Barath A et al. Selection of LAB strains for fermented red beet juice production. (2004) EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 1438-2377 1438-2385 218 2 184-187, 1323858
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[1323858]
  1. Cerda-Bernad Debora et al. Probiotic red quinoa drinks for celiacs and lactose intolerant people: study of functional, physicochemical and probiotic properties during fermentation and gastrointestinal digestion. (2021) INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION 0963-7486 1465-3478
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32309336] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32309336, Kapcsolat: 30543908
  2. Zielinski Henryk et al. Effect of liquid-state fermentation on the antioxidant and functional properties of raw and roasted buckwheat flours. (2019) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 271 291-297
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30486362] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30486362, Kapcsolat: 27919323
  3. Zielinski Henryk et al. Bioaccessibility of D-chiro-inositol from water biscuits formulated from buckwheat flours fermented by lactic acid bacteria and fungi. (2019) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0023-6438 1096-1127 106 37-43
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31103690] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31103690, Kapcsolat: 28708265
  4. Chwastek Anna et al. Lactic Acid Fermentation of Red Beet Juice Supplemented with Waste Highbush Blueberry-Sucrose Osmotic Syrup as a Method of Probiotic Beverage Production. (2016) JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION 0145-8892 1745-4549 40 4 780-789
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[26192908] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26192908, Kapcsolat: 26192908
  5. Vanajakshi V et al. Optimization of a probiotic beverage based on Moringa leaves and beetroot. (2015) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0023-6438 1096-1127 63 2 1268-1273
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25682454] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25682454, Kapcsolat: 25682454
  6. Hunaefi D et al. Effect of Fermentation on Antioxidant Properties of Red Cabbages. (2013) FOOD BIOTECHNOLOGY 0890-5436 1532-4249 27 1 66-85
    Folyóiratcikk | Tudományos[24115896] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24115896, Kapcsolat: 24115896
  7. Georgiev VG et al. Antioxidant Activity and Phenolic Content of Betalain Extracts from Intact Plants and Hairy Root Cultures of the Red Beetroot Beta vulgaris cv. Detroit Dark Red. (2010) PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION 0921-9668 1573-9104 65 2 105-111
    Folyóiratcikk | Tudományos[21043588] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21043588, Kapcsolat: 21043588
  8. Kohajdova Z et al. Analytical and organoleptic profiles of lactic acid-fermented cucumber juice with addition of onion juice. (2007) JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH (SLOVAKIA) 1336-8672 1338-4260 46 3 105-111
    Folyóiratcikk | Tudományos[20941531] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 20941531, Kapcsolat: 20941531
  9. Czyowska A et al. The influence of lactic acid fermentation process of red beet juice on the stability of biologically active colorants. (2006) EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 1438-2377 1438-2385 223 1 110-116
    Folyóiratcikk | Tudományos[20941532] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 20941532, Kapcsolat: 20941532
Zalan Z et al. Influence of growth medium on hydrogen peroxide and bacteriocin production of Lactobacillus strains. (2005) FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 1330-9862 1334-2606 43 3 219-225, 1323857
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[1323857]
  1. Carvalho Fabio M. et al. Effect of Lactobacillus plantarum Biofilms on the Adhesion of Escherichia coli to Urinary Tract Devices. (2021) ANTIBIOTICS 2079-6382 2079-6382 10 8
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32309321] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32309321, Kapcsolat: 30543893
  2. Olivera Rodi Jorge et al. SCREENING OF ANTI-CLOSTRIDIAL LACTIC ACID BACTERIA STRAINS ISOLATED FROM URUGUAYAN DAIRY FARMS. (2020) JOURNAL OF MICROBIOLOGY BIOTECHNOLOGY AND FOOD SCIENCES 1338-5178 1338-5178 9 6 1170-1175
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31754570] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31754570, Kapcsolat: 29681763
