 25 227-230, 1904592
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[1904592]
  1. Sawicki Melodie et al. Grapevine responses to low temperatures. (2015) Megjelent: Grapevine in a Changing Environment pp. 258-278
    Könyvfejezet (Könyvrészlet) | Tudományos[30878850] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 30878850, Kapcsolat: 28392207
  2. Sawicki M et al. Adaptation of Grapevine Flowers to Cold Involves Different Mechanisms Depending on Stress Intensity. (2012) PLOS ONE 1932-6203 7 10
    Folyóiratcikk | Tudományos[23290837] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 23290837, Kapcsolat: 23290837
  3. Gornik Krzysztof et al. THE EFFECT OF CHITOSAN ON ROOTING OF GRAPEVINE CUTTINGS AND ON SUBSEQUENT PLANT GROWTH UNDER DROUGHT AND TEMPERATURE STRESS. (2008) JOURNAL OF FRUIT AND ORNAMENTAL PLANT RESEARCH 1231-0948 16 333-343
    Folyóiratcikk | Tudományos[23349186] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 23349186, Kapcsolat: 23349186
  4. Flexas J et al. Analysis of the Relative Increase in Photosynthetic O-2 Uptake When Photosynthesis in Grapevine Leaves Is Inhibited Following Low Night Temperatures and/or Water- Stress.. (1999) PLANT PHYSIOLOGY 0032-0889 1532-2548 121 675-684
    Folyóiratcikk | Tudományos[22103131] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 22103131, Kapcsolat: 22103131
BALO B et al. Damage of grapevine leaf photosynthesis by UV-B (280-320 nm) radiation in two cultures of Vitis vinifera. (1998) Megjelent: Photosynthesis: Mechanisms and Effects pp. 2389-2392, 1912289
Konferenciaközlemény (Könyvrészlet) | Tudományos[1912289]
  1. Majer P et al. Developmental stage is an important factor that determines the antioxidant responses of young and old grapevine leaves under UV irradiation in a green-house.. (2012) PLANT PHYSIOLOGY AND BIOCHEMISTRY 0981-9428 1873-2690 50 1 15-23
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[1922023] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 1922023, Kapcsolat: 24095365
Schultz H. R. et al. Is grape composition affected by current levels of UV-B radiation?. (1998) VITIS 0042-7500 0042-7500 37 4 191-192, 2257928
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[2257928]
  1. Santin Marco et al. The outer influences the inner: Postharvest UV-B irradiation modulates peach flesh metabolome although shielded by the skin. (2021) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 1873-7072 338 p. 127782
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31598877] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31598877, Kapcsolat: 30586462
  2. Strack Timo et al. Implication of Row Orientation Changes on Fruit Parameters of Vitis vinifera L. cv. Riesling in Steep Slope Vineyards. (2021) FOODS 2304-8158 2304-8158 10 11
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32988416] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32988416, Kapcsolat: 31532391
  3. Asproudi Andriani et al. Bunch Microclimate Affects Carotenoids Evolution in cv. Nebbiolo (V. vinifera L.). (2020) APPLIED SCIENCES-BASEL 2076-3417 10 11
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31482381] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31482381, Kapcsolat: 29226251
  4. Meng Nan et al. Effects of simple rain-shelter cultivation on fatty acid and amino acid accumulation in "Chardonnay' grape berries. (2018) JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 0022-5142 1097-0010 98 3 1222-1231
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[27293308] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 27293308, Kapcsolat: 27293308
  5. Hunter Jacobus J et al. Chemical composition and sensory properties of non-wooded and wooded Shiraz (Vitis vinifera L.) wine as affected by vineyard row orientation and grape ripeness level. (2018) JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 0022-5142 1097-0010 98 7 2689-2704
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[27545140] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 27545140, Kapcsolat: 27545140
  6. Reshef Noam et al. Sunlight modulates fruit metabolic profile and shapes the spatial pattern of compound accumulation within the grape cluster. (2017) FRONTIERS IN PLANT SCIENCE 1664-462X 1664-462X 8 70 p. in press
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[26515432] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26515432, Kapcsolat: 26515432
