Radics L. Az ökológiai gazdálkodás általános kérdései. (2001) Megjelent: Ökológiai gazdálkodás pp. 13-63, 1182216
Szaktanulmány (Könyvrészlet) | Tudományos[1182216]
  1. Kormosnéé Koch et al. Környezet, tudat, gazdálkodás. (2011)
    Könyv[21528388] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21528388, Kapcsolat: 21528388
Divéky-Ertsey Anna. A vetőmag kezelési lehetőségei az ökológiai gazdálkodásban.. (2006), 22220490
PhD (Disszertáció) | Tudományos[22220490]
  1. Rádi Nelli Édua. Bistep növénykondicionáló anyag hatása kukorica és napraforgó vetőmag csírázóképességére. (2016)
    Diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat (Egyéb) | Tudományos[32043254] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 32043254, Kapcsolat: 30112453
  2. Kocsis Piroska. Önellátási lehetőségek Magyarországon. (2015)
    Diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat (Egyéb) | Tudományos[32043289] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 32043289, Kapcsolat: 30112490
  3. Tóbiás Andrea. Vetőmagkezelésre alkalmas anyagok és eljárások vizsgálata az ökológiai gazdálkodásban. (2010)
    PhD (Disszertáció) | Tudományos[24942014] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 24942014, Kapcsolat: 30112625
Divéky-Ertsey Anna. Ökológiai zöldségvetőmag-termesztés. (2009) Megjelent: Zöldségvetőmag-termesztés pp. 270-287, 1807148
Szaktanulmány (Könyvrészlet) | Tudományos[1807148]
  1. Polgár Judit. Fajtahasználat az ökológiai cukkinitermesztésben. (2017)
    Diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat (Egyéb) | Tudományos[32043336] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 32043336, Kapcsolat: 30112552
  2. Németh Györgyi. Fajtahasználat az ökológiai céklatermesztésben. (2015)
    Diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat (Egyéb) | Tudományos[32043325] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 32043325, Kapcsolat: 30112531
Divéky-Ertsey A et al. Antioxidant, polyphenol and sensory analysis of cherry tomato varieties and landraces. (2012) INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 1585-0404 2676-931X 18 1 75-80, 2132962
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[2132962]
  1. Dariva Françoise Dalprá et al. Yield and fruit quality attributes of selected tomato introgression lines subjected to long-term deficit irrigation. (2021) SCIENTIA HORTICULTURAE 0304-4238 1879-1018 289 p. 110426
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32113212] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32113212, Kapcsolat: 31192351
  2. Bálint Ildikó. Special designs of popularity tests, consumer preferences of coffee beverages - Kedveltségtesztek speciális elrendezései, kávéitalok fogyasztói preferenciái. (2016) ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 0422-9576 2676-8704 62 3 1140-1159
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[26088864] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26088864, Kapcsolat: 26088922
  3. Bernhardt Botond. Kerti bazsalikom (Ocimum basilicum L.) taxonok biológiailag aktív anyagainak összehasonlító értékelése. (2016)
    PhD (Disszertáció) | Tudományos[3113847] [Hitelesített]
    Független, Idéző: 3113847, Kapcsolat: 26089026
Csambalik L et al. Coherences of Instrumental and Sensory Characteristics: Case Study on Cherry Tomatoes. (2014) JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0022-1147 1750-3841 79 11 C2192-C2202, 2796863
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[2796863]
  1. Daoud Bashar et al. Assessment of sensory profile and instrumental analyzed attributes influenced by different potassium fertilization levels in three tomato cultivars. (2021) JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY-ANGEWANDTE BOTANIK 1613-9216 1439-040X 94 p. 182
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32636000] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32636000, Kapcsolat: 31045071
  2. Kannaujia P.K. et al. Variability of Bioactive Properties and Antioxidant Activity in Commercially Grown Cherry Tomato (Solanum Lycopersicum Var. Cerasiforme) Cultivars Grown in India. (2020) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 49 1 13-22
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30899238] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30899238, Kapcsolat: 28368447
  3. Szabó Anna. Using conjoint analysis for the consumer optimization of champignon products with enhanced vitamin d content. (2019) ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 0422-9576 2676-8704 65 2 2494-2501
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31402075] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31402075, Kapcsolat: 29102570