  3. Monteiro Hugo F. et al. In vitro evaluation of Lactobacillus plantarum as direct-fed microbials in high-producing dairy cows diets. (2020) TRANSLATIONAL ANIMAL SCIENCE 2573-2102 4 1 214-228
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31443027] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31443027, Kapcsolat: 29162854
  4. So Sarong et al. Fermented sugarcane bagasse withLactobacilluscombined with cellulase and molasses promotesin vitrogas kinetics, degradability, and ruminal fermentation patterns compared to rice straw. (2020) ANIMAL BIOTECHNOLOGY 1049-5398 1532-2378
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31443026] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31443026, Kapcsolat: 29162853
  5. Ahmadi Farhad et al. Long-term anaerobic conservation of fruit and vegetable discards without or with moisture adjustment after aerobic preservation with sodium metabisulfite. (2019) WASTE MANAGEMENT 0956-053X 87 258-267
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31103686] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31103686, Kapcsolat: 28708261
  6. Ozogul Fatih et al. The importance of lactic acid bacteria for the prevention of bacterial growth and their biogenic amines formation: A review. (2018) CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 1040-8398 1549-7852 58 10 1660-1670
    Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[27542479] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 27542479, Kapcsolat: 27542479
  7. Kim Jae-Uk et al. PREPARATION OF Ag/ZnO-COATED COTTON FABRICS WITH UV-BLOCKING AND ANTIBACTERIAL PROPERTIES. (2018) CELLULOSE CHEMISTRY AND TECHNOLOGY 0576-9787 52 5-6 475-484
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30486361] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30486361, Kapcsolat: 27919322
  8. Wayah SB et al. Characterization, yield optimization, scale up and biopreservative potential of fermencin SA715, a novel bacteriocin from Lactobacillus fermentum GA715 of goat milk origin. (2018) MICROBIAL CELL FACTORIES 1475-2859 17
    Folyóiratcikk | Tudományos[27642353] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 27642353, Kapcsolat: 27919321
  9. Irwin Sally V et al. Sulfites inhibit the growth of four species of beneficial gut bacteria at concentrations regarded as safe for food. (2017) PLOS ONE 1932-6203 1932-6203 12 10
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[27061738] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 27061738, Kapcsolat: 27061738
  10. Aljewicz Marek et al. Influence of probiotic (Lactobacillus acidophilus NCFM, L-paracasei LPC37, and L-rhamnosus HN001) strains on starter cultures and secondary microflora in Swiss- and Dutch-type cheeses. (2017) JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION 0145-8892 1745-4549 41 6
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[27061737] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 27061737, Kapcsolat: 27061737
  11. Lin X et al. The effect of five probiotic lactobacilli strains on the growth and biofilm formation of Streptococcus mutans. (2015) ORAL DISEASES 1354-523X 1601-0825 21 1 E128-E134
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25677037] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25677037, Kapcsolat: 25677037
  12. Yu Hai Jing et al. Screening for Lactobacillus plantarum with potential inhibitory activity against enteric pathogens. (2015) ANNALS OF MICROBIOLOGY 1590-4261 1869-2044 65 3 1257-1265
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25677036] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25677036, Kapcsolat: 25677036
  13. Smetankova J et al. Lactobacilli Isolated from Lump Sheep's Cheeses and their Antimicrobial Properties. (2014) CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES 1212-1800 1805-9317 32 2 152-157
    Folyóiratcikk | Tudományos[24115890] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24115890, Kapcsolat: 24115890
  14. Garsa Anita Kumari et al. Bacteriocin Production and Different Strategies for Their Recovery and Purification. (2014) PROBIOTICS AND ANTIMICROBIAL PROTEINS 1867-1306 1867-1314 6 1 47-58
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25677038] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25677038, Kapcsolat: 25677038
  15. O'Brien M et al. The impact of Lactobacillus plantarum TUA1490L supernatant on in vitro rumen methanogenesis and fermentation. (2013) ANAEROBE 1075-9964 1095-8274 22 137-140
    Folyóiratcikk | Tudományos[24115891] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24115891, Kapcsolat: 24115891