  7. van Leeuwen Cornelis et al. Modified grape composition under climate change conditions requires adaptations in the vineyard. (2017) OENO ONE 2494-1271 51 2 147-154
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[26903679] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26903679, Kapcsolat: 26903679
  8. Gregan Scott M et al. Methoxypyrazine Accumulation and O-Methyltransferase Gene Expression in Sauvignon blanc Grapes: The Role of Leaf Removal, Light Exposure, and Berry Development.. (2016) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 1520-5118 64 11 2200-2208
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25711841] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25711841, Kapcsolat: 25711841
  9. Friedel M et al. Influence of berry diameter and colour on some determinants of wine composition of Vitis vinifera L. cv. Riesling. (2016) AUSTRALIAN JOURNAL OF GRAPE AND WINE RESEARCH 1322-7130 1755-0238 22 2 215-225
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[26194517] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26194517, Kapcsolat: 26194517
  10. Joubert Chandre et al. Field-Grown Grapevine Berries Use Carotenoids and the Associated Xanthophyll Cycles to Acclimate to UV Exposure Differentially in High and Low Light (Shade) Conditions. (2016) FRONTIERS IN PLANT SCIENCE 1664-462X 1664-462X 7
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[26016198] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26016198, Kapcsolat: 26004514
  11. Chitwood Daniel H et al. Climate and Developmental Plasticity: Interannual Variability in Grapevine Leaf Morphology. (2016) PLANT PHYSIOLOGY 0032-0889 1532-2548 170 3 1480-1491
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[26004515] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26004515, Kapcsolat: 26004515
  12. Tian B et al. Influence of ultraviolet exclusion and of powdery mildew infection on Sauvignon Blanc grape composition and on extraction of pathogenesis-related proteins into juice. (2015) AUSTRALIAN JOURNAL OF GRAPE AND WINE RESEARCH 1322-7130 1755-0238 21 3 417-424
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25711842] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25711842, Kapcsolat: 25711842
  13. Friedel M et al. Impact of light exposure on fruit composition of white 'Riesling' grape berries (Vitis vinifera L.). (2015) VITIS 0042-7500 0042-7500 54 3 107-116
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25711846] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25711846, Kapcsolat: 25711846
  14. Liu Linlin et al. From UVR8 to flavonol synthase: UV-B-induced gene expression in Sauvignon blanc grape berry. (2015) PLANT CELL AND ENVIRONMENT 0140-7791 1365-3040 38 5 905-919
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25711844] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25711844, Kapcsolat: 25711844
  15. Song Jianqiang et al. Effect of grape bunch sunlight exposure and UV radiation on phenolics and volatile composition of Vitis vinifera L. cv. Pinot noir wine. (2015) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 1873-7072 173 424-431
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25711845] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25711845, Kapcsolat: 25711845
  16. Liu Di et al. Attenuated UV Radiation Alters Volatile Profile in Cabernet Sauvignon Grapes under Field Conditions. (2015) MOLECULES 1420-3049 20 9 16946-16969
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25711843] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25711843, Kapcsolat: 25711843
  17. Martinez-Luescher J et al. Ultraviolet-B radiation modifies the quantitative and qualitative profile of flavonoids and amino acids in grape berries. (2014) PHYTOCHEMISTRY 0031-9422 1873-3700 102 106-114
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25711847] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25711847, Kapcsolat: 25711847
  18. Chitwood Daniel H et al. A Modern Ampelography: A Genetic Basis for Leaf Shape and Venation Patterning in Grape. (2014) PLANT PHYSIOLOGY 0032-0889 1532-2548 164 1 259-272
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25711848] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25711848, Kapcsolat: 25711848