  4. Teresa Martinez-Damian Maria et al. YIELD AND PHYSICOCHEMICAL QUALITY IN EXPERIMENTAL LINES OF Solanum lycopersicum var. cerasiforme CULTIVATED WITH DIFFERENT LEVELS OF ELECTRICAL CONDUCTIVITY. (2018) CHILEAN JOURNAL OF AGRICULTURAL & ANIMAL SCIENCES 0719-3882 34 2 152-164
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30539732] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30539732, Kapcsolat: 27992829
  5. Okon J. Esua et al. Simultaneous UV-C and Ultrasonic Energy Treatment for Disinfection of Tomatoes and Its Antioxidant Properties. (2018) JOURNAL OF ADVANCED AGRICULTURAL TECHNOLOGIES 2373-423X 2301-3737 5 3 209-214
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30620202] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 30620202, Kapcsolat: 28100139
  6. Daoud Bashar. Potassium nutrition on tomato (Solanum lycopersiconL.) has an impact on production, postharvest behavior,and fruit sensory profile. (2018)
    PhD (Disszertáció) | Tudományos[32060161] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 32060161, Kapcsolat: 30138618
  7. Kárpáti Zsóka et al. A kávézacc beltartalmi jellemzőinek vizsgálata klasszikus mérési, ICP-OES és FT-NIR technika alkalmazásával. (2018) ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 0422-9576 2676-8704 64 3 2164-2183
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30308954] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 30308954, Kapcsolat: 29050464
  8. Bálint Ildikó. Special designs of popularity tests, consumer preferences of coffee beverages - Kedveltségtesztek speciális elrendezései, kávéitalok fogyasztói preferenciái. (2016) ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 0422-9576 2676-8704 62 3 1140-1159
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[26088864] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26088864, Kapcsolat: 26088763
  9. Guerreiro D et al. Post-harvest treatment of cherry tomatoes by gamma radiation: Microbial and physicochemical parameters evaluation. (2016) INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES 1466-8564 1878-5522 36 1-9
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[26113805] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26113805, Kapcsolat: 25820405
  10. Tóth Eszter. Mikrobiális talajoltó készítmények hatása a paradicsom antioxidáns kapacitására. (2016)
    Diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat (Egyéb) | Tudományos[26613799] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26613799, Kapcsolat: 29075899
  11. Kim J et al. Korean Consumer Evaluation of Various Foods Using Four Different Texture Lexicons. (2016) JOURNAL OF SENSORY STUDIES 0887-8250 31 4 314-327
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[26070723] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26070723, Kapcsolat: 26070723
  12. Bernhardt Botond. Kerti bazsalikom (Ocimum basilicum L.) taxonok biológiailag aktív anyagainak összehasonlító értékelése. (2016)
    PhD (Disszertáció) | Tudományos[3113847] [Hitelesített]
    Független, Idéző: 3113847, Kapcsolat: 26089015
  13. Szabó A Geösel. Antioxidant activity as indicator of UV radiation and other abiotic stress factors on Agaricus bisporus (Lange/Imbach) and Sedum hybridum (L.).. (2016) ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 1844-7449 2066-7744 9 90-100
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[26252910] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 26252910, Kapcsolat: 26253885
  14. CSAMBALIK LÁSZLÓ et al. Közép-magyarországi tájjellegű paradicsomfajták érzékszervi szempontú összehasonlítása. (2014) KERTGAZDASÁG (1998) 1419-2713 46 4 45-54
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[2826733] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 2826733, Kapcsolat: 25419884
Cseperkálóné Mirek Barbara et al. A paradicsom ökológiai termesztése. (2015) ISBN:9786158024723, 3166850
Szakkönyv (Könyv) | Tudományos[3166850]
  1. Bartókné Fehér Katalin. Paradicsom tájfajták összehasonlító vizsgálata ökológiai gazdálkodásban. (2020)
    Diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat (Egyéb) | Tudományos[31381667] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31381667, Kapcsolat: 30107638
A Divéky-Ertsey et al. Variety and seed use of organic sweet pepper production in Hungary. (2016) Megjelent: Proceedings of XVIth EUCARPIA pp. 359-363, 3111413
Konferenciaközlemény (Könyvrészlet) | Tudományos[3111413]
  1. Dario Đ. Danojević et al. PREFERENCES OF SERBIAN CONSUMERS TOWARDS DIFFERENT PEPPER FRUITS. (2021) FOOD AND FEED RESEARCH 2217-5369 2217-5660 48 2 155-163
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32741611] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32741611, Kapcsolat: 31192316
Csambalik László et al. A tájfajta kifejezés definíciói és szinonímái. (2016) KERTGAZDASÁG (1998) 1419-2713 48 4 3-13, 3169445
Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[3169445]
  1. Tihanyi Adrienn. Paradicsom tájfajták termesztésének főbb motivációi, a termesztés érzelmi aspektusai. (2022)
    Diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat (Egyéb) | Tudományos[32721211] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32721211, Kapcsolat: 31166237
  2. Ferenczi Bertalan. Extenzív termesztéstechnológia hatása tájfajta paradicsomok termésmennyiségi és -minőségi paramétereire. (2022)
    Diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat (Egyéb) | Tudományos[32721197] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32721197, Kapcsolat: 31166218
  3. MIchelcsik Lili. Kárpát-medencében honos almafajták vizsgálata ökológiai gazdálkodásra való alkalmasság szempontjából, a Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Tündérkertjében. (2017)
    Diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat (Egyéb) | Tudományos[31381673] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31381673, Kapcsolat: 29075930
  4. Pék Z et al. Amerikai örökségfajta (heirloom) paradicsomok talajnélküli termeszthetőségének, morfometriai és beltartalmi értékeinek vizsgálata. (2017) KERTGAZDASÁG (1998) 1419-2713 49 1 9-17
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[3249277] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 3249277, Kapcsolat: 29075946
Csambalik László et al. Friss fogyasztási magyar tájfajta paradicsomok termésmennyiségi- és minőségi vizsgálata. (2017) ŐSTERMELŐ: GAZDÁLKODÓK LAPJA 1418-088X 21 2 63-65, 31381660
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31381660]
  1. Bartókné Fehér Katalin. Paradicsom tájfajták összehasonlító vizsgálata ökológiai gazdálkodásban. (2020)
    Diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat (Egyéb) | Tudományos[31381667] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31381667, Kapcsolat: 29075922
Csambalik László et al. Multi-perspective evaluation of phytonutrients – Case study on tomato landraces for fresh consumption. (2017) JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS 1756-4646 33 211-216, 3207447
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[3207447]
  1. Tóth E. M. et al. A fekete és lila héjú paradicsomfajták leírása és összehasonlítása. (2021) KERTGAZDASÁG (1998) 1419-2713 53 2 25-35
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32082908] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32082908, Kapcsolat: 30188108
  2. Zandbaaf Shima et al. Infrared spectroscopic and chemometric approach for identifying morphology in embryo culture medium samples. (2020) INFRARED PHYSICS & TECHNOLOGY 1350-4495 106
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31271667] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31271667, Kapcsolat: 28966387
  3. Pinela José et al. Phenolic composition and antioxidant properties of ex-situ conserved tomato (Solanum lycopersicum L.) germplasm. (2019) FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 0963-9969 1873-7145 125 p. 108545
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30766672] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30766672, Kapcsolat: 28261371
  4. Karadžić Banjac Milica Ž. et al. On the characterization of novel biologically active steroids: Selection of lipophilicity models of newly synthesized steroidal derivatives by classical and non-parametric ranking approaches. (2019) COMPUTATIONAL BIOLOGY AND CHEMISTRY 1476-9271 1476-928X 80 23-30
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30616939] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30616939, Kapcsolat: 28097556
  5. Andric Filip Lj.. Towards polypotent natural products: The Derringer desirability approach and nonparametric ranking for multicriteria evaluation of essential oils. (2018) JOURNAL OF CHEMOMETRICS 0886-9383 1099-128X 32 10
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30487727] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 30487727, Kapcsolat: 27855347
  6. Kárpáti Zsóka et al. A kávézacc beltartalmi jellemzőinek vizsgálata klasszikus mérési, ICP-OES és FT-NIR technika alkalmazásával. (2018) ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 0422-9576 2676-8704 64 3 2164-2183
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30308954] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 30308954, Kapcsolat: 29050352
  7. Astorga F et al. Seasonal variation of lycopene content in tomato (Solanum lycopersicum L.) under conditions of salinity and excess boron in the Lluta valley, northern Chile. (2017) IDESIA 0073-4675 0718-3429 35 4 105-110
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[27388453] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 27388453, Kapcsolat: 27388453