  16. Ivey Melissa et al. Microbial Interactions in Food Fermentations. (2013) ANNUAL REVIEW OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 1941-1413 1941-1421 4 141-162
    Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[23335392] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 23335392, Kapcsolat: 24115892
  17. Schrama D et al. Adaptation of Listeria monocytogenes in a simulated cheese medium: effects on virulence using the Galleria mellonella infection model. (2013) LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY 0266-8254 1472-765X 56 6 421-427
    Folyóiratcikk | Tudományos[24115893] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24115893, Kapcsolat: 24115893
  18. Sulemankhil I et al. In vitro and in vivo characterization and strain safety of Lactobacillus reuteri NCIMB 30253 for probiotic applications. (2012) CANADIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY 0008-4166 1480-3275 58 6 776-787
    Folyóiratcikk | Tudományos[22825425] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 22825425, Kapcsolat: 22825425
  19. Meziane M et al. Lactic acid and hydrogen peroxide production by free and immobilization cells of two Lactococcus lactis subsp lactis in a sugar molasses medium. (2011) AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY 1684-5315 10 74 16953-16962
    Folyóiratcikk | Tudományos[21935312] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21935312, Kapcsolat: 21935312
  20. Kraatz M. Isolation of lactic acid-related bacteria from the pig mucosal proximal gastrointestinal tract, including Olsenella umbonata sp. nov. and Veillonella magna sp. nov.. (2011) ISBN:9783832527891
    Könyv[22825679] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 22825679, Kapcsolat: 22825679
  21. Enitan A et al. Influence of growth conditions and nutritional requirements on the production of hydrogen peroxide by lactic acid bacteria. (2011) AFRICAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY RESEARCH 1996-0808 5 15 2059-2066
    Folyóiratcikk | Tudományos[21935313] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21935313, Kapcsolat: 21935313
  22. Adesokan IA et al. Influence of cultural conditions on hydrogen peroxide production by lactic acid bacteria isolated from some Nigerian traditional fermented foods. (2010) AFRICAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY RESEARCH 1996-0808 4 19 1991-1996
    Folyóiratcikk | Tudományos[22825426] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 22825426, Kapcsolat: 22825426
  23. Machielsen R et al. Indigenous and Environmental Modulation of Frequencies of Mutation in Lactobacillus plantarum. (2010) APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY 0099-2240 1098-5336 76 5 1587-1595
    Folyóiratcikk | Tudományos[20941535] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 20941535, Kapcsolat: 20941535
  24. Khalil R. The influence of cultural and physical conditions on the antimicrobial activity of bacteriocin produced by a newly isolated Bacillus megaterium 22 strain. (2009) AFRICAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE 1996-0794 3 1 11-22
    Folyóiratcikk[20958274] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 20958274, Kapcsolat: 20958274
  25. Adesokan I et al. Influence of lactic starters on sensory properties and shelf life of wara - a Nigerian (unripened) soft cheese. (2009) Journal of Applied Biosciences 13 714-719
    Folyóiratcikk[20958327] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 20958327, Kapcsolat: 20958327
  26. Kantachote D et al. Selection of lactic acid bacteria from fermented plant beverages to use as inoculants for improving the quality of the finished product. (2008) PAKISTAN JOURNAL OF BIOLOGICAL SCIENCES 1028-8880 1812-5735 11 22 2542-2552
    Folyóiratcikk[20958029] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 20958029, Kapcsolat: 20958029
  27. Motta AS et al. Evaluation of environmental conditions for production of bacteriocin-like substance by Bacillus sp strain P34. (2008) WORLD JOURNAL OF MICROBIOLOGY & BIOTECHNOLOGY 0959-3993 1573-0972 24 5 641-646
    Folyóiratcikk | Tudományos[20941537] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 20941537, Kapcsolat: 20941537
Hudacek J et al. Antifungal effect of Lactobacilli on Fusarium and Aspergillus molds. (2007) CHEMICKE LISTY 0009-2770 1213-7103 101 9 730-737, 1323856
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[1323856]
  1. Zhang Guohua et al. Prevalence, Genetic Diversity, and Technological Functions of the Lactobacillus sanfranciscensis in Sourdough: A Review. (2019) COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY 1541-4337 18 4 1209-1226
    Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31084454] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31084454, Kapcsolat: 28708258
  2. Svajlenka Jozef et al. Indoor Analysis of Environment in Buildings. (2017) CHEMICKE LISTY 0009-2770 1213-7103 111 6 398-403
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[26901325] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26901325, Kapcsolat: 26901325
  3. Svajlenka Jozef et al. Assessment and biomonitoring indoor environment of buildings. (2017) INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL HEALTH RESEARCH 0960-3123 27 5 427-439
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[27060689] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 27060689, Kapcsolat: 27060689
  4. Smetankova J et al. Lactobacilli Isolated from Lump Sheep's Cheeses and their Antimicrobial Properties. (2014) CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES 1212-1800 1805-9317 32 2 152-157
    Folyóiratcikk | Tudományos[24115890] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 24115890, Kapcsolat: 24115882
  5. Wang HK et al. Activity against plant pathogenic fungi of Lactobacillus plantarum IMAU10014 isolated from Xinjiang koumiss in China. (2011) ANNALS OF MICROBIOLOGY 1590-4261 1869-2044 61 4 879-885
    Folyóiratcikk | Tudományos[21935314] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 21935314, Kapcsolat: 21935314
  6. Kucerova K et al. Influence of Enterococci and Lactobacilli on Listeria. (2009) CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES 1212-1800 1805-9317 27 12-17
    Folyóiratcikk | Tudományos[20963144] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 20963144, Kapcsolat: 20963144
Halasz A et al. BIOCHEMICAL PRINCIPLES OF THE USE OF YEAST BIOMASS AND LAB STARTER CULTURES IN FOOD PRODUCTION. (2009) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 38 71-85, 1323854
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[1323854]
  1. Lemes Ailton Cesar et al. Simultaneous production of proteases and antioxidant compounds from agro-industrial by-products. (2016) BIORESOURCE TECHNOLOGY 0960-8524 1873-2976 222 210-216
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[26366651] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26366651, Kapcsolat: 26366651
  2. Vanajakshi V et al. Optimization of a probiotic beverage based on Moringa leaves and beetroot. (2015) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0023-6438 1096-1127 63 2 1268-1273
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25682454] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25682454, Kapcsolat: 25649977
  3. Karav Sercan et al. Characterizing the release of bioactive N-glycans from dairy products by a novel endo-beta-N-acetylglucosaminidase. (2015) BIOTECHNOLOGY PROGRESS 8756-7938 1520-6033 31 5 1331-1339
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25649978] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25649978, Kapcsolat: 25649978
Zalan Z et al. Production of organic acids by Lactobacillus strains in three different media. (2010) EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 1438-2377 1438-2385 230 3 395-404, 1323855
Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[1323855]
  1. Petka Katarzyna et al. The Acrylamide Degradation by Probiotic Strain Lactobacillus acidophilus LA-5. (2022) FOODS 2304-8158 2304-8158 11 3
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32951240] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32951240, Kapcsolat: 31472742
  2. Lobeda Katherine et al. Lactic acid production from food waste hydrolysate by Lactobacillus pentosus: Focus on nitrogen supplementation, initial sugar concentration, pH, and fed-batch fermentation. (2022) JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0022-1147 1750-3841
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32951239] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32951239, Kapcsolat: 31472740
  3. Mukprasirt Amornrat et al. Factors affecting the production of synbiotic fermented milk tablets containing jerusalem artichoke powder and Lacticaseibacillus casei TISTR 1463. (2022) JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION 0145-8892 1745-4549 46 1
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32951242] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32951242, Kapcsolat: 31472744
  4. Yang Zhoujie et al. Effect of Coix Seed Extracts on Growth and Metabolism of Limosilactobacillus reuteri. (2022) FOODS 2304-8158 2304-8158 11 2 p. 187
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32722733] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32722733, Kapcsolat: 31472741