  19. Gregan S M et al. Effects of solar ultraviolet radiation and canopy manipulation on the biochemical composition of Sauvignon Blanc grapes. (2012) AUSTRALIAN JOURNAL OF GRAPE AND WINE RESEARCH 1322-7130 1755-0238 18 2 227-238
    Folyóiratcikk[23349168] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23349168, Kapcsolat: 23349168
  20. de Orduna Ramon Mira. Climate change associated effects on grape and wine quality and production. (2010) FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 0963-9969 1873-7145 43 7 1844-1855
    Folyóiratcikk[23349169] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23349169, Kapcsolat: 23349169
  21. Redon Marian et al. Effect of lipid supplementation upon Saccharomyces cerevisiae lipid composition and fermentation performance at low temperature. (2009) EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 1438-2377 1438-2385 228 5 833-840
    Folyóiratcikk[23349170] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23349170, Kapcsolat: 23349170
  22. Grifoni D et al. Row orientation effect on UV-B, UV-A and PAR solar irradiation components in vineyards at Tuscany, Italy. (2008) INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOMETEOROLOGY 0020-7128 1432-1254 52 8 755-763
    Folyóiratcikk[23349171] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23349171, Kapcsolat: 23349171
  23. Steel C et al. Effect of climate on vine and bunch characteristics: Bunch rot disease susceptibility. (2008) ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 0567-7572 785 253-262
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[23349172] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23349172, Kapcsolat: 23349172
  24. Lee Sang-Hwa et al. Vine microclimate and norisoprenoid concentration in cabernet sauvignon grapes and wines. (2007) AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE 0002-9254 1943-7749 58 3 291-301
    Folyóiratcikk[23349173] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23349173, Kapcsolat: 23349173
  25. Bindon Keren A et al. Influence of plant water status on the production of C-13-norisoprenoid precursors in Vitis vinifera L. Cv. Cabernet Sauvignon grape berries. (2007) JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 0021-8561 1520-5118 55 11 4493-4500
    Folyóiratcikk[23349174] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23349174, Kapcsolat: 23349174
  26. Linsenmeier A W et al. Changes in norisoprenoid levels with long-term nitrogen fertilisation in different vintages of Vitis vinifera var. riesling wines. (2007) SOUTH AFRICAN JOURNAL FOR ENOLOGY AND VITICULTURE 0253-939X 2224-7904 28 1 17-24
    Folyóiratcikk[23349175] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23349175, Kapcsolat: 23349175
  27. Keller M et al. Does UV radiation affect winegrape composition?. (2004) ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 0567-7572 640 TORONTO 313-319
    Konferenciaközlemény (Folyóiratcikk) | Tudományos[25711850] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25711850, Kapcsolat: 25711850
  28. Steel CC et al. Influence of UV-B irradiation on the carotenoid content of Vitis vinifera tissues. (2000) BIOCHEMICAL SOCIETY TRANSACTIONS 0300-5127 1470-8752 28 883-885
    Folyóiratcikk[23349177] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23349177, Kapcsolat: 23349177
  29. During H. Photoprotection in leaves of grapevines: Responses of the xanthophyll cycle to alterations of light intensity. (1999) VITIS 0042-7500 0042-7500 38 1 21-24
    Folyóiratcikk[23349178] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23349178, Kapcsolat: 23349178
M. Maciejewska et al. Wine differentiation of vineyard management regimes. (2006) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 35 4 373-385, 2262851
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[2262851]
  1. Sagi-Kiss V et al. DEVELOPMENT OF A SPME-GC-MS METHOD FOR SPOILAGE DETECTION IN CASE OF PLUMS INOCULATED WITH PENICILLIUM EXPANSUM. (2011) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 40 1 188-197
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[3012170] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 3012170, Kapcsolat: 23349191
Kós BP et al. The role of ferritin in enhancing the stress tolerance of grapevine. (2008) ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS 1588-385X 1588-4082 52 1 41-43, 1314981