László Sipos et al. Colour parameters as indicators of lycopene and antioxidant activity traits of cherry tomatoes (Solanum lycopersicum L.). (2017) EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 1438-2377 1438-2385 243 9 1533-1543, 3203338
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[3203338]
  1. Mokgehle Tebogo Mphatlalala et al. Advances in the development of biopolymeric adsorbents for the extraction of metabolites from nutraceuticals with emphasis on Solanaceae and subsequent pharmacological applications. (2021) CARBOHYDRATE POLYMERS 0144-8617 1879-1344 264
    Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31964067] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31964067, Kapcsolat: 30006804
  2. de Bruijn Johannes et al. Use of a Copper- and Zinc-Modified Natural Zeolite to Improve Ethylene Removal and Postharvest Quality of Tomato Fruit. (2020) CRYSTALS 2073-4352 10 6
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31334653] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31334653, Kapcsolat: 29021613
  3. Carillo Petronia et al. Biostimulatory Action of Arbuscular Mycorrhizal Fungi Enhances Productivity, Functional and Sensory Quality in ‘Piennolo del Vesuvio’ Cherry Tomato Landraces. (2020) AGRONOMY 2073-4395 10 6
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31366068] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31366068, Kapcsolat: 29054768
  4. Carillo Petronia et al. Application of Trichoderma harzianum, 6-Pentyl-α-pyrone and Plant Biopolymer Formulations Modulate Plant Metabolism and Fruit Quality of Plum Tomatoes. (2020) PLANTS-BASEL 2223-7747 9 6
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31408948] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31408948, Kapcsolat: 29112606
  5. Carillo Petronia et al. Sensory and functional quality characterization of protected designation of origin ‘Piennolo del Vesuvio’ cherry tomato landraces from Campania-Italy. (2019) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 292 166-175
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30648183] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30648183, Kapcsolat: 28132133
  6. Benito-González Isaac et al. Health Effect of Dietary Fibers. (2019) Megjelent: Dietary Fiber: Properties, Recovery, and Applications pp. 125-163
    Szaktanulmány (Könyvrészlet) | Tudományos[31361577] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 31361577, Kapcsolat: 29050344
  7. Yang Yuexi et al. Development of Starch-Based Antifungal Coatings by Incorporation of Natamycin/Methyl-β-Cyclodextrin Inclusion Complex for Postharvest Treatments on Cherry Tomato against Botrytis cinerea. (2019) MOLECULES 1420-3049 1420-3049 24 21 p. 3962
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30876948] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30876948, Kapcsolat: 28390174
  8. Varga Áron et al. Beer microfiltration with static turbulence promoter: Sum of ranking differences comparison. (2019) JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING 0145-8876 1745-4530 42 1
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30423064] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30423064, Kapcsolat: 28075024
  9. Li Z et al. Study on changes of chemical components and antioxidant activity of cherry wine during fermentation. (2018) CHEMICAL ENGINEERING TRANSACTIONS 1974-9791 2283-9216 64 607-612
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[27671701] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 27671701, Kapcsolat: 27671701
  10. Kocsis Tamás. Bioszén és bioeffektor kombinációk hatása homoktalajok biológiai tulajdonságaira. (2018)
    PhD (Disszertáció) | Tudományos[30615930] [Hitelesített]
    Független, Idéző: 30615930, Kapcsolat: 28100181
Csambalik László et al. Evaluation of processing type tomato plant genetic resources (Solanum lycopersicum L.) for their nutritional properties in different environments. (2019) PLANT GENETIC RESOURCES-CHARACTERIZATION AND UTILIZATION 1479-2621 1479-263X 17 6 488-498, 30805536
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30805536]
  1. Ferenczi Bertalan. Extenzív termesztéstechnológia hatása tájfajta paradicsomok termésmennyiségi és -minőségi paramétereire. (2022)
    Diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat (Egyéb) | Tudományos[32721197] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 32721197, Kapcsolat: 31166260
  2. Mellidou Ifigeneia et al. Exploring morpho-physiological profiles of a collection of tomato ( Solanum lycopersicum ) germplasm using multivariate statistics. (2020) PLANT GENETIC RESOURCES-CHARACTERIZATION AND UTILIZATION 1479-2621 1479-263X 1 1-10
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31291199] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31291199, Kapcsolat: 28966389
2022-06-26 02:01