  5. Jablonska-Rys Ewa et al. Dynamics of Changes in pH and the Contents of Free Sugars, Organic Acids and LAB in Button Mushrooms during Controlled Lactic Fermentation. (2022) FOODS 2304-8158 2304-8158 11 11
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32951238] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32951238, Kapcsolat: 31472739
  6. Parappilly Sherin Joy et al. Antimicrobial compound produced by human gut lactic acid bacteria having antifungal activity against aflatoxigenic Aspergillus flavus MTCC 2798. (2022) JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION 0145-8892 1745-4549
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32951237] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32951237, Kapcsolat: 31472738
  7. Bisson Giulia et al. Turbidimetric definition of growth limits in probiotic Lactobacillus strains from the perspectine of an adaptation strategy. (2021) JOURNAL OF DAIRY SCIENCE 0022-0302 1525-3198 104 12 12236-12248
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32951241] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32951241, Kapcsolat: 31472743
  8. Shi Ce et al. Susceptibility of dairy associated molds towards microbial metabolites with focus on the response to diacetyl. (2021) FOOD CONTROL 0956-7135 1873-7129 121
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32309296] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32309296, Kapcsolat: 30543862
  9. Pázmándi Melinda et al. Potential of Lactobacillus strains for the production of fermented functional beverages enriched in galacto-oligosaccharides. (2021) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0023-6438 1096-1127 143
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31877042] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31877042, Kapcsolat: 30543857
  10. Cai Wenchao et al. PacBio sequencing combined with metagenomic shotgun sequencing provides insight into the microbial diversity of zha-chili. (2021) Food Bioscience 2212-4292 2212-4306 40
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32309294] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32309294, Kapcsolat: 30543860
  11. Zhang Ao et al. Nutrient consumption patterns of Lactobacillus plantarum and their application in suancai. (2021) INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 0168-1605 1879-3460 354
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32309284] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32309284, Kapcsolat: 30543849
  12. Mohan Anand et al. Manuka Honey with Varying Levels of Active Manuka Factor (AMF) Ratings as an Anaerobic Fermentation Substrate for Limosilactobacillus reuteri DPC16. (2021) FERMENTATION 2311-5637 2311-5637 7 3
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32309286] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32309286, Kapcsolat: 30543850
  13. Valencia-Hernandez Leidy J. et al. In-vitro assessment for the control of Fusarium species using a lactic acid bacterium isolated from yellow pitahaya (Selenicereus megalanthus (K. Schum. Ex Vaupel Moran)). (2021) JOURNAL OF INTEGRATIVE AGRICULTURE 2095-3119 2352-3425 20 1 159-167
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32309292] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32309292, Kapcsolat: 30543859
  14. Das S. et al. Impact of Lactobacillus Cultures on Production of B-Vitamins, Organic Acids and Biotransformation of Soy Isoflavones. (2021) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 50 1 125-135
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31910854] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31910854, Kapcsolat: 30543852
  15. Mendes Yasmim Costa et al. Evaluation of Growth, Viability, Lactic Acid Production and Anti-Infective Effects of Lacticaseibacillus rhamnosus ATCC 9595 in Bacuri Juice (Platonia insignis). (2021) FOODS 2304-8158 2304-8158 10 3
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32309289] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32309289, Kapcsolat: 30543855
  16. Chang Hui Mei et al. Comparative Studies of Inhibitory and Antioxidant Activities, and Organic Acids Compositions of Postbiotics Produced by Probiotic Lactiplantibacillus plantarum Strains Isolated From Malaysian Foods. (2021) FRONTIERS IN VETERINARY SCIENCE 2297-1769 7
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[32309295] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 32309295, Kapcsolat: 30543861
  17. Frank Damian et al. Volatile and non-volatile metabolite changes in 140-day stored vacuum packaged chilled beef and potential shelf life markers. (2020) MEAT SCIENCE 0309-1740 1873-4138 161