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[1314981]
  1. Lee Ju Hyoung et al. Differential Expression of Genes in Response to Temperature Conditions Selected by Transcriptome Analysis of Grapevine Leaves. (2019) KOREAN JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE & TECHNOLOGY 1226-8763 31 437-447
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32613232] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32613232, Kapcsolat: 31009202
  2. Carbonell-Bejerano Pablo et al. Exploiting Vitis genetic diversity to manage with stress. (2015) Megjelent: Grapevine in a Changing Environment pp. 347-380
    Könyvrészlet | Tudományos[26278752] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26278752, Kapcsolat: 26278752
  3. Rajabbeigi Elham et al. Physiologic responses of suspension-cultured parsley cells to static magnetic field. (2013) Iranian Journal of Plant Biology 2008-8264 5 15 59-68
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32613205] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32613205, Kapcsolat: 31009153
  4. Fujita Keiko. Genetic engineering in grapevines: technical problems solving. (2011) Megjelent: MECHANISM AND ACTION OF PHYTOCONSTITUENTS pp. 333-349
    Könyvfejezet (Könyvrészlet) | Tudományos[23349194] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23349194, Kapcsolat: 23349194
Zsófi Zs et al. The effect of progressive drought on water relations and photosynthetic performance of two grapevine cultivars (Vitis vinifera L.). (2008) ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS 1588-385X 1588-4082 52 321-322, 2459364
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[2459364]
  1. Salgado-Pirata M. et al. THE EFFECT OF CLIMATE ON VEGETATION VIGOUR AND WINE QUALITY OF ARAGONÊS (syn. TEMPRANILLO) VINE VARIETY. (2019) EPH - International Journal of Agriculture and Environmental Research 2208-2158 5 3 164-177
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32717460] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32717460, Kapcsolat: 31164129
  2. Sirnik Igor. Spatial-temporal analysis of climate change impact on viticultural regions Valencia DO and Goriška Brda. (2019)
    PhD (Disszertáció) | Tudományos[32718588] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32718588, Kapcsolat: 31164110
  3. Sirnik Igor et al. Viticulture under climate change impact: future climate and irrigation modelling. (2018) E3S WEB OF CONFERENCES 2267-1242 50 p. 01041
    Konferenciaközlemény (Folyóiratcikk) | Tudományos[30410667] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 30410667, Kapcsolat: 27827744
  4. Mairata Pons Andreu. Evaluación de caracteres relacionados con la Eficiencia en el uso del agua para la identificación de genotipos de alta eficiencia en vid. (2018)
    Külföldi fokozat (nem PhD) (Disszertáció) | Tudományos[30410636] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 30410636, Kapcsolat: 27827697
  5. Shiping Wang et al. Effect of different irrigation thresholds on tree growth and fruit quality in'Kyoho'grape. (2018) JOURNAL OF FRUIT SCIENCE 1009-9980 35 1 46-55
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30419291] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 30419291, Kapcsolat: 27841105
  6. Smrke Tina et al. Deficitni princip namakanja vinske trte (Vitis vinifera L.) –pregled dosedanjih izkušenj in izhodišča za Slovenijo. (2018) ACTA AGRICULTURAE SLOVENICA 1581-9175 1854-1941 111 3 699-714
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30410646] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 30410646, Kapcsolat: 27827712
  7. Aparicio Fernández. Uso de medidas espectrales para la caracterización del viñedo. (2015)
    Külföldi fokozat (nem PhD) (Disszertáció) | Tudományos[25064071] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25064071, Kapcsolat: 25064071
  8. A Afzal et al. Water deficit-induced regulation of growth, gas exchange, chlorophyll fluorescence, inorganic nutrient accumulation and antioxidative defense mechanism in mungbean [Vigna radiata (L.)Wilczek]. (2014) JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY-ANGEWANDTE BOTANIK 1613-9216 1439-040X 87 147-156
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25064047] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25064047, Kapcsolat: 25064047
  9. Eleonora Rolli et al. Improved plant resistance to drought is promoted by the root-associated microbiome as a water stress-dependent trait. (2014) ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY 1462-2912 1462-2920 - p. -
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25064027] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25064027, Kapcsolat: 25064027
  10. Li Y. Research advance and prospect of regulated deficit irrigation on grapevines. (2013) Agricultural Research in the Arid Areas 1000-7601 3 1
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[23461637] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23461637, Kapcsolat: 23461637
  11. Liya Shan Zhao et al. Current Status and Prospects of Research on Regulated Deficit Irrigation Techniques for Grapes. (2013) GANHAN DIQU NONGYE YANJIU / AGRICULTURAL RESEARCH IN THE ARID AREAS 1000-7601 & & &-&
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32718674] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32718674, Kapcsolat: 31164187
  12. Chaves MM et al. Grapevine under deficit irrigation: hints from physiological and molecular data. (2010) ANNALS OF BOTANY 0305-7364 1095-8290 105 5 661-676
    Folyóiratcikk[21198789] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21198789, Kapcsolat: 23461614
Váradi Gy. GFLV (Grapevine Fanleaf Virus) induced injury in vine leaves. (2009) Megjelent: COST 858 Workshop: Grape diseases, cost of phytochemicals and alternative strategies. p. 18, 2468517
Absztrakt / Kivonat (Egyéb konferenciaközlemény) | Tudományos[2468517]
  1. Australian Government. Draft non - regulated analysis of existing policy for Californian table grapes to Western Australia. (2013)
    Kutatási adat | Tudományos[25064121] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 25064121, Kapcsolat: 25064121
  2. Sgherri C et al. Antioxidative responses in Vitis vinifera infected by grapevine fanleaf virus. (2013) JOURNAL OF PLANT PHYSIOLOGY 0176-1617 1618-1328 170 2 121-128
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[24496640] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24496640, Kapcsolat: 24496640
Zok A et al. Towards the production of stress tolerant grapevine cultivars. (2009) ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 0567-7572 839 651-657, 1314910
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[1314910]
  1. Gambino G et al. Genetic transformation of fruit trees: current status and remaining challenges. (2012) TRANSGENIC RESEARCH 0962-8819 1573-9368 21 6 1163-1181
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[23011645] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23011645, Kapcsolat: 23011645
  2. Soneji JR et al. Vitis. (2011) Megjelent: WILD CROP RELATIVES: GENOMIC AND BREEDING RESOURCES: TEMPERATE FRUITS pp. 223-239
    Könyvfejezet (Könyvrészlet) | Tudományos[22831937] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22831937, Kapcsolat: 23011646
Zsofi Z et al. Heat acclimation of grapevine leaf photosynthesis: mezo- and macroclimatic aspects. (2009) FUNCTIONAL PLANT BIOLOGY 1445-4408 1445-4416 36 4 310-322, 1280128
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[1280128]
  1. Greer Dennis H.. Leaf temperature and CO2 effects on photosynthetic CO2 assimilation and chlorophyll a fluorescence light responses during mid-ripening of Vitis vinifera cv. Shiraz grapevines grown in outdoor conditions. (2022) FUNCTIONAL PLANT BIOLOGY 1445-4408 1445-4416 49 7 659-671
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32949201] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32949201, Kapcsolat: 31469567
  2. Perez Timothy M. et al. Weak phylogenetic and climatic signals in plant heat tolerance. (2021) JOURNAL OF BIOGEOGRAPHY 0305-0270 1365-2699 48 1 91-100
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31727343] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31727343, Kapcsolat: 29685084
  3. Lee Ju Hyoung et al. Heat shock transcriptional factor genes (VfHSFs) of Vitis flexuosa respond differentially to high temperature in grapevines. (2021) HORTICULTURE ENVIRONMENT AND BIOTECHNOLOGY 2211-3452 2211-3460 62 87-97
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31756456] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31756456, Kapcsolat: 29685083