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31443020] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31443020, Kapcsolat: 29162842
  18. Wulandari Eka et al. Quality and Probiotic Lactic Acid Bacteria Diversity of Rabbit Meat Bekasam-Fermented Meat. (2020) FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES 2636-0772 2636-0780 40 3 362-376
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31443021] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31443021, Kapcsolat: 29162844
  19. Reid Struan James et al. Pre-fermentation of malt whisky wort using Lactobacillus plantarum and its influence on new-make spirit character. (2020) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 320
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31443015] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31443015, Kapcsolat: 29162837
  20. Desniar et al. Organic acid produced by lactic acid bacteria from bekasam as food biopreservatives. (2020) Megjelent: WORLD SEAFOOD CONGRESS 2019 - SEAFOOD SUPPLY CHAINS OF THE FUTURE: INNOVATION, RESPONSIBILITY, SUSTAINABILITY
    Könyvrészlet | Tudományos[31443018] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31443018, Kapcsolat: 29162841
  21. Zhang Y.J. et al. Nutrient requirements of Lactobacillus casei Shirota and their application in fermented milk. (2020) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0023-6438 1096-1127 118
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30853456] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30853456, Kapcsolat: 28708240
  22. Muhialdin Belal J. et al. Effects of metabolite changes during lacto-fermentation on the biological activity and consumer acceptability for dragon fruit juice. (2020) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0023-6438 1096-1127 121
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31443013] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31443013, Kapcsolat: 29162835
  23. Li Xinzhi et al. Effect of lactic acid bacterial fermentation on amino acids and volatile compounds of pork trimming hydrolysate. (2020) INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0950-5423 1365-2621
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31443017] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31443017, Kapcsolat: 29162839
  24. Bukhari Shazia Anwer et al. Characterization of antifungal metabolites produced by Lactobacillus plantarum and Lactobacillus coryniformis isolated from rice rinsed water. (2020) MOLECULAR BIOLOGY REPORTS 0301-4851 1573-4978 47 3 1871-1881
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31443022] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31443022, Kapcsolat: 29162847
  25. Yin Hsin-Bai et al. Biocontrol of Listeria on cantaloupes with lactic acid bacteria. (2020) JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION 0145-8892 1745-4549 44 6
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31443014] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31443014, Kapcsolat: 29162836
  26. Yong Shin Jie et al. Antidepressive Mechanisms of Probiotics and Their Therapeutic Potential. (2020) FRONTIERS IN NEUROSCIENCE 1662-4548 1662-453X 13
    Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31431358] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31431358, Kapcsolat: 29162845
  27. Patil Abhinandan et al. Shelf life stability of encapsulated lactic acid bacteria isolated from sheep milk thrived in different milk as natural media. (2019) SMALL RUMINANT RESEARCH 0921-4488 170 19-25
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30486357] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30486357, Kapcsolat: 27919317
  28. Rolim Priscilla Moura et al. Sensory analysis of juice blend containing isomalto-oligosaccharides produced by fermentation with Weissella cibaria. (2019) FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 0963-9969 1873-7145 124 86-92
    Konferenciaközlemény (Folyóiratcikk) | Tudományos[31103672] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31103672, Kapcsolat: 28708244
  29. Nguyen Bao Toan et al. Probiotic Beverage From Pineapple Juice Fermented With Lactobacillus and Bifidobacterium Strains. (2019) FRONTIERS IN NUTRITION 2296-861X 2296-861X 6
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30670154] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30670154, Kapcsolat: 28708254
  30. Dysvik Anna et al. Pre-fermentation with lactic acid bacteria in sour beer production. (2019) JOURNAL OF THE INSTITUTE OF BREWING 0046-9750 125 3 342-356