  4. Greer Dennis H. et al. Does water stress exacerbate the impacts of heat stress on berry development of Vitis vinifera cv. Semillon vines grown in controlled environment conditions?. (2021) NEW ZEALAND JOURNAL OF CROP AND HORTICULTURAL SCIENCE 0114-0671 1175-8783
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32306679] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32306679, Kapcsolat: 30540786
  5. Brunori Elena et al. UsingUAV-based remote sensing to assess grapevine canopy damage due to fire smoke. (2020) JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 0022-5142 1097-0010 100 12 4531-4539
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31439031] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31439031, Kapcsolat: 29156311
  6. Greer Dennis H.. Changes in the temperature-dependency of the photosynthetic response to chloroplast CO2 concentrations of outdoor-grown Vitis vinifera cv. Shiraz vines with a mid-season crop removal. (2020) ENVIRONMENTAL AND EXPERIMENTAL BOTANY 0098-8472 169
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31103579] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31103579, Kapcsolat: 28708072
  7. Greer Dennis H.. Stomatal and non-stomatal limitations at different leaf temperatures to the photosynthetic process during the post-harvest period for Vitis vinifera cv. Chardonnay vines.. (2019) NEW ZEALAND JOURNAL OF CROP AND HORTICULTURAL SCIENCE 0114-0671 1175-8783
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31103581] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31103581, Kapcsolat: 28708076
  8. Greer Dennis H.. Modelling the seasonal changes in the gas exchange response to CO2 in relation to short-term leaf temperature changes in Vitis vinifera cv. Shiraz grapevines grown in outdoor conditions. (2019) PLANT PHYSIOLOGY AND BIOCHEMISTRY 0981-9428 1873-2690 142 372-383
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31103580] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31103580, Kapcsolat: 28708074
  9. Yasin Gayretli et al. Changes in Certain Agronomic Characteristics of Table Grape Cultivar Alphonse Lavallee’ in Response to Water Deficit under the Different Rootstock Effect. (2019) International Journal of Sustainable Agricultural Research 2313-0393 2312-6477 6 2 110-116
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32692704] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32692704, Kapcsolat: 31127355
  10. Kizildeniz T et al. Simulating the impact of climate change (elevated CO2 and temperature, and water deficit) on the growth of red and white Tempranillo grapevine in three consecutive growing seasons (2013-2015). (2018) AGRICULTURAL WATER MANAGEMENT 0378-3774 1873-2283 202 220-230
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[27516378] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 27516378, Kapcsolat: 27516378
  11. Greer Dennis H. Modelling seasonal changes in the temperature-dependency of CO2 photosynthetic responses in two Vitis vinifera cultivars. (2018) FUNCTIONAL PLANT BIOLOGY 1445-4408 1445-4416 45 3 315-327
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[27262616] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 27262616, Kapcsolat: 27262616
  12. Hasanalieva Gultakin. Comparison of antioxidant activity and concentrations in organically and conventionally produced grapes, grape juice and wine : results from meta-analyses, farm and retail surveys. (2018)
    PhD (Disszertáció) | Tudományos[32692491] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32692491, Kapcsolat: 31127114
  13. Greer Dennis H.. Canopy Growth and Development Processes in Apples and Grapevines. (2018) Megjelent: Horticultural Reviews pp. 313-369
    Szaktanulmány (Könyvrészlet) | Tudományos[30419299] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 30419299, Kapcsolat: 27841107
  14. A. Sabir et al. Variable Response of Leaf Temperature , Tissue Density and Greenness of ‘ Michele Palieri ’ ( Vitis vinifera L . ) Grapevines to Water Stress under Different Rootstock Effects. (2017) Selcuk journal of agriculture and food sciences 2458-8377 31 3 52-57
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32692365] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32692365, Kapcsolat: 31126971
  15. Mohammad Javad Karami et al. Study on physiological responses and adaptation of some grapevine cultivars against sever heat stress condition in south of Fars province. (2017) Iranian Journal of Horticultural Sciences (IRANIAN JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES) 2008-482X 48 1 161-174
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32692622] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32692622, Kapcsolat: 31127261
  16. Bauweraerts I. The interactive effects of heat wave regimes, elevated CO₂ concentration, and drought on tree physiology and growth. (2015)
    PhD (Disszertáció) | Tudományos[32692445] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32692445, Kapcsolat: 31127064
  17. Greer Dennis Henry. Seasonal changes in the photosynthetic response to CO2 and temperature in apple (Malus domestica cv. 'Red Gala') leaves during a growing season with a high temperature event. (2015) FUNCTIONAL PLANT BIOLOGY 1445-4408 1445-4416 42 3 309-324
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[24497029] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24497029, Kapcsolat: 24497029
  18. Dinis L T et al. Physiological and biochemical responses of Semillon and Muscat Blanc à Petits Grains winegrapes grown under Mediterranean climate. (2014) SCIENTIA HORTICULTURAE 0304-4238 1879-1018 175 128-138
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[24496916] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24496916, Kapcsolat: 24496916
  19. Webb I Darbyshire. Climate change: Horticulture. (2014) Megjelent: Encyclopedia of Agriculture and Food Systems pp. 266-283
    Könyvfejezet (Könyvrészlet) | Tudományos[26130679] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26130679, Kapcsolat: 26130679
  20. Bauweraerts I et al. Acclimation effects of heat waves and elevated [CO2] on gas exchange and chlorophyll fluorescence of northern red oak (Quercus rubra L.) seedlings. (2014) PLANT ECOLOGY 1385-0237 1573-5052 215 7 733-746
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[24496993] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24496993, Kapcsolat: 24496993
  21. Salazar-Parra C et al. Photosynthetic response of Tempranillo grapevine to climate change scenarios. (2012) ANNALS OF APPLIED BIOLOGY 0003-4746 1744-7348 161 3 277-292
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[23349136] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23349136, Kapcsolat: 23349136
  22. Greer DH et al. Modelling photosynthetic responses to temperature of grapevine (Vitis vinifera cv. Semillon) leaves on vines grown in a hot climate. (2012) PLANT CELL AND ENVIRONMENT 0140-7791 1365-3040 35 p. 3
    Folyóiratcikk[22411984] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22411984, Kapcsolat: 22411984
  23. Tarara JM et al. Net carbon exchange in grapevine canopies responds rapidly to timing and extent of regulated deficit irrigation. (2011) FUNCTIONAL PLANT BIOLOGY 1445-4408 1445-4416 38 5 386-400
    Folyóiratcikk[21846283] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21846283, Kapcsolat: 21846283
  24. M Keller. The science of grapevines: Anatomy and physiology. (2010) ISBN:9780123748812
    Könyv[22425693] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22425693, Kapcsolat: 22425693
  25. Wang et al. Salicylic acid alleviates decreases in photosynthesis under heat stress and accelerates recovery in grapevine leaves. (2010) BMC PLANT BIOLOGY 1471-2229 1471-2229 10 p. 34
    Folyóiratcikk[22416788] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22416788, Kapcsolat: 22416788
  26. L Webb. Managing Grapevines through Severe Heat: A Survey of Growers after the 2009 Summer Heatwave in South-eastern Australia. (2010) JOURNAL OF WINE R 21 2-3 147-165
    Folyóiratcikk[22424477] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22424477, Kapcsolat: 22424477
  27. Webb L et al. Managing extreme heat in the vineyard: some lessons from the 2009 summer heat wave. (2010) Megjelent: Managing Climate Change Papers from the greenhouse 2009 conference pp. 123-137
    Könyvrészlet[22411882] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22411882, Kapcsolat: 22411882
  28. Krause GH et al. High-temperature tolerance of a tropical tree, Ficus insipida: methodological reassessment and climate change considerations. (2010) FUNCTIONAL PLANT BIOLOGY 1445-4408 1445-4416 37 9 890-900