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31103670] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31103670, Kapcsolat: 28708242
  31. de Carvalho Nelson Mota et al. Potential prebiotic activity of Tenebrio molitor insect flour using an optimized in vitro gut microbiota model. (2019) FOOD AND FUNCTION 2042-6496 2042-650X 10 7 3909-3922
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31103676] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31103676, Kapcsolat: 28708249
  32. Wang Chenhui et al. Potential of lactic acid bacteria to modulate coffee volatiles and effect of glucose supplementation: fermentation of green coffee beans and impact of coffee roasting. (2019) JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 0022-5142 1097-0010 99 1 409-420
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30486359] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30486359, Kapcsolat: 27919319
  33. Cernakova Lucia et al. Novel Therapies for Biofilm-Based Candida spp. Infections. (2019) Megjelent: ADVANCES IN MICROBIOLOGY, INFECTIOUS DISEASES AND PUBLIC HEALTH, VOL 13 pp. 93-123
    Könyvrészlet | Tudományos[31573539] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31573539, Kapcsolat: 29409274
  34. Nachi Insaf et al. Microbiological analysis and assessment of biotechnological potential of lactic acid bacteria isolated from Tunisian flours. (2019) ANNALS OF MICROBIOLOGY 1590-4261 69 1 29-40
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30486358] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30486358, Kapcsolat: 27919318
  35. Parlindungan Elvina et al. Metabolic Insights Into the Effects of Nutrient Stress on Lactobacillus plantarum B21. (2019) FRONTIERS IN MOLECULAR BIOSCIENCES 2296-889X 6
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31103674] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31103674, Kapcsolat: 28708246
  36. Bhola Jinal et al. Invitro synergistic activity of lactic acid bacteria against multi-drug resistant staphylococci. (2019) BMC COMPLEMENTARY AND ALTERNATIVE MEDICINE 1472-6882 19
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31103681] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31103681, Kapcsolat: 28708255
  37. Dalu Kiky Chily et al. In Vitro Modulation of Fecal Microflora Growth Using Fermented "Pisang Mas" Banana and Red Guava Juices. (2019) CURRENT RESEARCH IN NUTRITION AND FOOD SCIENCE 2347-467X 2322-0007 7 2 449-456
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31103675] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31103675, Kapcsolat: 28708247
  38. Pique Nuria et al. Health Benefits of Heat-Killed (Tyndallized) Probiotics: An Overview. (2019) INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES 1661-6596 1422-0067 20 10
    Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31103678] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31103678, Kapcsolat: 28708251
  39. Hu Chang-Hui et al. Characterization of antimicrobial activity of three Lactobacillus plantarum strains isolated from Chinese traditional dairy food. (2019) FOOD SCIENCE AND NUTRITON 2048-7177 7 6 1997-2005
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[31103680] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 31103680, Kapcsolat: 28708253
  40. Erika Bujna et al. Lactic acid fermentation of apricot juice by mono- and mixed cultures of probiotic Lactobacillus and Bifidobacterium strains. (2018) FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY 1226-7708 2092-6456 27 2 547-554
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[3309684] [Admin láttamozott]
    Független, Idéző: 3309684, Kapcsolat: 27573474
  41. Matejcekova Zuzana et al. Application of Lactobacillus plantarum in Functional Products Based on Fermented Buckwheat. (2018) JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0022-1147 1750-3841 83 4 1053-1062
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[27573475] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 27573475, Kapcsolat: 27573475
  42. Perez-Escalante Emmanuel et al. Antithrombotic Activity of Milk Protein Hydrolysates by Lactic Acid Bacteria Isolated from Commercial Fermented Milks. (2018) BRAZILIAN ARCHIVES OF BIOLOGY AND TECHNOLOGY 1516-8913 1678-4324 61
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[30486360] [Egyeztetett]
    Független, Idéző: 30486360, Kapcsolat: 27919320
  43. Saliu Eva-Maria et al. Types and prevalence of extended-spectrum beta-lactamase producing Enterobacteriaceae in poultry. (2017) ANIMAL HEALTH RESEARCH REVIEWS 1466-2523 18 1 46-57
    Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[26922954] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26922954, Kapcsolat: 26922954
  44. Succi Mariantonietta et al. Pre-cultivation with Selected Prebiotics Enhances the Survival and the Stress Response of Lactobacillus rhamnosus Strains in Simulated Gastrointestinal Transit. (2017) FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 1664-302X 1664-302X 8
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[26753660] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26753660, Kapcsolat: 26753660
  45. Păucean A. et al. Monitoring lactic acid concentrations by infrared spectroscopy: A new developed method for Lactobacillus fermenting media with potential food applications. (2017) ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 0139-3006 1588-2535 46 4 420-427
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[27085693] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 27085693, Kapcsolat: 27085693
  46. Ohshima Tomoko et al. Therapeutic Application of Synbiotics, a Fusion of Probiotics and Prebiotics, and Biogenics as a New Concept for Oral Candida Infections: A Mini Review. (2016) FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 1664-302X 1664-302X 7
    Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25600962] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25600962, Kapcsolat: 25600962
  47. da Costa Marion Pereira et al. Simultaneous analysis of carbohydrates and organic acids by HPLC-DAD-RI for monitoring goat's milk yogurts fermentation. (2016) TALANTA 0039-9140 1873-3573 152 162-170
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25600961] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25600961, Kapcsolat: 25600961
  48. Xue Chao-hui et al. Selection of Potential Probiotic Strains Isolated from Human Intestinal Tract and Traditional Ferment Milk. (2016) Megjelent: PROCEEDINGS OF THE 2016 INTERNATIONAL CONFERENCE ON BIOMEDICAL AND BIOLOGICAL ENGINEERING pp. 410-416
    Konferenciaközlemény (Könyvrészlet) | Tudományos[26396432] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26396432, Kapcsolat: 26396432
  49. Josephs-Spaulding Jonathan et al. Human microbiome versus food-borne pathogens: friend or foe. (2016) APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 0175-7598 1432-0614 100 11 4845-4863
    Összefoglaló cikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[26044520] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 26044520, Kapcsolat: 26044520
  50. Ewe Joo-Ann et al. Effect of cream fermentation on microbiological, physicochemical and rheological properties of L. helveticus-butter. (2016) FOOD CHEMISTRY 0308-8146 1873-7072 201 29-36
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25600960] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25600960, Kapcsolat: 25600960
  51. Ma Chengjie et al. Determination of the essential nutrients required for milk fermentation by Lactobacillus plantarum. (2016) LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 0023-6438 1096-1127 65 884-889
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25600963] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25600963, Kapcsolat: 25600963
  52. Atilola Olabiyi A et al. Use of Phytone Peptone to Optimize Growth and Cell Density of Lactobacillus reuteri. (2015) FOODS 2304-8158 2304-8158 4 3 318-327
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25600966] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25600966, Kapcsolat: 25600966
  53. Ma Chengjie et al. Stimulatory effects of tea supplements on the propagation of Lactobacillus casei in milk. (2015) INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL 0958-6946 1879-0143 43 1-6
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25600967] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25600967, Kapcsolat: 25600967
  54. Asarat M et al. Short-chain fatty acids produced by synbiotic mixtures in skim milk differentially regulate proliferation and cytokine production in peripheral blood mononuclear cells. (2015) INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION 0963-7486 1465-3478 66 7 755-765
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25600968] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25600968, Kapcsolat: 25600968
  55. Spanova Alena et al. Selection of potential probiotic Lactobacillus strains of human origin for use in dairy industry. (2015) EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 1438-2377 1438-2385 241 6 861-869
    Szakcikk (Folyóiratcikk) | Tudományos[25600964] [Nyilvános]
    Független, Idéző: 25600964, Kapcsolat: 25600964
2022-08-20 08:32