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[23460021] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23460021, Kapcsolat: 21198784
  29. Greer DH et al. Heat stress affects flowering, berry growth, sugar accumulation and photosynthesis of Vitis vinifera cv. Semillon grapevines grown in a controlled environment. (2010) FUNCTIONAL PLANT BIOLOGY 1445-4408 1445-4416 37 3 206-214
    Folyóiratcikk[21198785] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21198785, Kapcsolat: 21198785
  30. Chaves MM et al. Grapevine under deficit irrigation: hints from physiological and molecular data. (2010) ANNALS OF BOTANY 0305-7364 1095-8290 105 5 661-676
    Folyóiratcikk[21198789] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 21198789, Kapcsolat: 21198786
  31. Luz Marina Melgarejo et al. Experimentos en fisiología vegetal. (2010) ISBN:9789587196689
    Szakkönyv (Könyv) | Tudományos[32692287] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32692287, Kapcsolat: 31126885
  32. Feiyong L. Physio-ecological Character of Abelia chinensis and its Application in Landscape and Architecture. (2009) JIYINZUXUE YU YINGYONG SHENGWUXUE: GENOMICS AND APPLIED BIOLOGY 1674-568X 28 5 965-969
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[23461600] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23461600, Kapcsolat: 23461600
  33. Volkova L et al. Interactive effects of high irradiance and moderate heat on photosynthesis, pigments, and tocopherol in the tree-fern Dicksonia antarctica. (2009) FUNCTIONAL PLANT BIOLOGY 1445-4408 1445-4416 36 12 1046-1056
    Folyóiratcikk[20910666] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 20910666, Kapcsolat: 20910666
  34. Webb L. EXTREME HEAT: MANAGING GRAPEVINE RESPONSE: Documenting regional and inter-regional variation of viticultural impact and management input relating to the 2009 heatwave in South-Eastern Australia. (2009)
    Egyéb[22430628] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 22430628, Kapcsolat: 22430628
  35. Volkova Liubov. Ecophysiology of the tree fern species Dicksonia antarctica Labill and Cyathea australis (R. Br.) Domin. (2009)
    PhD (Disszertáció) | Tudományos[24497040] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24497040, Kapcsolat: 24497040
Zsofi Z et al. Use of stomatal conductance and pre-dawn water potential to classify terroir for the grape variety KEkfrankos. (2009) AUSTRALIAN JOURNAL OF GRAPE AND WINE RESEARCH 1322-7130 1755-0238 15 1 36-47, 1280129
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[1280129]
  1. Pagay Vinay et al. Long-term drought adaptation of unirrigated grapevines (Vitis vinifera L.). (2022) THEORETICAL AND EXPERIMENTAL PLANT PHYSIOLOGY 2197-0025 2197-0025 34 2 215-225
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32949202] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32949202, Kapcsolat: 31469568
  2. Zhang Qingtao et al. Which Is More Sensitive to Water Stress for Irrigation Scheduling during the Maturation Stage: Grapevine Photosynthesis or Berry Size?. (2021) ATMOSPHERE 2073-4433 2073-4433 12 7
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32306686] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32306686, Kapcsolat: 30540794
  3. Cogato Alessia et al. Evaluating the Spectral and Physiological Responses of Grapevines (Vitis vinifera L.) to Heat and Water Stresses under Different Vineyard Cooling and Irrigation Strategies. (2021) AGRONOMY 2073-4395 11 10 p. 1940
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32248070] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32248070, Kapcsolat: 31136137
  4. Tomaz Alexandra et al. Effects of cover crops and irrigation on ‘Tempranillo’ grapevine and berry physiology: an experiment under the Mediterranean conditions of Southern Portugal. (2021) OENO ONE 2494-1271 55 3 191-208
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32699536] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32699536, Kapcsolat: 31136131
  5. Candar S. et al. IMPACTS OF LEAF AREA ON THE PHYSIOLOGICAL ACTIVITY AND BERRY MATURATION OF MERLOT (VITIS VINIFERA L.). (2020) APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH 1589-1623 1785-0037 18 1 1523-1538
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31439033] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31439033, Kapcsolat: 29156315
2022-08-11 17:41